Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

İspanya Vizesi

İspanya Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

İspanya Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Vize başvurularında Konsolosluğa sunulan evraklar vizenizin sonucunu doğrudan etkileyen en önemli unsurlardır. Başvuru yapılan vize türüne uygun evrakların sunulması, sunulan evrakların seyahat amacınızı yeterince açık ve güçlü bir şekilde desteklemesi vize kararında değerlendirme unsurudur. İspanya vizesi için gerekli evraklar başvuru yapılan vizenin ticari, turistik, ziyaret, kültürel gibi kategorisine göre değişiklik gösterir. Her başvuruda pasaport, 2 fotoğraf, e-devletten alınan belgeler, seyahat sağlık sigortası, meslek evrakları ve finansal kanıtlar sunulur. Seyahat amacını gösteren belgeler ise her vize türüne göre değişir.

Vize Kategorilerine Göre Başvuru Evrakları

İspanya Turistik Vize Evrakları

İspanya'ya turistik amaçlı seyahat etmek isteyen kişilerin başvuru yapması gereken vize türüdür. Kişi burada İspanya'da herhangi bir yakınını ziyaret etmeyecek, otelde kalacak ve tatilinin sonunda ülkesine geri dönecektir. Başvuruda seyahat amacını en net ifade eden belge otel rezervasyonu ve vize talep dilekçesidir. İspanya vize evrakları bilgisini Happy Turizm Vize - Danışmanlık müşteri temsilcinizden ücretsiz olarak talep edebilirsiniz.

Ticari İspanya Vize Evrakları

Ticari vize başvurularında seyahat amacını gösteren en önemli belge İspanya'daki şirketten, kurumdan, ticari ilişki kurulan yerden alınan ticari davetiyedir. Ticari davetiye, İspanya'daki şirketin antetli kağıdına, imzalı ve kaşeli olarak gönderilmelidir. Davetiye e-mail çıktısı olarak Konsolosluğa sunulabilir. Ticari İspanya vize başvuru evrakları arasında ticari davetiyeyi imzalayan kişinin pasaport veya oturum kartı (oturumlu ise) fotokopisi de bulunur.

İspanya Aile, Akraba, Arkadaş Ziyareti Vizesi İçin Gerekli Evraklar

İspanya'daki bir kişiyi ziyaret edecek ve seyahatiniz sırasında o kişinin evinde konaklayacaksanız İspanya ziyaret vizesi başvurusu yapmanız gerekir. Başvuru esnasında seyahat amacını ispatlayan en önemli evrak ise İspanya'daki yakınınızdan alınmış İspanya polisi onaylı davetiyedir. Davetiyenin aslı başvuru esnasında İspanya Konsolosluğu’na sunulacağı için davetiyenin orijinali kargo yoluyla size gelmiş olmalıdır. Davetiyenin e-mail çıktısı veya fotoğraf görüntüsü İspanya vizesi için gerekli belgeler arasında kabul edilmemektedir.  

Kültürel İspanya Vize Başvuru Evrakları

İspanya’daki bir kurumla uluslararası projeler nedeniyle, Erasmus+, AB hibe programları vb. nedenlerden ötürü kar amacı gütmeyen bir amaçlarla yapılacak İspanya ziyaretlerinde başvurulması gerekir. Başvuruda sunulacak en önemli evrakların başında proje onay belgesi, ortaklar listesi ve proje bütçesinin banka hesap dökümü bulunur. Kültürel İspanya vizesi için gerekli evraklar güncel bilgilerine göre hazırlanmalıdır.

İspanya Vize Evraklarının Tamamını Sunmak Vize Garantisi Verir Mi?

Vize başvurularında yapılan en sık hataların başında uzman gözüyle değerlendirilmemiş evraklarla vize başvurusu yapmak gelir. Yetersiz, eksik, hatalı bilgilerle hazırlanmış vize belgelerini vize başvurusunda sunmanız vize garantisi vermeyeceği gibi vize reddine yol açar. Bir vize başvurusunda tüm evrakların eksiksiz sunulmuş olması da vize red ihtimalini ortadan kaldırmaz. İspanya vizesi için gerekli evraklar 2024 yılında da her zamanki gibi güncellenmiştir. Bir vize başvurusunda vize kararını etkileyen en önemli unsur vize evraklarının vize dosyasındaki iddiayı desteklemesidir.

Vize başvurularınızda gerekli evrak listesi Happy Turizm Vize - Danışmanlık müşteri temsilciniz tarafından sizin kişisel bilgilerinize göre hazırlanır ve tarafınıza gönderilir. Sizden gelen evrakların uygunluk kontrolü yapıldıktan sonra vize dosyanız hazırlanır. Vize dosyanızın Happy Turizm Vize - Danışmanlık vize danışmanınız tarafından hazırlanması demek, resmi Konsolosluk başvurusundan önce vize dosyanızın Konsolosluk gözüyle incelenmesi demektir. Bu da vize red ihtimalleri azaltılmış bir dosya ile vize başvurusu yapmak demektir. Vize reddi almış bir kişinin sonraki Schengen, ABD, Kanada, İngiltere vize başvurularında da bu red kararı maalesef kötü bir referans oluşturur. İspanya vizesi için gerekli evraklar sunmanın başarılı bir vize başvurusu yapmak yeterli olmayacağının bilinmesi gerekir.  

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek