Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

İtalya Vizesi

İtalya Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Interrail İtalya Bileti ve İtalya Vizesi

 İtalya’da Interrail’ın geçerli olduğu demiryolu hatları, feribotlar, İtalya’da en çok tercih edilen Interrail rotaları ve İtalya Schengen vizesine dair bilgilere ulaşabilirsiniz. İtalya Interrail-Schengen vize başvurunuz hakkında detaylı bilgiyi ve güncel vize ücret bilgisini Çağrı Merkezimizden alabilirsiniz. 
Interrail seyahati yapacaksanız İtalya Vize başvurunuzda satın alınmış Interrail bileti sunmanız gerekmektedir!!

Interrail ile İtalya

Zengin kültürü ve sıcakkanlı Akdeniz insanları, tarihi ve mimari zenginliği ile gezginlerin gözdesi konumunda İtalya, Interrailcıların da en çok tercih ettiği ülkelerden biridir. İtalya'nın demiryolu ağı oldukça gelişmiştir. Yüksek hızlı trenlerinin yanı sıra ana hatlar üzerindeki tren ağları oldukça sık ve güvenilirdir. İtalya’da yüksek hızlı trenlerde rezervasyon zorunluluğu bulunmaktadır. Rezervasyon için ek ücret talep edilmektedir, kısa mesafeli yolculuklarda alternatif hatları kullanarak rezervasyon ücreti vermeyebilirsiniz. Ülkenin en temel hattı kuzey-güney düzleminde yer alan Torino’dan başlayarak, Milan, Bologna, Floransa, Roma ve Napoli üzerinden Salerno’ya varan hat ile birlikte Venedik, Milano ve Bologna hattı ve doğu batı Akdeniz kıyıları boyunca uzanan hatlar, ülkenin diğer önemli demiryolu bağlantılarıdır. Bunların dışında kırsal kesimlere uzanan birçok yerel hat bulunmaktadır. 

Trenitalia trenlerinin tamamının kalkış saatlerine Interrail aplikasyonu ile ulaşılabilmektedir. İtalya’nın resmi demiryolu işletmecisi olan Trenitalia’nın yüksek hızlı trenlerine ek olarak, özel demiryolu şirketi olan Italo’nun da birçok treni vardır. Ancak, Italo trenlerinde Interrail geçerli değildir. İtalya'da kendi demiryolu hatları üzerinde hizmet veren daha birçok özel demiryolu şirketi vardır. Interrail, bu trenlerden sadece birkaç tanesinde geçerlidir. Geri kalan trenler için ise ayrıca bilet satın almanız gerekmektedir.

Interrail Pass kullanacağınız iç hatlardaki otobüs ve trenlerde rezervasyon yapmanızı tavsiye ederiz. 

İtalya’da Interrail’ın Geçerli Olduğu Trenler

İtalya’da Trenitalia (Devlet demiryolları), Trenord ve SAD demiryollarının trenleri ile ÖBB’nin şehirlerarası otobüslerinde Interrail Pass’ın geçerliliği bulunmaktadır. Thello tren biletlerinde, Interrail biletine indirim uygulanmaktadır. Italo, RZD, FdC, FdS, FSE,... trenlerinde Interrail bileti geçerli değildir. Gündüz trenlerinde, Trenitalia’nın “Le Frecce” yüksek hızlı treninde, Frecciarossa, Frecciargento ve Frecciabianca trenlerini, Fransa’ya giden TGV ve Thello trenlerini, İsviçre’ye giden Eurocity (EC) trenlerini, Venedik’ten Viyana ve Klagenfurt’a giden şehirlerarası (IC) otobüslerde Interrail biletinizi kullanabilirsiniz.  Bologna, Venedik ve Verona’dan Mühih’e giden Eurocity (EC) trenlerinde ek ücret ödenebilir.

RZD demiryolları tarafından işletilen Moskova – Nice hattı dışındaki bütün gece trenlerinde Interrail geçerlidir. Venedik – Paris arasında hizmet veren Thello gece treni biletlerini Interrail biletiniz sayesinde indirimli satın alabilirsiniz. Uluslararası gece trenlerinde rezervasyon yapılması zorunludur. İç hatlardaki gece trenleri için rezervasyon yapmanızı tavsiye ederiz.

İtalya’da Feribotla İnterrail

Başlangıç noktası İtalya olan birçok feribot hattı vardır. Yunanistan’a giden feribotların bir kısmında Interrail geçerlidir. Diğer  feribot hatlarında ise Dubrovnik, Split, Zadar, Bar, Durres ve Barselona seferleri düzenlenmektedir.

İtalya Interrail Vizesi

İtalya’ya Interrail amacıyla yapılacak seyahatlerde başvurulacak vize türü İtalya Schengen Vizesi’dir. İtalya vize başvurularında parmak izi uygulaması bulunmaktadır. 25 Eylül 2014 tarihinden sonra Schengen vizesi aldıysanız parmak izi uygulamasından muafiyet durumunuz söz konusu olabilir. Parmak izi muafiyet durumunuzu destek hattımıza bağlanarak Schengen departmanı yetkilimize sorgulatabilirsiniz. 

İtalya diplomatik temsilciliklerinin bölge ayrımı bulunmaktadır. İstanbul, Amasya, Artvin, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Çorum, Edirne, Erzurum, Gümüşhane, İzmit, Kars, Kırklareli, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Yalova illerinde ikamet edenler parmak izi tarama işlemini İstanbul’da bulunan yetkili veri işlem biriminde tamamlamalıdırlar. 

İkamet bölgenize göre hangi başvuru merkezinden parmak izi tarama işlemini tamamlayacağınıza dair detaylı bilgiyi Schengen yetkilimizden alabilirsiniz. 

İtalya vize başvuruları ortalama 5-15 iş gününde neticelenmektedir. 

Ek hizmet bedeli ödeyerek 72 saatte İtalya vizenizi alabilirsiniz. 72 saatte İtalya vizesi hakkında detaylı bilgiyi destek hattımızdan alabilirsiniz.  

2024 yılı güncel İtalya vize ücreti, başvuru süreci ve şahsi durumunuza göre düzenlenmiş evrak listesini 0(312) 419 56 41 numaralı telefon hattımızı arayarak bilgilendirme e-maili olarak talep edebilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek