Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Çin Vizesi

Çin Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Çin Vize Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?

Çin vize başvurusu yapmak için Türkiye’den Çin’e seyahat etmek isteyen Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahiplerinin seyahatlerinden ortalama 1 ay önce başvuru yapmaları gereklidir. Bordo pasaport dışındaki vatandaşlarımız pasaportların kendi için belirli muafiyet durumları olduğundan pasaportun türüne, başvuru tipi ve ayrıca başvurulmak istenen vize türüne göre de değişiklikler gösterilmektedir. Çin vize başvuru formu öncelikle seyahat türüne göre vize tipi belirlenmektedir. Her vize türü için Happy Turizm Çin vize uzmanlarımız hizmet vermektedir. Şimdilik M Tipi (ticari) vize tipini örnek olarak alacak olursak ilk olarak dikkat edilmesi gereken en önemli husus davetiyedir. Davetiyeler Çin Hükümetine seyahat etmek isteyen yabancı uyruklu kişiler için ön onay almak gibidir dolayısıyla davetiye temin edeceğiniz kurum veya kişilere çok dikkat edilmesi gerekmektedir. Davetiyeniz sizin vize alabilmeniz için ilk barajınız sayılmaktadır.

Çin Vize Başvurusu

Çin vize başvurusu tüm ülkelerin vize prosedürleri kendine özgü olarak belirlenir ancak Çin vizesi zor sayılan ülkelerdendir. Zorluğu ilk aşamada başvuru formu olarak belirleyebiliriz. Belirli ülkeler standart pdf formatları üzerinden başvuru kabul ederken Çin, ABD, İngiltere, Rusya gibi bazı ülkeler Çin vizesi online başvuru sistemi üzerinden başvuru kabul etmektedir. Başvuru formları ülkelerin göçmenlik ofisleri tarafından denetlendiği için çok dikkatli hazırlanması gereklidir. Çin Başkonsolosluğu ve Çin Büyükelçiliği’nin yetkilendirdiği aracı kurum başvuru merkezi web sitesi üzerinden online başvuru yapılmaktadır. Başvuru için ilk olarak İD numarası almanız gereklidir. Bu numara ile online formunuza başlayabilirsiniz başvurunuzu durdurup kaldığınız yerden devam edebilirsiniz veya düzeltme, güncelleme yapabilirsiniz. Başvuruda dikkat etmeniz gereken en önemli husus vize türü, kişisel bilgilerinizi eksiksiz ve hatasız olarak doldurulması gereklidir. Online form sizin vize türünüz ve verdiğiniz cevaplara göre güncellenerek ilerletilen formlardandır eğer hatalı bir başlangıç yaptıysanız başvurunuzu devamında sorunlar yaşayabilir cevaplandıramayacağınız sorularla karşılaşabilirsiniz. Çin Konsolosluğu oluşabilecek harf hatalarından kaynaklı başvuru iade etme, vize iptali veya vizenizin ret olmasına neden olabilir.

Çin Vize Başvuru Formu 2024

Çin vize başvuru formu 2024 yılı formlar aynı sistem üzerinden kabul edilmektedir. Formatta dikkat edilmesi gereken ikinci bir husus elektronik fotoğraf yükleme kısmıdır. Başvuru formun kabul ettiği renk ve ölçülerde elektronik ortamda hazırlanmış fotoğraf yüklenmesi gereklidir. Fotoğraf daha önce kullanılmamış 2 adet Vesikalık fotoğraf 33x48 mm ölçülerinde, beyaz fon üzeri olmak zorundadır. Elektronik fotoğrafınız Happy Turizm Çin vize uzmanlarımız tarafından hazırlanıp sisteme yüklenmektedir. Başvuru formunuzun yanında vize başvurusu için hazırlamış olduğunu evraklar tutarlı ve güvenilir olmalıdır. Evraklarınıza göre online başvuru formunuz doldurulmalıdır. Başvuru esnasına vermiş olduğunuz bilgiler ile randevu günü başvuru toplama merkezine getirdiğiniz evraklarınız arasında güncellediğiniz evraklar olursa formunuz geçersiz sayılacaktır. Tüm evraklarınızı başvuru günü eksiksiz olarak yanınızda hazır bulundurmanız gerekmektedir. Eğer evraklarınızın arasında güncellenmiş, değiştirilmiş veya dosyanızdan tamamen çıkarılmış dokümanınız varsa online başvuru formunuzda evraklarınıza göre mutlaka revize edilmesi gereklidir.

Çin vize başvuru formu doldururken dikkat etmeniz gereken belirli hususları sizlerle paylaştık. Başvurunuz için öncelikle gelen davetiyenizi Happy Turizm temsilcilerimize iletebilir başvuru için ilk adımı atabilirsiniz. Çin vizesi almak için tüm evraklarınızın eksiksiz olarak başvurudan önce hazır olması gereklidir. Tüm evraklarınızı detaylı olarak inceleyip eksik veya hatalı evrakınız varsa sizleri uyarıp başvuru için dosyanız kusursuz formatta randevu gününe hazırlanmaktadır. Doğru olduğunu düşündüğünüz bilgilerin dosyanızdaki evraklarınız ile çelişmesi durumunda konsolosluğun değerlendirmesi vizenizi etkileyebilir. Farkında olmadan evraklar ve formunuzda bilgileriniz çelişebilir kötü sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. Çin vizesi için mutlaka bir uzmanla çalışmanızı tavsiye etmekteyiz bu süreçte uzmanlarımıza ulaşın tecrübeleri ile sizlere destek olmaktan mutluluk duyarız.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek