Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Yunanistan Vizesi

Yunanistan Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Feribot ile Yunanistan`a Gitmek için Gerekenler Listesi

Yunanistan’a Tekne ile Seyahat

Yunanistan’a tekne ile seyahat edecekseniz ve tekne size veya aile bireyine ait ise, bağlama kütüğü ya da tonilato belgesi, teknenin geçerli sigortası, kaptana ait kaptanlık belgeleri ve vize fotokopileri ibraz edilmelidir.

Tekne üçüncü bir şahsa veya şirkete ait ise, belirtilen evraklara ek olarak tekne sahibinden davet yazısı gerekmektedir. Ayrıca tekne kiralık ise ek olarak kira sözleşmesi de ibraz edilmelidir.

Yunanistan Schengen Vizesi İçin Gerekli Evraklar (Feribot ile)

Yunanistan’a feribotla yapacağınız seyahatlerden önce güncel ve detaylı bilgiyi yetkilimizden almanız yararınıza olacaktır. Schengen vizesi için temin edeceğiniz evrakların güncel tarihli olmasına dikkat ediniz.

Geçerli Pasaport

Son 10 yıl içerisinde temin edilmiş, en az 2 adet boş sayfası bulunan, Schengen bölgesini terk etmeyi düşündüğünüz tarihten itibaren en az 3 ay geçerliliği bulunan pasaport ibraz edilmelidir. Pasaportta kimlik bilgilerinin bulunduğu sayfanın ve işlenmiş tüm sayfaların fotokopileri de ibraz edilmelidir. Eski pasaportunuz mevcutsa son 3 yıla ait Schengen vizelerinin fotokopileri ve mühürlü sayfaların fotokopileri de geçerli pasaporta ek olarak ibraz edilmelidir.

Yunanistan vizesi başvuru formu

Yunanistan vizesi başvuru formunun doldurulması konusunda gerekli desteği yetkililerimizden alabilirsiniz.

Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

2 Adet Biyometrik Fotoğraf

Schengen biyometrik ölçülerine uygun (3,5 cm x 4,5 cm ölçülerinde), arka beyaz fonlu, yetişkinler için son 6 ay, 12 yaş altı çocuklar için son 3 ay içerisinde ve gözlüksüz olarak çekilmiş 2 adet biyometrik fotoğraf sunulmalıdır.

Schengen Seyahat Sağlık Sigortası

Seyahat sağlık sigortası tüm Schengen ülkeleri için ibrazı zorunlu evraklardan biridir. En az 30.000 Euro teminatlı, Schengen bölgesinde tüm seyahat sürenizi kapsayan, ıslak imzalı ve kaşeli seyahat sağlık sigortasının aslı temin edilmelidir.

Yunanistan ve diğer Schengen ülkelerinde geçerliliği olan ve tüm seyahat sürenizi kapsayan seyahat sağlık sigortanızı sizin adınıza temin etmekteyiz.

Otel Rezervasyonu

Yunanistan ve planınızda varsa diğer Schengen ülkeleri konaklama belgeleri. Yunanistan Konsolosluğu gerekli görmesi halinde otel rezervasyonlarının ödeme makbuzlarını talep edebilir.

Ulaşım Aracı Rezervasyonu

Feribotla yapacağınız seferlerde varsa feribot rezervasyon belgesini sunmalısınız.

Banka hesap dökümü

Son 3 aylık hesap hareketlerini içeren, en az 35.000 TL bakiyeli, ıslak imza ve kaşeli, güncel hesap dökümünün aslı ibraz edilmelidir. Banka hesap dökümleri banka imza sirküleri ile birlikte sunulmalıdır.

Ticari başvurularda masrafların şirket tarafından karşılanacağını belirten dilekçe ile birlikte banka hesap dökümü şirkete ait olabilir.

Sponsor referansıyla yapılan başvurularda sponsora ait banka hesap dökümü sunulmalıdır.

Vize Başvuru Dilekçesi

Başvuru sahibi tarafından Schengen seyahat amacını, detaylı seyahat planını ve seyahat tarihlerini belirten şahsi dilekçe hazırlanmalıdır. Schengen seyahati masrafları sponsor tarafından karşılanacaksa dilekçe sponsor tarafında yazılmalıdır.

Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği

Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği, kendi bilgilerinize ek olarak anne, baba, kardeş, eş ve çocuklara ait doğum bilgilerini de içermelidir. Başvuru sahibinin açık adres bilgileri “yerleşim yeri” ibaresinin yanına işlenmiş olmalıdır.

Yunanistan vizesi başvuru sahibinin evlendikten sonra veya boşanmadan dolayı soyadı değişmişse kızlık soyadı belgede yer almalıdır. Aynı şekilde yabancı uyruku veya çifte vatandaşlığı bulunan başvuru sahiplerinin diğer vatandaşlık bilgilerinin açık bir şekilde belgede yer alması gerekmektedir.

Çalışanlar için;

Şirket Yazısı

Türkiye’de bağlı bulunduğunuz şirketin yetkilisi tarafından, şirketin antetli kağıdına Yunanistan Konsolosluğuna hitaben yazılmış, şirketteki pozisyonunuzu, işe başlama tarihinizi, seyahatiniz süresince izinli olduğunuz tarihleri ve seyahatinizin ardından işinize devam edeceğiniz bilgisini içeren kaşeli ve imzalı şirket yazısı talep edilmektedir.

Maaş Bordrosu

Son 3 aylık maaş bordrosu (ıslak imza ve kaşeli) olarak hazırlanmalıdır.

İşe Giriş Bildirgesi

4A Hizmet Dökümü

E-devlet Hizmet dökümünü, e-devlet portalı üzerinden barkodlu olarak veya SGK’dan ıslak imza ve kaşeli olarak temin edilmelidir.  İşe yeni başladıysanız varsa bir önceki iş yerinize ait bilgileri ve maaş bordrolarınızı da ek olarak sunabilirsiniz.

Şirket Belgeleri

Türkiye’de çalıştığınız şirketin güncel ticaret odası kaydı, sicil gazetesi kopyası, vergi levhası, imza sirküleri, faaliyet belgesi (Şirket belgeleri  randevu gününden önceki son 6 ay içerisinde temin edilmiş olmalıdır.)

Sözleşmeli Çalışanlar için;

Sözleşmeli çalışanlar yukarıdaki belgelere ek olarak sözleşme fotokopisi sunulmalıdır.

Kamu Görevlileri için;

Kurum yazısı

Çalıştığınız kamu kurumun antetli kağıdına, yetkili tarafından Yunanistan Konsolosluğuna hitaben yazılmış, seyahat amacınızı, işe başlama tarihinizi, yurt dışı seyahatiniz süresince izinli olduğunuz tarihleri ve iznin ücretli mi ya da ücretsiz mi olduğunun bilgisini içeren kaşeli ve imzalı kurum yazısı sunulmalıdır.

Kurum Kimlik Kartı Fotopisi
Maaş Bordrosu

Son 3 aylık maaş bordrosunun aslı ibraz edilmelidir.
SG 4C hizmet dökümü (detaylı ve barkodlu).

Şirket Sahipleri için;

Şirket yazısı
Şirketin antetli kağıdına, Yunanistan Konsolosluğuna hitaben yazılmış, ıslak imzalı, kaşeli, orijinal dilekçe

Şirketin ticaret odası kaydı
Sicil gazetesi fotokopisi

Vize başvuru sahibi şirket ortağıysa ortak olarak isminin geçtiğişirket  sicil gazetesi fotokopisi
Vergi levhası
İmza sirküleri
Faaliyet belgesi
SGK 4a/4b hizmet dökümleri
(detaylı ve barkodlu)

Çiftçiler için;

Ziraat Odası’ndan temin edilmiş güncel çiftçilik belgesi

Emekliler için;

Emekli maaş bilgisini içerir son 3 aya ait banka hesap özeti (ıslak imza ve kaşeli). Varsa emekli kimlik fotokopisi.

Öğrenciler için;

Öğrenciler Schengen seyahatleri için yeni tarihli İngilizce öğrenci belgesi
Öğrenci öğrenim döneminde seyahat edecekse okuldan temin edilmiş izin yazısı

Sponsor Evrakları

Yunanistan seyahatinde başvuru sahibine sponsor olacak kişi kendisi başvuruda bulunuyor gibi iş ve gelir evraklarını ibraz etmelidir.

Sponsor dilekçesi
Masrafların kendisi tarafından karşılanacağını belirten dilekçe
Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği (sponsor ile birinci dereceden yakınlık varsa nüfus kayıt örneği ile belgelenmelidir.)

Ev hanımları için;

Başvuru sahibi evliyse ve Yunanistan seyahati masrafları eşi tarafından karşılanacaksa, başvuru sahibine ait standart başvuru evraklarına ek olarak sponsor olan eşin tüm gelir ve iş evrakları, şahsen yazacağı sponsorluk dilekçesi ve tam tekmil nüfus kayıt örneği ibraz edilmelidir.

Çalışmayanlar için;

Çalışmayan başvuru sahibinin masraflarının karşılanacağına dair sponsor dilekçesi talep edilmektedir. Sponsor kendisi başvuru yapıyor gibi tüm gelir ve iş evraklarını hazırlamalıdır. Sponsor ile vize başvuru sahibi arasında birinci dereceden yakınlık varsa tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği de ibraz edilmelidir.

Yunan vatandaşları eşleri için;

Vize başvuru sahibinin eşinin Yunanistan vatandaşı olması durumunda, evlilik cüzdanına ek olarak Yunan eşe ait pasaport veya ulusal kimliğinin aslı ve fotokopisi ibraz edilmelidir.

Eş AB (Yunanistan dışında) veya İsviçre Vatandaşı için:

Eğer Yunanistan ya da AB Vatandaşı eşi yurt dışına ikamet ediyorsa, AB vatandaşı olan eşten devetiye talep edilmektedir. Buna ek olarak eşe ait pasaport veya nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi ile evlilik cüzdanı talep edilmektedir.
AB vatandaşı olan eş Bulgaristan vatandaşı ise ve pasaportundaki ismi ile Türkiye’deki ismi aynı değilse ilgili birimden isim denklik belgesi alınmalıdır.
AB ülke vatandaşı eşi olan kişilerin Schengen vize başvurularında konsolosluk harç ücreti indiriminden faydalanabilmeleri için eşleriyle beirlikte seyahat ediyor olmaları şartı bulunmaktadır.

Yabancı uyruklu başvuru sahipleri için;

Yabancı uyruklu başvuru sahiplerinin en az 6 ay geçerliliği bulunan Türkiye oturum izni veya varsa çalışma izinlerini ibraz etmeleri gerekmektedir.

12 yaşından küçük başvuru sahipleri için;

12 yaşından küçük başvuru sahiplerinin anne ve babası başvuru esnasında şahsen bulunmalıdır. Anne ve baba başvuru sırasında şahsen  bulunamıyorsa noter onaylı muvafakatname temin edilmelidir.

Yunanistan Vizesi Sonuçlanma Süresi

Yunanistan vizesi sonuçlanma süresi ortalama olarak 5 ila 15 iş günü arasında değişmektedir. Bu süre Yunanistan Büyükelçiliği veya Yunanistan Başkonsolosluğu resmi tatil günlerini ve yabancı pasaportları kapsamamaktadır.

Yunanistan Schengen Vize Başvurularından Önce Dikkat

Yunanistan’a yapacağınız seyahatlerinizde Schengen vize başvurunuzu seyahatinizden en erken 3 ay önce, en geç 15 iş günü öncesinden tamamlayabilirsiniz. Seyahat tarihinize 15 günden az bir süre kalmışsa başvurunuzun konsolosluk tarafından işleme alınamayacabileceğini hatırlatırız.
Yunanistan vize başvurularında yetki alanı sınırlaması bulunduğunu ve hazırlayacağınız evraklarda ikamet ettiğiniz bölgeye göre farklılıklar olabileceğini hatırlatırız. Bu nedenle başvurunuzdan önce çağrı merkezimizi arayarak yetkilimizden ikamet ettiğiniz ile göre hazırlanmış evrak listesini talep etmenizi rica ederiz. Tarafınıza yönlendirilecek bilgi e-mailinde Yunanistan vize ücreti bilgisi de yer alacaktır.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek