Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Çin Vizesi

Çin Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Çin Kısa Süreli Öğrenci Vizesi

Çin Kısa Süreli Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Çin Halk Cumhuriyeti’ne 180 günden kısa süreli eğitim almak amacıyla gitmek isteyen Türk vatandaşlarının Çin X2 Tipi Öğrenci Vizesi alması gerekmektedir.  Çin öğrenci vizesi başvuruları İstanbul’daki Çin Başkonsolosluğu ve Çin Büyükelçiliğine yapılabilmektedir. Başvurular için şahsen gelmenize gerek yok. Evraklarınızı kargo yoluyla Happy Turizm ofisimize gönderdiğinizde, yetkilimiz belgelerinizi kontrol edip, eksiğiniz yoksa başvurunuzu gerçekleştirecektir. Kısa süreli Çin Eğitim Vizesi güncel evrak listesini öğrenmek ve yetkilimizle iletişime geçmek için bilgi@happyturizm.com adresimize mail gönderebilir ya da 0(312) 419 56 41 hatlı numaramızı arayabilirsiniz.

Kişisel Evraklarınız

  • Okul kabul mektubu: Başvuru sahibini kabul eden okuldan gönderilen davet mektubunun aslı ve fotokopisi sunulmalı.
  • Pasaport:  Seyahat tarihinin bitiminden sonra en az 8 ay geçerliliği ve 2 boş sayfası olan pasaportun aslı olmalı.
  • Fotoğraf: 2 adet mat, kalın kağıtlı, beyaz fon üzerine, ön cepheden çekilmiş vesikalık fotoğraf başvuru dosyasına eklenmeli.
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
  • Adli Sicil Kaydı Belgesi: Başvuru sahibi savcılıktan sabıka kaydı belgesi almalı. Bu belgede ‘Adli Sicil Kaydı Yoktur’ ve ‘ Arşiv kaydı yoktur’ ibaresi yer almalıdır.
  • Sağlık Raporu: Tam teşekküllü bir hastaneden alınmış, heyet tarafından onaylı ve ıslak imzalı sağlık raporu sunulmalı.
  • Eski Pasaport: Başvuru sahibi varsa eski pasaportlarını ibraz etmelidir. Eğer eski pasaportu kayıpsa durumu anlatan İngilizce bir dilekçe yazılmalıdır.
  • İkametgâh: Nüfus Müdürlüğü ve muhtarlıktan alınan ikametgah belgesinin aslı sunulmalı.
  • Banka Hesap Özeti:  Çin’deki eğitim masraflarını karşılamaya yetecek para miktarının olduğu, en az 5 bin TL bakiyesi olan hesaba ait banka dökümü dosyaya eklenmeli.

Çin Kısa Süreli Öğrenci Vizesi (X2 Tipi Vize)

Kısa süreli Çin öğrenci vizesi X2 Tipi Vize olarak adlandırılmaktadır. Bu vize Türk vatandaşlarının Çin Halk Cumhuriyeti’nde en fazla 180 gün kalmasına olanak sağlamaktadır. Çin öğrenci vizesi başvurularında dikkat edilmesi gereken nokta evrakların eksiksiz ve doğru bir şekilde hazırlanmasıdır. Eksik evraklarla yapılan başvuruların Çin Büyükelçiliği ve Çin Başkonsolosluğu vize yetkilileri tarafından değerlendirmeye alınmadığını hatırlatmak isteriz.

Çin kısa süreli öğrenci vizesinde en önemli evrak ise Çin Halk Cumhuriyeti’ndeki eğitim alınacak okuldan gönderilen kabul mektubudur. Bu mektup olmadan yapılan başvurular kabul edilmemektedir. Vize yetkilileri gerekli gördükleri takdirde ek evrak isteme ve başvuru sahibini yüz yüze görüşmeye çağırma hakkına sahiptir. Çin öğrenci vize başvurularında tek karar mercii ise İstanbul Çin Başkonsolosluğu ve Ankara Çin Büyükelçiliği’dir.

Çin Kısa Süreli Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır?

Evraklarınızı kargoyla ofisimize gönderin: Çin kısa süreli öğrenci vizesine başvuru yapabilmek için ilk aşama evrakların hazırlanmasıdır. 0(312) 419 56 41 hatlı numaramızı arayıp Happy Turizm yetkilimizle iletişime geçerek öğrenci vizesiyle ilgili hazırlamanız gereken 2024 güncel evrak listesini öğrenebilirsiniz. Daha sonra bu belgeleri eksiksiz hazırlayıp kargo aracılığıyla ofisimize gönderebilirsiniz.

Yetkilimiz sizi bilgilendirecektir: Yetkilimiz evraklarınız eline ulaşır ulaşmaz kontrollerini sağlayıp sizi bilgilendirecektir. Eğer evraklarınız arasında eksik olanlar varsa bunları en kısa sürede hazırlamanızı sağlayacaklardır.

Vize Ücretinizi Ödeyiniz: Çin öğrenci vize ücreti Çin Konsolosluğu tarafından düzenlenmekte, kısa süreli ve uzun süreli öğrenci vizesi türüne göre fiyatlar değişmektedir. Güncel öğrenci vizesiyle ilgili yetkilimiz size bir bilgilendirme maili gönderecektir. Belirtilen tutar, konsolosluk harç bedeli, vize ücreti ve bizim hizmet bedelimizi kapsamaktadır. Vize ücretiniz ödendikten sonra yetkilimiz öğrenci vizesi başvurunuzu gerçekleştirecektir.

Başvurunuzu gerçekleştiriyoruz: Çin kısa süreli öğrenci vizesi başvuruları İstanbul Çin Başkonsolosluğu ve Ankara Çin Büyükelçiliği’ne yapılmaktadır. Bu iki temsilciliğinde yetki alanı sınırlaması vardır. Örneğin; Adana, Ankara, Antalya, Bilecik, Burdur, Bolu, Eskişehir, Diyarbakır, Elazığ, Giresun, Gümüşhane, Kastamonu, Kars, Hatay, Nevşehir, Niğde, Ordu, Rize, Sivas, Samsun Trabzon, Van ve Zonguldak’ta yaşıyorsanız başvurunuzu Ankara Çin Büyükelçiliği’ne yapmalısınız. Eğer, Kocaeli, Sakarya, İzmit, Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Balıkesir’de ikamet ediyorsanız Çin kısa süreli öğrenci vizesi için İstanbul’daki Çin Başkonsolosluğu’na başvuru yapmalısınız. Evraklarınız Happy Turizm Ankara ofisimize gönderdiğinizde yetkilimiz sizin gelmenize gerek kalmadan başvurunuzu ilgili temsilciliğe yapacaktır.

Çin Öğrenci Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Çin kısa süreli öğrenci vizesi her hangi bir aksilik olmaması durumunda 10 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Ancak Çin Konsolosluğu ve Çin Büyükelçiliği’nin vize başvuruları nedeniyle yoğun olması, resmi tatiller ve başvuru sahibinden ek evrak istemesi gibi durumlarda bu süre uzayabilmektedir. Çin vizenizin seyahat tarihine yetişebilmesi için başvurunuzu en az 1 ay önceden yapmanızı tavsiye ederiz.

Pasaportunuzu adresinize gönderiyoruz: Yetkilimiz Çin kısa süreli eğitim vizesi başvurunuzu gerçekleştirdikten sonra takibini yapacak ve vizeniz onaylandıktan sonra pasaportunuzu ilgili temsilcilikten (Çin Başkonsolosluğu veya Çin Büyükelçiliği) teslim alacaktır. Daha sonra pasaportunuzu belirtmiş olduğunuz adrese kargo yoluyla gönderecektir. Pasaportunuz elinize geçer geçmez Çin öğrenci vizenizin olduğu sayfayı kontrol edin. Eğer yanlış bir bilgi varsa vakit kaybetmeden konsolosluk yetkilisini bilgilendirin.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek