Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Rusya Vizesi

Rusya Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Rusya Elektronik Vizeye Nasıl Başvuru Yaparım?

  • Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile 52 ülke vatandaşı için Rusya Elektronik Vize uygulaması 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren başlamıştır.
  • Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 52 ülke vatandaşı seyahatlerinden en az 4 gün önce başvuru yapmak koşulu ile Rusya E- Vize’ye başvurabilir.
  • Daha önce belirli bölgelerde geçerliliği bulunan Rusya E-Vize 6 Ekim 2020 tarihli Rusya Hükümet  kararı ile tüm ülkede geçerli kılınmıştır. Rusya’ya turistik, ticari, insani yardım ve ziyaret amacı ile gidecek vatandaşlar uygulamaya dahil edilmiştir. 

Rusya E-Vize Başvurusu

Rusya Elektronik Vize Başvurusu Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından belirlenen resmi başvuru sayfası ile işlem almaktadır. Daha önce istenen otel rezervasyonu ya da seyahat amacını belirleyen ek belgeler bu vize kategorisinde talep edilmemektedir. Başvuru sahibinin belirlenen site aracılığıyla ve kişisel belgelerini sunarak başvurusunu tamamlayabilir. 

Rusya E-Vize Süresi

Rusya Elektronik Vize 60 gün içinde maksimum 16 gün konaklama imkanı vermektedir. Daha uzun süreli kalışlar için Rusya Büyükelçiliği himayesinde görev yapan Konsolosluk vize merkezlerine başvuru yapılması gerekmektedir.

Rusya E-Vize Ücreti

Rusya Elektronik Vize Ücreti (konsolosluk harç bedeli) 120 Dolar olarak belirlenmiştir. 6yaşının altında çocuklar için ücret alınmamaktadır.

Rusya E- Vize Sonuçlanma Süresi

Rusya Elektronik Vize için başvuru yapacak kişiler en az 4 gün önce online başvuru formunu doldurmalıdır. Form İngilizce olarak sunulmuştur. Ayrıca, başvuru anında dijital ortamda bir fotoğrafınızın bulundurulması gerekir.

Rusya Elektronik Vize genel bazda kolaylaştırılmış kategoride sunulmuş nitelikte olsa da belirli bir inceleme ve soruşturma aşamasından geçmektedir. Online olarak sunacağınız evraklarınızın ve formda beyan ettiğiniz bilgilerin doğru, açık ve teyit edilebilir olması gerekmektedir. Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından belirlenen standartların dışında kalan başvurular kabul edilmemektedir.

Kişisel bilgileriniz, pasaport ve kimlik bilgilerinizin örtüşür olması, evraklarınızın eksiksiz girilmesi gerekir. Türkiye’de yaşayan yabancı uyruklu diğer ülke vatandaşları için de ek evraklar dahilinde aynı prosedür uygulanmaktadır.

Rusya Elektronik Vize başvurunuzu Happy Turizm Vize - Danışmanlık ofisimiz aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz. Rusya elektronik vize başvuru işlemlerinizi başlatmak ve detaylı bilgi almak için uzmanlarımıza +90(312) 419 56 41 numaralı hattan ulaşabilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek