Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Yunanistan Vizesi

Yunanistan Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Yunanistan Vize Dilekçesi Nedir?

Değerli ziyaretçimiz; Yunanistan vize başvurularınız için hazırlamak zorunda olduğunuz evraklardan dilekçe hakkında detaylı bilgilendirme ve tavsiyelerin yer aldığı Yunanistan vize dilekçesi sayfamıza hoş geldiniz.

Vize talep dilekçelerinin yazılması tüm schengen ülkeleri için zorunludur. Emekliler, çalışmayanlar, serbest çalışanlar, sanatçılar veya sponsor olunan kişiler için şahsi vize talep dilekçesi; çalışan, şirket sahibi, sözleşmeli çalışanlar ve devlet memurları için ise kurumun antetli kağıdına kaşeli ve imzalı çalışma & izin belgesi sunmaları zorunludur.

Yunanistan Vize Dilekçesi

Vize Talep Dilekçesi Nasıl Yazılır?

Sunacağınız vize talep dilekçesini yazmadan önce başvuru formu, seyahat sağlık sigortası, otel, uçak gibi evrakların seyahat tarihlerinin uyumlu olup olmadıklarını kontrol etmelisiniz. Dilekçenizde belirteceğiniz tarihler ve tüm tarih bilgisi veren evraklarınızın uyumlu olması gerekmektedir. Yunanistan temsilcilikleri bir uyumsuzluk gördükleri zaman planlanan seyahatin amacının gerekçelendirilmemesi veya gerekçelerin inandırıcı olmaması gibi durumları gözeterek vize reddi dahi verebilirler.

Vize dilekçenize başlarken kime hitap ettiğiniz çok önemlidir. Elçilik mi, konsolosluk mu, başkonsolosluk mu, fahri konsolosluk mu gibi faktörlere dikkat edilmelidir. Konsolosluk içerisinde belirteceğiniz bir bölüm veya departmanlık var ise yazılmalıdır.
Genel dilekçe kuralları ile yazım ve noktalama kurallarına dikkat edilmelidir.
Bilgisayardan yazılması tavsiye edilir.
Yunanistan temsilcilerinin bulunduğu şehir ve dilekçenin yazıldığı tarih mutlaka belirtilmelidir.
Dilekçeleriniz Türkçe, Yunanca veya İngilizce yazılabilir.
Dilekçeniz oldukça resmi, lakayt olmayan bir dille yazılmalıdır.
Temsilcilikler, durumunuz vize almaya tamamen elverişli olsa dahi şüphe duyulan bir durumdan vize reddi verebilirler. Bu yüzden vize verilmesinin bir zorunluluk olduğu gibi üstün bir bakış açısı cümleleri kullanılmamalıdır.
Planlanan seyahatinizi net ifadeler ile belirtmelisiniz. Seyahat amacı, vize süresi, giriş sayıları yazılmalıdır. Turistik vize dilekçe örneği sayfanın altında paylaşılmıştır.
Masrafları karşılayanın kim olduğu, nedenleri, bir başkasının masrafları karşılanıyor ise akrabalık ilişkisi yazılmalı ve bu masrafları karşılayabilecek maddi durumu gösterir kanıt evrakları eklenmelidir.
Çalışanlar için kurumun antetli kağıdına yazılmalıdır. İşe giriş tarihi, izinli olduğu tarihler, bu iznin ücretli veya ücretsiz olduğu belirtilmeli ve seyahat bitiminde işine geri döneceğini taahhüt ederek kaşeli ve şirket yetkilisi tarafından imzalanmış olmalıdır. Maaşın yattığı banka hesap dökümleri eklenmelidir.
Şirket sahipleri için kurumun antetli kağıdına yazılmalıdır. İş başlangıç tarihi, şirketin geçmişi, hitap edilen sektör ve detaylar hakkında bilgilendirme yapılmalıdır. Seyahat amacı ve tarihleri belirtilmelidir. Masraflar şirket hesaplarından karşılanacak ise şirket bankaları eklenmelidir.
Freelance çalışanlar, çalışmayanlar, sözleşmeli çalışanlar; maddi durumunu belirtir şekilde detaylı yazmalıdır. Ne kadar kazanıldığı, birikiminizin olup olmadığı, iş kapsamınızın detayları belirtilmelidir.
Emekliler, emekli olduğu tarihi belirterek alınan maaş yazılmalı ve maaş dökümleri sunulmalıdır.
Bakiyeli şahsi hesap dökümleriniz için gelen-giden büyük paralar söz konusu ise nedenleriniz ve uğraşlarınız hakkında detay vermeniz olası bir yanlış algıyı düzeltebilir.
Tüm dilekçelerde, verilen vize süresi sınırları içerisinde ikamet ettiğiniz ülkeye geri döneceğinizi taahhüt etmeniz gerekir. Geri döneceğinize sebebiyet veren güvencelerinizi de belirtmeniz yararınıza olacaktır.
Geçmiş seyahatleriniz, alınan vizeler, vize reddi veya sınır dışı edilme gibi durumları da genel olarak değerlendirerek imajınıza etki etmesini sağlayabilirsiniz.

Yunanistan Vize Dilekçesi

Uzun süreli vize talebinde bulunmak istiyorsanız; gelecekte olan seyahat rezervasyonlarınızı da sunmalısınız. Schengen ülkelerinden aldığınız geçmiş vizeleri doğru kullanmışsanız kademeli bir artış söz konusu olabilir. Bu seyahatleri gerçekleştirebilecek yeterli geçmiş seyahatleriniz ve maddi durumunuz var ise başvurunuz lehinize sonuçlanabilir.

Vize talep yazısı tüm dosyanızın bir ön sunumu olarak kabul edilerek oldukça titiz hazırlanması gerekir. Happy Turizm ülke uzmanları yazılması gereken durumunuza en uygun dilekçeyi sizin adınıza oluşturabilir. Ülke uzmanımıza ulaşmak için hemen arayın.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek