Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Çin Vizesi

Çin Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Çin Uzun Süreli Öğrenci Vizesi

Çin Uzun Süreli Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Çin Halk Cumhuriyeti’ne 180 günden uzun süreli eğitim almak amacıyla gitmek isteyen Türk vatandaşlarının Çin X1 Tipi Öğrenci Vizesi alması gerekmektedir. Çin X1 Tipi öğrenci vizesi başvurunuzu Ankara’daki Çin Büyükelçiliği ve İstanbul’daki Çin Başkonsolosluğu’na şahsen gitmenize gerek kalmadan yapmanız mümkün. Bunun için evraklarınızı hazırlayıp kargo aracılığıyla ofisimize göndermeniz yeterli olacaktır. Yetkilimiz evraklarınızı kontrol edip Çin X1 Öğrenci Vizesi için başvurunuzu gerçekleştirecektir. Yetkilimizle iletişime geçmek ve 2024 güncel evrak listesiyle ilgili bilgi almak için 0(312) 419 56 41 numaramızı arayabilir ya da bilgi@happyturizm.com adresimize mail gönderebilirsiniz.

Kişisel Evraklarınız:

Başvuru Formu: Çin uzun süreli öğrenci vizesine başvuru yapan kişinin Çin’e giriş vize başvuru formu (JW201 ya da JW202 Formu) aslı ve fotokopisini sunmalı.

Pasaport: Seyahat bitiminizden itibaren 8 ay geçerliliği ve en az 2 boş sayfası bulunan pasaport aslı.

Fotoğraf: Güncel tarihli, arka fonu beyaz, 2 adet vesikalık fotoğraf.

Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

Okul kayıt Mektubu: Çin’de uzun süre eğitim alacağını okuldan gönderilen davet mektubunun orijinali ve fotokopisi başvuru dosyasına eklenmeli.

Sabıka Kaydı: Adliye’den temiz kağıdı alınmalı. Bu belgede ‘Adli Sicil Kaydı Yoktur’ ve ‘Arşiv Kaydı Yoktur’ ibareleri yer almalıdır.

Sağlık Raporu: Tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış, heyet tarafından onaylı sağlık raporu beyan edilmeli. Sağlık Raporu ıslak imzalı ve mühürlü olmalı.

Eski Pasaport: Başvuru sahibi varsa eski pasaportlarını da başvuru dosyasında sunmalı.

Çin Uzun Süreli Eğitim Vizesi (X1 Tipi Vize)

Çin Halk Cumhuriyeti, eğitim süresine göre iki farklı kategoride öğrenci vizesi vermektedir. Eğer Çin’de 180 günden daha uzun süreli eğitim almayı düşünüyorsanız Çin X2 Tipi Öğrenci Vizesi’ne başvuru yapmanız gerekmektedir. Çin uzun süreli eğitim vizesi başvuruları Çin Başkonsolosluğu ve Çin Büyükelçiliği’ne yapılabilmektedir. Öğrenci vizesi başvurularında en önemli aşama evrakların eksiksiz hazırlanmasıdır. Evraklarınızdan birinin eksik veya hatalı olması durumunda başvurunuzun kabul edilmez. Ayrıca vize yetkilileri gerekli gördüğü takdirde vize başvurunuz sonrası sizi mülakata çağırabilir ya da ek evraklar isteyebilir.

Çin X1 Tipi vizeniz onaylandıktan sonra Çin Halk Cumhuriyeti sınırlarına giriş yapmanızın ardından 30 gün içerisinde ikamet edeceğiniz yerdeki ilçe düzeyi üstündeki Emniyet Müdürlüğü Hudut Giriş ve Çıkış İdare Şubesi’ne  giderek ikamet tezkeresi almak için başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Çin uzun süreli eğitim vizesi başvurularında her hangi bir yanlışlık yapmamak ve en kısa süre içinde vizenizi almak isterseniz danışmanlık almanızı tavsiye ederiz. Happy Turizm yetkilimizle iletişime geçtiğinize evraklarınızın hazırlanmasından başvurunuzun yapılmasına kadar tüm süreçte size danışmanlık yapacaklardır.

Çin Uzun Süreli Eğitim Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Başvuru Formunu Doldurun: Çin uzun süreli öğrenci vizesi başvurularında ilk aşama başvuru formunun doldurulmasıdır. Bu form İngilizce olarak eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurulmalı. Vize yetkilileri başvurunuzu değerlendirirken formadaki bilgilerinizi dikkate alacağından eksik ve hatalı bilgi vermeniz durumunda vizeniz olumsuz sonuçlanabileceği gibi işlemleriniz de uzayabilir. İlgili bölüme fotoğrafınızı yapıştırıp, imzanızı attıktan sonra formu doldurma işlemini tamamlamış olursunuz.   Başvuru formunun doldururken yetkilimizden danışmanlık alabilirsiniz.

Evraklarınızı kargoyla ofisimize gönderin: Çin uzun süreli öğrenci vizesi için ikinci aşama evrakların hazırlanmasıdır. Yetkilimizle görüşüp gerekli evrakların listesini öğrendikten sonra belgelerinizi hazırlayıp kargo yoluyla ofisimize gönderebilirsiniz. Yetkilimiz evraklarınızın kontrollerini sağlayıp, size bilgi verecektir.

Vize Ücretinizi Ödeyiniz: Çin uzun süreli öğrenci vizesi ücretleri, Çin Başkonsolosluğu tarafından belirlenmektedir. Vize ücretleri vize türüne ve seyahat süresine göre değişiklik göstermektedir. En güncel Çin uzun süreli öğrenci vizesi ücretlerini öğrenmek için bilgi@happyturizm.com adresimize mail gönderebilir ya da 0(312) 419 56 41 hatlı  numaramızı arayabilirsiniz. Yetkilimiz size vize ücretiyle ilgili bir bilgilendirme maili gönderecektir. Bu maildeki tutar; vize ücretiniz, konsolosluk harcı ve bizim hizmet bedelimizi kapsamaktadır. Vize ücretiniz ödendikten sonra yetkilimiz dekontunuzu başvuru dosyanıza ekleyecek ve başvurunuzu gerçekleştirecektir.

Başvurunuzu gerçekleştiriyoruz: Çin X1 tipi öğrenci vizesi başvurularını değerlendirme ve karara bağlama yetkisi İstanbul Çin Başkonsolosluğu ve Ankara Çin Büyükelçiliği’ndedir. Bu iki temsilciliğinde bölge ayırımı vardır. Adana, Ankara, Antalya, Burdur, Bilecik, Eskişehir, Elazığ, Diyarbakır, Gümüşhane, Giresun, Kayseri,  Kastamonu, Kars, Hatay, Hakkari, Nevşehir, Niğde, Ordu, Rize, Sivas, Samsun, Siirt,  Trabzon, Van ve Zonguldak’ta yaşıyorsanız Çin Öğrenci Vizesi başvurunuzu Ankara Çin Büyükelçiliği’ne yapmalısınız. Eğer, Kocaeli, Sakarya, İzmit, Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Balıkesir’de ikamet ediyorsanız Çin kısa süreli öğrenci vizesi için İstanbul’daki Çin Başkonsolosluğu’na başvuru yapmalısınız. Türkiye’nin hangi şehrinde ikamet ediyor olursanız olun, Çin Uzun süreli öğrenci vizesi başvurularınız için evraklarınızı Happy Turizm ofisimize gönderdiğinizde yetkilimiz sizin gelmenize gerek kalmadan başvurunuzu ilgili temsilciliğe yapacaktır. İstanbul ve Ankara dışından yapılan başvurularda evraklarınızı kargo ile göndereceğinizden ve gelmesi zaman alabileceğinden işlemleriniz biraz geç sonuçlanabilir.

Çin X1 Tipi Öğrenci Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Çin uzun süreli öğrenci vizesi ortalama 10 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Ancak bu süre konsoloslukların resmi tatilleri ve yoğunluklarına bağlı olarak değişmektedir. Ayrıca vize yetkilisi ek evrak talep ederse başvurunuzun sonuçlanması uzun sürebilmektedir. Çin X1 tipi öğrenci vizenizin seyahat tarihinize yetişmesini istiyorsanız en az 1 ay önceden başvuru yapmanızı öneririz.

Pasaportunuzu adresinize gönderiyoruz:  Çin öğrenci vizeniz onaylandıktan sonra yetkilimiz pasaportunuzu ilgili temsilcilikten (Çin Başkonsolosluğu ya da Çin Büyükelçiliği) teslim alacak belirtmiş olduğunuz adrese kargo aracılığıyla gönderecektir. Pasaportunuz elinize ulaştıktan sonra vizenizin olduğu sayfadaki, adınız, soyadınız, fotoğrafınız ve vizenizin başlangıç ve bitiş tarihi gibi bilgilerin doğru olup olmadığını kontrol ediniz. Eğer bu bilgilerin birinde yanlışlık varsa zaman kaybetmeden konsolosluk vize yetkilisiyle iletişime geçiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek