Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

İspanya Vizesi

İspanya Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

İspanya Ticari Vize Nasıl Alınır?

  • 2024 yılında yapılacak ticari İspanya vize işlemlerine dair en güncel evrak listesini ve vize prosedürüne dair detaylı bilgileri sayfamızda bulabilirsiniz. Telefon ile bize ulaşmanız halinde yetkililerimizden İspanya ticari vize ücreti ve vize başvuru sürecini içeren en güncel evrak listesini ücretsiz E-mail olarak talep edebilirsiniz.
  • İspanya’ya fuar, organizasyon gibi ticari faaliyetlere katılmak üzere ülkeye seyahat edecek bordo pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının İspanya ticari vize kategorisine başvuru yapması gerekmektedir. Ticari vize başvurusu için sunulması gereken en önemli evrak, İspanya’daki şirketten temin edilecek davet mektubudur. Bu mektupta davet eden firmanın kişisel ve iletişim bilgileri, firma başvuru sahibinin masraflarını karşılayacaksa sponsorluğa ilişkin bilgi belgeler dosyaya eklenmeli. Davet mektubunda davet edilen kişinin de kişisel ve iletişim bilgilerinin de bulunması gerekmektedir. 
  • İspanya Konsolosluğu 2024 yılında yapılacak İspanya Ticari vize başvuruları için randevu ile seyahat tarihi arasından en az 17 iş günü sürenin bulunmasını zorunlu tutmaktadır. Söz konusu süreden daha erken tarihte yapılacak vize başvuruları kabul edilmemektedir.
  • Ayrıca başvuru sahibi fuar veya organizasyona katılacaksa, giriş bileti ve etkinliğe dair tüm dokümanları belgeleri arasına eklemelidir. İspanya vize başvurularında hazırlanması gereken kişisel evraklar meslek gruplarına göre farklılaşabilmektedir. Ancak İspanya ticari vize evrakları kişinin işveren veya çalışan olmasına göre değişiklik göstermektedir.
  • İspanya Schengen vizesi başvurularında bölge ayrımı bulunmaktadır. İkamet ettiğiniz bölgeye göre başvurunuzu tamamlamanız gerekecektir. İspanya Konsoloslukları görev bölgelerine buradan ulaşabilirsiniz.

İspanya Ticari Vize Gerekli Evraklar-2024

1) Standart Evraklar 

  • İkametgah Belgesi: Muhtarlıktan, e-devletten veya Nüfus Müdürlüğü’nden alınmış, orijinal belge olmalı. 
  • Başvuru Formu: Başvuru sahibi tarafından el yazısı ile doldurulup imzalanmalı. 
  • Pasaport: Seyahat tarihi bitiminden sonra 3 ay 15 gün geçerliliği olan pasaport. Eski pasaportunuzda eğer son üç yıl içinde alınmış Schengen vizesi varsa sadece alınan vizelerin fotokopisi sunulmalı.
  • İspanya ticari vize ücreti
  • Biometrik Fotoğraf: 3 aydan eski olmayan, arka fonu beyaz, 3,5×4,5 cm ebatlarında fotoğraf. 
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi 
  • Banka Hesap Özeti: Şirket çalışanı masrafların tarafından karşılanacağını beyan ediyorsa şahsi banka hesabı sunması gerekir. Yeni açılan hesaplar kesinlikle kabul edilmemektedir. Yalnızca Türk bankaları kabul etmektedir. Son 3 aya ait hesap hareketlerinin olduğu banka dökümü. Islak imzalı, banka antetli kağıdına yazılmalı. 
  • Araç Ruhsatı, ev tapusu: Başvuru sahibinin maddi kaynaklarını gösteren kanıtlar sunulmalı. 

2) Mesleki Evraklar
SGK’ya Bağlı Olarak Çalışanlar 

  • İngilizce Şirket yazısı: İspanya Konsolosluğuna hitaben çalışanın görevi, işe başlama tarihi, şirketteki pozisyonunu ve seyahat süreleri gibi bilgileri içeren şirket yazısı yazılmalı. Seyahat masrafları şirket tarafından karşılanacaksa, şirket yazısında tüm seyahat masraflarının şirket tarafından karşılandığı belirtilmeli. Seyahat tarihlerinin, uçak ve otel tarihlerini kapsaması gerekmektedir. Devlete bağlı kurumlarda çalışanlar için iş veren mektubunun yanı sıra üzerinde izinli günlerinin yazılı olduğu izin belgeleri de olmalıdır.
  • Şirket evrakları: Evraklarınızın içinde 3 aydan eski olmayan İngilizce ve Orijinal faaliyet belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopisi yer almalıdır. Evraklarınızda ‘aslı gibidir’ kaşesi olmamalıdır. Güncel tarihli olmaları önemlidir.
  • SGK işe giriş bildirgesi: ‘Aslı gibidir’ kaşesi olmamalı. İşe giriş tarihinden itibaren prim ödenmiş bütün tarihleri kapsamalıdır. Barkodlu 4 A hizmet dökümünüz de bulunmalıdır.
  • Maaş bordrosu: Son 3 aylık maaş bordrosu ıslak imzalı ve kaşeli olmalıdır.  Son 3 sene içinde Schengen vizesi almış kişilerin maaş bordrosunun kaşe ve imzalı olması zorunlu değildir.
  • Fuar giriş kartı: Eğer İspanya vizesine başvuran kişi fuara katılacaksa fuar giriş kartı veya katılım belgesi sunulmalı. 
  • Şirketin banka hesap cüzdanı: Şirket çalışanı için; işyeri yazısında masrafların şirket tarafından karşılanacağı belirtilmişse banka hesabına gerek yoktur. Son 3 aylık olmalıdır. İmza sirküleri kaşeli ve ıslak imza ile beyan edilmelidir. 

Şirket Sahipleri için İspanya ticari vize evrakları

  • İngilizce Vize talep dilekçesi: Dilekçe seyahat bilgilerinizi içermelidir. Konsolosluğa hitaben, şirketin antetli kağıdına yazılmalıdır. Islak imzaya dikkat ediniz.
  • Şirket evrakları: Evraklarınızın içinde 3 aydan eski olmayan İngilizce ve orijinal faaliyet belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopisi yer almalıdır. Evraklarınızda ‘aslı gibidir’ kaşesi olmamalıdır. Güncel tarihli olmaları önemlidir.
  • 4B Barkodlu hizmet dökümü: Evrak ‘aslı gibidir’ olmamalıdır ve barkodlu olmasına dikkat ediniz.
  • Banka hesap özeti: İşyeri sahibi iseniz ve ortağınız yoksa şirket banka hesabı eklenmelidir. Ortaklı şirketlerde şirketin banka hesabı kabul edilmemektedir, şahsi banka hesabı sunulmalıdır. Şirketin son 3 aylık hareketleri içermelidir.  Kaşe, imza ve bankadaki yetkili kişinin imza sirküleri de İspanya ticari vize gerekli evraklar arasında bulunmalıdır.

3) Ek Hizmetlerimiz
İspanya ticari Schengen vize
başvurusu yapacak olanların seyahat sürelerini kapsayacak en az 30 bin Euro teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası yaptırması gerekmektedir. Seyahat sağlık sigortası ücreti ile ilgili seyahat tarihlerinizi belirterek müşteri temsilcinizden fiyat teklifi alabilirsiniz.

  • Ücretsiz SMS veya e-mail ile bilgilendirme
  • Ücretsiz pasaport takibi
  • Ücretsiz fotokopi hizmetleri

İspanya Ticari Vizesi Nasıl Alınır?

Evraklarınızı bize gönderin: İspanya ticari vizesi için gerekli evraklar ile ilgili güncel bilgileri yetkilimizden öğrendikten sonra evraklarınızı hazırlayıp kargo ile ofisimize gönderebilirsiniz. Başvuru yapacağınız temsilcilikler ikamet ettiğiniz yere göre değişiklik gösterecektir. Örneğin, Amasya, Ankara, Bayburt, Çankırı, Diyarbakır, Hakkari, Kahramanmaraş, Mersin, Tokat ve Van gibi illerden başvuru yapmak isteyenler Ankara İspanya Büyükelçiliği’nden başvurularını gerçekleştirebilirler. Diğer illerde yaşayanlar İstanbul Başkonsolosluğu’na başvuru yapabilirler. Yetkilimizle görüşerek hangi İspanya temsilciliğine başvuru yapacağınızla ilgili bilgi alabilirsiniz. Belgeleriniz yetkilimizin eline ulaşır ulaşmaz kontrollerini sağlayıp sizi bilgilendireceklerdir. 
İspanya ticari vize randevunuzu alacağız: Eğer başvuru sahibinin son 5 yıl içinde alınmış bir Schengen vizesi yoksa ticari vize başvurusu sırasında parmak izi vermesi gerekmektedir. Telefon hattımızı arayarak başvuru ile ilgili detaylı bilgileri öğrenebilirsiniz. Ayrıca yetkilimiz sizin adınıza parmak izi vereceğiniz İspanya vize randevunuzu alacaktır. 
Pasaportunuzu adresinize göndereceğiz: İspanya vize başvuruları 7- 15 gün arasında sonuçlanmaktadır. Bu süre tatil günleri ve ek evraklar söz konusu olduğunda uzayabilmektedir. Vizenizin seyahat tarihinize yetişmesi için erkenden vize başvurunuzu yapmanızı tavsiye ederiz. Seyahat tarihine 17 günden az kala yapılan başvurular kabul edilmemektedir. İspanya ticari vize evrakları tamamen sunulmuş olsa bile vize reddi ihtimalinin bulunduğu gibi vize almış olmanız ülkeye kesin olarak gireceğiniz anlamına gelmez. İspanya’ya giriş yapmanıza ve kalacağınız süreye karar verme yetkisi sınır polisindedir.

 
İspanya Ticari Vize Başvurularında Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • İspanya ticari vize evrakları orijinal olmalıdır. Belgelerin fotoğrafı çekilerek elektronik ortamda çıktısı alınırsa kabul edilmez. 
  • Resmi evraklarda ‘Aslı Gibidir’ kaşesi olmamalıdır. Belgeler A4 ebatında olmalıdır. 
  • İspanya ticari vize başvurularında otel ve uçak rezervasyonlarınızı vize işlemleriniz sonuçlanmadan kesinleştirmeniz tavsiye edilmemektedir. 
  • İspanya ticari vizeniz reddedilirse 30 gün içerisinde İspanya Başkonsolosluğu ya da İspanya Büyükelçiliği’ne başvuru yapma hakkınız bulunmaktadır. 
  • Ticari vize başvurularında başvuru tarihi ile seyahat tarihi arasında en az 8 iş günü bulunmalıdır. 
  • Ticari vize başvurularında beyan edilecek olan banka hesap dökümlerinin 8 günden eski olması gerekmektedir. Yeni açılan hesaplar kabul edilmemektedir. Son 3 aylık döküm olmalıdır. 
  • İspanya ticari vize başvurularında kullanılacak faaliyet belgesi 3 aydan eski olmamalı ve orijinal olmalıdır. Faaliyet belgesi e-imzalı olacaksa 30 günden eski olmamalıdır. 

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek