Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

İspanya Vizesi

İspanya Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

İspanya Vize Reddi

İspanya’ya Schengen vizesi başvurusu yapmış kişiler veya oturum amaçlı D vize talebinde bulunan kişilerin vize değerlendirmesi Türkiye’deki İspanya Konsoloslukları tarafından yapılır. Vize değerlendirmesi sonucunda Konsolosluk red kararı verebilir. İspanya vize reddi kararına itiraz hakkı bulunur. Kişi red kararının eline ulaştığı tarihten itibaren 30 gün içinde başvuru yaptığı İspanya Konsolosluğuna redde itiraz dilekçesi verebilir.

İspanya Vizesi Neden Reddedilir

Seyahat Amacının Anlaşılamaması

En sık karşılaşılan vize red nedenlerinin başında seyahat amacının anlaşılamaması bulunur. Bir vize başvurusunda seyahat amacı işlemin ana hattını oluşturur. Kişi İspanya'ya turistik, ticari, ziyaret vb. amaçlarla seyahat edecek olabilir. Bu durumda başvuru yapması gereken vize türünün belirleyicisi de seyahat amacıdır. Ancak birçok kişi profesyonel yardım almadan vize başvurularında sadece birkaç evrak sunar. Sunulan evrakların seyahat amacını nasıl desteklediği, inandırıcı olup olmaması İspanya vize işlemleri sırasında değerlendirmeye katılır.

Evrakların birbiriyle uygunluğu, vize talep dilekçesinde seyahat amacının net ve anlaşılır bir şekilde belirtilmesi gibi birçok ayrıntının profesyonel müşteri temsilciniz tarafından gözden geçirilmesi sayesinde İspanya vize red sebepleri azaltılır.

Örneğin kişi ziyaret vizesi talebinde bulunabilir ancak İspanya polisi onaylı bir vize davetiyesi sunmamıştır. Bu bir vize red sebebidir. Bir başka örnek ise kişi turistik vize başvurusunda bulunmuştur ancak rezervasyonları, seyahat sigortası, vize talep dilekçesi gibi belgeler birbiriyle uyumlu değildir. Evrak sunmak vize almak için yeterli değildir. Evrakların “ne söylediği ne iddia ettiği” vize sonucunuzu belirler.

Vize Bitiminde Ülkeden Ayrılacağına Dair İnanç Oluşmaması

İspanya vizesi neden reddedilir sorusunun en sık cevaplarından biri de bu red nedenidir. Vize başvuru dosyasında kişinin vize bitiminde ülkesine döneceğinin ispatı için kişinin Türkiye'deki mesleki bağları, ailevi bağları veya mevcut kurulu düzenine dair evraklar sunulmalıdır. Kişinin meslek evraklarının yanında vize talep dilekçesi de yine önemli rol üstlenir. Ayrıca iş yerinden alınan çalışma ve izin yazılarının da yeterliliği ve uygunluğu kontrol edilerek vize dosyasında sunulmalıdır.

Yeterli Finansal Kanıt Bulunamaması

İspanya vize reddi kararlarındaki bir başka neden finansal kanıtların, seyahatin masraflarını karşılamaya yetecek kadar olmamasıdır. Kişinin vize dosyasında sunduğu banka hesap dökümünde düzenli para akışının olması, mesleğine göre olağanüstü bir para akışının olmaması, 7 günden az kalışlar için 590 Euro karşılığı para bulunması, 7 günden fazla kalışlarda her gün için 65 Euro olması noktalarına dikkat edilmesi gerekir.

Schengen Vize Kanununa Aykırı Durumlardan İspanya Vize Reddi

İspanya vize başvurularında kişinin varsa seyahat geçmişi de vize kararında etkilidir. Kişi önceki Schengen vizesinde verilen vize süresini aşmışsa (mücbir sebepler hariç), 90 günden uzun kalmışsa, Schengen bölgesine bölgesindeki herhangi bir ülkeye giriş yasağı bulunuyorsa İspanya vize reddi 2024 kararları uygulanabilir ve vize reddi alınabilir.

Seyahat Sağlık Sigortasının Uygun Bulunmaması

Zorunlu seyahat sağlık sigortasının şartları Konsolosluk tarafından belirtilmiştir. Redde neden olan en önemli sigorta hatası seyahat tarihlerini kapsamayan seyahat sigortası sunulmasıdır. Seyahat sigortası tüm Schengen ülkelerinde geçerli olmalı, 30.000 Euro teminatlı olmalı ve seyahat tarihlerini kapsamalıdır.

İspanya Vize Reddi 2024

İtiraz Dilekçesi

Red kararına itiraz dilekçesinde redde neden olan sebeplerin ortadan kaldırıldığı ispat edilmelidir. İspanya vize reddi itiraz dilekçesi başvuru yapılan Konsolosluğa 30 gün içinde sunulmalıdır. Örneğin yetersiz finansal kanıt nedeniyle red alınmışsa yeterli finansal kanıt da itiraz dilekçesine eklenmelidir. Bir başka örnek ise seyahat sigortasından red alınmışsa itiraz dilekçesinin ekinde yeniden hazırlatılmış bir seyahat sigortası sunulabilir.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek