Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

İtalya Vizesi

İtalya Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

İtalya Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

En çok tercih edilen seyahat çeşitlerinden turistik, ticari ve ziyaret başlıklarını değerlendirdiğimiz İtalya vizesi için gerekli evraklar sayfamıza hoş geldiniz. Tüm evraklarınız dikkatle hazırlanmalı, güncellikleri kontrol edilmeli, barkodlu evrakların 30 gün geçerliliği olma hususu veya konsolosluğun hangi evrakları orijinal hangilerini fotokopi istedikleri iyi analiz edilmelidir. İtalya vizesi için gerekli belgeler meslek gruplarına göre değişebildiğinden her başlık altında ise ilgili meslek gruplarından istenen evraklar sunulacaktır.

İtalya Vizesi İçin Gerekli Evraklar 2024

(Çalışan, İşveren, Devlet Memurları, Emekli ve Öğrenciler)

  • Başvuru Formu: Başvuru sahibi tarafından imzalanmış olmalıdır. Başvuru formu doldurulmasında ülke uzmanlarımızdan da destek alabilirsiniz. 
  • Pasaport: Planlanan seyahat için talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 90 gün geçerliliği olan ve 10 yıldan eski olmayan pasaport. Soy isim değişiklikleri var ise pasaportta güncel olan yazmalıdır aksi halde işleme alınmayabilir.  Varsa eski pasaportlarınız dahil tüm pasaportların kişisel bilgilerinin bulunduğu ana sayfa ve tüm damgalı/kaşeli sayfaların fotokopisi ile ibraz edilmelidir.
  • Kimlik Fotokopisi: T.C. kimlik numaralarının bulunduğu ön-arka kimlik fotokopisi. Yabancı uyruklu şahıslar için Türkiye oturma izinleri fotokopisi.
  • Biometrik Fotoğraf: Beyaz arka fonlu 3,5*4,5 mm boyutlarında ve son 6 aydan eski olmayan biometrik fotoğraf.
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ve İkametgah: E-devlet üzerinden barkodlu indirilebilmektedir. Aile üyeleri görülmelidir. Evrak geçerliliği 30 gündür.
  • Seyahat Sağlık Sigortası: Planlanan seyahat süresini kapsayan –seyahat başlangıcından bir gün önce, bitişinden bir gün sonra- Schengen ülkelerinde geçerli, hastalık, acil tedavi, hastanede yatış ve vefata bağlı ikamet ülkesine geri dönüşü gibi masrafları karşılayabilecek en az 30.000 € teminatlı seyahat sağlık sigortası.
  • Turistik için Konaklama Rezervasyonları: Planlanan turistik amaçlı seyahatler için kalınacak otel veya otellerden alınan voucher belgesi ya da yapılan rezervasyonu kanıtlar belgeler. Vizeniz sonuçlanmadan herhangi bir otel rezervasyonu satın alınmasını önermiyoruz ancak yine de vizeniz sonuçlanana kadar yürürlükte kalacak bir rezervasyona sahip olup olmadığınıza da dikkat etmelisiniz. Otel tarihleri; uçak, otel, başvuru formu ve dilekçeler ile uyumlu olmalıdır.
  • Ziyaret için Davetiye: İtalya’nın Türkiye temsilcilikleri tarafından belirtilen formatta (talep edildiğinde ilgili format tarafınıza iletilecektir.) hazırlanmış olmalıdır. Davet eden pasaport ve kimlik fotokopileri de eklenmelidir. Davetiye tarihleri; uçak, otel, başvuru formu ve dilekçeler ile uyumlu olmalıdır.
  • Ticari Davetiye veya Fuar Katılım Belgesi: İletişimde olduğunuz İtalyan şirketi tarafından İtalya’nın Türkiye temsilciliklerinin belirtilen formatta (talep edildiğinde ilgili format tarafınıza iletilecektir.) hazırlanmış olmalıdır. Şirketin visura camerale belgeleri ve varsa ticari ilişikliği gösterir fatura veya dekontlar eklenmelidir. Fuara katılım sağlanacak ise fuara ilişkin alınan bilgi ve biletler dosyanızda bulunmalıdır. Şirket hesapları sunulması zorunludur. Tüm şahsi bakiyeli banka hesaplarının sunulması konsolosluk tarafından maddi durumun daha iyi anlaşılmasına sebebiyet verir zorunlu evrak değildir.
  • Uçak Rezervasyonları: Planlanan turistik amaçlı seyahatler için en çok kullanılan ulaşım araçlarından havayolu şirketinizden aldığınız rezervasyonu kanıtlar belgeler. Vizeniz sonuçlanmadan herhangi bir otel rezervasyonu satın alınmasını önermiyoruz ancak yine de vizeniz sonuçlanana kadar İtalya vize başvuru evrakları için yürürlükte kalacak bir rezervasyon olup olmadığına da dikkat etmelisiniz.
  • Özel Araç İle Seyahatler: Ulaşım için kullanılması öngörülen seyahat güzergahının detaylarını içeren imzalı bir yazı, uluslararası geçerliliğe sahip ehliyet fotokopisi ve araca ait dolaşım belgelerinin fotokopisi.
  • Vize Harcı: Başvuru merkezinde nakit olarak ödenir.

Şirket Çalışanlarından Talep Edilen Vize Evrakları

Çalışma ve İzin Belgesi: Şirkete ait antetli kağıt üzerine çalışan bilgileri, görevi, işe giriş tarihi, maaşı ve seyahati için uygun olan izin süresinin belirtildiği şirket yetkilisi tarafından imzalanmış ve kaşelenmiş yazı..
SGK İşe Giriş Bildirgesi: Orijinal veya e-imzalı olarak sunulabilir.
SGK Hizmet Dökümü: E-devletten barkodlu olarak tüm hizmet geçmişi indirilebilir.
Maaş Bordroları: Son üç aylık alınmalı, şirket yetkilisi tarafından imzalanmış ve kaşeli olmalıdır
Şirket Evrakları:

  • a)İmza Sirküleri/Beyannamesi
  • b)Faaliyet Belgesi (Şirketin faaliyet durumuna ilişkin güncel tarihli orijinal veya e-imzalı -esnaf/ziyaret odası kaydı, mesleki oda kaydı, ticaret oda kaydı vb.-)
  • c)Ticari Sicil Gazetesi (İlgili şirketin faaliyetinin güncel yapısını gösterir tüm sayfaların fotokopisi)
  • d)Vergi Levhası (Güncel yıla ait olmalıdır.)
  • e)İş Sözleşmesi ( Herhangi bir kuruma bağlı çalışılmayan ve gelir sağlanan durumlar için noter onaylı belirli/belirsiz iş sözleşmesi orijinali ve kopyası)

Banka Dökümleri: Başvuru tarihinden en fazla 15 gün önce alınmış, son 3 aylık ve banka tarafından kaşeli imzalı dökümlerin orijinali. Maaşın yattığı hesaplar ve tüm şahsi bakiyeli banka hesaplarının sunulması konsolosluk tarafından maddi durumun daha iyi anlaşılmasına sebebiyet verir. Konaklama, ulaşım, alış-veriş gibi standart harcamalarınızı en azından karşılayabiliyor olmanız gerekmektedir. Örnek olarak; bakiyeli banka dökümünüzde 1 ile 5 gün arasındaki seyahatlerinizde en az 269,60€, 6 ile 10 gün arası seyahatlerinizde gün başı 44,93€, 11 ile 20 gün arası seyahatlerinizde gün başı 51,64€ bulundurmanız gerekmektedir.
Varsa Maddiyat Belirten Evraklar: Kira sözleşmesi, tapu, ruhsat, hisse senetleri gibi kanıtlanabilir evraklarınızı da durumunuzun daha iyi anlaşılması için fotokopilerini dosyanıza ekleyebilirsiniz.

Şirket Sahiplerinden Talep Edilen Vize Evrakları

Vize Talep Dilekçesi: Şirkete ait antetli kağıt üzerine iş veren bilgileri, görevi, işe giriş tarihi, maaşı ve seyahati için uygun olan sürenin belirtildiği başvuru sahibi tarafından imzalanmış ve kaşelenmiş yazı. 
Şirket Evrakları:

  • a)İmza Sirküleri/Beyannamesi
  • b)Faaliyet Belgesi (Şirketin faaliyet durumuna ilişkin güncel tarihli orijinal veya e-imzalı -esnaf/ziyaret odası kaydı, mesleki oda kaydı, ticaret oda kaydı vb.-)
  • c)Ticari Sicil Gazetesi (İlgili şirketin faaliyetinin güncel yapısını gösterir tüm sayfaların fotokopisi)
  • d)Vergi Levhası (Güncel yıla ait olmalıdır.)
  • e)İş Sözleşmesi ( Herhangi bir kuruma bağlı çalışılmayan ve gelir sağlanan durumlar için noter onaylı belirli/belirsiz iş sözleşmesi orijinali ve kopyası)

Banka Dökümleri: Başvuru tarihinden en fazla 15 gün önce alınmış, son 3 aylık ve banka tarafından kaşeli imzalı dökümlerin orijinali. Şirket hesapları veya tüm şahsi bakiyeli banka hesaplarının sunulması konsolosluk tarafından maddi durumun daha iyi anlaşılmasına sebebiyet verir. Konaklama, ulaşım, alış-veriş gibi standart harcamalarınızı en azından karşılayabiliyor olmanız gerekmektedir. Örnek olarak; bakiyeli banka dökümünüzde 1 ile 5 gün arasındaki seyahatlerinizde en az 269,60€, 6 ile 10 gün arası seyahatlerinizde gün başı 44,93€, 11 ile 20 gün arası seyahatlerinizde gün başı 51,64€ bulundurmanız gerekmektedir.
Varsa Maddiyat Belirten Evraklar: Kira sözleşmesi, tapu, ruhsat, hisse senetleri gibi kanıtlanabilir evraklarınızı da durumunuzun daha iyi anlaşılması için İtalya vize evrakları dosyanıza ekleyebilirsiniz.

Emeklilerden Talep Edilen Vize Evrakları

Emeklilik Belgesi: Emeklilik belgesi(e-devletten barkodlu indirebilir) veya emekli cüzdanının fotokopileri.
Vize Talep Dilekçesi: Seyahat amacı, seyahat tarihleri ve seyahat sırasında masrafların kim tarafından karşılanacağına ilişkin detaylı, imzalı yazı.
Banka Dökümleri: Başvuru tarihinden en fazla 15 gün önce alınmış, son 3 aylık ve banka tarafından kaşeli imzalı dökümlerin orijinali. Emekli maaşının yattığı banka zorunludur. Tüm şahsi bakiyeli banka hesaplarının sunulması konsolosluk tarafından maddi durumun daha iyi anlaşılmasına sebebiyet verir. Konaklama, ulaşım, alış-veriş gibi standart harcamalarınızı en azından karşılayabiliyor olmanız gerekmektedir. Örnek olarak; bakiyeli banka dökümünüzde 1 ile 5 gün arasındaki seyahatlerinizde en az 269,60€, 6 ile 10 gün arası seyahatlerinizde gün başı 44,93€, 11 ile 20 gün arası seyahatlerinizde gün başı 51,64€ bulundurmanız gerekmektedir.
Varsa Maddiyat Belirten Evraklar: Kira sözleşmesi, tapu, ruhsat, hisse senetleri gibi kanıtlanabilir evraklarınızı da durumunuzun daha iyi anlaşılması için İtalya vize evrakları dosyanıza ekleyebilirsiniz.

Öğrencilerden Talep Edilen Vize Evrakları

Muvafakatname: 18 yaş altı şahıslar için hem anne hem de babadan imzalı noter onaylı muvafakatname alınması zorunludur. Boşanma durumlarında ise velayet sahip/sahiplerinden alınır. Muvafakatnamenin orijinali ve fotokopisi sunulması zorunludur. Evrak geçerliliği ise 6 aydır.
Öğrenci Belgesi: Öğrenim görülen eğitim kurumundan alınan öğrenci belgesi. İngilizce veya Türkçe sunulabilir.
Sponsor Evrakları: Şirket evrakları, çalışma evrakları, emekli belgesi, banka dökümleri gibi masraflarının karşılanması açısından ekonomik olarak bağımlı olunan kişinin maddi gelir ve özlük evrakları.
Sponsor Dilekçesi: Sponsor olan kişi ve seyahat bilgilerinin yanı sıra masraflarının karşılanacağını beyan eden detaylı, imzalı yazı.
Varsa Banka Dökümleri: Başvuru tarihinden en fazla 15 gün önce alınmış, son 3 aylık ve banka tarafından kaşeli imzalı dökümlerin orijinali. Tüm şahsi bakiyeli banka hesaplarının sunulması konsolosluk tarafından maddi durumun daha iyi anlaşılmasına sebebiyet verir. İtalya vize evrakları için konaklama, ulaşım, alış-veriş gibi standart harcamalarınızı en azından karşılayabiliyor olmanız gerekmektedir. Örnek olarak; bakiyeli banka dökümünüzde 1 ile 5 gün arasındaki seyahatlerinizde en az 269,60€, 6 ile 10 gün arası seyahatlerinizde gün başı 44,93€, 11 ile 20 gün arası seyahatlerinizde gün başı 51,64€ bulundurmanız gerekmektedir.
Varsa Maddiyat Belirten Evraklar: Kira sözleşmesi, tapu, ruhsat, hisse senetleri gibi kanıtlanabilir evraklarınızı da durumunuzun daha iyi anlaşılması için dosyanıza ekleyebilirsiniz.

Devlet Memurlarından Talep Edilen Vize Evrakları

Çalışma ve İzin Belgesi: Kuruma ait antetli kağıt üzerine çalışan bilgileri, görevi, işe giriş tarihi, maaşı ve seyahati için uygun olan izin süresinin belirtildiği şirket yetkilisi tarafından imzalanmış ve kaşelenmiş yazı. Ayrıntılar için tıklayın.
Maaş Bordroları: Son üç aylık alınmalı, kurum yetkilisi tarafından imzalanmış ve kaşeli olmalıdır.
Banka Dökümleri: Başvuru tarihinden en fazla 15 gün önce alınmış, son 3 aylık ve banka tarafından kaşeli imzalı dökümlerin orijinali. Maaşının yattığı banka zorunludur. Tüm şahsi bakiyeli banka hesaplarının sunulması konsolosluk tarafından maddi durumun daha iyi anlaşılmasına sebebiyet verir. Konaklama, ulaşım, alış-veriş gibi standart harcamalarınızı en azından karşılayabiliyor olmanız gerekmektedir. Örnek olarak; bakiyeli banka dökümünüzde 1 ile 5 gün arasındaki seyahatlerinizde en az 269,60€, 6 ile 10 gün arası seyahatlerinizde gün başı 44,93€, 11 ile 20 gün arası seyahatlerinizde gün başı 51,64€ bulundurmanız gerekmektedir.
İtalyan vizesi için gerekli evraklar paylaşılan sayfamızda ilgili detayları İtalya vizesi için gerekli evraklar 2024 tarihi için kullanabilirsiniz. Ev hanımları, engelli bireyler, çalışmayanlar, freelance çalışanlar, sanatçılar gibi daha spesifik evrakları bulunanlar yine bu yazımızdan referans alabilirler. Evraklar konsept olarak birbirine çok yakındır.

Tüm evraklarınızın bölgenize veya başvuru çeşidinize göre yine de farklılık gösterebileceğini ve İtalyan temsilciliklerinin ek evrak talep etme haklarını da saklı tuttuklarını unutmamalıyız.

Bizlerden en çok talep edilen İtalya vizesi için gerekli evraklar sayfamızı ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz. Dosyanızın ofisimize ulaştırılmasını takip eden süreçte Happy Turizm Vize - Danışmanlık olarak tüm evrak kontrolleriniz titizlikle yapılır ve ivedilik ile süreç bildirilir.

Happy Turizm Vize - Danışmanlık olarak alanında uzman geniş kadromuz ve yüksek vize onayı oranlarımız neticesi ile sizlere danışmanlık sunmaktan mutluluk duyarız.

Daha ayrıntılı bilgi ve ülke uzmanlarımıza ulaşmak için arayın. 0(312) 419 56 41

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek