Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

İtalya Vizesi

İtalya Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

İtalya Cenaze Nakil İşlemleri

İtalya’ya cenaze nakli yapabilmek için tamamlanması gereken bazı işlemler vardır. Bu işlemler sonucunda alınması gereken zorunlu belgeler ile ancak nakil gerçekleşebilir. Yazımızın ilerleyen kısımlarında İtalya’ya cenaze nakledebilmek için gerekli olan evraklar ve tamamlanması gereken süreçleri bulabileceksiniz.

İtalya’ya Cenaze Nakletmek İçin Gerekli Belgeler

İtalya’ya cenaze gönderebilmek için, nakil işleminden önce hazırlanması gereken birkaç belge vardır. Bunların her biri zorunlu ve resmî belgelerdir ve belirli bir sıra ile alınması şarttır. Bunlardan ilki, Ölüm Belgesidir.

Ölüm belgesi, İtalya’ya cenazesi nakledilecek olan kişinin öldüğünü tasdik eden ana belgedir. Bu belge olmadan diğer belgeleri almak mümkün değildir. Ölüm belgesinin alım şekli ölümün yerine, şekline ve koşullarında göre farklılık gösterir. Ölüm evde ve doğal nedenlerden ötürü gerçekleştiyse ölüm belgesini doldurmak belediye tabibinin görevidir. Bunun için ölüm belirlendiğinde belediyenin aranması ve tabip talep edilmesi gerekir. Gelen tabip gerekli gördüğü incelemeleri yaptıktan sonra her şeyin olağan olduğunu kabul etmesi halinde hızlıca ölüm belgesini doldurur ve evdeki kişilere teslim eder.

Ölüm gerçekleşmeden önce kişi hastaneye nakledilmiş ve ölüm yeri hastane olmuş ise, ölüm belgesi hastaneden alınmak zorundadır. Gerekli teşhis ve müdahaleleri yapan doktorlar cenazeye dair ölüm nedenlerini, gözlemledikleri semptomları ve yapılan müdahaleleri de içeren bir ölüm belgesi hazırlarlar. Bu belge kurum tarafından onaylandıktan sonra kullanılabilir hale gelecektir.

Bedeni İtalya’ya nakledilecek kişinin ölümü eğer adli bir vakanı parçası olmuş ise ölüm belgesi hastanelerden ya da belediye tabipleri aracılığı ile alınamaz. Bu koşullar altında ölüm belgesi için başvuruda bulunulması gereken kurum Cumhuriyet Savcılıklarıdır.  Cumhuriyet savcılıklarına başvuru yapılmasının ardından gerekli incelemeler yapılır ve vefat eden kişinin yakınlarına talep ettikleri ölüm belgesi verilir. Beden, üzerinde incelemeler yapılması için adli tıp kurumuna gönderilmiş ise de, ölüm belgesini düzenlemek adli tıp kurumu uzmanlarından talepte bulunmalısınız.  Adli tıp kurumu uzmanları gerekli gördükleri incelemeleri yaptıktan sonra oluşan gözlemlerini de içeren bir ölüm belgesini muhataplarına düzenleyerek teslim ederler.

Ölüm belgesi alındıktan sonra bu belgenin nüfus sistemine kayıt edilmesi gerekir. Bu işlemi gerçekleştirebilmek için elimizdeki ölüm belgesi ile birlikte nüfus müdürlüğüne gitmemiz gerekir. Nüfus müdürlüğündeki görevliler ölüm belgesine istinaden gerekli kayıtlarını tamamlarlar buna karşılık olarak Formül C Belgesini verirler. Çok dilli ölüm belgesi olarak da anılan Formül c belgesi ölüme ilişkin tüm detayları barındırır. Kişinin kimlik ve pasaport bilgileri, ölüm yeri, ölüme sebep veren detaylar, otopsi yapılıp yapılmadığı, bulaşıcı hastalık bulunup bulunmadığı gibi tüm bilgiler bu belge üzerinde yer alırlar.

Ölüm belgesi ve ardından alınan Formül C dokümanını edindikten sonra yol izin belgesi alınması gerekir. Yol izin belgesi bedenin bir noktadan başka bir noktaya transfer edilmesi için gereklidir. Bu belgeyi düzenleme yetkisi ise belediyeye verilmiştir. Önceden edindiğimiz belgelerle birlikte yakındaki belediyeye gidilerek yol izin belgesi alınabilir.

Bir cenazeyi İtalya’ya nakledebilmek için tahnit işleminin yapılmış olması gerekir. Tahnit işlemi, bedenin gerektiği gibi nakle hazırlanma süreçlerine denir. Tahnit işlemi temizlik aşaması ile başlar. İyice yıkanan ve temizlenen bedenin sıkıca kanvas bir örtüye sarılması gerekir. Akabinde nakle uygun bir tabuta konulması gerekir. Tabut ahşap malzemeden olabileceği gibi, kurşun ya da çinko malzemelerden yapılmış olabilir. Nakil aşamasında sıvı ya da koku yayılmaması için tabutun kapaklarının sıkıca kapatılması gerekir. Bedende bulaşıcı hastalık bulunma ihtimali olması halinde tabut kapaklarının lehim ile desteklenmesi gerekir. Bütün bu işlemler hassasiyetle yapıldıktan sonra uygulamayı yapan kurumdan tahnit raporu alınır. Tahnit raporu cenazeyi İtalya’ya gönderebilmek sahip olmamız gereken son zorunlu belgedir.

Yukarıda ilettiğimiz dört belge alındıktan sonra cenazenin fiziksel olarak İtalya’ya nakli başlayabilir.

İtalya’ya Cenaze Nakil Süreçleri

Yukarıda saydığımız belgeleri hazırladıktan sonra cenazenin kara ya da hava yolu ile nakledileceğine göre izlenecek adımlar farklılaşır.

Cenaze İtalya’ya havayolu ile nakledilmek isteniyorsa, elimizdeki belgelerle birlikte havalimanındaki gümrük görevlilerine müracaat edilmelidir. Gümrük görevlileri gerekli olan kayıtları burada tamamlarlar. Cenazenin transferi aşamasında bir eşlikçisi olacaksa, eşlikçiye dair bilgilerin de gümrük görevlilerine iletilmesi gerekir. Eğer cenaze tek başına yola çıkacak ise de İtalya’ya karşılayacak kişi ya da kişilerin bilgilerinin iletilmesi gerekir. Bu şekilde cenaze ülkeye indiğinde gerekli bilgilendirmeler ve teslimat yapılabilir olacaktır.

İtalya’ya cenazeyi kara yolu ile nakledilmek isteniyor ise, öncelikle elimizdeki belgelerin güzergahımız üzerinde olan ülkelerin dillerine tercüme edilmesi gerekir. Tercüme edilen belgeler ve kopyaları ülkeler üzerinden yolculuk yaparken görevlilere teslim etmek için gerekir.

Cenaze naklinin başlaması için ilk önce Türkiye sınır kapılarındaki gümrük görevlilerine kayıt işlemleri yaptırmak gerekir. Kayıt aşamasında nakil için kullanılacak araca dair bilgilerin de eklenmesi şarttır. Bu süreç tamamlandıktan sonra cenaze uluslararası seyahatine başlayabilir.

İtalya’ya Cenaze nasıl gönderilir sorusuna yanıt vermeye çalıştık. Aklınıza takılan sorular olduğunda bize danışmak için 0(312) 419 56 41 numaralı telefonu arayabilir, uzmanlarımızdan hizmet talep edebilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek