Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Rusya Vizesi

Rusya Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Rusya Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Rusya vize başvurusu için gerekli prosedür hakkında kısaca bilgi vermek isterim. Rusya Federasyonu, Umuma Mahsus (bordo) pasaport sahibi Türk vatandaşlarına vize almalarını zorunlu tutmuştur. Bu durumun tam aksine Hususi, Hizmet ve Diplomatik pasaport sahip kişilerin vize alma işleminden muaftır. Türkiye’de yaşayan yabancı uyruklu vatandaşların T.C ikamet izni ile vize başvurusu yapabilirler. Rusya vizesi pasaportunuza işlenen bir vize türüdür. Seyahat edecek Rusya vize başvurusu için alacağı vizede; Kiril ve Latin alfabesi halinde kişinin adı ve soyadı, Rusça olarak kişinin uyruğu, cinsiyeti, verilen vizenin türü ve vizenin verildiği mevki, kişinin hürriyetini belirten ana belge numarası, vizenin veriliş tarihi ve kişiye izin verilen kalma süresi, aldığınız vizenin numarası, ve bazı durumlarda davetiye numarası gibi bilgiler istenilmektedir. 

Rusya vize işlemleri için seyahatiniz için uygun vize türü seçmeniz oldukça önemlidir. Bunun için birden fazla vize seçeneği bulunmaktadır. Rusya turist vizesi, Rusya ticari vizesi, Rusya özel vize, Rusya aile ve arkadaş ziyareti vizesi, Rusya çalışma vizesi, Rusya eğitim vizesi, Rusya öğrenci vizesi, Rusya transit vize olarak kategorilendirilir. Sizler için önem taşıyan seyahat amacına göre belirtilen vizeyi doğru şekilde seçmek ve ona göre başvuru yapmaktır. Bahsedilen vize türlerinin süreleri yaklaşık olarak 15-90 gün arasında değişmektedir. Vize başvuru yapmadan önce size doldurmanız için verilen başvuru formunu şahsi bilgilerinizi doğru olarak belirtmeniz önem taşır aksi takdirde başvurunuz geri çevrilebilir, olumsuz sonuçlanır. 

Rusya vize işlemleri sırasında gerekli evrak listesi vize türüne göre değişkenlik arz edebilir. Bunun yanı sıra Rusya konsolosluğu bazı durumlara göre istenilen evrakların yanı sıra ek evrak da talep edebilir. Rusya evrak listesinde başlıca istenen belgeler. Rusya vize başvuru formu, en az 6 ay geçerliliği olan pasaport, kimlik fotokopisi, 35*45 mm ölçülerinde yeni çekilmiş beyaz fon üzeri biyometrik 2 adet fotoğraf ve yabancı uyruklu vatandaşlar için tc ikamet izni. Evraklar hazırlandığında başvuru formunuz ile beraber başvuru sürecini başlatabilirsiniz. İstenilen belgeler ve danışmanlık hizmeti dahilinde vize ücretiniz değişiklik gösterir. Rusya konsolosluğu harçları başvuru yapan kişinin dosyayı konsolosluğa iletmeden önce ödenir ve vizenin reddi halinde vize için yapmış olduğunuz bedel geri ödenmez. 

Rusya vize başvuru için yukarıda belirttiğimiz hususları eksiksiz ve hatasız bir şekilde tamamladığınız süre sonunda vize işleminiz başlatılmış olur. Rusya vizesinin çıkış süresi genel olarak bakıldığı zaman 5 iş günü içerisinde sonuç alır. Happy Turizm Vize - Danışmanlık +90(312) 419 56 41

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek