Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Çin Vizesi

Çin Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Çin Ticari Vize Nasıl Alınır?

Çin vizesi bildiğiniz diğer ülke vize işlemlerinden biraz daha farklı işlem sürecini takip ettiğinden gerek başvuruda ve gerek seyahat esnasında önemli birkaç konuya hassasiyetle yaklaşılmalıdır. Ziyaretiniz eğer ticari bir faaliyet içermeyecekse yani grup olarak başvuru yapmanız gereken Turistik vize kategorisinden işlem yapmanız gerekiyorsa lütfen doğru kategoriden işlem yapınız. Ziyaret sebebiniz konusunda bu hassasiyeti göstermemeniz daha sonra tespit edildiğinde ciddi sonuçlar doğurabilir.

Fuar, iş görüşmesi, konferans, iş akdi, seminer, gibi nedenlerle Çin seyahati gerçekleştirecekseniz M Tipi Ticari Vize başvurusu yapmanız gerekmektedir. Çin konsolosluğu vize işlemleriniz için istisnai bir durum olmadıkça mülakata çağırmayacaktır. Türkiye’nin hangi ilinde ikame ettiğinizin önemi olmadan danışmanlarımızla iletişime geçtiğinizde tüm süreci evinizden veya ofisinizden gerçekleştirebilirsiniz.

Danışmanlarımız öncelikle evrak listenizi şartlarınıza uygun listeleyerek size ulaştıracak ve kargo ya da kurye ile bize ulaşan evraklarınızla başvuru dosyanızı oluşturacaktır. Uluslararası vize şart, yasa ve usulüne uygun başvurunuzu gerçekleştirerek size zaman tasarrufu sağlayacağız. Tüm bilgileriniz ve dosyanız şifreli sistemle korunacak ve en az riskle vize alımınızı gerçekleştirebileceksiniz.

Çin Vize işlemlerine dair ön bilgi edinmeniz için hazırlanan sayfamızda;

Çin vizesi ne kadar?

Çin vizesi kaç günde çıkar?

Çin vize başvuru evrakları nelerdir?

Sorularınızın cevaplarını bulacaksınız. Aklınıza takılan herhangi bir konu ya da size özel hesaplama ve evrak listesi için danışmanlarımıza ulaşabilirsiniz.

Çin Ticari Vize İşlemleri

Çin Ticari Vize İşlemleri diğer ülkelerde de olduğu gibi yeni düzenleme ile vize başvuru formunun doldurulması ile başlamaktadır. Bu sebeple size yöneltilen seyahat sebebi, tarihler ve kişisel bilgilerinizin güncel ve net olması gerekmektedir. Doğru kategoriden başvuru yapmanız Çin vize başvurusu açısından önem arz etmektedir.Evraklarınız başvuru formunda beyan edeceğiniz bilgileri teyit edeceğinden lütfen açık, ispatlanabilir ve net bilgi vermeye özen gösterin.

Çin vizenize onay aldıktan sonra mutlaka hepatit, tifo, difteri, kızamık gibi aşılarınızın yapıldığını kontrol etmelisiniz. Eksik aşınız var ise mutlaka yaptırmalısınız. Sosyal yaşam tarzı Türkiye’den farklı olan bu ülkede su, yemek gibi sebeplerle rahatsızlanabilirsiniz. Çin’e girişiniz sırasında sınır polisi aşı kartınızı görmek isteyeceğinden aşı kartlarınızı da muhakkak yanınızda bulundurmanızı tavsiye ediyoruz.

Çin Ticari Vizesini 1 yıllık çok girişli alabilmeniz için en az iki kez Çin’e seyahat etmiş olmanız gerekir. İlk başvurunuzda tek giriş ve sadece 30 günlük konaklama verilecektir.

Çin vize başvurusu

Bordo pasaport sahibi Türkiye vatandaşları vizeye tabidir. Diğer pasaport sahipleri ise 3 aylık süreçte 30 günlük seyahatlerinde vizeden muaftırlar. Çin vize randevu şartı koşmamaktadır. Lakin yetkililer ihtiyaç duyduğunda sizi görüşmeye çağırabilir ve alternatif evrak isteyebilirler.

Çin vize işlemlerinin tüm kategorilerde ana odak noktası davetiyedir. Her kategorinin kendine has olan davetiye düzeni şeklen ve içerik bazında belirtilmiştir. Davetiyeniz olmadan aynı vize formunuz gibi işlemlerinizi başlatamazsınız. Çin ticari vize davetiye örneği ve içerik bilgileri için danışmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz.

Çin Ticari Vize Gerekli Evraklar

Çin ticari vize gerekli evraklar, kişisel, mesleki ve mali bilgilerinizi içeren bir özet niteliğindedir. Vize kategoriniz, kalacağınız süre, neden ticari vize başvurusunda bulunduğunuz da Çin ticari vize evrakları için ayırıcı bir özelliktir. Bu sebeple danışmanlarımızı arayarak size atanan ülke uzmanının sorularını cevaplandırdıktan sonra evrak listenizi almanız daha sağlıklı olacaktır. Yazımızda belirttiğimiz Çin vize evrakları standart bir başvurunun belgeleri niteliğini taşımaktadır.

  • Çin vize başvuru formu - Çin Büyükelçiliği tarafından online form için tanımlanan web sitesinde büyük harflerle doldurulan form başvuran kişi tarafından imzalanmalı ve dosyaya ana evrak olarak konulmalıdır. Formdaki tüm sorular eksiksiz doldurulmalı ve doğru beyanlar verilmelidir.
  • Pasaport- Nüfus cüzdanı fotokopisi -Orijinal pasaport ve bilgilerin açıkça okunduğu kişisel bilgilerinizin olduğu sayfanın fotokopisi, varsa eski pasaportlarınız. Kullanımda olan pasaportunuzun seyahat bitiminden sonra 6 ay geççerliliği ve en az 2 sayfasının boş olması gerekmektedir. Nüfus cüzdanı ve pasaport bilgileri aynı olmalıdır.
  • Çin Ticari Vize Resmi Davetiye- Çin’deki firma, Çin Belediye sinden alınan davetiyeyi göndermelidir. Ticari Vize için alınan davetiye kaşe basılı ve imzalı olmalı, şirket faaliyet belgesi ile sizinle ilgilenecek olan yetkili kişinin kimlik belgesi fotokopisi de dosyaya eklenmelidir. Çin ticari davetiye örneği için danışmanlarımızla iletişime geçiniz.
  • Çin Ticari Vize Dilekçe- Şirketin antetli kağıdına yazılmalı, seyahat tarihleri, kişinin görevi belirtilmeli ve noter onayı alınmalıdır. Çin ticari vize dilekçe örneği için tıklayınız.
  • Çin vize ücreti 2024 ödeme dekontu - Çin vizesi gerekli evraklar arasında olması gereken bu dekont banka ATM işlemleri sonucunda verilen bilgi fişi ile karıştırılmamalıdır. İşleminizi internet şubesi ya da mobil uygulama yaparak almanız yararlı olacaktır.
  • Sabıka Kaydı - E-Devlet’ten alınabilen Sabıka Kaydı evrakında ‘Adli sicil kaydı yoktur’ yazıyla birlikte ‘Arşiv kaydı yoktur’ ibaresi kesinlikle yer almalıdır.
  • Fotoğraf - Vesikalık olarak hazırlanacak 2 adet fotoğraf beyaz fonda olmalı ve fondan ayırt edici özellikte giyinilmiş olmalıdır.
  • Otel ve Uçak Rezervasyon Belgeleri - Gidişinizi ve dönüşünüzü kapsayan rezervasyon belgeleri dosyanızda bulundurulmalı ve tarihlerin net bir şekilde ibraz edildiğinin kontrolü yapılmalıdır.
  • Banka Hesap Bilgileri - Başvuru sahibinin bankasında asgari  5.000 USD bakiyeli banka hesap dökümü bankadan kaşeli ve imzalı olarak temin edilmelidir ve son 3 ayı kapsamalıdır.
  • Şirket Evrakları: Başvuru sahibinin çalıştığı şirketin  son 6 aylık döneme ait şirket faaliyet belgesi, vergi levhası fotokopisi, imza sirküleri, Ticari Sicil Gazete fotokopisi dosyaya eklenmelidir.
  • İşe Giriş Bildirgesi, SGK Hizmet Dökümü, Maaş Bordrosu - Belgeler Kaşeli ve imzalı olmalıdır. İşveren iseniz 4B, çalışan iseniz 4A hizmet dökümünüz muhakkak evraklarınıza eklenmelidir. Bordronuz ise geriye dönük 3 ayı içermelidir.
  • Beyanname - Çin Ticari Vize başvurusu için şirket sahibi çalışanı için noter onaylı beyanname vermelidir. 
  • Ticari Lisans - Çin’de bulunan firmanın lisansı, şirket yetkilisinin kimlik fotokopisi dosyaya eklenmelidir. Firmanın ticari hacmi en az 10.000 Dolar olmalıdır. Çin ticari vize için ilk kez başvuruda bulunuyorsa ticari lisansa ek olarak firmanın işletme belgesi ve şirket yetkilisinin kimlik fotokopisi de Çin vize belgeleri içinde talep edilmektedir.

Çin vize danışmanlık ofisimize ulaşarak kişisel özel durumunuzla ilgili güncel bilgileri paylaştığınızda Konsolosluğun talep edeceği ya da alternatif evrak listesine ulaşabilirsiniz. Çin ticari vize gerekli evraklar tarafımıza ulaştığında güvenli ve risk almadan başvurunuzu kolayca tamamlayabilirsiniz.

Çin Ticari Vize Ücreti

Çin Ticari Vize Ücreti seyahat sürenize ve varsa özel durumunuza göre değişiklik gösterecektir. Çin vize fiyatları her yılbaşında Büyükelçilik tarafından güncellenmektedir. Seyahat durumunuza uygun hesaplama için danışmanlarımızdan bilgi alabilirsiniz.

Çin vize ücreti 3 aylık çift girişli başvuru 87 Dolar olarak listelenmiştir. Bu ücret sadece Konsolosluğa ait idari ücretler başlığıyla alınmaktadır. Eğer zamanınız kısıtlı ise ek ücret ödeyerek daha hızlı işlem yaptırabilirsiniz. Çin Ticari Vize Ücreti tam hesaplama için uzmanlarımızdan detaylı bili alabilirsiniz.

Çin Ticari vize kaç günde çıkar?

Çin vizesi kaç günde çıkar ya da Çin Ticari Vize kaç günde çıkar? Danışmanlarımıza en çok yöneltilen sorulardandır. Lakin başvurunun sadece dosyanın işlem süresi ile sınırlandırmak doğru olmaz. Konsolosluk sisteme dosyanız girdikten yaklaşık 7 iş günü içinde başvurunuzu sonuçlandıracaktır. Lakin başvuru süreci en az 1 ay öncesinden başlamalıdır. Resmi tatiller, sistem arızası ya da güncel diplomatik durumlar göz önünde bulundurulmalıdır.

Çin vize reddi

Çin vize şartlarını yerine getirmiş olmanız ne yazık ki vizenizi kesin alacağınız anlamına gelmemektedir. Çin vize reddi olasılık dahilinde bir durumdur. Çin Ticari Vize başvurularına gelen ret belgelerinin olumsuz sonuç gelmesine sebep olan kural ihlalleri genelde evrakların eksik, teyit edilemeyecek durumda olmasıdır.

Vize yetkilileri sizin Türkiye’ye dönüş yapacağınıza inanmalı ve verdiğiniz kişisel bilgilerin doğruluğunu verdiğiniz diğer belgelerle teyit edebilmelidir. 
Çin vize reddi alarak hem zamandan hem de mali yönden zarara uğrarsınız. Vize ücretiniz ve diğer ödemeleriniz yanacak, iade edilmeyecektir. Bu stresi yaşamamak, riskleri asgari düzeyde tutarak profesyonel olarak ilerlemek gayesindeyseniz biz buradayız. Çin Ticari Vize uzmanlarımız size her konuda destek olacaktır.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek