Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

İtalya Vizesi

İtalya Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

İtalya Oturma İzni İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

İtalya oturum izni başvurunuz için güncel evrak listesi ve başvuru prosedürünü İtalya Konsolosluğundan öğrenebilirsiniz. 
İtalya aile birleşimi için gereken evrak listesi

İtalya D vize başvuru formu

D vize formunu bizzat kendiniz, eksiksiz olarak, imzalı şekilde ve 2 nüsha halinde hazırlamalısınız. Formun içerisindeki bilgiler beyan edeceğiniz diğer evraklarınızı onaylar şekilde düzenlenmelidir. Bu  form doksan günden az seyahatleriniz için doldurulmalıdır.
Doksan günden fazla kalışlarınız için oturum (ikamet) izni başvuru formu doldurmanız gerekmektedir.

Başvuru sahibi tarafından doldurulmuş , ıslak imzalı ve 2 nüsha şeklinde konsolosluğa beyan edilmelidir. Eksiksiz doldurulmalı, diğer evraklarınız ile çelişkili bilgiler yer almamalıdır.

Pasaport: Pasaportunuz 10 yıldan eski olmamalı, içerisinde en az 2 boş sayfa yer almalıdır. Pasaportunuzun orijinali ile beraber dolu sayfalarının fotokopileri konsolosluk tarafından istenmektedir. Deforme olmamış olmasına dikkat ediniz.
Biometrik fotoğraf: Son üç ay içerisinde çekilmiş olmalı, güncel halinizi temsil etmelidir. 3 adet, Arka fonu beyaz ve ölçüleri 3,5x4,5 olmalıdır. Fotoğrafınız daha önceden kullanılmamış olmalı ve fotoğrafta yüzünüz açıkça belli olmalıdır.
Evlenme kayıt örneği: Hem sizin bilgilerinizi hem de İtalyan vatandaşı ya da yabancı uyruklu eşinizin bilgilerini içermeli ve uluslararası olmalıdır. Gerektiğinde İtalyanca tercümesi de istenmekte olup orijinal dilinde kabul edilmemektedir. Bu hususa dikkat etmeniz işlemlerinizi kolaylaştıracaktır.
Nüfus cüzdanı fotokopisi ve tam vukuatlı nüfus kayıt örneği: Başvuru yapan kişinin bilgilerini içermelidir. Nüfus kayıt örneğinde, sizin ve eşinizin  ikamet edeceği adresin bulunması gerekmektedir.
Muvafakatname: Kişi 18 yaşından küçük ise ailenin onayını kanıtlar nitelikte konsolosluğa sunulmalıdır. 16 yaşında evlenecek kişilerin mahkemeden onaylı ve İtalyanca tercümeli bir belge beyan etmesi gerekmektedir.
İtalya oturum izni: İtalya’da yaşayan eşinize ait oturum izni
Belgeleriniz arasında gösterilmelidir. Ancak bu aşamada hatırlatma yapmak isteriz ki yukarıdaki çoğu formaliteler ve istenilen evraklar eşiniz AB üyesi  vatandaşı değil ise geçerlidir. AB üyesi ülke vatandaşları bu izin ve onayların pek çoğundan muaftır. Daha önce yapılan bir evlilik üzerinden aile birleşimi talebinde bulunmak istiyorsanız konsolosluğa mahkemece onaylanmış bir boşanma belgesi ibraz etmeniz gerekmektedir. Ancak bu  belgeniz İtalyanca tercüme edilmiş olmalıdır.

Uluslararası evlenme ehliyet belgesi: Her iki eşin de bilgilerini içermelidir. Bu belgenin yanında alternatif olarak İtalya yetkili mercileri tarafından onaylanmış bir evlilik belgesi de gösterilebilmektedir.

İtalya çalışma izni için gereken evrak listesi

İtalya D vize başvuru formu: Şahsınız tarafından, eksiksiz olarak doldurulması gerekmektedir.
Pasaport: 10 yılda eski olmamalı, en az 1 boş sayfası bulunmalıdır. Dolu sayfaların fotokopisi alınmalı ve pasaportunuz deforme olmamış halde bulunmalıdır.
Biometrik fotoğraf: Son üç ay içerisinde çekilmiş olmalı yani güncel halinizi temsil etmelidir. Fotoğrafınızın yetkililer tarafından şüphe ile karşılanmamalıdır. 3 adet, Arka fonu beyaz ve ölçüleri 3,5x4,5 olmalıdır. Fotoğrafınız daha önceden kullanılmamış olmalı ve fotoğrafta yüzünüz açıkça belli olmalıdır.
İtalyan makamlarınca verilen çalışma izni: Evraklarınızın arasına mutlaka eklemelisiniz. Başvurunuz sırasında konsolosluk tarafından özenle incelenecektir. Ayrıca işveren şirketiniz tarafından onaylatılmış çalışma belgeniz de sizden istenecek evraklar arasındadır.
**Çalışma izniniz için gereken evrak listesi mesleğinize göre değişiklik gösterebilmektedir. Evraklarınız ve başvuru süreciniz ile ilgili ayrıntılı bilgi için lütfen müşteri temsilcilerimiz ile iletişime geçiniz.

İtalya eğitim vizesi için gereken evrak listesi

İtalya Ulusal Vize Formu: Şahsınız adına, eksiksiz olarak doldurmanız gerekmektedir.
Pasaport: 10 yıldan eski olmamalı, başvuru esnasında orijinali ve sayfaların fotokopileri beyan  edilmelidir.            
Biometrik fotoğraf: Son üç ay içerisinde çekilmiş olmalı, önceden kullanılmamalıdır. Güncel halinizi   temsil  etmeli ve 3 adet, arka fonu beyaz ve ölçüleri 3,5x4,5 olmalıdır. Fotoğrafta yüzünüz açıkça   belli olmasında yarar olacaktır.
Menşe ülkede aldığınız eğitim programı sertifikanız 
evraklarınız arasında bulunmalıdır.

İtalya’da takip edeceğiniz eğitim programınızın ve konaklama  masraflarınızın karşılanacağını kanıtlar nitelikte teminatlar ve belgeler konsolosluk için önem arz edecektir. Eğitim ve konaklama masraflarınız ilgili kurumlarca belirlenen eğitim bursunu gösteren teminatlar arasında olmalıdır.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek