Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Rusya Vizesi

Rusya Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Rusya Aile - Arkadaş Ziyareti Vizesi Nasıl Alınır?

Rusya aile ziyaret vizesi, Rusya’da yaşayan aile fertleri ve birinci dereceden akrabaları ve arkadaşlarını ziyaret etmek isteyenlerin başvuru yapması gereken vize türüdür. 

Rusya Konsolosluğu'nun Rusya vizesi için gerekli evrakları ofisimize ulaştırdığınız takdirde sizin adınıza tüm işlemlerinizi yürütmekteyiz. Yetkilimizle iletişime geçerek Rusya aile, arkadaş, akraba ziyareti vize başvurunuzu zaman kaybetmeden başlatabilmek için bize +90(312) 419 56 41 numaralı hattımızdan ulaşabilirsiniz.

Vize başvurusunda en önemli aşama evrakların eksiksiz ve hatasız bir şekilde hazırlanmasıdır. Aksi durumda başvurunuz reddedilebileceği gibi konsolosluktaki vize değerlendirme süreniz de uzayabilir. Rusya özel ziyaret vizesi başvurusu için en önemli evrak, Rusya vatandaşı ya da Rusya oturum iznine sahip kişiden alınan davetiyedir. Rusya aile ziyaret vizesi davetiye Rusya'da hangi makamdan nasıl temin edileceği konusunda detaylı bilgiyi Happy Turizm Vize - Danışmanlık vize danışmanınızdan alabilirsiniz. 

Rusya aile ziyaret Vizesi başvurularınızı Rusya Konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş acenteler aracılığıyla yapabilirsiniz. Bunun için sizin adınıza vize başvurunuzu takip edecek kişiye vekâletname vermeniz gerekmektedir. Yetkilimiz sizin şahsen gelmenize gerek kalmadan Rusya aile ziyaret vizesi başvurunuzu yapacaktır.

Rusya Aile / Arkadaş Ziyareti Vizesi İçin Gerekli Evraklar 2024

Rusya aile ziyaret vizesi için gerekli evraklar 2024 yılı listesi aşağıdaki gibidir. Aşağıdaki evrakları hazırlayarak ikamet bölgenize en yakın ofisimize kargo ile iletebilirsiniz. 

  • Pasaport: Seyahat bitiminden sonra en az 6 ay geçerliliği ve vizenin basılabilmesi için 2 boş sayfası olan pasaport.
  • Biometrik Fotoğraf: Arka fonu beyaz, güncel tarihli, 3,5x4,5 cm ebatlarında fotoğraf.
  • Rusya Vize Başvuru Formu: Rusya Dışişleri Bakanlığı internet sitesinden online olarak doldurulması gerekir. Happy Turizm Vize - Danışmanlık Rusya vize danışmanınız sizin refakatinizde vize başvuru formunu dolduracaktır. Happy Turizm Vize - Danışmanlık Rusya vize başvuru formu belgesini doldurarak diğer belgelerle birlikte bize iletebilirsiniz. 
  • Davetiye: Rusya Federasyonu Federal Göç Şubesi ve Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı’ndan alınmış resmi Rusya aile ziyaret vizesi davetiye belgesi sunulmalı. Davetiyede başvuru sahibinin akrabalık derecesi, 2024 yılı seyahat tarihleri yer almalıdır.
  • Yazılı Beyan: Başvuru sahibi ayrıca, Rusya vatandaşı olan ya da Rusya’da ikamet iznine sahip yakın akrabasından, Konsolosluk yetkiliklerine hitaben yazılmış dilekçeyi sunabilir. Bu durumda Rus vatandaşının pasaportunun aslı ve fotokopisi, Rusya Federasyonu iç pasaport aslı ve fotokopisi, başvuru sahibi ile akrabalık bağını gösteren belgeler (Evlilik Cüzdanı, Doğum Belgesi) sunmalıdır.

Rusya Ziyaret Vizesi (Acil)

Akrabasının ağır hastalığı veya ölümü nedeniyle Rusya’ya gitmesi gereken kişilere yazılı müracaatları üzerine Rusya Başkonsolosluğu ve Rusya Büyükelçiliğinin kararıyla Rusya ziyaret vizesi verilir. Bu vize ile Rusya’da kalış süresi en fazla 90 gündür. Eğer başvuru sahibi, Rusya’da yaşayan birinci dereceden kan bağı olan akrabasının rahatsızlığı nedeniyle Rusya arkadaş ziyaret vizesine başvuru yapacaksa, Rus Sağlık Kurumu’ndan antetli kağıda yazılmış ve hastanın acilen hastanede tedavi edilmesi gerektiğini belirten resmi bir yazı almalıdır. Bu yazı kaşeli ve imzalı olmalıdır. Rusya vizesi başvuru sahibinin Rusya’da yaşayan birinci dereceden akrabalık bağı bulunan aile ferdi vefat ettiyse, Rusya arkadaş ziyaret vizesi başvurusu sırasında resmi makamlardan yakınının vefatı ile ilgili belge almalıdır. İletişim Kurumu yetkilisinin onayladığı, yakınının vefat ettiğini bildiren uluslararası telgraf dosyaya eklenmeli.

Rusya Vizesi Davetiye

Rusya’ya aile, arkadaş, akraba ziyareti gerçekleştirmek isteyen kişiler için orijinal ya da elektronik olarak Rusya aile ziyaret vizesi davetiye belgesini temin edilmesi gerekmektedir. Davetiyeler, Rusya Federasyonu Bakanlık onaylı olmak zorundadır. Rusya Federasyonu Bakanlık onayı olmadan gönderilen bütün davetiyeler geçersizdir ve ziyaret vizesi almak için yeterli değildir. Rusya'da bulunan davet sahibi, Türkiye’deki başvuru sahibi ile eş, çocuk ya da aile bireyi, akrabası ya da arkadaşlık bağını belirterek çıkartabilmektedir.    

Rusya aile, arkadaş, akraba ziyaret vizeleri, Rusya Federasyonu Bakanlık onaylı davetiyeler çeşitli güvenlik kontrolleri yapıldıktan sonra onaylanmaktadır ve seyahat edecek kişinin seyahat geçmişi önem teşkil etmektedir. Başvuru sahibi Rusya seyahatleri sırasında herhangi bir problem ile karşılaşmışsa davetiye onaylanmayabilmektedir. Orijinal davetiye ile hemen başvuru yapılabilmekte olup elektronik davetiye Rusya Konsolosluğu onayından sonra işleme verilebilmektedir.

Rusya vize başvurularınızda ihtiyacınız olan diğer evrakları sizin adınıza temin etmekteyiz.

Türkiye’nin her ilinden pasaport, davetiye ve iki adet fotoğrafınızla birlikte Rusya ziyaret vize başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Rusya Özel Ziyaret Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Rusya Özel ziyaret vizesi, aile ve arkadaş ziyaret vizesinden farklıdır. Özel ziyaret vizesi yalnızca acil durumlarda verilmektedir. 2024 yılında Rusya özel ziyaret vizesine başvuru yapacak kişi yukarıdaki belgeler ilaveten aşağıdaki evrakları da hazırlamalıdır.

  • Sağlık Kurumu Resmi Yazısı: Rusya’da yaşayan kişinin hasatlığı nedeniyle bakıma ihtiyacı olduğunu gösteren resmi antetli kağıda yazılmış mühürlü, imzalı yazı.
  • Vefat Belgesi: Rusya vatandaşı olan kişinin vefat belgesi sunulmalı.
  • Uluslararası Telgraf: İletişim kurumundan onaylı başvuru sahibinin Rusya’daki akrabasının vefat ettiğini bildiren telgraf.
  • Akrabalık Bağını Gösteren Belgeler: Vize için müracaat eden kişi ile Rusya’daki ziyaret edilecek kişinin akrabalık bağını gösteren belgeler.
  • Türkiye Cumhuriyeti Oturum İznine Sahip Yabancı Vatandaşlar İçin Özel Ziyaret Vizesi
  • İkametgâh İzin Belgesi: Türkiye’de 90 gün kesintisiz oturum izni olan Arnavutluk, Mısır, Libya, Makedonya, Suudi Arabistan, Meksika, İrlanda gibi ülke vatandaşlarının ikametgah izin belgesi sunması gerekir.  
  • Öğrenci Belgesi/ Çalışma İzni: Yabancı ülke vatandaşları oturum izinlerinin olduğunu öğrenci belgesi ve çalışma izni ile kanıtlayabilirler.

Rusya Aile / Arkadaş Ziyareti Vizesi Nasıl Alınır?

1) Rusya Başvuru Formunu Doldurun

Rusya Aile Ziyareti ve Özel Ziyaret vizesine başvuru işlemlerinin ilk aşaması başvuru formunun doldurulmasıdır. Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı’na ait resmi internet sitesinden ulaşılabilen bu form online şekilde İngilizce, Rusça, Fransızca, İtalyanca, Almanca olarak doldurulabilir
Rusya vize başvuru formunda eksik ya da yanlış bilgiler beyan edildiğinde başvurunuz reddedilebileceği gibi, onaylanan vizeniz de iptal olabilir. Bu nedenle başvuru formunu gerçeği yansıtan beyanlarla ve eksiksiz olarak doldurunuz. Formu doldurduktan sonra çıktısını alarak imzalayıp fotoğrafınızı ekleyerek başvuru dosyanıza koyabilirsiniz.  Rusya vize başvuru formunun Rusya Konsolosluğunun belirlediği yönergelere uygun olarak doldurulması konusunda yetkililerimiz gerekli desteği sağlayacaklardır. 

2) Evraklarınızı kargoyla ofisimize gönderin

Rusya Aile Ziyareti ve Özel Ziyaret vizesi başvurularında ikinci aşama evrakların hazırlanmasıdır. Sayfamızdaki evrakları hazırlayarak ofisimize göndermeniz Rusya vize işlemlerinizi başlatmamız için yeterli olacaktır. 
Evraklarınızı kargo yoluyla ofisimize ulaştırdığınızda yetkililerimiz en kısa süre içinde kontrollerini sağlayıp size bilgi verecektir. Evraklarda eksiklik veya hata bulunması halinde sizi bilgilendirmekteyiz. Evraklarınız eksiksiz hazır olduktan sonra başvuru randevusunu almadan önce vize ücretini ödemeniz gerekmektedir. Rusya vize ücreti, vize kategorisine, türüne, giriş sayısına ve başvuru sahibinin uyruğuna göre değişiklik göstermektedir. 

3) Pasaportunuzu adresinize gönderiyoruz

Rusya vize randevu prosedürü zorunlu değildir. Konsolosluk vize başvuru kabul saatleri içerisinde yetkili acenteler aracılığıyla vize başvurularını kabul etmektedir.

Rusya Aile Ziyareti ve Özel Ziyaret Vize başvuruları İstanbul, Antalya ve Trabzon'daki Rusya Başkonsolosluğu ve Rusya Büyükelçiliği’ne yapılmaktadır. Türkiye’nin hangi şehrinde ikamet ediyor olursanız olun evraklarınızı İstanbul’daki ofisimize gönderdiğinizde başvurunuzu sizin şahsen gelmenize gerek kalmadan İstanbul Rusya Başkonsolosluğu’na yapabiliyoruz. Bu temsilciliklere başvurular randevu alınarak yapılmaktadır. Ancak yoğunluk nedeniyle randevu almak biraz uzun sürebilmektedir. Vizenizi başvurunuzu zaman kaybetmeden gerçekleştirmek isterseniz yetkililerimizle iletişime geçebilirsiniz. Yetkilimiz sizinle görüşerek en kısa zamanda başvuru randevunuzu alacaklardır.

Aile ziyaret vizesi Rusya’da 30 gün kalma hakkı tanımakla birlikte tek girişli veya çift girişli olarak verilmektedir. Rusya Aile Ziyaret Vizesi ile ülkede en fazla 90 gün kalınabilmektedir. Vizeniz onaylandıktan sonra işlemleriniz tarafından vekalet verdiğiniz temsilcimiz sizin adınıza pasaportunuzu teslim alıp, kargo ile istediğiniz adrese gönderecektir. Pasaportunuz elinize ulaştığında vizenizin olduğu sayfayı kontrol edin. Kimlik bilgilerinizin, fotoğrafınızın, vize başlangıç ve bitiş tarihlerinizin doğru olup olmadığını kontrol edin. Eğer bilgilerinizde yanlış varsa hemen konsolosluk yetkilisine bilgi verin.

Rusya Aile Ziyaret Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Rusya Aile Ziyaret Vizesi başvurularını değerlendirme ve sonuca bağlama yetkisi İstanbul, Antalya ve Trabzon’daki Rusya Başkonsoloslukları ve Rusya Büyükelçiliği’ndedir. Aile ziyaret vizesi ortalama olarak 7-10 iş günü içerisinde neticelenmektedir. Özel ziyaret başvuruları ise 4-10 iş gününde sonuca bağlanmaktadır. Ancak konsolosluk yetkilileri gerekli gördükleri takdirde ek evrak isteme veya başvuru sahibini yüz yüze görüşmeye çağırma hakkına sahipler. Böyle bir durumda ya da resmi tatiller nedeniyle vize sonuçlanma süresi uzayabilmektedir. Ancak Rusya’ya acil gidiş gerektiren durumlarda, başvuru sahibi vize işlemlerinin erken sonuçlandırılması talebinde bulunur ve ek ücret ödemesi yaparsa Rusya Aile Ziyareti veya Özel Ziyaret Vizesi 3 gün içerisinde sonuçlanmaktadır. Vizenizin seyahat tarihine yetişebilmesi için başvurunuzu en az 1 ay önceden yapmanızı tavsiye ederiz.

Rusya Aile Ziyaret Vizesi Başvurularında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Aile Ziyaret Vizesi veya Özel Ziyaret vizesi alanların Rusya’ya kesin olarak giriş yapacaklarının garantisi yoktur. Ülkeye giriş yapıp yapamayacağınıza sınır polisi karar vermektedir. Rusya’ya seyahat edeceklerin, sınır kapısından geçiş sırasında seyahat amacını doğrulayan belgeleri, davetiye fotokopileri ve davet eden kuruluş ve kişilerin adları, telefon numaraları ve adreslerini yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. 

Happy Turizm Vize - Danışmanlık yetkililerimizle iletişime geçtiğinizde evraklarınızın hazırlanması, başvuru formunun doldurulması,randevunuzun alınması aşamalarında size yardımcı olacaklardır. 
10 yıldan eski pasaportlar ile yapılan başvurular Rusya Büyükelçiliği ve Rusya Başkonsoloslukları tarafından geri gönderilmektedir.
Rusya Konsoloslukları gerekli görmesi halinde sizi mülakata çağırma hakkına sahiptir. 
Rusya aile ziyaret vizesi için gerekli evraklar hakkında daha fazla bilgi için bize +90(312) 419 56 41 numaralı hattımızdan ulaşabilirsiniz. 

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek