Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Çin Vizesi

Çin Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Çin Vize Reddi

Çin vizesi başvuruları Türkiye’de yetkili iki kurum üzerinden işleme alınmaktadır. Başvurular için Çin Hükümeti Türkiye’deki temsilcilikleri için bölge ayrımı uygulanmaktadır. Kişilerin ikametgahlarına göre uygun davetiye istemesi gerekir ve gelen davetiyenin bağlı olduğu temsilcilikten başvurular işleme alınmaktadır. Bu iki bölge;

İstanbul Çin Başkonsolosluğu

İstanbul, Bursa, İzmir, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Balıkesir, Çanakkale, Manisa ve Yalova şehirlerinde ikamet eden kişilerin başvurularını işleme almada yetkilidir.

Ankara Çin Büyükelçiliği

Yukarıdaki illerinde dışında kalan tüm vatandaşların başvuruları Ankara Çin Büyükelçiliği’nden işleme alınmaktadır. Çin vizesi için genellikle ticari seyahat eden Türk vatandaşları Çin Hükümetinin vize prosedürleri gereği mutlaka davetiye temin edilmesi gerektiği belirtilir. Davetiyeler Çin vize işlemleri başvurularında en temel evraktır ve bu evrak olmadan başvuru işleme alınmaz, bu davetiye seyahat amacını kanıtlayan resmi belge olarak geçer.

Çin Vize Reddi 2024

Çin vize reddi 2024 yılı vize değerlendirmesi hükümetin konsolosluk/ büyükelçilikleri revize etmeleriyle her yıl güncellenir. Her vize başvurusu kendi içinde yeni başvuru olarak değerlendirilerek işleme alınır. Daha önce Çin vize reddi alan kişiler veya hiç vize başvurusu yapmayan kişiler vize reddi alma konusunda tedirgin davranır ancak konsolosluklar her başvuru yeni başvuru olarak dikkate alınır. Daha önce vize almayan veya vize reddi alan kişilerin dikkat etmesi gereken birtakım unsurlar içerir Çin vizesi yeni başvuru için profesyonel destek almalarını tavsiye ederiz. Vize başvurusu deneyim ister bu nedenle danışmanlık desteği önceki vize ret nedenlerinizi inceler veya hiç başvuru yapmayan kişilerin yeni başvuruları için dosyayı en uygun hale getirir başvurunun sorunsuz bir şekilde tamamlanması için hizmet verir.  

Başvurulara yeni evrak eklenebilir bu kişinin davetiyesinin türüne bağlı olarak güncellenir veya kişinin seyahat geçmişine göre belirlenir. Kişinin seyahat amacı, davetiyesi ve evrakları tutarlı olmalıdır konsolosluk tüm evrakları inceler ve dosyanın güvenilir ve eksiksiz olmasını ister.

Çin Vizesi Neden Reddedilir?

Çin vizesi neden reddedilir? Çin Hükümeti Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına bireysel turistik vizeyi kaldırmakla beraber davetiyelerde “Belediye Davetiyesi” zorunluluğu getirdi. Davetiye gönderen kişi ya da kurumlar davetiyelerini resmi kurumlara onaylatmaları gerekmektedir. Çin Hükümeti bireysel turistik vizeleri kaldırdıktan sonra ticari davetiyeler içinde bazı güncellemeler yaptı.

Çin vizesi için öncelikle online form doldurulur bu formu eksiksiz ve hatasız olarak doldurulması gereklidir. Form doldurulduktan sonra sistem üzerinden randevu alınır. Randevu günü konsolosluğun takvimi üzerinden seçenekli olarak sunulur. Randevu günü başvuru için eğer daha önce herhangi bir Çin vizesi için parmak izi vermeyen kişiler şahsen gelerek parmak izi verecektir. Randevu günü başvuru merkezi evrakları inceler ancak vize başvurusu için herhangi bir güvence, vize alıp almama konusunda yorum yapma hakkı yoktur. Evrakları konsolosluk detaylı olarak inceler öncesinde doldurulan online başvuru formu ve evraklar tutarlı olmalıdır. Dolayısıyla doldurulan formdaki bilgileri çok dikkatli doldurulması evraklarınızla çelişmemesi gerekmektedir.

Çin Vize Red Sebepleri

Çin vize red sebepleri için en nihai karar konsolosluk tarafından verilir. Başvuru için talep edilen evrakları eksiksiz olarak sunulduğunda da gerekli görülürse konsolosluk vize memuru başvuru sahibinden kanıt belgesi, ek evrak veya konsoloslukla yüz yüze görüşme talep edebilir. İstenen evrakları tamamlanmadığı takdirde veya görüşmeye gidilmediği takdirde konsolosluk ret verme yetkisine sahiptir.
Davet mektubu (Belediye onaylı barkodlu resmi davetiye, firma davet mektubu) ve diğer belgeler faks, mail, fotokopi olarak gelebilir ancak konsolosluk vize memuru bu evrakların orijinallerini talep edebilir. Bu evrakları belirtilen sürede konsolosluğa iletilmemesi durumunda ret verme hakkına sahiptir.
Başvuru evrakları konsolosluğun talep ettiği formatta ve sıralamada olmalıdır. Evrakların usule göre hazırlanmadığı veya hatalı, yanlış evrak olduğu tespit edilmesi durumunda ret verilebilir.

Çin’e seyahat amacı ile evraklar uyumlu değilse Çin vize reddi verilebilir.

Resmi davet mektubu ile başvurularda belediye onaylı barkodlu olarak geldiği için vize onayı konsolosluk tarafından barkodu okutularak sistem üzerinden verilen vize pasaport basılır. Eğer bu davetiye hatalı, eksik veya onaysız geldiyse vize başvurusu olumsuz sonuçlanabilir. Gelen davetiyelerin barkodunu sadece konsolosluk okutabildiği için tüm evraklar eksiksiz olsa bile davetiye hatalı onaysız ise ret verilebilir.
Çin Hükümeti ülkesine giriş-çıkış konusunda nihai karar verme yetkisi, vize verip verilemeyeceği, verilen vizenin iptali ve ülke giriş hudutlarında kişilerin ülkeye alınıp alınamayacağı yetkisine sahiptir.
Çin vize reddi alan kişilerin başvuruda ödemiş oldukları vize harcı+ hizmet bedeli+ KDV aynı zamanda kargo talep edildiyse kargo ücreti başvuru merkezinde döviz cinsinden başkonsolosluk adına ödenen tutarların vize verilmemesi durumunda iadesi yoktur.

Tüm Çin vize işlemleriniz için Happy Turizm Çin vize uzmanlarımız ile görüşebilir gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek