Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

İtalya Vizesi

İtalya Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

İtalya Vize Ücreti

İtalya vize başvuru süreci içerisinde konsolosluk vize harcı, başvuru merkezi ve Happy Turizm Vize - Danışmanlık ücretleri başta olmak üzere zorunlu veya isteğe bağlı ödenmesi gereken ücretler hakkında İtalya vize ücreti bilgilerinin yer aldığı sayfamıza hoş geldiniz.
İtalya vize ücreti Avrupa Birliği Konseyi ve Avrupa Parlamentosu tarafından belirlenmektedir. Avrupa Birliği Konseyi ve Avrupa Parlamentosu, Avrupa Birliği içerisinde yer alan 28 üye devletin demokratik menfaati ve siyasi görüşlerini temsil etmektedir. Uzun bir süredir prosedürde yer alan 60€ olan schengen vize harçlarının artacak olması geçtiğimiz yıldan beridir Türkiye medyasında da yer alan bir süreçti. Son olarak 02 Şubat tarihinden itibaren yürürlüğe giren yeni yasayla birlikte İtalya vize ücretleri zamlanmıştır.

Vize Türü

Konsolosluk Harcı ve Dış Sağlayıcı Ücreti

Danışmanlık Ücreti
Turistik Vize

115€

70€

Ticari Vize

115€ 70€

Ziyaret Vizesi

115€ 70€

Kültürel Vize

115€ 70€

Eğitim Vizesi

135€ 70€

0-6 Yaş Arası

- 70€

6-12 Yaş Arası

75€ 70€
Erasmus Müşteri temsilcisinden fiyat alınız. Müşteri temsilcisinden fiyat alınız.

Gemici Vizesi

Müşteri temsilcisinden fiyat alınız. Müşteri temsilcisinden fiyat alınız.

Aile Birleşimi

Müşteri temsilcisinden fiyat alınız. Müşteri temsilcisinden fiyat alınız.

 

  • Premium Lounge Hizmet bedeli    
  • Prime Time Başvurusu 
  • Ekspres başvurusu 
  • Mobil Hizmet

Başvuruları bulunmaktadır. 

*Fiyat bilgisi için Müşteri temsilcimizle iletişime geçebilirsiniz.

İtalya Vize Ücreti Ne Kadar?

Tüm İtalya seyahatleriniz için vize başvurularınızı Happy Turizm danışmanlığı aracılığı ile gerçekleştirebilirsiniz. Bizler başvurularınızı İtalya’nın Türkiye’de bulunan temsilciliklerinin yetkilendirdiği vize başvuru merkezi kurumları üzerinden koordine etmekteyiz. Vize başvuru merkezleri ise konsoloslukların yetki bölgelerine göre ülkemiz şehirleri arasında da farklılık gösterebilmektedir. Ayrıca buna bağlı evrak ve vize başvuru merkezi ücretleri de değişkendir.

İstanbul’da bulunan başvuru merkezlerinin kabul ettiği ve İstanbul Başkonsolosluğu’nun yetki alanına dahil olan şehirler;

Bu şehirlerden alınan başvurular için vize başvuru merkezleri ücreti 218,00’dir.

Kalan tüm şehirler Ankara, Antalya, Gaziantep ve İzmir başvuru merkezlerinden işlem sağlayabilmekte olup bu vize başvuru merkezlerinin ücretleri ise 118,00’dir.

Ankara için; Ankara, Bolu, Çankırı, Eskişehir, Kırıkkale, Kırşehir.

Gaziantep için; Adıyaman, Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Mardin, Muş, Osmaniye, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli, Van.

Ankara ve Gaziantep vize başvuru merkezlerinden başvuru sağlanan dosyalarınız İtalya Ankara Büyükelçiliği tarafından işlem görülmektedir.

İzmir ve Antalya vize başvuru merkezleri; İzmir, Adana, Afyon, Aksaray, Antalya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Denizli, Isparta, Karaman, Kayseri, Konya, Kütahya, Manisa, Mersin, Muğla, Nevşehir, Niğde ve Uşak şehirlerinden gelen tüm başvuruları kabul ederek İzmir İtalya Konsolosluğu’nun değerlendirmesine sunar.

İtalya Vize Ücreti 2024 Opsiyonel Tercihler

Vize başvuru merkezlerinin, işlemlerinizi hızlandırmak ve daha ayrıcalıklı hizmet sunmak için oluşturduğu bazı ek seçenekler de mevcuttur. Ülke uzmanlarımız ile iletişiminizde bu seçenekleri de değerlendirebilirsiniz.

İstanbul İtalya Vize Ekstraları

Aşağıda bulunan tablo; İstanbul Vize Başvuru Merkezi üzerinden işlem sağlamanız halinde yararlanabileceğiniz seçeneklerdir.
Vip hizmeti almanız halinde; fotokopi/fax/mail çıktıları, sms bilgilendirmesi, başvuru takip hizmeti, biyometrik fotoğraf çekimi, işlem sonuçlanınca kargo ile pasaport teslimi ve başvuru formu doldurma hizmeti için ayrıca ücret alınmazken vize başvurunuzu size özel ofiste hızlı bir biçimde gerçekleştirirsiniz. İstanbul Harbiye, Gayrettepe, Altunizade ve Bursa ile Trabzon başvuru merkezleri için geçerlidir. Bu hizmeti tercih etmeniz konsolosluk kararına etki etmeyecektir.

Prime Time hizmeti almanız halinde; özellikle çalışanlar mevcut mesai saatleri dışına çıkarak esneklik gösterilen başvuru saatlerinden yararlanılır. Haftaiçi 12:30-13:30/18:00-19:00 saatlerinde öğle arası veya mesai bitiminizde işlemlerinizi hızlıca gerçekleştirebilirsiniz. Bu hizmet sadece Gayrettepe vize başvuru merkezinde kabul edilmektedir. Bu hizmeti tercih etmeniz konsolosluk kararına etki etmeyecektir.

Express hizmeti almanız halinde; vize başvuru merkezi içerisindeki dosya işlem hızı ve dosyanızın yetki alanındaki konsolosluğa aktarılması sürecini hızlandırmaktadır. Sonucu alınan başvurunuz için yine hızlı bir koordinasyon sağlanmaktadır. Express başvurular Gayrettepe ve Altunizade vize başvuru merkezlerinde kabul edilmektedir. Bu hizmeti tercih etmeniz konsolosluk kararına etki etmeyecektir.

Başvuru Formu Doldurma hizmeti almanız halinde; bu hizmet vize başvuru merkezleri tarafından verilmektedir. Bizler hali hazırda hizmetimiz içerisinde bilgileriniz doğrultusunda form doldurma işlemini gerçekleştirip sizin onayınıza sunmaktayız. Başvuru merkezi sizlerin verdiği bilgiler eşliğinde online formu doldurarak çıktısı ile dosyanıza eklenmesini sağlar. Şahsi başvurularınızda yararlanabileceğiniz seçenekler arasındadır.

Biyometrik Fotoğraf hizmeti almanız halinde; ilgili konsolosluğun formatınca biyometrik fotoğraf işleminiz gerçekleştirilir. Bizler hali hazırda bir sorun, güncellik veya format dışı durum gördüğümüzde sizi bilgilendirerek yeni fotoğraf istemekteyiz. Aksi durumlar için vize başvuru merkezinin uyguladığı bu sistem değerlendirilebilir. İstanbul-Harbiye vize başvuru merkezinde bu hizmet sağlanmamaktadır.

Kargo hizmeti almanız halinde; başvuru sırasında doldurduğunuz kargo talimat formu ile onay vermiş olursunuz. ilgili konsoloslukta işlemi bitmiş pasaportunuz başvuru merkezinden teslim alınarak doğrudan size kargo edilir. Bizler başvuru merkezinden işlemi bitmiş pasaportunuzu dış operasyon temsilcimize teslim aldırarak size haber vermekteyiz. Kargo veya elden teslim seçeneklerini bu aşamada değerlendiririz.

Biyometrik Fotoğraf hizmeti almanız halinde; konsolosluk formatlarına uygun olarak ortalama 45 saniyede 8 adet biyometrik fotoğrafınızı teslim alabilirsiniz. Bu hizmet aksi durumlar için yararlı bir seçenektir. Bizlere ulaşan dosyalarınızda biz bu kontrolü daha önce yaptığımız için vize başvuru merkezinde ekstradan bir iş çıkarmamaya çalışacağız. Biyometrik fotoğraf işlemi vize başvuru merkezinin Ankara ofisi tarafından sağlanmaktadır.

Başvuru Formu Doldurma hizmeti almanız halinde; vize başvuru merkezince verilen bilgiler doğrultusunda doldurulmakta olup bir opsiyonel seçenektir. Dosyanızı ofisimize teslim etmeniz halinde bizler bu işlemi hali hazırda gerçekleştirmekte olup sizin onayınıza sunmaktayız. Şahsi vize başvurularınızda bu hizmet değerlendirilebilir seçenekler arasındadır.

Yukarıda bulunan İtalya vizesi ücretleri opsiyonel seçeneklerdir. Bu servislerden yararlanmak istemeniz halinde ülke uzmanlarımız sizlere desteklerini sunacaklardır. Happy Turizm Vize - Danışmanlık ücreti olan 70€ sabit kalacak şekilde diğer ücretler üzerine eklenir. Beş kişi veya daha üstü kişi sayılı başvurularınızda temsilcimizi bilgilendirmeyi unutmayın. Bu durumda sizlere gereken incelik sağlanacaktır. Ödemenizi dosya teslim sırasında peşin veya şirket hesabımıza havale/eft yapabilirsiniz. Vize sonuçlanma aşamasında pasaportunuz, kalan evraklarınız ve faturanız adresinize kargo yapılır veya elden teslim edilir.

Happy Turizm Vize - Danışmanlık İtalya Başvuru Süreci ve Ek Hizmetler

Müşteri temsilciniz ile görüşmelerinize istinaden size iletilen mailinizi dikkate alarak evraklarınızı ofisimize kargo veya elden teslim edebilirsiniz. Evraklarınızı kargo yolu ile teslim sağlamışsanız sekreterlik bölümümüz sizinle irtibata geçerek evraklarınızı teslim almış olduğumuzu belirterek ilgili ülke departmanlarına yönlendirecektir. Ülke uzmanımızın ön hazırlığından geçtikten sonra ilgili ülkeniz için operasyon bölümümüz dosyanızı tüm yönleriyle inceleyerek eksik veya güncellik ile alakalı geri bildirimlerini sizlere sunacaktır. Randevu aşamasında yine iletişim halinde olunarak başvuru merkezi boşlukları ve sizin müsaitliğiniz doğrultusunda randevunuz oluşturulur ve size bilgi verilir.

Alınan randevular kesinlikle ücretsiz olduğu için randevu karşılığında ücret talep eden firmalara karşı dikkatli olunuz. Happy Turizm Vize - Danışmanlık alınan randevular için ayrıca ücret talep etmez bu işlem hali hazırdaki danışmanlık içerisinde değerlendirilir.

Happy Turizm Vize - Danışmanlık başvuru kabulü, evrak kontrolü, işleme girme, işlem takibi ve sonuçlandırma işlemleri için hizmet bedelimiz 30€’dur.

İtalya vize ücreti ve gerekli evrak prosedürleri hakkında ülke uzmanlarımızdan destek alabilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek