Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

İspanya Vizesi

İspanya Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

İspanya Kültür / Konferans Vizesi Nasıl Alınır?

İspanya’da düzenlenen bir kongre, konferans ya da sportif etkinliğe katılmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının İspanya Kültür Vizesine başvuru yapması gerekmektedir. Kültür vizesine başvuru yapacakların sunacağı en önemli evrak ise katılacağı etkinliğe dair İspanya’daki kuruluştan alacağı davet mektubudur. İspanya Kültür vizesi için gerekli kişisel evraklar her meslek grubunda aynıdır. Ancak bazı evraklar meslek grubuna göre değişiklik gösterebilmektedir. Yazımızın devamında İspanya Kültür Vizesi ile ilgili 2024 güncel evrak listesi ve vize işlemleri hakkında detaylı bilgi bulabilirsiniz.
İspanya kültür ve konferans vizesi için hazırlayacağınız evraklar mesleksel ve gelir durumunuza göre farklılaşmaktadır. Sayfamızın devamında SGK'ya bağlı olarak çalışanlar, şirket sahipleri, emekliler, kamu kurumu çalışanları, öğrenciler, ev hanımlarının ve öğrenciler, çalışmayanlar, ev hanımlarına sponsor olacakların beyan etmesi gereken evrak listelerine ulaşabilirsiniz.
İspanya vize başvurularında bölge ayrımı bulunmaktadır. Başvurunuzu ikamet ettiğiniz bölgeye bağlı olarak tamamlamanız gerekmektedir.

İspanya Kültür / Konferans Vizesi

 Standart Evraklar

Schengen Vize Başvuru Formu: Eksiksiz doldurulup imzalanmalı. Ankara için İngilizce ya da İspanyolca form kullanılmalıdır. Başvuru formu Türkçe doldurulabilir. Çocuklar için ayrı form doldurulmalıdır. 18 yaşından küçük başvuru sahiplerinin formlar anne ve babası tarafından imzalanmalıdır.
Biometrik Fotoğraf: 6 aydan eski olmayan arka fonu beyaz fotoğraf. Kemik çerçeveli gözlükle çektirilen resimler kabul edilmemektedir.
Pasaport: 10 seneden eski olmayan ve seyahat dönüş tarihinden itibaren 3 ay 15 gün geçerliliği olan pasaport sunulmalı. Pasaportun en az 2 boş sayfası bulunmalı. Varda eski pasaportlarda beyan edilmeli.
İkametgah
Nüfus Cüzdanı ve Pasaport Fotokopisi: Kimliğin arka ve ön fotokopisi ile pasaportta vizelerin olduğu sayfaların fotokopisi sunulmalı.
Başvuru Sahibi Kültürel Etkinlik ve Konferansa Katılım Amacıyla Gidiyorsa;

  • Davetiye: Etkinliği düzenleyen firma tarafından gönderilen davetiye mektubu sunulmalı. Etkinliği düzenleyen firma İspanyol menşeili değil ise etkinliğinin düzenleneceği yerel İspanyol makamlarından kaşe ve imzalı etkinliği onaylayan yazı.
  • Sözleşme: Kültürel hizmet sağlayıcı ile imzalanan sözleşme. Bu belgelerde başvuru sahibinin ismi mutlaka yer almalıdır.

Başvuru Sahibi Spor Etkinliği İçin Gidiyorsa:

  • Davetiye veya akreditasyon belgesi: İspanya’daki spor kulübü ya da federasyonu tarafından gönderilen, başvuru sahibinin sportif etkinliğe katılacağını teyit eden davetiye mektubu.
  • Sporcu Lisansı: Başvuru sahibini gönderen spor kulübü veya spor federasyonundan alınan sporcu lisansı.

Mesleki Durumunuzu Gösteren Evraklar
SGK'ya Bağlı Çalışanlar;

  • İngilizce Şirket Yazısı: Başvuru sahibinin Türkiye’de çalıştığı şirketten alınan, seyahat sebebini, seyahat tarihlerini ve seyahat masraflarının şirket tarafından karşılandığını açıklayan yazı.
  • İzin Onayı: Başvuru sahibinin çalıştığı kurumdan alınan izin belgesi.
  • SGK Barkodlu Hizmet Dökümü: Ankara’dan başvuru yapanların son 3 aylık hizmet dökümünü sunması gerekmektedir.
  • İngilizce Görev Yazısı: Başvuru sahibinin çalıştığı şirketteki görev ve maaş durumunu belirten orijinal yazı sunulmalı.
  • Maaş Bordrosu: Son 3 aya ait kaşeli ve imzalı maaş bordrosu.
  • Şirket Belgeleri: Ticaret Odası’na kayıtlı olduğunu gösteren İngilizce ve Orijinal Faaliyet belgesi, Ticaret Odası Sicil Kayıt Belgesi, Vergi Levhası ve İmza Sirküleri fotokopileri

Emekliler;

  • Fotoğraflı Emekli Kartı ve E devlet şifresi ile alınmış Barkodlu Emeklilik belgesi
  • Emekli maaşını gösteren belge - Son 3 aylık maaş alınan kurumdan kaşeli, ıslak imzalı ve imza sirküleri ile temin edilmiş olmalıdır.
  • Varsa Birikim banka hesap dökümü - Son 3 aylık maaş alınan kurumdan kaşeli, ıslak imzalı ve imza sirküleri ile temin edilmiş olmalıdır.

Öğrenciler;

  • Öğrenci Belgesi
  • Muvafakatname: Başvuru sahibi 18 yaşından küçükse ve ebeveynleriyle seyahat etmiyorsa anne ve babasından noter onaylı seyahat edilecek ülke olarak mutlaka İspanya ibaresi olan muvafakatname sunmalı. Eğer başvuru sahibi çocuk 3. şahıslarla veya okul grubuyla seyahat ediyorsa çocukların sorumluluğunu alan kişinin ismi bu belgede açıkça belirtilmelidir.
  • Davetiye: Katılacağı etkinlikle ilgili İspanya’daki kuruluştan gönderilen davet mektubu.

Yabancı Ülke vatandaşı;

  • İkametgah Tezkeresi: Eğer İspanya Kültür Vizesine başvuru yapacak kişi yabancı ise dönüş tarihinden itibaren 3 ay daha geçerliliği olan yasal oturum izni veya ikametgah tezkeresi sunulmalıdır.
  • Yabancı başvuru sahiplerinin Başvuru Formu ve Pasaport fotokopileri hariç tüm evraklarının İspanyolca’ya çevrilmesi ve onaylı olması gerekmektedir.

Ek Hizmetlerimiz

İspanya Kültür Vizesi başvurularında en önemli evraklar arasında uçuş ve konaklama rezervasyonlarını gösteren belgeler geliyor. Bu belgeler tüm ara seferleri ve tüm uçuş bilgilerini detaylı bir şekilde göstermelidir. Talebiniz halinde uçak ve otel rezervasyonlarınızı ofisimizden kısa süre içinde yaptırabilirsiniz. Ayrıca İspanya Schengen vize başvurularında 30 bin Euro teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası yaptırmak zorunludur. Seyahat Sağlık Sigortanızı ve uçak, otel rezervasyonlarınızı hizmet bedelimiz dahilinde yapmaktayız. Özel sağlık sigortaları İspanya Kültür Vizesi başvurularında kabul edilmemektedir.

UYARILAR

  • İspanya kültür/konferans vizesi başvurularında beyan edilecek banka hesap dökümlerinin başvuru gününden önceki 8 gün içinde alınmış olması gerekmektedir. İspanya vize başvurularında yeni açılan banka hesapları kabul edilmemektedir. Son 3 aylık banka hesap dökümü, orijinal, kaşeli, imzalı haliyle banka imza sirküleri ile birlikte beyan edilmelidir.
  • İspanya vizesi başvurularında tek karar verme yetkisi olan İspanya Konsolosluğu ve İspanya Büyükelçiliği evraklar konusunda oldukça hassas davranmaktadır. Örneğin fotoğrafı çekilen veya elektronik ortamdan çıktısı alınan belgeler kabul edilmemektedir. Orijinali istenen belgelerde ‘Aslı gibidir’ şeklindeki kaşeler bulunmamalıdır. Belgelerin hepsinin A4 ebatlarında olması zorunludur. Aksi durumlarda vize görevlisi belgelerin eksik ve hatalı olduğunu gerekçe göstererek İspanya vize başvurunuzu reddedebilir. Vize yetkilisi gerekli görürse, ek belgeler veya fotokopilerin orijinallerini isteyebilir.

Değerli ziyaretçimiz, İspanya kültür / konferans vizesi başvurularınızda beyan edeceğiniz davetiye ve kişisel durumunuza göre değişen belgeleri ve 2024 yılı İspanya Schengen vize ücreti bilgisi ile beraber e-mailinize yönlendirilmesini talep edebilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek