Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Rusya Vizesi

Rusya Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Rusya E-Vize Nasıl Alınır?

Rusya,  6 Ekim 2020 tarihinde bazı bölgelerde geçerli olan E-vize işlemlerini ülke genelinde geçerli olacak şekilde güncellemiştir. Rusya E-Vize ile 60 gün içinde ülkede16 günlük konaklama imkanı bulabilirsiniz.

Ticari, turistik, ziyaret ve insani yardım amacıyla gerçekleştirilecek seyahatlerde geçerli olan vize başvuru sahibine tek giriş/çıkış hakkı sunacaktır. Seyahat sebebi ya da otel rezervasyon belgesi talep edilmeyen bu kategoride tüm işlemler online olarak sürdürülmektedir.

Rusya E-Vize ücreti ise 40 Dolar olarak belirlenmiş olup 6 yaşına kadar olan çocuklardan ücret talebinde bulunulmamaktadır. Başvuru sahibinin seyahat tarihinden en az 4 iş günü öncesinde işlemlerini başlatması gerekmektedir. 

Rusya E-Vize başvurusunda seyahat süresi 16 gün olarak sınırlandırıldığından daha uzun süreli konaklama yapacak yolcuların Rusya Vizesine Konsolosluk aracılığıyla başvuru yapmaları gerekmektedir.

Diğer vize başvurularında olduğu gibi Rusya E-Vize prosedürlerini eksiksiz yerine getirmeniz, doğru bilgi vermeniz ve belgelerinizin teyit edilebilir olması önemlidir. 

Rusya E- Vize başvurusu hakkında daha detaylı bilgi ve işlemlerinizin başlatılması için lütfen ülke danışmanlarımıza ulaşın.

Rusya vize randevu 2024

Rusya’ya vize alabilmek için online sistemde randevu almak gerekmemektedir. Yalnızca işlemlere başlamadan önce vize türü, seyahat edeceğiniz şehir ve seyahat gün sayınızın belli olması gerekmektedir. Ayrıca tek girişli mi yoksa çift ya da çok girişli vize istediğinizi de belirtmeniz gerekmektedir. Vize türüne göre bu hususlarda zorunluluklar da bulunmaktadır. Vize türüne göre hangi vize çeşidine başvurmanız gerektiği hakkında önceden bilgi sahibi olmanız gerekmektedir.

Rusya vize randevu 2024 ile alabileceğiniz vize türleri şunlardır;

  • Rusya ticari vize
  • Rusya turistik vize
  • Rusya aile ziyareti vizesi
  • Rusya humaniter vizesi
  • Rusya transit vize

Rusya Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Rusya’ya vize başvurusunda bulunabilmek için evraklarınızın eksiksiz şekilde hazır olması gerekmektedir. Evraklar ise şunlardır;

  • En az 6 ay geçerli ve en az 2 sayfası boş pasaport,
  • 2 tane 35 * 45 mm ölçüleri ile çekilmiş biyometrik fotoğraf,
  • Rusya vize talep formu,
  • Ticari ya da aile ziyareti için vize alınacak ise davetiye mektubu,
  • Aile ya da arkadaş ziyareti için vize alınıyor ise davetiye mektubu,
  • Ülkemizde yaşayan yabancı vatandaşlar için ikamet belgesi.

Vize başvurusunun ardından bu beyanlardan herhangi birinde hata var ise vize iptal edilmektedir. Bu nedenle doğru beyan etmek önemlidir. Vize iptali dışında cezai işlem de uygulanmaktadır. Vize başvurularının 10 gün kadar erkenden yapmak gerekmektedir. Vize başvuru sürecinin yetişmesi için en az 10 günlük bir süreç gerekmektedir. Vize başvurusu olumsuz olarak da değerlendirilebilir. Diğer ülkelere oranla Rusya vizelerinin olumsuz sonuçlanması ihtimali daha düşük olmaktadır. Vize başvurunuz olumsuz sonuçlanır ise sebebi size açıklanacaktır. Eksikliği ya da ret nedenini giderdiğinizde vizeniz yeniden değerlendirilebilir. Fakat bu belli bir süre alacağından işlemlerin erken yapılması gerekmektedir. Genel olarak 5-7 iş günü içerisinde vize başvurusu sonuçlanmaktadır.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek