Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Çin Vizesi

Çin Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Çin Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Çin vizesi için gerekli evraklar öncelikle Çin Hükümetinin vize prosedürlerine göre başvurudan önce vize türünün belirlenmiş olması gereklidir. Çin Hükümeti ülkesine seyahat etmek isteyen kişiler için geliş amaçlarına uygun vize türleri belirlemiştir. Çin’e seyahat etmek isteyen kişilerin aşağıda özet olarak her vize türünün açıklamasını inceleyebilirsiniz. Bu seçeneklerden kişilerin seyahat amaçlarına en uygun olan vize türü için Çin vize evrakları hazırlanması gereklidir. Bu vize türlerine başvuru için öncelikle her bir vize türünün ayrı davetiyesi vardır. Seyahate uygun davetiye temin edildikten sonra başvuru için kişiye ve başvuru türüne özel evrak listeleri hazırlanır. Bu evrak listesi için gelen davetiyeye kontrol edilir ve davetiyelere göre başvuru işlemleri başlatılır.

Vize Çeşitleri

Tür Başvuru Detayı Tür Başvuru Detayı
C Vizesi Çin Mürettebat Vizesi (Uluslarası Ulaşım) S1 Vizesi 180 Günden Uzun Süren Ziyaretler  (Eş, çocuk yanı oturum)
D Vizesi Uzun Süreli Oturum Vizesi S2 Vizesi 180 Günden Kısa Süren Zİyaretler (Eş, Çocuk)
F Vizesi Karşılıklı değişim, araştırma vizesi X1 Vizesi 180 Günden Fazla Öğrenim Görmek İçin Vize
L Vizesi Turistik Vize X2 Vizesi 180 Günden Az Öğrenim Görmek İçin Vize
M Vizesi Ticari Faaliyetler için Vize Z Vizesi Çalışma amacıyla oturum vizesi
Q1 Vizesi Aile Birleşimi - Evlatlık Q2 Vizesi 180 günden az ziyaretler (Akraba)

Çin Vize Başvuru Evrakları

Çin vize başvuru evrakları için Türkiye’den Çin’e, Çin piyasasının geniş ticari hacmine bağlı olarak, seyahatler genellikle ticari amaçlı olarak yapılmaktadır. Aynı zamanda Çin’de öğrenim gören ve çalışan Türk vatandaşları olduğu için aile vizelerinin de çok tercih edildiği söyleyebiliriz. Ticari vize olarak M Tipi Çin vizesine başvuru yapılmaktadır. Ticari vizeler diğer vize türlerine göre daha detaylı evrak listeleri mevcuttur bunlar gelen davetiyeye göre belirlenmektedir. Ticari vizelerde dört çeşit davetiye ile başvuru türü bulunmaktadır.

Çin Ticari Vize Davetiye Türleri

  • Resmi davet mektubu olan kişileri,
  • Resmi davet mektubu olmayıp firma listelerinde bulunanlar özel firmalar,
  • Firma davet mektubu olanlar (Daha önce Çin’e gitmemiş veya 3 defadan az gitmiş kişiler),
  • Firma davet mektubu olanlar (Daha önce Çin’e gitmiş veya 3 defadan fazla gitmiş kişiler).

Ticari vizelerde kendi içerisinde gelecek davetiye ve kişinin daha önceki seyahatlerine, vize kullanım durumlarına göre detaylandırılmaktadır. Vize türü belirlendikten sonra gelen davetiye de türüne göre Çin vizesi için gerekli belgeleri hakkında bilgi verilmektedir.

Çin vizesi gerekli evraklar 2024

Çin vizesi gerekli evraklar 2024 yılı gelecek davetiyenin türü ve içeriğine göre firmaları inceleyerek karar verilir. Konsolosluklar/ Büyükelçilikler başvurular için evrak listelerini net olarak ifade ederler ancak başvuru için kişilerden ek evrak talebinde bulunma hakları vardır. Başvuru formu ile sunulan evraklar tutarlı olmalıdır davetiyeler güvenilir ve geçerli olmalıdır. Konsolosluk Resmi davetiyelerin barkodlarını okutarak kontrol edebilir ancak diğer davetiye türleri (Firma davetiyeleri) için belediye onaylı davetiyeye göre daha fazla evrak istemektedir. Evraklar daha detaylı incelenir. Davet eden firma ve Türkiye’de ki firma araştırılır iki firma arasındaki ticari hacmi (En az 10.000 USD değerinde) fatura veya sözleşme görmek isteyebilir. Resmi davetiye dışında diğer davetiye türleri ile başvuru yapan kişilerin sağlaması gereken şartlar uygunsa başvuru yapılabilir. Daha önce Çin vizesi alan kişiler ile hiç Çin vizesi almayan kişilerin hazırlaması gereken evraklar ve vize çıkış süreleri farklılık gösterebilir.

Resmi davetiye ile başvurularda sonuçlanma süresi ortalama 5-7 iş günü olurken firma davetiyesi ile başvurularda sonuçlanma süresi kişiye ve firmaya göre değişiklik gösterir. Çin vizesi için gerekli evraklar arasında kişi daha önce Çin’e en az üç defa vize alıp kullandıysa evraklarda ve sonuçlanma sürelerinde kolaylık sağlanabilir. Ancak daha önce hiç Çin vizesi almadan ilk defa davetiye gönderen firma ve Türkiye’deki firmanın güvenilirliğini araştırmak için başvurular soruşturmaya takılabilir bu sürede ek evrak istenebilir, kanıt belge isteyebilir kişiler şahsen görüşmeye çağırılabilir. Bu süreler ve evraklar konsolosluğun inisiyatifinde olup vizenin verilip verilmeyeceği kalış gün sayısı, başvurun özel koşullarına bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

Çin vizesi için gerekli evraklar ile başvuru için belirlemiş olduğunuz seyahatiniz vize türüne (Turistik, Ticari, Ziyaret, Çalışma, Grup vizesi, öğrenim vizeleri vs.) göre size özel evrak listelerimizi Happy Turizm Çin vize uzmanlarımızdan öğrenebilirsiniz. Çin hükümetinin farklı prosedürleri ve vize kuralları çok dikkat edilmesi gereken ülkelerden biridir. Çin başvuruları formlarınızda evraklarınızda yazılan her kelimesi incelenir dosyanızın ve formlarınız çok dikkatli doldurulması gereklidir. Gözden kaçabilecek, küçük hatalardan dolayı başvurunuzu riske atmamak profesyonel destek almanızı tavsiye ederiz. Happy Turizm Çin vize uzmanlarımızla ulaşabilir detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek