Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Rusya Vizesi

Rusya Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Rusya Transit Vize İçin Gerekli Evraklar Nasıl Alınır?

Türkiye’den Rusya federasyonu üzerinden ülke topraklarına giriş yapmadan havayolu ile geçen yolcuların Rusya transit vize almalarına gerek yoktur. Ancak Türkiye’den araç ile Rusya Federasyonu topraklarından transit geçmeyen isteyen yolcuların biletleri veya araç belgeleri, varış ülkesine gidiş amacını kanıtlayan vize, otel uçak belgeleri olması durumunda transit vize alınması gerekmektedir.

Tek Girişli Transit Vizesi Nasıl Alınır?

Tek girişli transit Rusya vizesi almak için üçüncü ülkeye seyahat amacını kanıtlayan ülkede 10 günlük (karayolu veya tren), 3 günlük süre (havayolu)  için geçiş sağlaması durumunda alınabilir. Güzergâh üzerindeki üçüncü ülkenin vizesi, oturumu veya pasaportu olması durumunda tek girişli transit vize verilmektedir.

Çift Girişli Rusya Transit Vizesi Nasıl Alınır?

Çift girişli Rusya transit vizelerin süresi konsolosluk inisiyatifindedir ve 1 ayı geçmemektedir. Ülkede 3 günden fazla kalma durumunuzda tek girişli transit vize alınabilir ancak üçüncü ülkede 1 aydan fazla kalınacak ise dönüşte yine Rusya Federasyonu toprakları üzerinden dönüş yapılacaksa gittiği ülkede ki Rusya konsolosluğundan yine transit vize alması gerekmektedir. 

Rusya Federasyonu havalimanı içerisinde aynı havayolu firması ile diğer uçağa aktarma yapan (aynı zamanda bu havalimanında transit bölgenin bulunması halinde) 24 saat süreyi aşmayan Türk vatandaşları için transit vize alınması gerekmemektedir.

Transit bölgeden çıkılması durumları için havayolu firmalarından teyit alınarak hareket edilebilir. Transit bölgeden çıkış yapılan uçuşlar için transit vize alınması gereklidir.

Rusya Transit Vize için Gerekli Evraklar Nelerdir?

  • Rusya Federasyonu üzerinden giriş çıkış satın alınmış uçak biletleri
  • Rusya’dan sonra giriş yapılacak üçüncü ülkenin vizesi, oturum kartı veya pasaportu
  • Seyahat dönüş tarihi itibariyle en az 6 ay süreli geçerli ve karşılıklı iki boş sayfası olan TC pasaportu.
  • Başvuru formu
  • İki adet fotoğraf 3*5-4*5 ölçülerinde güncel biyometrik fotoğraf
  • Türkiye’de ikamet eden yabancı uyruklu kişiler için zorunlu seyahat sağlık sigortası
  • Türkiye’de ikamet eden yabancı uyruklu kişiler için oturum kartı (en az 90 gün süresi olmalıdır ve aslı gerekmektedir.)

Vize başvuruları için kişilerin şahsen gelmeleri zorunlu değil ancak konsolosluk gerekli görmesi durumunda kişilerin mülakata çağırabilmektedir. Genellikle yabancı uyruklu vatandaşlarda görüşme istenmektedir.

Transit Vizeler Kaç Günde Çıkar?

Rusya vize başvuruları ortalama 7/10 iş gününde sonuçlanmaktadır. Türkiye’de ikameti olan yabancı uyruklu vatandaşların başvuruları çıkış süreleri Türk vatandaşlarına göre biraz daha uzun sürebilmektedir. Vizelerin çıkış süreleri konsolosluğun inisiyatifinde olup değişiklik gösterebilmektedir.

Rusya Transit Vize Ücreti

Rusya’ya vize başvuruları için konsolosluk harçlar vize türü veya süresine göre değişmemekte olup yalnızca vizelerin giriş sayısına göre belirlenmektedir.

Transit Vize Harcı Ne Kadar ve Nereye Yatırılır?

Rusya transit vize başvuruları için harçlar randevu günü döviz ve nakit olarak ödenmektedir. Bu ödemeler için fatura kesilmektedir.

Transit Vize Başvuru Formu

Vize başvurusu için gereken belgeleri Happy Turizm Vize - Danışmanlık uzmanlarımıza ilettiğinizde başvuru için evraklarınız randevu gününe hazır hale getirilir. Rusya transit vize başvuruları için şahsen gelinmesi zorunlu değildir başvuru için evrak asılarını ulaştırmanız yeterlidir.

Rusya vize başvuru formunda seyahat amacı, gidiş dönüş tarihleri ve kişisel bilgilerin eksiksiz ve hatasız olarak doldurulması gerekmektedir. Rusya konsolosluğu eksik, hatalı doldurulan formları kesinlikle kabul etmez. Hatalı formlar başvurunun ret olmasına neden olabilmektedir.

Transit Vize Başvurusu için Gereken Belgeler

Rusya transit vize başvuruları için hazırlanması gereken kişisel evraklar dışında transit vize alabilmek için otobüs biletleri veya araç belgeleri, varış ülkesine gidiş amacını kanıtlayan vize, varış üçüncü ülke için otel uçak belgeleri sunulması gerekmektedir.

Rusya Transit Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

1) Rusya Vize Evraklarınızı Bize Ulaştırın

Yetkilimizle iletişime geçerek Rusya Transit Vizesi ile ilgili hazırlamanız gereken evrakların listesini isteyebilirsiniz. Daha sonra evraklarınızı hazırlayarak kargo yoluyla ofisime göndermeniz gerekmektedir. Yetkilimiz evraklarınızın kontrollerini yaparak eksik evraklarınızla ilgili size bilgi verecektir. Vize başvurusu sunulan evraklara göre değerlendirileceğinden belgelerinizde eksik ve yanlış bilgi olmamasına özen göstermelisiniz. Aksi takdirde vizeniz reddelibileceği gibi işlem süreniz uzayabilir. Transit vize başvurularını değerlendirme yetkisi İstanbul, Antalya ve Trabzon Rusya Başkonsolosluğu ve Rusya Büyükelçiliği’ndedir. Bu temsilciliklerin vize yetkilileri de başvurunuzu değerlendirme aşamasında ek evrak isteyebilir, sizi yüz yüze görüşmeye çağırabilir.

2) Rusya Vize Randevunuzu Alıyoruz

Rusya transit vize başvuruları İstanbul, Antalya ve Trabzon'daki Rusya Başkonsolosluğu ve Ankara’daki Rusya Büyükelçiliği’ne yapılmaktadır. Bu  temsilciliklere başvurular akredite edilmiş acenteler aracılığıyla da yapılmaktadır. Evrakların teslim edilmesi için başvuru merkezinden randevu alınması gerekmektedir. Yetkilimiz ile iletişime geçtiğinizde sizin adınıza randevunuzu alacak ve evraklarınızı konsolosluğa sunacaktır. Bu işlemler için yetkilimize vekaletname vermeniz gerekmektedir. Türkiye'nin hangi şehrinde ikamet ediyor olursanız olun belgelerinizi merkez ofisimize gönderdiğinizde başvurularınızı Ankara Rusya Büyükelçiliğinden gerçekleştirebiliyoruz.

3) Pasaportunuzu adresinize gönderiyoruz

Rusya transit vize başvuruları 4-10 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Bu süre yoğunluk, resmi tatiller, ek evrak talebi gibi nedenlerle uzayabilmektedir. Vizenizin seyahatinize yetişebilmesi için en az 1 ay öncesinden başvuru yapmanızı tavsiye ederiz. Vizeniz onaylandıktan sonra yetkilimiz pasaportunuzu konsolosluktan alarak sizin belirtmiş olduğunuz adrese kargo ile gönderecektir.  
 
UYARILAR

  • Rusya’ya giriş çıkışınızda, farklı ülkeler üzerinden ülkelere geçiş yapılacaksa, geçiş yapılacak ülkenin veya ülkelerin vizelerinin pasaportunuzda bulunması gerekmektedir. Bu vizelerin orijinalini göstererek fotokopilerini ibraz etmeniz de talep edilebilir. 
  • Rusya vize başvurularını değerlendirme yetkisi Ankara’daki Rusya Büyükelçiliği ve İstanbul, Ankara ve Antalya’da bulunan Rusya Başkonsoloslukları tarafından değerlendirilmektedir. 
  • Rusya tek girişli transit, çift girişli transit, karayolu transit ve havayolu transit vize ücretleri değişebilmektedir. 2024 yılı Rusya vize ücreti, başvuru prosedürü ve daha fazla bilgi için bizi arayınız. 

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek