Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Rusya Vizesi

Rusya Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Rusya Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır?

Rusya’ya öncelikle Rusya aile birleşimi amacı ile gitmek isteyen yolcularımızın gitmeden ortalama 1 ay önce vize başvurusunda bulunmaları gerekmektedir. Vize başvuruları için FMS Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı onaylı davetiye temin etmeleri gerekmektedir. Türkiye’den Rusya’ya direkt olarak aile birleşimi başvurusu yapılmamaktadır. Gitmeden muhakkak özel vize olarak davetiyeli vize almak gereklidir. Bu vizeler genellikle üç aylık olarak verilir ve ülkeye giriş yapıldığında Göç İdaresinden oturum vize başvurusu yapılır ve geçici oturum vizesi alınabilir. Bu oturum vizeleri 1 yıllık veya 3 yıllık olarak verilebilir.

Rusya Federasyonu'nda oturum aldıktan sonra 3 yılda bir oturumu yenileme ister sürekli oturum almak için belirli bir süre ülkede yaşamanız gerekmektedir.

Vize Kaç Günde Çıkar?

Rusya vize başvurularında davetiyeli olarak vize alınması gerektiği için öncelikle gelen davetiyenin konsoloslukta teyidinin alınması gerekmektedir. Bu süreç 3 ile 10 gün arasında sürebilir bu süreç sonunda alınan belge telex olarak adlandırılmıştır. Telex belgesi geldikten sonra başvuru işleme alınmaktadır.

Vize başvuruları için kişilerin şahsen gelmeleri zorunlu değildir ancak Rusya’da aile birleşimi yapacak kişilerin davetiyeleri ve pasaport isimlerinde dikkat edilmesi gerekmektedir. Rusya’da aile birleşimi başvuruları için gelen özel davetiye üzerinde kişisel bilgilerin pasaport ile uyumlu olması önemlidir. İsim harf hatalarından dolayı Rusya’daki aile birleşimi işlemlerinde sorun olmaktadır. Bundan dolayı başvurularda isim soy isim alfabe değişikliğinden dolayı dikkat edilerek hazırlanması ve başvuru yapılması oldukça önemlidir. Eksik ya da hatalı harf ile çıkan vizeler ile Rusya Göç İdaresinden yapılacak oturum vize başvuruları işleme alınamamaktadır.

Rusya Aile Birleşimi Vize Ücreti

Rusya vize aile birleşimi için yapılacak vize başvuruları için ödenmesi gereken harçlar gelen davetiyenizin giriş sayısına göre belirlenmektedir. Rusya hükümeti vize başvuruları için harç ücretlerini vizelerin tür veya sürelerine göre değil giriş sayılarına göre belirlemektedir. Gelen davetiyelerinizi Happy Turizm Vize - Danışmanlık +90 (312) 419 56 41 uzmanlarımıza iletmeniz durumunda vizelerin giriş sayısı, süresi kontrolü yapılır ve tarafınıza bilgi verilir. Ayrıca telex için konsolosluk talebi tarafımızdan yapılmaktadır. 

  • 3 Aylık 1 Girişli Özel Vize Başvuru İşlemi Ücreti: 170 $ + KDV
  • 3 Aylık 1 Girişli Özel Vize Başvuru İşlemi Ücreti Ekspres: 270 $ + KDV
  • 3 Aylık 2 Girişli Özel Vize Başvuru İşlemi Ücreti: 220 $ + KDV
  • 3 Aylık 2 Girişli Özel Vize Başvuru İşlemi Ücreti  Ekspres: 330 $ + KDV

(Konsolosluk harcı, başvuru ücreti ve hizmet bedeli dâhildir.)

Başvuru için ücretleri randevu günü döviz ve nakit olarak ödenmektedir. Başvuru için hazırlanan evraklar randevu günü ödemesi ile birlikte yapılır kişilerin şahsen gelmeleri zorunlu değildir konsolosluk gerekli görmediği sürece kişileri görüşmeye çağırmamaktadır.

Vize Başvuru Formu

Rusya vize başvuruları için öncelikle davetiyenin telex sayfasından teyit alınarak kişisel bilgilerin olduğu bölüm dikkatle doldurulmalıdır. Aile birleşimi için vize alınıyorsa davetiye, pasaport ve başvuru formunda bilgilerin doldurulurken Rusya’ya gidildiğinde oturum işlemleri başvurularında sorun yaşamamak için dikkatli doldurulması gerekmektedir. Öncelikle davetiye ile pasaportun bilgileri uyumlu olması önemlidir davetiye üzerindeki bilgiler ile buradan vize alınabilir ancak Rusya tarafında isimlerdeki harf hatasından oturum vize başvurusu iptal olabilir dolayısıyla başvurudan önce davetiye oldukça önemlidir.

Rusya Aile Birleşimi Vize Başvurusu için Gereken Belgeler

Rusya vize başvuruları için hazırlanması gereken evrakları uzmanlarımız ile göndermeniz durumunda başvuru için dosyanız hazırlanır ve ilk iş günü işleme alınır. Oturum vize başvuruları Türkiye’den vize başvuru alır gibi yapılmadığı için buradan sadece vize işlemlerinizi yapıp Rusya’ya gittikten sonra oturum işlemlerini tamamlamanız gerekmektedir.

Türkiye’den Aile Birleşimi Vize Başvurusu İçin Evraklar

  • Seyahat dönüş tarihi itibariyle en az 3yılsüreli geçerli ve karşılıklı iki boş sayfası olan pasaport.
  • İki adet fotoğraf 3*5-4*5 ölçülerinde güncel biyotmetrik fotoğraf
  • Davetiye ( Rusya Federal Göçmen Bürosu tarafından verilmektedir )
  • Yabancı uyruklu vatandaşlar için TC ikamet izni (Aslı olmalı)
  • Başvuran kişinin eş pasaport fotokopisi, evlenme belgesi ve noter tasdikli çevirisi
  • Evlenme belgesi
  • Çocuk üzerinden olacak ise doğum belgesi ve noter tasdikli çevirisi

Rusya’da Oturum İşlemleri İçin Yanınızda Götürmeniz Gereken Evraklar

  • Göç idaresinden oturum izni için randevu alınır
  • Geçici oturum izni başvuru belgesi
  • Seyahat dönüş tarihi itibariyle en az 3 yıl süreli geçerli ve karşılıklı iki boş sayfası olan pasaport.
  • Sabıka kaydı noter tasdikli tercümeli
  • Noter tasdikli evlenme cüzdanı
  • Çocuk üzerinden olacak ise noter tasdikli tercümeli doğum belgesi
  • Çocuk üzerinden olacak ise noter tasdikli Rusya ikamet belgesi
  • HIV testi, tüberküloz ve bulaşıcı hastalık yoktur raporu
  • Oturum izni harcının faturası gerekmektedir.

Oturum izni çıkma süresi ortalama 6 ay sürebilmektedir.

Tüm belgeleri Rusça noter tasdikli tercümeli olarak hazırlanmaktadır. Oturum izni için işlemlerin tamamı Rusya’dan temin edilmelidir. Türkiye’den alınan belgeler kabul edilmemektedir. Hastalık raporları ve diğer tercümeler gibi tüm belgeler Rusya’dan tercüme ettirilmeli Rusya’da noterlerden onaylatılmalıdır.

Rusya Aile Birleşimi vizesi ya da diğer Rusya vizesi işlemleri için Happy Turizm Vize - Danışmanlık +90 (312) 419 56 41 vize uzmanları ile irtibata geçebilirsiniz. 

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek