Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Rusya Vizesi

Rusya Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Rusya Vize Ücreti Ne Kadardır?

2024 güncel tarihli, tek girişli 30 günlük Rusya vize ücreti 180 USD'dir. Rusya ticari vize ücreti, Rusya elektronik vize ücreti ve aile ziyaret vize ücretleri sayfamızın devamında belirtilmiştir.

Son gelişmeler ile gri, yeşil ve siyah pasaportlar için Rusya’ya vize uygulaması kalkmıştır. Dolayısıyla Rusya vize ücreti öncelikle sizin hangi pasaport türüne sahip olduğunuza göre farklılık göstermektedir. Eğer yeşil ve gri pasaportunuz var ise hiçbir ücret ödemeden, vize başvurusu yapmadan Rusya’yı ziyaret edebilirsiniz. Siyah pasaportunuz var ise bu durumda 90 günden az olmak şartı ile Rusya’yı vizesiz şekilde ziyaret edebilirsiniz. Bu durumlarda doğal olarak hiçbir ücret ödenmemektedir. Fakat bordo pasaporta sahip olanların vize başvurusu yapması ve Rusya vize ücreti ödemesi gerekmektedir. Rusya vize ücretleri dönemsel olarak farklılık göstermektedir. Ayrıca kaç kere giriş yapılacağına ve de kaç gün kalınacağına bağlı olarak da fiyatlarda farklılıklar meydana gelmektedir. Öncelikle vize için gerekli belgelerin toplanması ve başvurunun gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

Rusya Vize Fiyatları

Rusya vize fiyatları bazı durumlara göre farklılık göstermektedir. Tek girişli vize bedeli, iki girişli vize bedeli ve çoklu vize bedeli fiyatları birbirinden farklıdır. Her biri dolar üzerinden hesaplanma ve dolar olarak alınmaktadır. Bu nedenle ülkemizde dolar yükseldikçe bizler için Rusya vize ücreti 2024 de yükselmektedir. Tek girişli vize bedeli en uygun olandır. İki girişli tek girişliden biraz daha pahalı, çoklu giriş bize bedeli ise en pahalı olan vize türüdür. Rusya vize ücreti 2024 için ekspres vize hizmetinden yararlanılmak isteniyorsa bu durumda verilen ücretin neredeyse iki katı fazlası verilmektedir. Vize bedelleri sürekli güncellenmektedir. Bu nedenle hangi tarihte vize alacaksanız o tarih için uygulanacak fiyat ile ilgili bilgi almanız gerekmektedir. 

Rusya Turistik Vize

Rusya’ya turistik amaç ile gidenlerin turistik vizeye başvurmaları gerekmektedir. Çeşitli turlara katılmak, sergiye gitmek, şehirleri gezmek gibi amaçlar ile seyahat edilen Rusya için turistik vize başvuru adımlarının takip edilmesi şarttır. Kısa süreli iş görüşmesi ve benzeri işler için Rusya’ya gitmek de turistik vize içerisinde dahil edilmektedir. Turistik vize en fazla 30 gün için verilmektedir. Bu vize türünde tek ya da çift girişli olabilmektedir. Turistik vize ile Rusya’nın her yerine gidebilir, herhangi bir bölge ayrımı olmamaktadır. Vize başvurusu şahsen yapılması zorunlu değildir. Evrakların posta yolu ile gönderilmesi ile de işlemler tamamlanabilmektedir. 6 ay için geçerli olan ve en az 2 sayfası boş olan pasaport, vize başvuru formu ve biometrik fotoğraf başvuru için yeterlidir. Rusya ekspres vize hakkı ile ek ücret ödeyerek 48 saat içerisinde vize onaylatma işlemi yapılabilmektedir. 

  • 30 Günlük tek girişli Rusya vize ücreti 190 USD+KDV
  • 30 Günlük tek girişli ekspres Rusya vize ücreti 280 USD+KDV, süper ekspres ise 330 USD + KDV
  • 30 Günlük Çift girişli Rusya vize ücreti 240 USD + KDV
  • 30 Günlük Çift girişli Rusya vize ücreti ekspres 360 USD+KDV, süper ekspres ise 410 USD + KDV
  • 3 Ay tek girişli Rusya vize ücreti 210 USD+KDV
  • 3 Ay tek girişli Rusya vize ücreti ekspres 290 USD + KDV, süper ekspres ise 340 USD + KDV
  • 3 Ay iki girişli Rusya vize ücreti ekspres 385 USD + KDV, süper ekspres ise 440 USD + KDV

*Ücretlere Rusya Konsolosluğu harcı servis bedeli, Voucher bedeli ve Happy Turizm Vize - Danışmanlık hizmet bedeli dahildir.

Rusya Aile Ziyareti Vizesi

Aile ziyareti vizesi için klasik evrakların yanı sıra davetiye mektubunun da bulunması gerekmektedir. davetiye mektuplarının belli standartları vardır. Örnek mektuplar incelenerek o doğrultuda bir davetiye hazırlanması gerekmektedir. Aile ziyareti birinci dereceden akrabaların olmasını gerektirmek. Arkadaş ve aile fertlerinin davet mektubu göndermesi vize için yeterlidir. Bu tür vizeye başvurmak için de şahsen gelinmesine gerek bulunmamaktadır. Evraklar kargo yolu ile de ulaştırılabilir. Aile ziyareti vizesi çıkan kişiler bu vize ile turistik gezilere katılabilir ve de ticari faaliyette bulunabilir. Fakat çalışma hakkı ya da evlenme hakkı bulunmamaktadır. Aile ziyareti vizesi için en önemli faktör davetiye mektubudur. Bu mektubun Rusya vatandaşından ya da Rusya oturma iznine sahip birinden geliyor olması çok önemlidir. Bu vize için aracı firmalar çalışmaktadır. Bu firmalar Rusya konsolosluğu tarafından yetkilendirilmektedir. Fakat vize işlemlerinizi başkasının takip edebilmesi için vekaletname vermeniz gerekmektedir. 

  • 3 aylık 1 girişli  Vize Başvuru İşlemi Ücreti 170 USD
  • 3 aylık 1 girişli  Vize Başvuru İşlemi Ücreti Ekspres : 270 USD
  • 3 aylık 2 girişli  Vize Başvuru İşlemi Ücreti   220 USD
  • 3 aylık 2 girişli  Vize Başvuru İşlemi Ücreti  Ekspres  370  USD

Rusya Ticari Vize Ücreti

İş amacı ile Rusya’ya gidecek olan kişiler ticari vize başvurusu yapmaktadır. Bunun illaki ticari bir faaliyet olmasına gerek yoktur. Seminere ya da konferansa katılmakta bu vize içerisine girmektedir. Söz konusu vize ile ticari işlerin yanı sıra turistik geziler de yapılabilmektedir. Standart vizelerin yanı sıra bu vize için davet mektubu ve de yazılı müracaat bulunmalıdır. Davetiye orijinal olmalı ve Rusya Federasyonu Federal Göç Şubesi, Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından düzenlenmiş olmalıdır. Pasaportun ise vizenin bittiği günden itibaren en az 6 ay geçerli olması şartı bulunmaktadır. 

  • 3 aylık 1 girişli  Vize Başvuru İşlemi Ücreti 170 USD 
  • 3 aylık 1 girişli  Vize Başvuru İşlemi Ücreti Ekspres 270 USD
  • 3 aylık 2 girişli  Vize Başvuru İşlemi Ücreti   220 USD
  • 3 aylık 2 girişli  Vize Başvuru İşlemi Ücreti  Ekspres  370 USD
  • 1 yıllık çoklu girişli Vize Başvuru İşlemi Ücreti : 360 USD
  • 1 yıllık çoklu girişli Vize Başvuru İşlemi Ücreti  Ekspress : 590 USD

Rusya Transit Vize

Transit vize Rusya aktarmalı ulaşımla başka bir ülkeye gitmek için kullanılan vize türüdür. Bu vize türüne başvuruda bulunabilmek için Rusya gidiş dönüş uçak biletinin ve de gidilecek olan ülkeye ait geçerli olan onaylanmış vizenin bulunması gerekmektedir. 

Rusya Öğrenci Vizesi

Rusya’da dil okullarında eğitim alacak olan ya da üniversite eğitimini Rusya’da tamamlamak isteyenlere öğrenci vizesi verilmektedir. Öğrenci vizesi yaklaşık olarak 4 ile 7 iş günü arasında çıkmaktadır. Rusya öğrenci vizesi ücretleri aşağıdaki gibidir:

  • 3 aylık 1 girişli  Vize Başvuru İşlemi Ücreti     160 USD
  • 3 aylık 1 girişli  Vize Başvuru İşlemi Ücreti Ekspres : 250 USD
  • 3 aylık 2 girişli  Vize Başvuru İşlemi Ücreti   220  USD
  • 3 aylık 2 girişli  Vize Başvuru İşlemi Ücreti  Ekspres  360 
  • 1 Yıllık Multi Vize Başvuru İşlemi Ücreti     360 USD
  • 1 Yıllık Multi Vize Başvuru İşlemi Ücreti Ekspres  620 USD

Diğer özel durumlar için Rusya Vizesi

Dünya Kupası için, humaniter vize için, çalışma vizesi için de ayrı olarak başvuru yapmak gerekmektedir. 

Rusya Elektronik Vize Ücreti

Rusya elektronik vizesi Rusya'da yalnızca belirli bölgelerde geçerlidir. Rusya elektronik vize ile Moskova'ya gidilememektedir. St.Petersburg ve Leningrad bölgesine gidilebilmektedir.

Rusya Vizesi Ne Kadar?

Rusya vizesi ne kadar? Olduğunun sorusu vize tipine, süresine, giriş sayısına göre farklılık göstermektedir. Bu vize durumları farklılıkları aşağıdaki şekilde özetlenebilmektedir. Rusya vize ücretleri yukarıda belirtilen durumların her biri için farklıdır. Ücretlere ek olarak herhangi bir ücret talep edilmemektedir.

Rusya Vize Türleri

  • 30 Gün Tek Girişli
  • 30 Gün Çift Girişli
  • 3 Aylık 1 Girişli
  • 3 Aylık  2 Girişli
  • 6 Aylık Çok Girişli
  • 1 yıllık Çok girişli

Bu vize çeşitleri başvuru sahibinin gerekçesine göre; turistik, ticari ve aile ziyareti olarak ayrılmaktadır. 

Rusya Vizesi Hakkında

Birçok haber sitesinde Rusya’ya vize kalktı başlıkları ile yapılan haberler neticesinde çok sayıda vatandaş vizesiz olarak Rusya’ya gidebilmek için hazırlık yapmıştır. Oysa bu durum gerçeği yansıtmamaktadır. Birçok ülkeye giriş için zaten yeşil, gri ve siyah pasaport sahipleri vize almamaktadır. Bu ülkelere Rusya da dahil edilmiştir. Onun dışında bordo pasaport sahiplerinin mutlaka vize başvurusunda bulunmaları gerekmektedir. Rusya’ya tur aracılığı ile gidenler tur şirketinden Rusya Federal Devleti Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş bir kurumdan alınan Voucher belgesini mutlaka almalıdır. Bu belge Rusya’ya turistik amacı ile gidenlerden istenmektedir. Rusya Federasyonu ülkemiz vatandaşlarını vize konusunda çok zorlamamaktadır. Ekstrem durumlar dışında genel olarak vize olumlu olarak sonuçlanmaktadır. Fakat yine de seyahatten en az 10 gün önce vize başvurusunun yapılmasında yarar vardır. Çünkü, herhangi bir eksik belge için vizeniz olumsuz sonuçlanır ise bu durumda telafi hakkınız olabilecektir. Bunun için yeterli süreye sahip olmanız gerekmektedir.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek