Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

İtalya Vizesi

İtalya Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

İtalya Turistik Vize Nasıl Alınır?

İtalya turist vizesi, seyahat sürecini gezi amacıyla kullanacak olan kişiler için hazırlanmıştır. Schengen vizesi prensiplerinin geçerli olduğu bu vize ile 90 günü aşmayan seyahatlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. 
Vizenizin doğru kullanımı sonraki İtalya Schengen başvurunuz için referans oluşturur. Bu sebeple vizenizi aldığınız ülkeye ilk girişi yapmalı ve en fazla o ülkede konaklamalısınız. Size verilen süreyi aşmamalı gittiğiniz ülke şartlarına uyum sağlamalısınız.
25.09.2014 tarihinden sonra VIS ibareli Schengen vizenizi pasaportunuza bastırdıysanız; Türkiye’nin her ilinden konforunuzdan uzaklaşmadan danışmanlarımız aracılığıyla başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Seyahat amacınızı ve süresini paylaştığınız danışmanlarımız size kişiye özel hazırlanan İtalya vize başvuru evrakları listenizi yönlendirecek ve sonrasında başvurunuzu tamamlayacaklardır.
Türkiye Cumhuriyeti devletinin verdiği genel statüde yer alan bordo pasaport sahipleri seyahat sebebi ne olursa olsun vizeye tabidirler. Diğer özel statüde yer alan pasaport sahipleri ise geçerliliği olduğu sürece pasaport ile 90 güne kadar vizesiz seyahat gerçekleştirebilirler.
İtalya Turistik Vize başlıklı bu yazımızla İtalya vizesi kaç günde çıkar?, İtalya vizesi ne kadar?, İtalya vize fiyatları nelerdir? Gibi sorularınıza cevap bulacaksınız. Ancak kişiye özel olarak verilen vizeler için evrak listeniz mesleğinize, şahsi ya da özel durumunuza göre farklı başvuru prensipleri uygulanacaktır. Bu sebeple öncelikle danışmanlarımızdan seyahat tipinize ve size uyumlu evrak listenizi öğrenmelisiniz.

İtalya Turistik Vize İşlemleri

İtalya vize işlemleri İtalya Büyükelçiliği himayesinde ve yetkilendirdiği Konsolosluklar aracılığıyla yürütülmektedir. İtalya Turistik Vize İşlemleri adımlarına başlamadan önce seyahat planınızı ve süresini netleştirmelisiniz. En az 1 ay öncesinden İtalya vize başvurusu yapmalı ve olası çıkabilecek olumsuz durumlara karşı zaman ayırmış olmalısınız.

İtalya konsolosluğu vize işlemlerinde eğer parmak izi kaydınız yok ise randevu gün ve saatinde şahsen bulunmanızı talep edecektir. Eğer kayıtlı parmak iziniz varsa randevunuzu danışmanlarımız aracılığıyla evinizden ya da ofisinizden tamamlayabilirsiniz.

İtalya vize randevu için tüm işlemleri de yine ülke uzmanlarımızla birlikte gerçekleştirebilirsiniz. Mülakat süresince uzmanımız ya da operasyon ekibimiz yanınızda olarak sizi yönlendirecektir. İtalya Turistik Vize başvuru evraklarınız formunuzdan, dilekçesine kadar belli şekil ve içerik şartlarına uymalıdır. Bu şartları karşılamayan başvurular ret alacaktır. Bu sebeple profesyonel yardımla her adımı geçmeniz önem arz etmektedir.

İtalya Turistik Vize İşlemleri Büyükelçilik otoritesinde gerçekleşmektedir. Karar merci Büyükelçiliğin yetkilileri olup bu sürece kimse dahil edilemez. Başvuru merkezleri ise dosyanızın sisteme belli bir izanda girişini ve randevunuzun oluşturulmasını sağlayan aracı firmalardır. Evraklarınızın niteliği, bilgilerinizin teyidi ya da niceliği ile ilgili araştırma ya da fikir beyan etme yetkisi yoktur. 

İtalya Turistik Vizesi İçin Gerekli Evraklar

İtalya Turistik Vizesi İçin Gerekli Evraklar kişisel, mali ve mesleki özelliklerinizi özetleyen belge bütünüdür. Konsolosluk sistemine girilen İtalya vize belgeleri güncel tarih taşımalı ve talep edilen tüm evraklar dosyada bulundurulmalıdır. 

İtalya vize şartlarını karşılayan tüm evrakları sisteme giriş yapmış olmanız istisnai durumlarda yeterli gelmeyebilir ve vize yetkilileri ek ya da alternatif belge talep edebilirler.

İtalya Turistik Vizesi Kişisel Evraklar

İtalya vize başvuru formu: Bu form diğer Schengen ülkeleri gibi aynı şekle tabidir. Online doldurulur ve tüm sorulara eksiksiz cevap vermeniz beklenir. Formun 3. Ve 4. Sayfasında imzanız bulunmalıdır. İtalya vize evrakları dosyanızın diğer belgeleri formda verdiğiniz bilgilerin teyidini oluşturmaktadır. Örnek form için tıklayınız.
Pasaport: Seyahatiniz sonrası en az 3 ay geçerliliği olan, 2 sayfası vize basımı için hazır bulundurulan pasaportunuz 10 seneden eski olmamalı ve kimlik bilgilerinizle aynı bilgileri içermelidir. Kızlık soy ismi, isim değişikliği gibi detaylardan dolayı olumsuz cevap alabilirsiniz. Varsa eski pasapotlarınız da evraklarınızın arasında bulunmalıdır.
Kimlik Fotokopisi -Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği: Kimliğinizin fotokopisi açık ve okunur, Nüfus kayıt örneğinizde ise adresiniz ve aile fertleriniz açıkça görünmelidir.
Biometrik Fotoğraf: Fotoğrafınız biometrik olarak beyan edilen şartları karşılamalıdır. 
Schengen vize ücreti ödendi dekontu: Kategorinizi ve seyahat sürenizi kapsayan ücret banka aracılığıyla ödenmeli ve evrak dosyada olmalıdır. ATM işlem kağıtları kabul edilmemektedir.
Seyahat Sağlık Sigortası: AB ülkeleri kapsamında istenilen poliçedir. Poliçeniz özellikle belirtilen şartları karşılıyor olmalıdır. Sigorta acentesinden ek özellik talep edebilirsiniz. Ancak uluslararası geçerliliği olan, yaş sınırı olmayan ve seyahatinizin bitişine kadar geçerli, aynı zamanda 30.000Euro teminatlı bir poliçeniz olmalıdır.  İtalya vize danışmanlık hizmetimiz içinde bu seçilerinizi karşılayacak poliçenizi yaptırabilir, en uygun teklif üzerinden dosyanıza ekleyebilirsiniz.
Konaklama ve Ulaşım Rezervasyonları: Seyahat sürenizin tamamını ve farklı şehir ya da ülke geçişlerini ve konaklamalarını da kapsayan rezervasyon evrakları dosyanızda bulunmalıdır. Tarihler açıkça görünmelidir.
Dilekçe: Vize talebinde bulunduğunuz süreyi ve amacı içeren dilekçe de İtalya Turistik Vize evraklarınızın arasında olmalıdır.

İtalya Turistik Vize Mali Evraklar

Banka Dökümü: Başvuru sahibi adına en az 3 aylık geçmişe sahip hesap dökümü sunulmalıdır. Başvuru tarihinden en çok 10 gün önce temin edilmeli ve banka yetkilisi imza ve kaşeli olarak sunulmalıdır. İmza sirküleri ekte olmalıdır. Hesapta minimum 25.000 TL bakiye bulunmalı ve 3 aylık hesap ekstreleri de eklenmelidir. Ankara’dan yapacağınız yapacağınız vize işlemlerinde 6 aylık banka hesap dökümünü ibraz etmeniz gerekebilir. 
Ek Gelir Belgeleri: Gayrimenkul tapuları, kira gelirini ispatlayıcı evrak, ek banka hesabı, araç ruhsatı gibi mali durumunuzu teyit eden belgeler sunulmalıdır.

İtalya Turistik Vize Mesleki Evraklar

Çalışanlar için;

  • İşveren yazısı – İş yerinden izinli olduğunuza dair bilgiyi içeren yazıda işe başlama tarihiniz, göreviniz ve izinli olduğunuz tarih belirtilerek firma antetli kağıdına imzalanarak ve kaşelenerek hazırlanmalıdır.
  • SGK Hizmet Dökümü - Barkodlu olarak alacağınız SGK hizmet dökümünüz geçmişteki tüm sigorta girişinizi içermelidir. 
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi – İşe başladığınız zamanı belirten evrak ıslak imzalı ve kaşeli olmalıdır. Eğer iş değişikliğini yakın zamanda yaptıysanız Konsolosluk eski iş yerinize ait kaydı da isteyebilir.
  • Maaş Bordrosu- Son 3 ayı kapsayan evrakın orijinal aslı kaşe ve imza içermelidir. Başvurduğunuz başvuru merkezine göre aynı zamanda bankadan maaşınızın yattığını kanıtlayan 6 aylık döküm de istenebilir. Banka yetkilisinin imza sirküleriyle birlikte imzalı ve kaşeli alınmalıdır.
  • İş Sözleşmesi - SGK’lı çalışan olmamanız durumunda çalıştığınız firma ile imzaladığınız iş anlaşmasını noter onayı alarak evraklarınıza eklemelisiniz.

İşverenler için;

  • Ticaret Odası Sicil Kaydı/Faaliyet Belgesi - Şirketinizin faaliyet belgesi son 6 ay içinde alınmalı ve dosyanıza eklenmelidir.
  • Ticari Sicil Gazetesi – Başvuru sahibinin şirkette kurucu veya iş ortağı olduğunu teyit eden evrak eklenmelidir.
  • Güncel Vergi Levhası -  Faaliyeti devam eden şirketin söz konusu başvuru yapılan yıl içinde alınmış vergi levhası fotokopisi sunulmalıdır.

Öğrenciler ve 18 yaş altındakiler için;

  • Muvafakat name aslı ve fotokopisi – Başvuru formu anne ve baba tarafından imzalanan 18 yaşını doldurmamış bireyler aynı zamanda ailelerinden noter onaylı izin yani muvafakat name alması gerekmektedir.
  • İngilizce Öğrenci Belgesi – Başvuru sahibi öğrenci ise eğitim aldığı okuldan öğrenci belgesinin orijinali temin edilmelidir. 
  • Sponsor Dilekçesi - Öğrencinin seyahat masrafları kimin tarafından karşılanacaksa masraflara sponsor olacağını belirten yazı ile birlikte, mesleki, mali kayıtlarını da sponsorluk evraklarına ekleyerek yönlendirmelidir. Sponsorun 1. Dereceden akraba olması durumunda aile bağını kanıtlayan ve sponsorun adının açıkça göründüğü nüfus kayıt örneği de eklenmelidir.

Emekliler için;

  • Emeklilik Belgesi – SGK’dan direk ya da E-Devlet üzerinden temin edilmiş emeklilik durumunuzu gösterir barkodlu belge dosyaya eklenmelidir. Başvuru sahibi emekli ve hala çalışmakta ise Sigorta Kurumundan alınan prim belgesi de ek olarak sunulmalıdır.
  • Emekli Maaş Dökümü - Emekli Maaş banka hesabınız son 3 aylık hareketi içermeli, kaşeli-imzalı ve banka imza sirküleri ile birlikte sunulmalıdır.

Serbest meslek sahipleri için;

  • Oda Kayıt Belgesi - Bağlı bulunulan meslek odasına ait, 6 aylık kayıt belgesi aslı kopyası ile birlikte ibraz edilmelidir. Mesleki kimlik kart sahibi serbest meslek sahipleri kimlik kart fotokopileri de ibraz edilmelidir. 

Çiftçiler için;

  • Çiftçilik Belgesi – İtalya Turistik Vize başvurusu yapacak kişinin bağlı bulunduğu ziraat odasından alınacak güncel tarihli çiftçilik kazancını gösterir evrak sunulmalıdır.

Yabancılar için;

Türkiye'den başvuru yapacak olan farklı ülke vatandaşları yabancı kamu kurumları tarafından düzenlenen evrakları İtalyanca ya da İngilizce dilinde tercüme ettirmelidirler. Türkiye dışındaki ülke vatandaşlarının işlem süresi en az 15 gündür. 
Avrupa Birliği vatandaşı yakınları;

  • AB üyesi vatandaşların onlarla beraber ziyaret edecek aile fertleri tarafından yapılan kısa süreli vize başvurularında kolaylık sağlanmaktadır. Aile üyeleri resmi bir belgeyle tanımlanmalıdır. AB vatandaşının eşi, 21 yaşını doldurmamış ve hala bakmakla yükümlü olunan daha büyük yaşta çocukları ve maddi destek sağladığı kayınvalide ve kayınpederini kapsamaktadır.

İtalya Turistik Vizesi İçin Gerekli Evraklar kişisel, mesleki ve mali boyutta hemen hemen herkes için aynı olmakla birlikte ek evrak talep edilebilir. Evrak listenizi size özel olarak hazırlanmasını istiyorsanız lütfen danışmanlarımıza ulaşın.

İtalya Turistik Vize Ücreti

İtalya vizesi için belirlenen harç rakamları her sene güncellenerek Büyükelçilik sayfasından duyurulmaktadır. Ancak seyahat süresi, kategorisi ve varsa özel durumlarınızın da İtalya Turistik Vize Ücreti hesaplanırken göz önünde bulundurulası gerekecektir.
İtalya vize ücreti 2024 tarifesinde belirtilen liste rakamı Turistik Vize için 110 Euro civarındadır. Bu ücrete başvuru merkezi hizmet bedeli dahil değildir. Güncel rakamlar ve kişisel hesaplamanız için ülke uzmanlarımızdan yardım alabilirsiniz. İtalya Turistik Vize başvurunuzdan vazgeçmeniz ya da ret almanız durumunda ödediğiniz ücretler iade edilmeyecektir.

İtalya vize işlemlerinize başlamadan önce son dönemde yaşanılan Pandemi kararlarının da gözden geçirilmesi gerekmektedir. Uzmanlarımız anlık vize politika değişiklikleri konusunda sizi bilgilendirerek yasal ve doğru başvuru için yeni strateji oluşturacaklardır. İtalya Turistik Vize Ücreti ödemenizi yapmadan mutlaka bizi arayınız.

İtalya Turist Vizesi Kaç Günde Çıkar?

İtalya Turist Vizesi Kaç Günde Çıkar? Başvuru sahiplerinin en çok yönlendirdiği sorudur. Genel olarak başvurular 1 hafta ile 15 iş günü aralığında sonuçlanır. Ancak uzmanlarımız 1 ay önceden başvuruların yapılmasını ön görmektedir. Bunun sebebi alabileceğiniz olumsuz sonuç, talep edilen evrak, mülakata çağrılmanız olabileceği gibi resmi tatiller, sistem arızası, diplomatik gelişmelerde gecikmenize sebep olabilecektir.  Ek ücret ödeyerek daha kısa sürede vize sonucunuzu da alabilirsiniz. Ekspres olarak adlandırılan bu vize başvuru tipi için uzmanlarımızdan bilgi alınız.

İtalya Vize Reddi

İtalya vize reddi her kategoride olduğu gibi İtalya Turistik Vize başvuruları için de olası bir sonuçtur.

Vize reddi aldığınızda evrakınızla beraber ofislerimize başvuru yaparak çözümlenen dosyanızla yeni bir başvuru yapabilirsiniz. Ancak yukarıda da belirttiğimiz gibi mali olarak kayıplarınız olacak vize ücretiniz iade edilmeyecektir. Başvuruların ilk adımdan itibaren deneyimli bir ekip tarafından yapılması bu sebeple önemlidir.

İtalya vize danışmanlık ekiplerimiz şehir bazında operasyon grubumuz ve ofislerimiz aracılığıyla hizmet vermektedir. Tüm ülkelerin vize danışmanları farklıdır. İtalya vize uzmanınız vize şartları, handikapları konusunda hem profesyonel hem de deneyimli olacaktır. İşini bilen uzmanlarımız iş birliğinde hem zamandan hem de mali açıdan güvende olacaksınız. Ofisimiz şifreli sistem ile çalışmakta tüm bilgileriniz sadece uzmanınız üzerinden işlemlerle yürütülmektedir. Toplum nezdinde sağlık ya da güvenlik riski oluşturmuyorsanız ret için tek riskiniz evraklarınız olacaktır. Bir de önceki seyahatlerinizin vize sürelerinin ihlal edilmemiş olması. 
Genel İtalya Vize Reddi sebepleri, önceki seyahatlerinizde yaşadığınız süre ihlalleri, verdiğiniz dosyadaki eksiklik ve yanlışlıklardır. Tüm sürecin daha başvuru yapılmadan planlanması ve değerlendirme kriterlerine, yasalara göre hazırlanması gerekir. Yanlış kategori üzerinden yatırılmış İtalya vize ücreti dahi ret getirebilirken cesur olmak yerine mantıkla hareket etmenizde fayda var.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek