Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Çin Vizesi

Çin Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Çin Vize Randevusu Nasıl Alınır?

Çin vize randevusu son yıllarda yaygınlaşan ve güvenilir bulunduğu için biyometrik vize uygulaması Çin hükümeti tarafından sistemlerine dahil edilmiştir. Bu sistem Türkiye’de Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu tarafından 4 Aralık 2017 tarihinden itibaren biyometrik vize başvurusu uygulamasına geçiş sağlanmıştır.

Güvenlik ve daha sistematik olması için konsolosluk randevu sistemi ve parmak izi sistemi uygulamasına başlamıştır. Başvurulara ilk olarak Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu’nun yetkilendirdiği başvuru toplama merkezinden başvurular işleme alınmaktadır. Kişilerin direkt olarak konsolosluklara gitmesine gerek kalmadan bu kurum başvuruları teslim alıp konsolosluğa iletmede yetkili aracı kurumdur. 4 Aralık 2017’den sonra yapılan başvurularda Çin hükümeti parmak izi uygulamasına geçtiği için on parmak uygulaması da konsolosluğun yetkilendirdiği bu başvuru merkezinden işleme alınmaktadır.

Çin Vize Randevu

Çin vize randevu için aracı olan başvuru merkezi randevulu olarak hizmet verir ve randevular ortalama 2 veya 3 iş günü sonrasına sistem üzerinden alınmaktadır. Randevu için başvuru merkezi üzerinden kayıt yaptırılır hesap oluşturulur. Randevu için tüm evrakların eksiksiz olarak tamamlanıp sisteme yüklendikten sonra alınır. Başvuru için oluşturduğunuz hesabınız aktif olarak kullanılan hesap olması gereklidir. Konsolosluk tarafından geri dönüşler bu verilen mail üzerinden yapılır. Hesap oluşturulup başvuruyu başlattıktan sonra Çin vize başvurunuz için takip numarası verilir bu takip numarası ile başvuru süreci kontrol edilmektedir. Başvuru için dikkat edilmesi gereken diğer bir husus biyometrik elektronik fotoğraf, Çin Hükümeti vize başvuruları için arka fonu beyaz ön cepheden çekilmiş açık renk kıyafet olmayan ve gözlük olmayan 33-48 formatında elektronik fotoğrafın sisteme yüklenmiş olması gereklidir.

Çin vize başvurusu online sistem üzerinden form doldurulduktan sonra randevu sistemine geçilir. Çin vize randevu sistemi açıldığında başvuruya uygun gün ve saati sistem üzerinden seçilerek işlem başlatılabilir. Başvurular öğleden önce 09:00’da başlayıp öğleden sonra 15:00’a kadar devam eder. Pasaport teslimi bu saat aralıklarında genellikle öğleden sonra 15:00 saatlerinde alınması başvuru merkezinin yoğunluğuna göre bu saat aralığı tavsiye edilir. Ödemeler online olarak ödenmeyip başvuru günü başvuru merkezinde döviz cinsinden kabul edilir. Vize sonuçlanması ortalama 5-7 iş günüdür.

Randevu günü başvuru merkezinde randevu saatinizden en az 30 dakika en geç 15 dakika önce orada olmanız gerekmektedir. Randevu saatinde direkt olarak başvuru işleme alınmaz başvuru merkezindeki banknotlardan başvuru sıra numarası alınması gereklidir. Başvuru gününden önce online formu doldurup sisteme yüklendiği için başvuru günü gişe yetkili evrakları gözden geçirir, inceler eksik, hatalı veya düzeltilmesi gereken evrak varsa uyarır. Eğer düzeltilmesi gereken hatalı veya eksik evrak varsa belirli süre içerisinde getirilmesi istenebilir ancak gün içerisinde tamamlanamayacak bir evrak varsa Çin Konsolosluğu vize randevusu iptal edilir ve yeni randevu alınması gerekir.

Çin Vize Randevu 2024

4 Aralık 2017’den sonra herhangi bir Çin vizesine başvuru yapıp parmak izi veren kişilerin randevu günü şahsen gelmesine gerek kalmadan aracı kurumlar aracılığıyla başvurularını işleme aldırılabilirler. Konsolosluğun yetkilendirdiği başvuru merkezine akredite olan firmalar üzerinden başvurular, başvuru merkezinden işleme aldırılabilir.  Bu tarihten sonra parmak izi veren kişilerin, vermiş oldukları parmak izi önümüzdeki 5 yıl boyunca konsolosluğun sistemi üzerinde kayıtlı kalacaktır.  Çin vize randevu 2024 yılı parmak izi ve randevu sistemlerinde bir güncellenme olmadan aynı sistem üzerinden başvuru ve onaylar yapılmaktadır. Daha önce hiç Çin’e gitmemiş ya da 4 Aralık 2017’den önce Çin vizesi alan kişilerin başvuru konsolosluk yeni sisteme bu tarihten sonra geçtiği için eski vizeler parmak izi sistemine kayıtlı olmadığından şahsen gelinmesi zorunludur.

Çin vize randevusu, randevu günü konsolosluğun belirlemiş olduğu evrakların eksiksiz olarak kişiler yanlarında bulundurması gereklidir. Temel evrak pasaport en az altı ay geçerli ve karşılıklı iki boş sayfasının olması gereklidir. Başvuru günü pasaportunuz konsolosluğa teslim edilir. Çin vizesi elektronik olarak veya kâğıt üzerine alınan diğer vize türleri gibi değil pasaporta basılan bir vizedir dolayısıyla pasaportunuz vize başvuru süresince konsoloslukta kalır. Başvuru işlem sürecindeyken pasaport geri çekilmez, başvuru süreci devam ederken ekspres başvuruya çevrilmez. Başvuru esnasında pasaportunuzu geri çekilmesi durumunda Çin vize başvuru iptal edilir ve ücret iadesi yapılmamaktadır.

Çin vize randevusu işlemlerinizi Happy Turizm ile işleme aldırabilirsiniz. Happy Turizm Çin vize uzmanlarımız vize başvuru süresince sizlere davetiye kontrolü, evrak kontrolü, randevu alma, randevu günü sizleri karşılama eğer şahsen gelmeniz gerekmiyorsa başvurunuzu işleme aldırır ve vizeniz sonuçlandığında pasaportunuzu teslim etme sürecine kadar tüm işlemlerinizi sizin adınıza tüm süreci yürütmede yetkili aracı kurumlardan biridir. Happy Turizm müşteri temsilcilerimizden Çin vizesi için gerekli evraklar ve online formlar hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için bizlere 0(312) 419 56 41 numaralardan ulaşabilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek