Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Çin Vizesi

Çin Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Çin Ziyaret Vizesi Nasıl Alınır?

Çin ziyaret vizesi aile ya da arkadaş ziyareti sebebiyle seyahat etmek isteyen vize başvuru sahipleri için oluşturulmuş Çin Vizesi türüdür.Çin akraba ziyareti vizesi ya da Çin arkadaş ziyareti vizesi başlıkları altında da bilgi edinebilirsiniz.

Çin ziyaret vizesi kapsamında başvuru yapacaksanız muhakkak davetiyenizin olma şartının olduğunu unutmayınız. Davetiyesiz başvurular değerlendirmeye alınmamaktadır.

Ayrıca Çin Vize sahipleri onay aldıktan sonra aşı kartlarını edinmelidirler. Kızamık, hepatit, boğmaca, kabakulak, tifo, difteri gibi rahatsızlıklara açık bir ülke olan Çin, sınır görevlilerince aşı kontrolü de yapmaktadırlar. Bu sebeple özellikle aşı kartınız için özel bir çalışma yapmanız gerekmektedir.

Bordo pasaport sahipleri vize almak zorunda olup diğer pasaport hamilleri 3 aylık süreç boyunca sadece 30 gün konaklamalı vizeden muaftırlar. Ziyaret Vizesi sadece arkadaş ve akraba davetiyesi ile alınabilmektedir. Eğer böyle bir durum imkan dahilinde değil ise diğer kategorilerden başvuru yapmanız gerekecektir. 

Çin ziyaret vizesi için Çin vize randevu şartı bulunmamaktadır. Yalnız istisnai bir durum hasıl olduğunda vize yetkilileri görüşmeye çağırabilir.

Çin Ziyaret Vizesi İşlemleri

Çin Ziyaret Vizesi İşlemleri diğer vize başvurularında olduğu gibi son dönemde yapılan değişiklikle interaktif ortamda başlamaktadır. Çin Büyükelçiliği yasal web sitesi aracılığıyla doldurulan başvuru formu neticesinde dosyanız sisteme kayıt edilir ve incelemeye girer.

Çin vize işlemleri ana evrakı vize başvuru formu ve davetiyedir. Davetiyeniz olmadan seyahatinizi gerçekleştiremezsiniz. Çin konsolosluğu vize evraklarınız doğru, net, teyit edilebilir ve eksiksiz olmalıdır.

Çin vize başvurusu işlemlerinizi başlatmadan önce ülke uzmanlarımızın hazırladığı sayfamızı okumalı ve ön bilgi edinmelisiniz. Aşağıda vereceğimiz Çin aile ziyareti vizesi için gerekli evraklar genel bazda istenen standart evraklardır, varsa özel durumunuza göre evraklarınız çeşitlenecektir. Bu sebeple danışmanlarımıza ulaşarak size özel olarak hazırlanacak evrak listenizi ve hesaplanacak Çin vize ücretini öğrenmenizi öneriyoruz. 

Çin Ziyaretçi Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Çin Ziyaretçi Vizesi İçin Gerekli Evraklar Çin Büyükelçiliği tarafından belirlenmiş prosedür kapsamında alınmaktadır. Ziyaretinizin sebebi bu konuda önem arz etmektedir. Doğru evrakların tam olarak sisteme girilmesi gerekmektedir.

Mali, kişisel ya da mesleki evraklarınızda oluşabilecek eksiklik ya da güncel olmayan evraklar başvurunuzun olumsuz sonuçlanmasına sebep olabilir. Bu nedenle Happy Turizm ofisimize ya da canlı destek servisimizden müşteri temsilcilerimize ulaşarak doğru evrak listenizi alarak başvurunuzu yapmanız yararınıza olacaktır.

Çin Ziyaret Vizesi Kişisel Evraklar

  • Pasaport- Pasaportunuz 10 yıldan eski olmamalı, eski pasaportlarınız evraklarınızın arasında olmalı, seyahat sonrası kullanım süresi 6 ay daha geçerli ve iki sayfası vize basımı için boş olmalı.
  • Kimlik- Pasaport ve kimlik bilgileriniz aynı olmalı, isminiz ya da soy isminizde değişiklik var ise kimliğinizi güncellemelisiniz.
  • Aile Bağını Gösteren Belgeler - Tam Vukuatlı Nüfus Örneği- Evlilik Cüzdanı, Doğum Belgesi gibi akrabalık derecenizi onayan evraklar dosyanızda bulunmalıdır.
  • İkametgah – Çin seyahatiniz sonrası geri döneceğinizi belgeler, ikametgahınızın bulunduğu resmi kurumdan alınmalıdır.
  • Sabıka Kaydı – Adli Sicil Kaydı Yoktur ve Arşiv Kaydı Yoktur ibaresi bulunan sabıka kaydı Çin vize başvuru evrakları arasında olmalıdır.
  • Fotoğraf- 2 Adet beyaz fonda, fondan ayrı renkte giyinmiş olarak çekinmeli ve vesikalık olarak alınmalıdır.

Çin Ziyaret Vizesi Belgeleri

  • Vize Dilekçesi - Çin Ziyaret Vizesi başvuru sahiplerinin vize dilekçesi olmalıdır. Çin aile ziyareti vize dilekçe örneği için ofislerimize ulaşarak bilgi alabilirsiniz.
  • Çin vize başvuru formu – Çin Büyükelçiliği’nin yönlendirdiği siteden edinilecek form büyük harflerle doldurulmalı, eksiksiz olmalı ve vereceğiniz diğer evraklarla teyit edilebilir olmalıdır.
  • Çin davet mektubu – Çin’de nerede kalacak, kimi ziyaret edecekseniz o kişinin alacağı belgedir. Çin davetiye örneği için ofislerimizden bilgi alabilirsiniz. Davet eden kişinin kimlik bilgileri, ikamet ettiğini gösterir belge, ziyareti mali anlamda karşılayabileceğine yönelik evrak ziyaret tarihlerinin de açıkça belirtildiği şekliyle dosyanıza eklenmelidir.
  • Çin vize ücreti 2024 ödendi belgesi – Kategorinize göre sınıflandırılan 2024 vize harcınızı ödeyerek dosyanıza eklemelisiniz. Evrakınız banka dekontu olmalıdır, ATM ödeme fişleri bu kapsamda kabul edilmemektedir.
  • Banka Hesap Dökümü – Şahsınıza ait en az 3 aylık geçmişi olan hesabınızda 5.000 T.L bakiye olmalı ve bu hesap özeti bankadan kaşelenerek imzalı olarak dosyanıza eklenmelidir.

Çin Ziyaretçi Vizesi İçin Gerekli Evraklar genel bazda yukarıda açıkladığımız gibi olup aynı zamanda mesleki durumunuza özel ek belgeleri de dosyanıza dahil etmeniz gerekmektedir. Mesleki durumunuza özel Çin vizesi gerekli evraklar için danışmanlarımızdan bilgi alabilirsiniz.

Çin Ziyaret Vizesi Fiyatları

Çin Ziyaret Vizesi Fiyatları tek giriş için 161 Dolar olarak 2023 tarifesi belirlemiştir. Elbette kalış süreniz ve nitelikleriniz bu konuda önem arz eder. Tam hesaplama için ofislerimize ulaşarak yardım alabilirsiniz.

Çin Ziyaret Vizesi Çıkma Süresi

Çin vizesi kaç günde çıkar? En çok karşılaştığımız sorulardan biridir. Başvuru sürecinizi dahil etmeden sadece dosyanızın sisteme verildiği ve sonuçlandırıldığı Çin Ziyaret Vizesi Çıkma Süresi 7 iş günü olarak belirlenmiştir.Ancak başvurunuzu olası aksiliklerden korumak adına 1 ay öncesinden yapmanızı öneriyoruz.

Çin ve Türkiye bazlı resmi tatiller, sistem arızası, alabileceğiniz Çin vize reddi gibi durumlarda erken başvuru yapmış olmanız seyahatinizin iptaline engel olacak ve mali ya da zaman tasarrufu açısından riskiniz asgari düzeyde kalacaktır. Tüm bu süreçten olumsuz etkilenmemek adına bir danışmanla çalışmanızı öneriyoruz.

Çin Vize Reddi

Çin Vize Reddi karşılaşabileceğiniz bir olasılıktır. Çin Ziyaret Vizesi Ret konuları ise genel olarak hem davet eden hem de başvuru sahibinin güncel olmayan evrak, eksik bilgi ya da noksan belgedir. 

Genel bazda bakıldığında Çin vize şartları ya da Seyahatinizin tümünü kapsayan süreç zorlu olabilmektedir. Çin vize danışmanlık ofislerimiz sizi bu sürece de hazırlamaktadır. Örneğin, vize alımınızı gerçekleştirdikten sonra yapacağınız her hareket Çin yasalarına aykırı olmamalıdır. Pasaportunuzun hep yanınızda olması gerektiği gibi. Aksi olduğunda para cezasının yanında kendinizi hapiste bulabilirsiniz. Farklı bir örnek daha vermemiz gerekirse; pasaportunuz kaybolduğunda sadece Pekin’den başvuru yapmanız gerekecektir ki bu sizin en az 2 gününüze al olacaktır. 

Çin vizesi ne kadar?

Çin Vize Reddi, Aldım Ne Yapmalıyım?

Çin Ziyaret Vizesi için hangi evraklarım olmalı?

Çin Vize Evrakları her kategoride aynı mı?

gibi sorularınızın tümüne cevap verebilecek, deneyimli ve kurumsal bir firmadan destek almak isterseniz, biz buradayız.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek