Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Rusya Vizesi

Rusya Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Rusya Çalışma İzni Nasıl Alınır?

Rusya’daki şirketler her sene kendi şirketleri için belirli sayıda işgücü sağlamaktadır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Rusya’da çalışabilmeleri için Rusya çalışma izni almaları mecburidir. Rusya’da çalışmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Rusyada uzun dönem çalışabilmeleri için Rusya Çalışma izni ve dolaylı olarak oturum izni başvurusunda bulunmaları gerekmektedir. Yapacakları çalışma izni başvurusu için anlaşmak da oldukları şirket ile beraber hareket etmeleri gerekmektedir. Rusya çalışma izni prosedürleri bireysel Rusya çalışma izni taleplerini kapsar. Bireysel çalışma vizesi için yapacağınız başvuruları Rusya istanbul Başkonsolosluğu ve Rusya Ankara Büyükelçiliğine giderek gerçekleştirebilirsiniz. Rusya çalışma vizesi çok girişli temin edilmesi gereken bir vize türüdür. Çalışma vize süresi 90 gün ile 3 yıl arasında değişkenlik göstermektedir. 

Rusya Çalışma vizesi başvurularınızı şahsen veya danışmanlık desteği ile almanız mümkündür. Rusya çalışma vizesi başvurusu yapacak kişilerin bulaşıcı hastalık riskine karşı test yaptırmaları zorunludur. Yaptırdıkları testin sonucunu Rusya’da çalışmak istediği firma ile imzalamış oldukları iş sözleşmesi evrakları arasında yer alır. Çalışacak olduğunuz şirket Rusya’daki iş bulma kurumuna sizin adınıza başvuruda bulunacaktır. Bu başvuruyu Rusya’daki yabancı işgücü çalışma iznine başvurmadan 30 gün önceden yapılmasında fayda vardır. 

Rusya çalışma vizesi başvurusu sonucunda iznin alınması 30 gündür bazı evrakların hazırlanması gerekmektedir. Bu evraklar ; Pasaport fotokopisi (noter tasdikli Rusça çevirisi), apostil ile tasdik edilmiş diploma fotokopisi (Rusya’daki noterden onaylı ). Sağlık sigortası zorunlu değildir ancak tavsiye edilir, 3*4 cm ölçüsünde fotoğraf, davetiye. Davetiye başvurusu çalışma izni başvurusunun hemen ardından yapılabilmektedir ve çıkış süresi 7 ile 10 gün içerisinde değişmektedir. Ancak bu davetiye 3 aylık dönemi kapsayan tek giriş haklı davetiye türüdür. Eğer bu durum da çalışma vizesi ile Rusya Federasyonun da kalınıyor ise anlaşma yapılan şirketin çalışacak olan kişiye davetiye göndermesi zorunlu değildir.

Rusya işçi vizesi ile Rusya’ya giriş yaparak anlaşmalı kurumlara kayıt yapıldıktan sonra daha uzun süreli bir çalışma vizesi için başvuru süresi 14 gün içerisinde neticelenir. Diğer adı plastik kart olan çalışma kartını süresi bu süreç içerisinde uzatılmış olacaktır. Bu çalışma izni ve çalışma vizesi işlemleri neticelendikten sonraki aşamada 10 iş günü içinde Rusya’daki vergi dairesine yazılı bir şekilde bildirilerek kişinin istihdam edilmeye başladığı bilgisi verilmektedir kişinin bu durumu 30 gün içerisinde işçi denetim kurumuna yazılı olarak iletilmesi zorunludur. 

Rusya çalışma vize ücreti istenilen istihdam süresine göre değişim gösterir. Türkiye’deki başvurular Rusya konsolosluklarına yapılmaktadır ve ilk olarak çalışma vizesi niteliklerine göre vize harç ücretleri olarak ödeme yapılır. Rusya’daki şirketlere yapılan başvuruları uzatma işleminde ücretlendir vardır ve bu durumda değişkenlik gösterebilir. 

Happy Turizm Vize - Danışmanlık +90 (312) 419 56 41 Rusya çalışma izni başvurularınız için Ankara'da sizlere danışmanlık hizmeti sağlamaktadır. Acentemiz ile yapacağınız başvurulardan başvurunuzun işleyişini ve tüm takip süreciniz danışman arkadaşlarımız tarafından yürütülür. Vize başvurunuzun sorunsuz ve olumlu yönde sonuçlanması için tüm detayları dikkatle incelenir herhangi bir olumsuz durum karşısında sizlere bilgi verir ve sorunu gidermek için uğraşılır. Dilerseniz bizi ziyarette bulunarak dilerseniz de telefon veya e-posta adreslerinden bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek