Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

İspanya Vizesi

İspanya Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

İspanya Ziyaret Vizesi Nasıl Alınır?

İspanya aile ziyaret vizesi için gerekli evraklar 2024 yılında mesleki ve gelir durumunuza göre değişiklik göstermektedir. Sayfamızın devamında SGK'ya bağlı olarak çalışanlar, şirket sahipleri, emekliler, kamu kurumu çalışanları, freelancerlar, öğrenciler, ev hanımları gibi farklı sosyal gruplara yönelik evrak listelerine ulaşabilirsiniz.
İspanya ziyaretçi vizesi başvurularında bölge ayrımı bulunmaktadır. Başvurunuzu ikamet ettiğiniz bölgeye bağlı olarak tamamlamanız gerekmektedir. 
İspanya Konsolosluğu vize 2024 yılında yapılacak vize başvurularında İspanya vize randevu ile seyahat tarihi arasında 17 takvim günü sürenin bulunmasını zorunlu kılmıştır. Söz konusu süreden daha önce yapılacak vize başvuruları kabul edilmemektedir.

İspanya Ziyaret Vizesi İçin Gerekli Evraklar

İspanya’da yaşayan bir akrabasını ya da arkadaşını ziyaret etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Aile /Arkadaş Ziyaret Vizesine başvuru yapması gerekmektedir. İspanya ziyaretçi vizesi 90 günden kısa süreli seyahatlerde verilmektedir. Bu nedenle başvuru işlemleri sırasında Schengen vizesi prosedürleri uygulanmaktadır.

İspanya vizesi için gerekli evraklar başvuru sahibinin mesleğine göre değişiklik göstermektedir. İspanya akraba ziyareti vizesi ve İspanya arkadaş ziyareti vizesi başvurularında en önemli evrak ‘Davetiye Mektubu’dur. İspanya’da yaşayan kişi, kendisini ziyaret etmek isteyen akrabası ya da arkadaşına İspanya Belediye onaylı orijinal bir davetiye göndermelidir.

İspanyolca veya İngilizce yazılması gereken davet mektubu faks ya da e-mail yoluyla sunulamaz, davetiyenin orijinali kargo yoluyla size ulaştırılmış olmalıdır. Ayrıca davet mektubu gönderen kişinin İspanyol kimlik veya pasaportu fotokopileri de davet mektubuna eklenmelidir. Eğer başvuru sahibinin seyahat masraflarını İspanya’ da ikamet eden akrabası ya da arkadaşı karşılayacaksa bu kişi son 3 aylık maaş bordrosu ve banka hesap özetini de göndermelidir. İspanya aile ziyaret vizesi için gerekli evraklar Konsolosluk tarafından belirlendiği gibi, başvurularında karar merci İspanya Konsolosluğu vize bölümü ve İspanya Büyükelçiliği’dir. İspanya diplomatik temsilcilikleri evraklar konusunda oldukça hassas davranmaktadır. Orijinal istenen belgelerde ‘Aslı Gibidir’ kaşesinin bulunmamasına özen göstermelisiniz.

İspanya Ziyaretçi Vizesi İçin Gerekli Evraklar

1- Standart Evraklar

  • Davet Mektubu: İspanya arkadaş ziyareti vizesi için İspanya’da ikamet eden kişi tarafından İspanyolca veya İngilizce yazılmış İspanya polisi onaylı davetiye mektubu ibraz edilmeli. Mektupta başvuru sahibinin adı ve kalış tarihleri belirtilmelidir. Ayrıca davet eden kişi oturum kartı, kimlik ve pasaport fotokopilerini de sunmalıdır. Kişi aile üyesi, akrabası veya arkadaşını ziyaret edebilir, her durumda davetiye sunulmalıdır.
  • İkametgah Belgesi: Bebek ve çocuklar dahil her başvuru sahibinin ikametgah belgesi sunması gerekmektedir. İkametgah, İspanya ziyaretçi vizesi için gerekli evraklar arasında önemli bir evraktır. Bu belge Nüfus Müdürlüğünden ya da e-devletten temin edilebilir.
  • Pasaport: Seyahat bitiminden itibaren 3 ay 15 gün geçerlilik süresi olan pasaport sunulmalı. İspanya vizesi etiketinin yapıştırılabilmesi için en az 2 boş sayfası bulunmalı ve 10 yıldan eski olmamalı.
  • Biometrik Fotoğraf: Son 3 ay içinde çekilmiş, arka fonu beyaz, 3,5x4,5 cm ebatlarında fotoğraf sunulmalı. İspanya arkadaş ziyareti vizesi başvurularında başvuru merkezinde ücret karşılığı fotoğraf hizmeti de alınabilir.
  • Nüfus Cüzdanı ve Pasaport Fotokopisi: Nüfus cüzdanının ve güncel pasaportun tüm işlenmiş sayfalarının ön ve arka sayfa fotokopileri. Eski pasaportunuzda eğer son üç yıl içinde alınmış Schengen vizesi varsa sadece alınan vizelerin fotokopisi.
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği: İspanya akraba ziyareti vizesi başvurularında aile bağının da ispat edilmesi gerekir.
  • İspanya Vizesi Başvuru Formu: Başvuru sahibi tarafından eksiksiz, dikkatlice elle doldurulmuş ve imzalanmış olmalı.
  • Banka Hesap Özeti: Son 3 aya ait, bankanın antetli kağıdına yazılmış ve kaşeli, ıslak imzalı, banka hesap dökümü sunulmalı.
  • Gelir Belgeleri: Başvuru sahibi varsa tapu, araç ruhsatı ve kira sözleşmesi gibi evraklarını sunabilir.

2 - Mesleğinizi Gösteren Evraklar

  • Çalışan veya işveren iseniz: İngilizce İşveren yazısı, Şirket Belgeleri Fotokopisi: (İngilizce ve Orijinal Faaliyet belgesi, Sicil Gazetesi, Vergi Levhası, İmza Sirküleri Fotokopileri)
  • SGK/ Bağ-Kur Hizmet Dökümü, Maaş Bordrosu, SGK İşe Giriş Bildirgesi de İspanya ziyaretçi vizesi evrakları arasındadır.
  • Öğrenci iseniz: E-devlet ile alınmış Barkodlu Öğrenci Belgesi, İspanya seyahati yapacağını belirten Muvafakatname. Noter onaylı muvafakatnamede mutlaka seyahatin İspanya'ya yapılacağı belirtilmelidir.
  • Emekli iseniz: Resimli emekli kartı, emekli maaşını aldığı bankadan kaşeli, ıslak imzalı ve banka imza sirküleri alınmış hesap dökümü
  • Ev Hanımı iseniz: Sponsor tarafından yazılmış ıslak imzalı dilekçe, sponsora ait İspanya akraba ziyareti vizesi iş evrakları ve maddi durumunu gösteren belgeler, evlilik cüzdanı.
  • Çiftçi iseniz: Bağlı olduğunuz Ziraat Odası’ndan alınmış çiftçi belgesi.

Çalışanlar İçin İspanya Ziyaretçi Vizesi Gerekli Evraklar Listesi

İngilizce İşveren Dilekçesi: İş veren tarafından Konsolosluğa hitaben şirketin antetli kağıdına yazılmış, seyahat amacı, vize bitiş tarihi ve İspanya’dan ayrılacağını taahhüt eden dilekçe sunulmalı. Dilekçe ıslak imzalı olmalı.
Şirket Evrakları: Güncel tarihli, ticaret odasına kayıtlı olduğunu gösteren şirket faaliyet belgesi, sicil gazete, imza sirküleri, vergi levhası gibi belgelerin fotokopisi. İspanya aile ziyareti vizesi için gerekli evraklar üzerinde ‘Aslı Gibidir’ kaşesi bulunmamalıdır.
İşe giriş bildirgesi: ‘Aslı gibidir’ kaşesi olmamalı. SGK işe giriş belgesinde kayıtlı bulunan işyeri adresi İstanbul Başkonsolosluğu’na başvuru yapabilen şehirlerden birine ait olmalıdır. Eğer merkez ofisiniz bu şehirler dışında bir adreste ise durumu izah eden bir şirket yazısı dosyaya eklenmelidir.
Maaş Bordrosu: Çalıştığı yerdeki görev ve maaş durumunu belirten orijinal yazı. Son 3 aylık maaş bordrosu ıslak imzalı ve kaşeli olmalıdır
SGK Barkodlu Hizmet dökümü: İspanya ziyaretçi vizesi başvurusunda sigorta girişi yapılan ilk tarihten itibaren prim ödenmiş bütün tarihleri kapsayan hizmet dökümü eklenmelidir.
Banka Hesap Dökümü: En az 5 bin TL hesap bakiyesi olan hesaba ait son 3 aya ait banka özeti. İmza sirküleri ve ıslak imza ile beyan edilmeli.

Şirket Sahiplerinin İspanya Ziyaretçi Vizesi İçin Gerekli Evraklar Listesi

  • İngilizce Vize talep dilekçesi: Şirketin antetli kağıdına yazılan ve başvuru sahibinin seyahat tarihi ve amacını açıklayan dilekçe sunulmalı.
  • Şirket evrakları: Şirketin İngilizce ve Orijinal faaliyet belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopisi. İspanya akraba ziyareti vizesi başvurusunda sunulan son 3 aylık döneme ait olan bu belgelerde ‘aslı gibidir’ kaşesi bulunmamalıdır.
  • 4B Barkodlu hizmet dökümü: ‘Aslı gibidir’ kaşesi bulunmamalı. "turkiye.gov.tr" sitesinden aldığınız belgelerin barkotlu çıktı olmasına dikkat edin.
  • Banka hesap özeti: Minimum 5 bin TL bakiyesi olan banka hesabına ait ıslak imzalı ve kaşeli hesap özeti. 

Öğrencilerin İspanya Ziyaretçi Vizesi İçin Evrak Listesi

  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği: Aile ve adres bilgilerini kapsamalıdır.
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi: Ön ve arka yüzü tek sayfada çekilmiş olmalı ve İspanya ziyaretçi vizesi için gerekli evraklar arasına eklenmelidir.
  • Öğrenci Belgesi: Edevlet şifresi ile Barkodlu ve İngilizce olarak temin edilmelidir.
  • Muvafakatname: Başvuru sahibi 18 yaşından küçük ise anne ve babadan İspanya'ya seyahat edileceğini mutlaka belirten noter onaylı Muvafakatname alınmalıdır.
  • Taahhütname: Seyahat masraflarına sponsor olacak kişi noter onaylı taahhütname vermeli. 
  • Davetiye Mektubu: Eğer öğrenci kültürel ve sportif bir etkinliğe İspanya ziyaretçi vizesi için davetiye alınması gerekmektedir.

İspanya Ziyaretçi Vizesi için Çalışmayan Kişilere Sponsorluk

Şirket sahibi ise;

  • İngilizce Sponsor yazısı: Sponsor olunacak kişiye yakınlık derecesi belirtilmeli, ıslak imzalı olmalıdır.
  • 4B hizmet dökümü
  • Şirket evrakları: İspanya arkadaş ziyareti vizesi için İngilizce ve Orijinal Faaliyet belgesi, imza sirküleri, vergi levhası fotokopileri gibi evraklar güncel tarihli olmalı.
  • Banka hesap özeti: Son 3 aylık en az 5000 TL bakiyesi olan bankadan kaşeli, ıslak imzalı ve banka imza sirküleri ile alınmış olmalıdır.
  • Mali durumunu gösteren belgeler: Arsa veya ev tapusu, araç ruhsatı ve kira geliri fotokopileri

Çalışan ise;

  • İngilizce Şirket yazısı: Başvuru sahibine sponsor olacak çalışanın şirketteki pozisyonunu içeren bilgilerin yer aldığı dilekçe kaşe ve ıslak imzalı temin edilmelidir.
  • Sponsor yazısı: Sponsor olunacak kişiye yakınlık derecesi belirtilmeli ve İspanya ziyaretçi vizesi başvurusunda tüm seyahat masraflarının karşılanacağı belirtilmelidir. 
  • Güncel tarihli şirket evrakları: İngilizce ve Orijinal Faaliyet Belgesi, İmza sirküleri, vergi levhası, sicil gazetesi fotokopileri
  • 4A Barkodlu hizmet dökümü: Sigorta girişi yapılan ilk tarihten itibaren prim ödenmiş bütün tarihleri kapsamalı.
  • Maaş bordrosu: Son 3 aya ait olmalı.
  • Banka hesap dökümü: En az 5 bin TL bakiyesi olmalı belge bankadan kaşeli, ıslak imalı ve banka imza sirküleri ile temin edilmelidir. İspanya ziyaretçi vizesi randevusu sırasında en fazla 7 günlük bir banka hesap dökümü sunulmalıdır.

Devlet Memurları İçin Evrak Listesi

  • İngilizce İşyeri yazısı: İspanya Konsolosluğuna hitaben yazılmalı. Seyahat tarihleri, uçak ve otel tarihlerini kapsamalı.
  • İngilizce Resmi izin belgesi: Başvuru sahibinin izinli günlerini göstermeli, seyahatin İspanya'ya yapılacağı belirtilmeli ve İspanya akraba ziyareti vizesi belgelerine eklenmelidir.
  • Görev kimlik kartı
  • Maaş bordrosu
  • Banka hesap özeti

Ev Hanımları İçin Evrak Listesi

  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • İngilizce Sponsor Dilekçesi: Başvuru sahibine sponsor olacak kişi tarafından yazılmalı, ıslak imzalı olmalı. 
  • Banka hesap özeti
  • Sponsora ait maddi durumu gösteren belgeler: Ev, arsa tapuları, araç ruhsatı.
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği: Davet eden kişi ile başvuru sahibinin akrabalık ilişkilerini göstermeli.
  • Evlilik Cüzdanı: Eğer sponsor olacak kişi başvuru sahibinin eşi ise evlilik cüzdanı mutlaka sunulmalı.

Emekliler İçin Evrak Listesi

  • İngilizce Vize talep dilekçesi: Konsolosluğa hitaben, şirketin antetli kağıdına yazılmalı belge ıslak imzalı olmalı ve Seyahat tarihlerini içermelidir.
  • Banka hesap dökümü: Güncel tarihli ve son 2 aya ait olmalı. İmza sirküleri ve ıslak imza ile beyan edilmelidir.
  • Emekli kart fotokopisi

Freelancerlar İçin Evrak Listesi

  • İngilizce İşyeri yazısı: Bağlı çalışılan yerden alınan yazı. 
  • İşyeri evrakları
  • Banka hesap dökümü: Ücret banka üzerinden yatıyorsa banka dökümü.

Sporcu ve Antrenörler

  • Antrenörler için antrenörlük belgesi
  • Sporcular için sporcu lisansı

AB Vatandaşı Eş Ziyareti Vizesi İçin Evrak Listesi

  • Evlilik Kayıt Örneği: Apostil tasdikli çok dilli evlilik kayıt örneği ve fotokopi. AB Evlilik Cüzdanı da sunulabilir. İspanya aile ziyareti vizesi için gerekli evraklar arasında sunulan noter onaylı belgeler, İspanyolca ve İngilizce tercümesi olabilir.
  • Dilekçe: AB vatandaşı olan eş, eşiyle beraber İspanya’ya seyahat etmek istediğini belirten imzalı bir dilekçe sunmalı. Bu dilekçede evliliğin devam ettiği belirtilmelidir.
  • Oturum Kartı: AB vatandaşı olan eşin İspanya’daki oturum kartı.
  • İkametgah Belgesi: Valilikten alınan ikamet belgesi ya da AB ülkesi uyruklu yabancılar kayıt belgesi.
  • Fatura: İkamet edilen eve ait son 4 ayın faturaları (Elektrik, su, gaz)
  • Evliliğin tescil edildiğini gösterir belge: AB vatandaşının ulusal makamlardan aldığı ve evliliğinin o ülke tarafından tanındığını gösteren belge.

Yabancılar İçin Evrak Listesi

  • Geçerliliği olan yasal oturum/ikamet izni: Seyahatinin dönüşünden itibaren 3 ay 15 gün geçerliliği olması gerekmektedir. Bu belgenin uzatıldığına dair verilen kağıt yeterli değildir. (Kısa Dönem ikamet izinleri kabul edilmez.)

İspanya akraba ziyareti vizesi başvurusu yaparken, tüm Avrupa ülkelerinde geçerli olan, seyahat süresini kapsayacak şekilde 30 bin Euro teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası’nın yaptırılması zorunludur. Ayrıca otel ve uçak rezervasyonları da başvuru dosyasına eklenmelidir.

İspanya Ziyaretçi Vizesi Nasıl Alınır?

Evraklarınızı kargoyla ofisimize gönderin: İspanya Aile Ziyaret Vizesi için gerekli evraklar listesini yetkilimizle görüşerek öğrendikten sonra, evraklarınızı hazırlayıp kargo yoluyla ofisimize gönderebilirsiniz. Vize başvurularında İspanya Başkonsolosluğu ve Büyükelçiliği’nin yetki alanı sınırlaması vardır. Bu yüzden ikamet ettiğiniz şehre göre başvuru yapacağınız temsilcilik değişiklik gösterecektir. Yetkilimizle iletişime geçerek başvuru yapacağınız temsilciliği ve evraklarınızı nereye göndermeniz gerektiğini öğrenebilirsiniz.
Yetkilimiz sizi bilgilendirecek: Yetkilimiz belgeleriniz eline ulaşır ulaşmaz en kısa sürede kontrollerini yapıp size bilgi verecektir. Vize evraklarınız arasında bir eksik veya hata olduğunda bile vizeniz olumsuz sonuçlanabilir. Bu nedenle İspanya arkadaş ziyareti vizesi gerekli evraklar eksiksiz ve doğru olması gerekmektedir. Yetkilimiz eksik evraklarınız konusunda sizi uyaracak ve en kısa zamanda tamamlamanızı isteyecektir.
 Randevunuzu ayarlıyoruz: Evraklarınız eksiksiz hazırlandıktan sonra yetkilimiz vize ücreti ile ilgili sizi bilgilendirecektir. İspanya vize ücreti, İspanya Konsolosluğunun istediği vize harcı, başvuru merkezi hizmet bedeli ve bizim danışmanlık ücretimizi kapsamaktadır. İspanya akraba ziyareti vizesi başvuruları sırasında parmak izi verme zorunluluğu vardır. Ancak parmak izi alan başvuru merkezinin yoğunluğu nedeniyle randevu almak uzun sürmektedir. Yetkilimizle iletişime geçtiğinizde sizin adınıza en kısa sürede randevunuzu alacaktır.
 Yetkilimize size eşlik edecek: Randevu günü parmak izi vermeye gittiğinizde sizi yetkilimiz karşılayacak ve İspanya ziyaretçi vizesi işlemleriniz sırasında size eşlik edecektir. Eğer İspanya Konsolosluğu vize yetkilisi gerekli görürse sizi yüz yüze görüşmeye çağırabilir ya da başka evraklar isteyebilir.
 Pasaportunuzu Adresinize Gönderiyoruz: İspanya akraba ziyareti vizesi işlemlerinde kullanacağınız pasaportunuzu iş veya ev adresinize kargo ile gönderiyoruz.

İspanya Ziyaret Vizesi Kaç Günde Çıkar?

İspanya ziyaretçi vizesi için gerekli evraklar başvuruya sunulduktan sonraki 7-15 iş günü içerisinde sonuçlanabilmektedir. Ancak bu süre yoğunluğa ve resmi tatillere göre uzayabilmektedir. Vizenizin seyahat tarihinize yetişmesi için en az 15 gün önceden başvuru yapmanızı tavsiye ederiz. Vizeniz çıktıktan sonra pasaportunuz ofisimize gelmektedir. Dilerseniz şahsen gelerek ya da vekalet verdiğiniz kişi aracılığıyla ofisimizden alabilirsiniz. Dilerseniz de yetkilimiz uygun gördüğünüz adrese kargo ile gönderecektir. İspanya Konsolosluğunun İspanya arkadaş ziyareti vizesi sonuçlanma süresi Konsolosluğun resmi tatil günlerini ve yabancı pasaportla yapılan başvuruları kapsamamaktadır. 

UYARILAR

  • Birden çok ülkeye seyahat edecekseniz Schengen vizenizi İspanya’dan alabilmek için en uzun kalacağınız ülkenin İspanya olması gerekmektedir. Eğer iki ülkede aynı sürede kalacaksanız ilk giriş yapacağınız ülkenin İspanya olması şartı aranmaktadır.
  • İspanya aile ziyaret vizesi için gerekli evrakları başvuru sırasında orijinal olmalıdır, fotoğrafını çekerek elektronik ortamdan çıktısını alırsanız kabul edilmemektedir.
  • Eğer başvuru sahibi orijinal belgelerini geri almak isterse o belgenin fotokopisini getirdiğinde gişe görevlisi fotokopiye ‘orijinali göründü’ kaşesi basmalıdır.
  • 12 yaşından küçük çocukların VIS ibareli vizesi olsa bile İspanya vize randevu sırasında fotoğraf çekilmeye gelmesi zorunludur.

İspanya ziyaretçi vizesi için gerekli evraklar ve vize işlemleriyle ilgili detaylı bilgi , mesleki durumunuza göre hazırlamanız gereken güncel evrak listesini öğrenmek ve vize başvurunuzu hızlı bir şekilde gerçekleştirmek amacıyla telefon hattımızdan arayabilir, 0(312) 419 56 41 veya bilgi@happyturizm.com adresimize mail gönderebilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek