Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Rusya Vizesi

Rusya Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Rusya Turist Vizesi Nasıl Alınır?

Rusya Turist Vizesi En Çok Sorulan Sorular

Rusya turistik vizesi kaç günde çıkıyor?

Rusya turistik vize sonuçlanması konsolosluğun inisiyatifine göre değişmekle beraber normal başvurular ortalama 7 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır.

Rusya turistik vize başvurusu için şahsen gelinmesine gerek var mı?

Rusya turistik başvuruları kişi gelmeden yapılmasıyla beraber konsolosluk talep etmediği sürece kişinin şahsen gelme zorunluluğu yoktur.

Rusya Turistik vize başvuru için otel uçak satın alınması isteniyor mu?

Rusya başvurularında satın alınmış otel uçak bilgisi, konsolosluk talep etmedikçe istenmedikçe zorunlu değildir. Uçak rezervasyonu zorunlu değildir.

Rusya turistik vize başvurularında voucher belgesi zorunlu mu?

Rusya turistik vize başvurularında Voucher belgesi zorunludur. Başvurular için bu belgeyi acentamızdan temin edebilirsiniz.

Rusya vizesi için Türkiye’de oturumu olan yabancı uyruklu vatandaşlar başvuru yapabilir mi?

Rusya turistik başvurularında oturumu olan yabancı uyruklu kişiler başvurabilir ancak her ülke vatandaşlarını kabul etmemektedir. Bunula ilgili detaylı sorularınız için müşteri temsilcilerimize ulaşabilirsiniz.

Rusya vizesi için Türkiye’de oturumu olan yabancı uyruklu vatandaşlar kaç günlük vizeye başvuru yapabilir?

Rusya turistik başvurularında oturumu olan yabancı uyruklu kişiler için ülke kapsamında işlem alınmaktadır. Bu konuda uzmanınıza danışmanız daha sağlıklı olacaktır.

Rusya vizesi Türkiye’de oturumu olan yabancı uyruklu vatandaşlar için kaç günde sonuçlanıyor?

Rusya turistik başvurularında Türkiye’de oturumu olan yabancı uyruklu kişiler için ortalama 10 iş günü içerisinde sonuçlanmakla beraber bu süreç konsolosluğun inisiyatifine bağlı olarak uzayabilir. Buna ek olarak konsolosluğun kişileri görüşmeye çağırma hakkı da bulunmaktadır.

Rusya turistik başvurularında Türkiye’de oturumu olan yabancı uyruklu kişiler için seyahat sağlık sigortası zorunlu mudur?

Rusya turistik başvurularında Türkiye’de oturumu olan yabancı uyruklu kişiler için kişinin hangi ülke vatandaşı olduğuna göre sigorta zorunluluğu değişmektedir. Bu konuda detaylı bilgiler için web sitemizi ziyaret edebilir ya da Happy Turizm Vize - Danışmanlık müşteri temsilcilerimize ulaşabilirsiniz.

Rusya Turist Vizesi 2024

Rusya kültürel etkinliklere katılma, turistik, gezi amacıyla ve sergilere, açık arttırmalara, tıbbi konsültasyonlara incelemelere iştirak etmek üzere seyahat edeceklerin başvurması gereken vize türüdür. Turistik amaçlı seyahatlerde Rusya vizesi için gerekli evraklar listesini sayfamızın devamında bulabilirsiniz. Rusya turistik vize diğer ülke vatandaşlarına kısa süreli turistik ziyaret etme hakkı vermektedir..

Rusya turistik vize başvurularında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve diğer ülke vatandaşları için Rusya vizesi ülkeye kültürel organizasyon ve turistik gezi amacıyla seyahat edecekler için verilmektedir. Rusya turist vizesinin maksimum geçerlilik süresi 30 gündür. Turist vizeleri tek veya çift girişli olarak alınabilmektedir. Rusya vizesi için gerekli evraklar tek veya çift girişli vize başvuruları için değişmemektedir. 
Rusya turistik vize başvuru işlemi aşağıdaki kategorilerden biri seçilerek gerçekleştirilir:

  • 30 Gün Tek Girişli 
  • 30 Gün Çift Girişli 
  • 3 Aylık 1 Girişli 
  • 3 Aylık  2 Girişli 
  • 6 Aylık Çok Girişli 

Yukarıdaki turistik vize kategorilerinin başvuru işlem ücretlerini aşağıdaki bağlantıya tıklayarak görüntüleyebilirsiniz. Aşağıdaki bağlantıda Rusya vize ücreti; konsolosluk harcı, vize ücreti, davetiye ve hizmet bedeli olarak ayrı ayrı belirtilmiştir.

Rusya Turistik Vize Kaç Günde Çıkar?

Rusya turistik vize kaç günde çıkar sorusu en çok merak edilen sorulardan biridir. Rusya vize işlemleri süresi Türkiye’de bulunan  Rusya Federasyonu diplomatik temsilcilikleri tarafından yürütülür ve turistik vize başvuruları ortalama 5-10 iş günü içerisinde neticelendirilir. Bu süre resmi tatiller ve yoğunluk nedeniyle uzayabilmektedir. Vizenizin seyahat tarihinize yetişebilmesi için başvurunuzu en az 1 ay öncesinden yapmanızı tavsiye ederiz. Rusya vizesinin çıkması, Rusya Konsolosluğu’nun talep ettiği belgelerin eksiksiz olarak sağlanmasına ve vize ücretinin belirtildiği gibi tahsil edilmesine bağlıdır. 

 Ankara Rusya Büyükelçiliği, İstanbul Rusya Başkonsolosluğu, Trabzon Rusya Başkonsolosluğu ve Antalya Rusya Başkonsolosluğu bulunur. İşlem süresi başvuru yapılan konsolosluklara bağlı olarak da değişebilir. Konsoloslukların Rusya ekspres vize hizmeti bulunur. Ekspress vize başvuruları ortalama 3-4 iş günü içerisinde neticelendirilir. 

Rusya vizesinin çıkış süresinin başvuranın kişisel durumu değerlendirilerek Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı, Federal Vatandaşlık Servisleri, Büyükelçilik ve Konsolosluğun kararına bağlı olarak değişebileceğini göz önünde bulundurunuz. 

Rusya turistik vize ile Rusya’da konaklama süresi maksimum kalma süresi 30 gündür. Vize süresi belirtilen süreye uygun olarak maksimum 30 gün için etkinliğin düzenlenmesi için gerekli olan gün sayısına bağlı olarak verilmektedir. 

Yazımızın devamında Rusya turistik vize evrakları ve vize prosedürüyle ilgili ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz. Evraklarınızı hazırlarken açıklamaları göz önünde bulundurmanızı öneririz.  

48 saat içerisinde sonuçlanan Rusya ekspres vize almak isterseniz lütfen bu bilgiyi yetkilimizle paylaşınız ve ekspres vizenin 2024 yılı güncel ücretini Happy Turizm Vize - Danışmanlık uzmanlarımızdan öğreniniz. 

Rusya Turist Vizesi Nasıl Alınır?

Rusya vizesi başvurularınızda şahsen gelmenize gerek kalmadan başvurunuzu sizin adınıza gerçekleştirebiliyoruz. Bunun için aşağıdaki Rusya vize için gerekli evraklar listesini kargo yoluyla ofisimize göndermeniz gerekecektir. Rusya vizesi nasıl alınır sorusunun ayrıntılı cevabını ilgili bağlantıyı ziyaret ederek görüntüleyebilirsiniz. Rusya Federasyonu Konsolosluklarının bölge ayrımı yoktur ve vize başvurularında şahsen bulunma zorunluluğu yoktur. Bu nedenle evraklarınızı ofisimize kargo/kurye ile iletmeniz halinde işlemlerinizi başlatmaktayız. Dilerseniz ikamet bölgenize en yakın ofisimizi ziyaret ederek de evraklarınızı teslim edebilirsiniz. 

Rusya Vizesi İçin Gerekli Evraklar (Turistik)

Turistik amaçlı yapılacak seyahatlerde Rusya vizesi için gerekli evraklar (turistik) listesi aşağıdadır. Turistik vize başvurularında zorunlu olan voucher belgesi Happy Turizm Vize - Danışmanlık uzmanlarımız tarafından temin edilmektedir. 

  • Pasaport: Seyahat bitiminden itibaren 6 ay geçerliliği olan vizenin basılması için en az 2 boş sayfası bulunan pasaport sunulmalı.
  • Vize Başvuru Formu: Başvuru sahibi tarafından online olarak doldurulup, imzalanmalı. Formun çıktısı alınarak başvuru dosyasına eklenmeli.
  • Biometrik Fotoğraf: Güncel tarihli, arka fonu beyaz, 3,5x4,5 cm ebatlarında önden çekilmiş fotoğraf. 
  • Turist Kabul Belgesi (Voucher Belgesi): Hotel Voucher olarak da bilinen turist kabul belgesi tur operatörlüğü faaliyeti gösteren Rusya şirketi tarafından düzenlenmiş yabancı turisti kabul onay belgesi (podtverjdeniya), operatör kayıtları içeriğinde detayları bulunacak imzalı ve kaşeli belgedir. Bu belgeyi sunmayan kişilerin başvuruları kabul edilmemektedir. Bu belgeyi Happy Turizm Vize - Danışmanlık yetkilimiz sizin adınıza temin edecektir. Rusya voucher belgesi bağlantısından ayrıntılı bilgiyi görüntüleyebilirsiniz. 
  • Yabancı uyruklu kişiler için T.C. ikamet izninin aslı
  • Kişisel Bilgiler veya Happy Turizm Rusya vize başvuru formu: Rusya vize başvurularınızda seyahat şehri, seyahat tarihleri gidiş-dönüş, ev adresi, cep tel, meslek, iş ismi, iş adresi sorularının yanıtlarını yetkilimize beyan etmeyi unutmayınız. Rusya'da Nazran, Vladikafkas , Beslan, Grozni, Nalçik  şehirlerinden birine gidecekseniz vize değerlendirme süreniz uzayabilir.

2024 Rusya Voucher Belgesi Hakkında

Rusya Voucher belgesi olmadan Rusya’ya turistik amaçlı giriş yapılamamaktadır.

Rusya vizesi voucher belgesi, turistik vize başvurularında istenen bir belgedir. Voucher belgesi Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan onaylı Rusya Federal Devleti Kültür ve Turizm Bakanlığını'n yetkilendirdiği Rusya kuruluşlu Rusya tur operatörlerinden temin edilen bir belgedir. Voucher belgesi online olarak temin edilebilen hotel rezervasyon belgesi değildir.

Rusya Turist Vizesi Sonuçlanma Süresi

2024 yılında Rusya turist vizesi sonuçlanma süresi 4-7 iş günü arasında değişmektedir. Dilerseniz Rusya Konsolosluğu'nun sunduğu ekspres vize hizmetinden de faydalanabilirsiniz. St. Petersburg vizesi değerlendirme süresi 2-3 gündür. Rusya Ekspres Vize katma değerli bir hizmettir. 2024 yılı Rusya standart turist vize ve ekspres vize ücretini lütfen yetkilimize danışınız. Ekspres vizenin sonuçlanma süresi başvuru tarihi sonrası 48 saattir.  

Rusya Turistik Vize İşlemleri

Rusya turistik vize işlemleri başvuranın konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş başvuru merkezinde şahsen bulunmasına gerek kalmaksızın gerçekleştirilebilmektedir. Turist vize işlemlerini başlatmak için evraklarınızı ofisimize göndermeniz yeterli olacaktır. 2024 yılında Rusya Federasyonu'nun Türkiye'de aktif olarak konsolosluk hizmeti veren 4 tane diplomatik temsilciliği bulunmaktadır. Rusya’nın Türkiye’de İstanbul Rusya Konsolosluğu, Antalya Rusya Başkonsolosluğu, Trabzon Rusya Başkonsolosluğu ve Ankara Rusya Büyükelçiliği olmak üzere 4 tane diplomatik temsilciliği bulunmaktadır. Rusya Konsolosluklarının yetki alanı sınırlaması yoktur ve şahsen başvuru merkezinde bulunmanıza gerek kalmaksızın evraklarınızı ikamet bölgenize en yakın Happy Turizm Vize - Danışmanlık ofisine kargo ile göndererek işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

Rusya turist vizesi, başvuru sahibine Rusya Federasyonu'nda maksimum 30 gün kalma hakkı tanır. Ancak vize, etkinliğin düzenlenmesi için gerekli olan gün sayısına göre verilir. Yani kişi 5 günlük bir etkinliğe katılacaksa Rusya Konsolosluğu ya da Rusya Büyükelçiliği 5 günlük vize verme olasılığı yüksektir.

Rusya turistik vize tek girişli veya çift girişli olarak verilmektedir. Başvuru sahibi eğer Rusya’da kaldığı süre içerisinde bu ülkeye komşu olan Çin ve Moğolistan’ı ziyaret etmek isterse dönüşte Rusya topraklarından geçecekse, çift girişli turistik vize alması gerekmektedir.

Yabancılar İçin Rusya Vize Evrakları

Yabancılar için Rusya vize evrakları arasında T.C. ikamet izni veya çalışma izni belgesi bulunur. Yukarıdaki standart belgelere ek olarak yabancıların ikamet izin belgelerini sunması gerekir. Bunun dışında yabancı vatandaşların Türkiye vatandaşlarından farklı olarak seyahat sağlık sigortalarını da sunması da talep edilmektedir.  Seyahat tarihlerinizi kapsayan seyahat sağlık sigortanızı Happy Turizm Vize - Danışmanlık yetkililerimizden temin edebilirsiniz.

İkamet İzni Belgesi: 90 gün kesintisiz süreli T. C. İkamet İzni sahibi olan yabancı uyruklu Arnavutluk, Bahreyn, Venezuela, Haiti, Mısır, İrlanda, Lesotho, Libya, Makedonya, Mali, Meksika, Yeni Zelanda, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman, Kore Cumhuriyeti, Suudi Arabistan, Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı, Sierra Leone, Ekvator Gine’si,  Güney Afrika Cumhuriyeti, Japonya vatandaşları ikametgâh izin belgesinin aslını sunmalıdır.

Ayrıca Türkiye’de daimi ikamet izni olan, Cezayir, Angola, Afganistan, Bangladeş, Vietnam, Gürcistan, Hindistan, Irak, İran, Çin, Kuzey Kore, Nepal, Nijerya, Pakistan, Ruanda, Suriye, Somali, Çad, Sri Lanka, Etiyopya vatandaşları da ikamet izin belgesinin aslını başvuru dosyasına eklemelidir.

Öğrenci Belgesi / Çalışma İzin Belgesi: 90 gün kesintisiz süreyle T.C. Oturum İzni sahibi olduğunu kanıtlamak amacıyla öğrenci veya çalışma izin belgesi dosyaya eklenmeli.

Rusya Turistik Vize Başvuru Adımları

Rusya turistik vize başvuru adımları aşağıdaki gibidir. Türkiye'nin her bölgesinden vize işlemlerinizi en hızlı ve en güvenli şekilde Happy Turizm Vize - Danışmanlık kanalıyla gerçekleştirebilirsiniz. Rusya vize başvurularında şahsen bulunmanıza gerek yoktur, evraklarınızı ikamet bölgenize en yakın ofisimize kargo ile iletmeniz yeterli olacaktır. 

1) Rusya Vize Başvuru Formunu Doldurun

Rusya turistik vize başvuru işlemlerinin ilk aşaması başvuru formunun doldurulmasıdır. Rusya vize formuna temel seyahat bilgilerinin girilmesi gerekir. Aşağıda pdf olarak yer alan bilgi formuna işleyeceğiniz bilgiler doğrultusunda Happy Turizm Vize - Danışmanlık vize danışmanı Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı'nın hazırlamış olduğu formu sizin adınıza özenle doldurur.

2) Evraklarınızı kargo ile ofisimize gönderin

Rusya vize formu doldurulduktan sonraki aşama ise Rusya turistik vizesi için gerekli evrakların hazırlanmasıdır. Yetkilimizden evrak listesini öğrendikten sonra belgelerinizi hazırlayıp kargo yoluyla ofisimize gönderebilirsiniz. Sizin şahsen gelmenize gerek kalmadan yetkilimiz başvurunuzu gerçekleştirecektir. Bu arada Rusya Büyükelçiliği ve Rusya Başkonsoloslukları vize yetkilileri gerekli gördüğü takdirde değerlendirme aşamasında ek evrak isteyebilmekte, başvuru sahibini yüz yüze görüşmeye çağırabilmektedir.

3) Pasaportunuzu adresinize gönderiyoruz

Vizeniz onaylanıp çıktıktan sonra pasaportunuzu konsolosluktan teslim alıp, belirtmiş olduğunuz iş veya ev adresinize kargo ile göndermekteyiz. Dilerseniz ikamet bölgenize en yakın ofisimizden de pasaportunuzu teslim alabilirsiniz. 

Rusya Çift Girişli Vize

Rusya’da kalacağınız süre içerisinde Rusya’ya komşu olan ülkelerin ziyareti (yakınında bulunan ülkeler Baltık ülkeleri gibi) veya bu ülkelerden örneğin Çin, Moğolistan’dan dönüşte Rusya topraklarında geçmesi öngörülmüş ise Rusya çift girişli vize verilebilmektedir.

Rusya Pasaport Kontrol Noktasında Dikkat Etmeniz Gerekenler

Rusya turistik vizenizin onaylanmış olması ülkeye girişinizi garanti etmez. Rusya’ya giriş yapıp yapamayacağınıza sınır polisi karar vermektedir. Ülkeye seyahat edecek kişilerin, Rusya hudut kapısından geçiş esnasında, seyahat amacını doğrulayan belgeleri; turist kabul (voucher) belgesi aslı, gidiş-dönüş uçak biletleri, konaklayacağınız hotelin telefon ve adresleri gibi bilgileri yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

Rusya Konsolosluğu gerek duyması halinde yukarıda belirtilen evraklara ek olarak yeni evraklar talep edebilir bu durumda yukarda belirtilen evraklar farklılaşacaktır.
Pasaportunuz elinize ulaştığında vizenizin olduğu sayfaları kontrol etmenizi tavsiye ederiz. Adınız, soyadınız, fotoğrafınız, vize giriş-çıkış tarihlerinizde bir yanlışlık varsa zaman kaybetmeden konsolosluk vize birimini bilgilendiriniz.
Pasaport türü fark etmeksizin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Rusya vizesine tabidir. Türkiye Cumhuriyeti Bordo Pasaport (Umumi Pasaport), Yeşil Pasaport (Hususi Pasaport) ve Gri pasaport (Hizmet pasaport) sahipleri Rusya vizesine tabidir.

Değerli ziyaretçimiz yukarıda belirtilen evrakların tarafımıza ulaştırılmanız halinde işlemlerinizi başlatmaktayız. Başvurunuz sonuçlandığında pasaportunuzu, kargo ve kurye hizmetimizden yararlanarak temin edebilirsiniz. Rusya vize başvurularınızda şahsen, başvuru merkezinde bulunmanıza gerek kalmaksızın tüm süreci sizin adınıza yürütmekteyiz. 

Turistik vize talebi oluşturmak, Rusya vizesi için gerekli evraklar konusunda daha fazla bilgi almak için bize +90(312) 419 56 41 numaralı hattımızdan ulaşabilirsiniz. 

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek