Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Çin Vizesi

Çin Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Çin Turistik Vize Nasıl Alınır?

Çin Turistik Vize sayfamıza hoş geldiniz. Bu vize, Çin Halk Cumhuriyeti’nin seyahat edecek kişiler için kategori haline getirdiği 16 vize türünden biridir. 

Çin vizesi işlemlerinizi başlatmadan evvel vize kategorinizin Çin Turist vizesine uygun olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Çin Halk Cumhuriyeti turistik vizede tek kişilik başvuru almamaktadır. Eğer ziyaretiniz sadece yeni yerler görmek üzerine ise grup başvuru yapmanız gerekecektir. Farklı bir amaç için ziyaret gerçekleştiriyorsanız iş için Ticari ve arkadaş ya da arkadaş vizeleri için Ziyaret Vizesi’ne başvurmanız gerekecektir. 

Bordo Pasaport sahibi başvuru yapacak kişiler L Tipi Turistik Vize işlemlerini yapmak zorundadır. Diplomatik, Hususi ve Hizmet Pasaportu olan seyahat severler ise 30 gün süreli turistik gezilerinde vizeden muaftırlar. 

Vize işleminizi ilk kez başvuru yaparak gerçekleştirecekseniz, tek girişli vize almanız uygun olacaktır. 3 ay süreli ve 30 gün konaklamalı bu vizeyi gün ihlali yapmadan kullanmalısınız. Çünkü vize süreleri geçtiğinde para ya da hapis cezası alabilirsiniz. 1 yıllık çok girişli sınıfından vize almanız için ise en az iki kere Çin’e giriş yapmanız ve kanun bütünlüğüne uyumlu davranmanız gerekmektedir. 

Çin Turistik Vize, başvurunuzda ve seyahatinizde çok dikkatli ve özenli olmanız gerektiğini aklınızdan çıkarmamalısınız. Çin vize şartları ile ilgili güncel değişiklikler ve yasa düzenlemeleri için canlı destek servisimizden ya da müşteri hizmetlerimizden bilgi alabilirsiniz. 

Çin Turistik Vize İşlemleri

Çin Büyükelçiliği ve konumlandırdığı Konsolosluklar Çin Turistik Vize İşlemleri için tek yetkili kurumdur. Yine karar alma konusunda tek yetkili merci Büyükelçilik’tir. Çin’in vize işlemlerinde uyguladığı tüm yasal şartlara uygunluğu inceleyerek sonucu bildiren kurumdur. Diğer acente ve aracı kurumlar bu konuya dahil olamaz ve fikir beyan edemezler.

Çin Büyükelçiliği ya da Konsolosluğa şahsen gelmeden de başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Çin Vize İşlemleri departmanımıza telefon ya da mail aracılığıyla ulaşarak başvurunuzu ev ya da ofisinizden ayrılmadan gerçekleştirebilirsiniz.

Çin Vize başvurusu onayıyla birlikte yapacağınız Çin seyahati için bazı önlemler almanız gerekecektir. Çin yolculuğunuz öncesi standart olarak yapılan tüm aşılarınızın (Kızamıkçık, Boğmaca, Çocuk Felci, Tetanos gibi) yaptırdığınızdan emin olun. Çin’de su ve yemek aracılığıyla geçebilecek rahatsızlıklar için Tifo ve Hepatit A aşısı olmanızı öneririz.

Çin Vize başvurusu online olarak doldurulacak forma ulaşacağınız web sitesini ziyaret ile başlayacaktır. Burada kategorinizle beraber standart evrak listeniz verilecek ve başvuru formunuzla birlikte teslim etmeniz gerekecektir. 

Genel ve özel Çin Turistik Vize İşlemleri evrakları listesini danışmanlarımızdan alarak başvuru işlemini profesyonel ve deneyim sahibi kişiler aracılığıyla yapmanızı öneriyoruz. Aksi takdirde günden güne güncellenen ve değişen vize şartlarını takip edemeyerek vize reddi alabilir, en kötüsü seyahatinizde yaşayacağınız aksaklıkla yabancı bir ülkede ciddi sorunlar yaşayabilirsiniz.

Çin Turistik Vize Gerekli Evraklar

Çin Turistik Vize Evrakları

Çin Turistik Vize Evrakları standart, kişiye özel, mesleki olmak üzereçeşitlilik gösterecektir.Bu sebeple öncelikle seyahat nedeninizi karşılayan size özel evrak listesini danışmanlarımızdan almanızı öneririz. Eksik evrak ya da Çin vize başvuru formu doldururken beyan ettiğiniz bilgileri teyit etmeyen belgeler vize reddinize sebep olacaktır.

Standart Evraklar

  • Pasaport: Çin seyahatiniz sonrası 6 ay geçerliliği bulunan,  sayfası boş, yıpranmamış, okunur pasaportunuzun aslı sunulacaktır. Varsa eski pasaportunuz da dosyaya eklenmelidir.
  • Fotoğraf: 2 adet güncel tarihli, vesikalık fotoğraf başvuru dosyasına eklenmelidir. Biometrik fotoğraflar Çin Vize başvurusu işlemlerinde kabul edilmemektedir.
  • Adli sicil ve arşiv kaydı: Başvuru sahibinin ikametgâhına bağlı Adliye’den alınmalı. Bu resmi evrakta “Adli Sicil Kaydı” yoktur onayı “Arşiv kaydı yoktur” beyanı yer almalıdır.
  • İkametgâh belgesi – kimlik fotokopisi: Muhtarlıktan alınmış olmalıdır. E-devletten almış olduğunuz evrak geçerli değildir. İkametgah belgeniz ıslak imzalı ve kaşeli olmalıdır. Kimliğinizin ön ve arka yüz fotokopisi dosyanıza eklenmelidir.
  • Vize Davetiyesi: Çin vize belgeleri arasında en önemli evraktır. Vize sahibini Çin’de karşılayacak acenteye ait bir belgedir. Davetiyede başvuru sahibinin kimlik bilgilerinin yanı sıra davet eden kurumun adı, adresi, telefon numarası, kaşesi ve grubunuz için yetkilendirilen kişinin imzası bulunmalıdır. 
  • Çin turistik vize dilekçesi: Seyahat sürenizin belirtildiği vize talep dilekçenizi evraklarınızın arasında bulundurmalısınız. Çin turistik vize dilekçe örneği için tıklayınız.
  • Banka hesap özeti: Asgari 5.000 Dolar bakiyesi olan banka hesabına ait banka şubenizden alınan imza sirküleri ile kaşeli, ıslak imzalı banka hesap özeti sunulmalı. 
  • Seyahat acentesi yeterlilik belgesi: Yola çıkacağınız Türk seyahat acentesi yeterlilik belgesi (ticaret odası belgeleri aslı, vergi levhası ve yeterlilik belgesi fotokopisi) vize evraklarınızın arasında olmalıdır.
  • Otel- Uçak rezervasyon belgeleri: Çin turistik vize başvurularında en önemli evraklarından diğer ikisi ise yolculuk yapacağınız gün ve saati gösteren uçak biletiniz ve tarihleri aleni olan otel rezervasyon belgelerinizdir.
  • Çin vize ücreti ödendi belgesi: Çin vize ücreti 2024 tarifesine göre ödenmelidir. Ödendi belgesi muhakkak dosyaya eklenmelidir. Lütfen ATM bilgi fişleri ile işlem yapmayınız, kabul edilmeyecektir.

Çin Turistik Vize Evrakları yukarıdaki gibi olup Çin Konsolosluğu vize merkezi sizden alternatif ya da ek evrak isteyebilmektedir. Başvurunuzun aksamaması adına danışmanlarımızdan tam evrak listenizi temin edebilirsiniz.

Çin Turistik Vize Ücreti

Çin Turistik Vize Ücreti Çin Büyükelçiliği tarafından her yıl kategori listelenerek güncellenmektedir. Lakin giriş, çıkış sayısı, seyahat süresi ve vize türünüz ödeyeceğiniz Çin vize fiyatları doğrudan etkilenmektedir.

Çin Vize Ücreti 2024 tarifesi 3 ayı kapsayan tek giriş standart başvuru ücreti 58 Amerikan Doları olarak listelenmiştir. Bu sadece konsolosluk harcıdır. Vize reddi ya da başvurudan geri dönme durumunda ücret iade edilmeyecektir.

Çin Vizesi ne kadar? sorusu en çok karşımıza çıkan sorulardan biridir. Ancak ne yazık ki seyahatinizin akışını öğrenmeden buna net cevap vermek olanaksızdır. Üstelik bu süreçte harcayacağınız diğer ekstra harcamalar hakkında da size net bir rakam verilemeyecektir. Çin vize danışmanlık hizmetimizden yararlanarak Çin Turistik Vize ücreti dışında nereye ne kadar ödeyeceğinizi net olarak öğrenerek hazırlıklarınızı yapabilirsiniz.

Çin Turistik Vize Ne Kadar Sürede Çıkar?

Çin vizesi kaç günde çıkar? ofis danışmanlarımızın en çok cevaplandırdığı sorulardan biridir. Süreci sadece dosyanızın sisteme girişi değil başvurunun tamamında harcayacağınız zamanı hesaplamak doğru olacaktır. 
Çin Turistik Vize işlemlerinizde olumsuz bir durum yaşandığında size avantaj sağlayacak zaman aralığını belirlemeniz seyahatinize zamanında çıkabilmeniz açısından önemlidir. Çin vize başvuruları herhangi bir olumsuzluk olmadığı sürece 7 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. 
Çin vize başvurunuzu en az 1 ay önceden yapmanızı öneriyoruz. Güncel sistem değişiklikleri, arızası, her iki ülkeye has resmi tatiller ya da dosyanızda oluşabilecek bir sıkıntı için size çözümleyebileceğiniz zaman aralığı kalacaktır. Çin Turistik Vize Ne Kadar Sürede Çıkar? sorusunun cevabı tüm süreci dahil ederek 1 aydır diyebiliriz.

Çin Vize Reddi

Çin vize reddi tüm kategoriler için alabileceğiniz olası bir sonuçtur. Yazımızın ilk başında belirttiğimiz gibi eğer daha önce Çin seyahatinde bulunmuş ve verilen vize tarihini geciktirerek ülkeden ayrıldıysanız vize reddi alacaksınızdır. Bu kuralın dışında kalan Çin Turistik Vize Reddi durumları ise genelde evrak eksikliği, bilgilerin örtüşmemesi ya da başvuru formunuzu teyit edememenizdir. 
Çin Konsolosluğu vize reddi verdiğinde sizi bilgilendirecek eğer çözümlenebilir bir kuraldan dolayı ret aldıysanız yeni başvurunuza olanak sağlayacaktır. 
Çin Vize Reddi cevabı aldığınızda danışmanlarımızla belgenizi paylaşarak çözümleyebilir ve işbirliğimizle yeni başvurunuzu yapabilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek