Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Rusya Vizesi

Rusya Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Rusya Erasmus Vizesi Nasıl Alınır?

Rusya Erasmus Vizesi ya da Rusya’ya eğitim amaçlı gitmek isteyen Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahibi yolcularımızın gitmeden önce Rusya’daki okul tarafından resmi davetiye gelmesi gerekiyor. Bu davetiyelerin orijinali gerekmeden mail ortamın temin edilebilir. Erasmus programı için Federal Göç İdaresinden gelen PDF resmi davetiyeyi öncelikle tarafımıza mail atmanız gerekmektedir. Davetiyeli başvurular için telex bekleme süresi olduğu için öncesinde mail atılması vakit kazanmak için önemlidir.

Telexi gelen başvuruları işleme alınır ve kişilerin şahsen gelmeleri zorunlu olmadan Happy Turizm uzmanlarımız tarafından işleme alınabilmektedir. Başvuruları telex diğer evraklar tamamlandıktan sonra ilk iş günü işleme alınır ve ortalama 7 /10 iş gününde sonuçlanmaktadır.

Konsolosluk gerekli durumlarda kişileri nadiren de olsa çağırabilmektedir. Görüşmeler hafta içi öğleden önce yapılmaktadır. Bu görüşmeler vize sonuçlanma sürelerini etkileyebilir görüşmeye geç gidilmesi veya hiç gidilmemesi vize sonucunu olumsuz etkileyebilir.

Erasmus Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Rusya vize başvuruları Erasmus özelinde davetiyeli başvurular kategorisinde olduğu için turistik vizelere göre daha geç çıkabilmektedir. Erasmus başvurularında dikkat edilmesi gereken husus davetiyenin geçerli ve aktif olmasıdır. Bunu teyit etmek için gelen davetiyeyi Happy Turizm uzmanlarımız ile paylaştığınızda, yetkililerimiz başvurunuzun sağlıklı bir şekilde işleme alabilmek adına konsolosluk ile belgeyi teyit edip telex belgesini almaktadır. Telex belgesi olmayan başvurular işleme alınmamaktadır. Telex gelme süresi 3 ile 10 gün arasında konsolosluğun yoğunluk durumuna göre değişkenlik gösterebilmektedir.    

Rusya Erasmus Vize Çıkış Süreleri

  • Normal vize işlem süresi 7-8 iş günü,
  • Ekspres vize işlem süresi 4-7 iş günü,
  • Süper Ekspres Vize İşlem Süresi 3-4 İş Günü. 

Vize çıkış sürelerine konsolosluk resmi tatil günleri dâhil değildir.

Rusya Erasmus Vize Ücreti

Rusya Erasmus vize başvuruları için ödenmesi gereken harçlar gelen davetiyenizin giriş sayısına göre belirlenmektedir. Rusya vizelerinde vize türü ve süresi ayrımı olmadan direkt olarak alınacak vize tek giriş, iki giriş veya çoklu giriş olarak değerlendirilip ücretlendirilmektedir.

  • 3 Aylık 1 Girişli Erasmus Vize Başvuru İşlemi Ücreti: 160 $ + KDV
  • 3 Aylık 1 Girişli Erasmus Vize Başvuru İşlemi Ücreti Ekspres: 250 $ + KDV
  • 3 Aylık 2 Girişli Erasmus Vize Başvuru İşlemi Ücreti: 220 $ + KDV
  • 3 Aylık 2 Girişli Erasmus Vize Başvuru İşlemi Ücreti  Ekspres: 360 $ + KDV

(Konsolosluk harcı, başvuru ücreti ve hizmet bedeli dâhildir.)

Erasmus vize başvuruları genellikle 90 günlük süre ile verilmektedir. Daha uzun süreli kalışlar için buradan alınan 90 günlük vize ile gidildiğinde Rusya Federasyonunda geçerli vize oturuma çevrilerek uzatılmaktadır. Rusya vize başvuru harçları başvuru günü döviz cinsinden nakit olarak ödenmektedir.

Rusya Erasmus Vize Başvuru Formu

Rusya Erasmus başvurularında gelen davetiye dikkatli olarak incelendikten sonra başvuruya hazır hale getirilmektedir. Başvuru için Rusya Konsolosluğunun resmi sitesi olarak online vize başvuru formu doldurulmaktadır. Online başvuru formu Happy Turizm uzmanları tarafından doldurulmaktadır.

Rusya vize başvurularında Erasmus ve diğer tüm davetiyeli başvurular dikkat edilmesi gereken en önemli husus başvuru formudur. Başvuru formları eksiksiz ve hatasız doldurulması gerekmektedir. Konsolosluk en ufak harf hatasını dahi kabul etmeyip iade edebilir veya olumsuz sonuçlanmasına neden olabilir.

Başvuru formunda davetiye üzerinde bazen şehirler eksik yazabiliyor bundan dolayı telex gelmeden başvuru formu doldurulmamalıdır mutlaka telex beklenmesi gerekmektedir. Davetiye ile telex üzerindeki bazı bilgiler farklı olabilir burada mutlaka telexi dikkate almak gereklidir.

Rusya Erasmus Vize Başvurusu için Gereken Belgeler

Rusya Erasmus vize başvuruları için öncelikle Türkiye’deki okuldaki Erasmus programları için katılmak için mevcut sınavlara girdikten sonra kabul belgeleri ile başvuru yapılmaktadır. Sonrasına Rusya Federasyonu’ndaki okulunuz sizin için Federal Göç İdaresi (FMS) üzerinden resmi davetiye çıkartması gerekmektedir. Bu davetiyeler mail ortamın gelebilir aslı gelmesi zorunlu değildir.

Davetiye geldikten sonra uzmanlarımız ile iletişime geçtiğinizde telex sayfası sizin adınıza konsolosluktan temin edilmektedir.

Rusya Erasmus için Güncel Belgeler

  • Pasaport (Seyahat dönüşü itibariyle en az 6 ay geçerli)
  • 2 adet biometrik fotoğraf (35x45 mm ölçülerinde güncel, beyaz fon üzeri)
  • Davetiye ( Rusya Federal Göçmen Bürosu tarafından verilmektedir )
  • 30.000 Euro teminatlı Seyahat Sağlık sigortası (Şirketimiz tarafından temin edebilirsiniz)
  • Hastaneden alınmış HIV raporu
  • Yabancı uyruklu vatandaşlar için TC ikamet izni (Aslı olmalı)
  • Yabancı pasaportlar için Türkiye’deki oturma izninin orijinali ve kopyası
  • Yabancı uyruklular için okuldan orijinal sözleşme, sözleşmenin orijinali yoksa Rusya'dan noter onaylı taratılmış PDF gelebilir.

Rusya Erasmus Vizesi için bilgilendirmeye çalıştık. Rusya vizesi başvuruları için bizleri arayabilirsiniz. +90(312) 419 56 41

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek