Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Yunanistan Vizesi

Yunanistan Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Yunanistan Ticari Vizesi Nasıl Alınır?

Yunanistan vizesi başvurusu yapacak iş insanları için daha pratik prensiplerle hazırlanan ticari vize kategorisi toplantı, konferans, anlaşma, fuar ya da iş birliği amacıyla Yunanistan ziyareti gerçekleştirmek isteyenlere öncelik tanımaktadır.

Yunanistan vize uzmanlarımız tarafından hazırlanan yazımızda Yunanistan vizesi ne kadar?

Yunanistan ticari vizesi için gerekli evraklar nelerdir?

Yunanistan vize fiyatları nedir?

Yunanistan vizesi kaç günde çıkar?

Gibi sorularınıza cevap bulacaksınız. 

Yunanistan vizesi için aşağıda vereceğimiz bilgiler ve listeler genel bilgi amaçlıdır. Kişisel bilgileriniz, mesleki durumunuz ya da varsa özel olarak sayılabilecek ayrıcalıklı konunuz evraklarınızda ve yürütülecek prosedürde farklı uygulamalar gerekebilecektir.

Yunanistan Schengen vizesi şartlarına bağlı olarak başvuru almaktadır. Eğer Bordo pasaport sahibi iseniz vize başvurusunda bulunmanız gerekecektir. Diğer pasaport sahipleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla vizeden muaf seyahatlerini gerçekleştirebilirler.

Schengen vizesi başvurularında özellikle dikkat edilmesi gereken iki husus vardır. İlki eğer tek bir vize üzerinden Schengen ülkelerine ziyarette bulunacaksanız ilk giriş ve en çok kalacağınız ülkenin Yunanistan olması gerekmektedir. İkincisi ise bu kurala seyahatinizde uymanızdır. Eğer planlanan ve o şartlarda aldığınız vizeye uymazsanız bir sonraki vize başvurunuzda olumsuz sonuçla karşılaşabilirsiniz. 

Yunanistan ticari vize için biometrik kayıt şartı söz konusudur. 

Yunanistan Ticari Vize İşlemleri

Yunanistan Ticari Vize İşlemleri Yunanistan Büyükelçiliği’nin görevlendirdiği Konsolosluk vize merkezleri tarafından yürütülmektedir. Başvuru merkezi adı ile işlem alan dış bağlantı firmaları ise randevu düzenleme ve dosyanızın belli bir düzende sisteme alınması görevini üstlenirler. Dosyanızın güvenirliliği ve evraklarınızın niteliği tamamen sizin sorumluluğunuzdadır. 

Yunanistan vize işlemleri inceleme sürecinde tek otorite Büyükelçilik himayesindedir. Bu sürece kimse müdahale edemez ve dahil olamaz. Lütfen size bu vaatle yaklaşarak evraklarınızla işlem yapmaya çalışan kişilere itimat etmeyiniz. Kişisel güvenliğinizin bu denli önemli olduğu bir dönemde kurumsal bir çatı altında olmayan kişilere dosyanızı teslim etmek tedbirsiz bir davranış olacaktır. 

Happy Turizm, kişisel veriyi koruma kanunu gereğince bilgilerinizi ve tüm taramalarınızı şifreli sistemle korumakta danışmanınız dışında maillerinize ve bilgilerinize ulaşımı engellemektedir. Yunanistan ticari vize için tüm süreç sona erdiğinde evraklarınız sistemden silinmektedir.

Yunanistan vize başvurusu online vize formunun doldurulması ile başlar ve evrak listenizin tamamlanıp sisteme girişi ile devam eder. Yunanistan konsolosluğu vize merkezi sistem girişinizi tamamladıktan sonra karar aşamasına geçer. 

Bu süreçte ana evrakınız olan başvuru formunuzda verdiğiniz bilgilerin evrakınızla örtüşüp örtüşmediğine bakılır. Güvenlik ve diğer idari soruşturmalar tamamlanır ve vize başvurunuza cevap iletilir. Dikkat edilmesi gereken en temel konu başvuru evraklarınızdır. 

Eksiksiz, teyit edilebilir ve güncel evraklarla başvuru yapmalısınız. Dikkatinizden kaçan ya da söz konusu yasa ve yönetmeliklerle sınırlandırılmış şartlara uygunsuz Yunanistan Ticari Vize dosya içeriği ne yazık ki ret cevabı getirecektir. 

Yunanistan Ticari Vize İşlemlerinizi hızlı, doğru, güvenli ve stresten uzak gerçekleştirmek, evinizden ya da ofisinizden tamamlayabilmek için lütfen danışmanlarımızla iletişime geçin. 

Yunanistan Ticari Vize Gerekli Evraklar

Yunanistan Ticari Vize Evrakları
Yunanistan ticari vize evrakları kişisel, mali ve mesleki olarak hazırlanacaktır. Kişisel evraklarınızda yer alan tüm bilgiler aynı olmalı varsa soyadı değişikliği gibi güncel durumlar teslim edilecek diğer belgelerde de aynı şekilde beyan edilmelidir. Başvuru yapmadan önce seyahat sürenizi, planınızı netleştirerek doğru kategoriden başvuru yaptığınızdan emin olmanız gerekmektedir.

Yunanistan Ticari Vize Gerekli Evraklar

Yunanistan vize başvuru formu
Form İngilizce ve Yunanca doldurulabilir. Size yöneltilen sorulara açık, net ve evraklarınızla teyit edebileceğiniz şekilde cevap vermeniz gerekir. İmzasız ve fotoğrafsız başvuru formları geçersiz sayılır. Yunanistan vize başvuru formunuzu doldurmadan seyahat planınızı netleştirmelisiniz.

Biometrik Parmak İzi Kaydı
Eğer daha önce sisteme parmak izinizi kayıt ettirmediyseniz Yunanistan vize randevu gününüzde şahsen bulunmanız gerekecektir. Eğer tıbbi olarak parmak iziniz için bir engel var ise bunu doktor raporu ile belirtmeniz gerekecektir.

Yunanistan Ticari Vize Davetiyesi
Yunanistan Ticari Vize başvurunun önemli evraklarından biri de davetiyedir. Sizi davet eden Yunanistan şirketinin antetli kağıdına, kaşeli ve ıslak imzalı davetiye hazırlanmalıdır. Davetiye gönderen şirket yetkilisinin kişisel bilgilerinin teyidi için Yunan pasaportu ve kimlik fotokopisiyle birlikte dosyada sunulmalıdır. Yunanistan ticari vize davetiye örneği için ülke uzmanlarımızdan destek alabilirsiniz.

Yunanistan Ticari Vize Talep Dilekçesi 
Şirketinizde ne kadar süredir çalıştığınızı, seyahat sebebinizi, ne kadar süre ile Yunanistan’da bulunacağınızı ve görevinizi belirten yazı antetli kağıtta, imzalı ve kaşeli olarak teslim edilmelidir. Yunanistan ticari vize dilekçe örneği için tıklayınız.

Pasaport
Seyahat sonrası 3 ay daha geçerliliği olan pasaportunuzun 2 boş sayfası olmalı ve 10 seneden eski olmamalıdır. Varsa eski pasaportlarınızda Yunanistan Ticari Vize dosyanıza eklenmelidir.

Biometrik fotoğraf 
2 Adet olarak teslim edilecek fotoğrafınız daha önce kullanılmamış olmalıdır.

Nüfus cüzdanı fotokopisi ve nüfus kayıt örneği 
Nüfus kağıdınız pasaportunuz ile aynı bilgileri taşımalıdır. Nüfus kayıt örneğiniz ise ikame ve aile fert bilgilerinizi açıkça göstermelidir.

Seyahat sağlık sigortası 
Yunanistan vize evrakları arasında muhakkak bulunması gereken bir diğer belgedir. Uluslararası şartları karşılayan poliçe 30.000 Euro teminatlı olmalı, yaş sınırı olmamalı ve tüm seyahatinizi kapsamalıdır.

Uçak/Konaklama rezervasyon belgeleri 
Seyahatinizin ilk uçuşunu, dönüşünüzü eğer başka bir Schengen ülkesi planınıza dahilse o noktaya uçuşunuzu ve konaklama rezervasyonlarınızı tam olarak bildirmeniz gerekir. Evraklarda rezerve tarihleri açıkça görünmelidir.

Banka hesap dökümü 
Şahsınıza ait banka şubenizden alınacak olan 3 aylık banka hesap dökümünüz ıslak imzalı, kaşeli ve yetkili banka görevlisinin imza sirküleri ile teslim edilmelidir. Hesabınızda en az 35.000 Türk Lirası bakiye bulunmalıdır. Eğer aileniz ile gidecekseniz bu rakam her bir aile ferdi için 35.000 TL olmalıdır. Belgeniz son 7 gün içinde alınmış olmalıdır.

Yunanistan Ticari Vize Mesleki Evraklar

İş sebep gösterilerek yapılacak seyahatlerde mesleki belgeleriniz daha büyük önem taşır. Yunanistan Ticari Vize Mesleki Evraklar genel olarak aşağıdaki gibidir. Ancak kişiye özel evrak listenizin hazırlanması daha doğru olacaktır. Aşağıdaki evraklar yukarıda belirttiğimiz evraklara eklenir.

Çalışanlar için;

İşveren yazısı: İşveren yazısı şirketin antetli kağıdına, başvuru sahibinin firmadaki görevini, işe başlama tarihini, ücretini, izinli olduğu günleri dönüşünde işe devam edeceği detayını içermelidir. İşveren yazısı orijinal olarak sunulmalıdır, fotokopi kabul edilmemektedir. 
Şirketin Faaliyet Belgesi: Güncel tarihli ve firmanın faaliyetini net gösterir belge sunulmalıdır.
İşe Giriş Bildirgesi (Barkotlu ya da ıslak imzalı ve kaşeli) ve SGK Hizmet Dökümü ( E-Devletten barkotlu veya Sosyal Güvenlik Kurumundan ıslak imzalı, kaşeli olarak temin edilebilir) 
Son 3 aya ait kaşe ve ıslak imza ile onaylatılmış maaş bordroları. Eğer yeni bir işe başladıysanız daha önceki iş yerinize ait bilgileri ve maaş bordrolarını sunabilirsiniz. Sözleşmeli çalışılıyor ise sözleşme fotokopisi Yunanistan Ticari Vize dosyanızda bulunmalıdır.
Ticaret Sicil Gazetesi, Vergi levhası, İmza sirküleri fotokopisi ve yukarıda belirtilen faaliyet belgesi güncel tarihlerle Yunanistan vize başvuru evrakları arasına eklenmelidir.

Şirket Sahipleri için;

Şirketin antetli kağıdına yazılmış dilekçe ve şirket aidiyetinizi belirten ek evraklar yukarıda çalışanlar için verilen evraklarla birlikte teslim edilmelidir.

Ek Gelir Belgeleri

Türkiye’de veya varsa Avrupa’da bulunan mülkiyet belgeleriniz dosyada bulundurulmalıdır. (tapu fotokopileri, kira gelirleri, ruhsat v.b.)

Yunanistan ticari vize evrakları ülkeye gidiş sebebiniz, süreniz ve işinizin mahiyetiyle alakalı değişkenlik gösterebilir. Bu sebeple danışmanlarımızla iş birliği kurarak ofisinizin konforundan uzaklaşmadan doğru dosyayı hazırlayarak sisteme başvurunuzu yaptırabilirsiniz.

Yunanistan Ticari Vize Ücreti

Yunanistan vizesi gerekli evraklar arasında olması gereken vize harç ödendi evrakı için kategorinize ve vize sürenize göre hesaplanan ücrettir. İdari harcama olarak alınan Yunanistan Ticari Vize Ücreti dosyanız ret cevabı aldığında ya da başvurudan vazgeçtiğinizde iade edilmez. Ayrıca başka bir isme devredilemez. Seyahat edecek her bir kişi için ayrı ücret ödemesi yapılacaktır.

Yunanistan vize ücreti 2024 tarifesinde ücret 80 Euro olarak listelenmiştir. Ancak önceden belirttiğimiz gibi seyahat sebebiniz, süreniz ve varsa özel bir durum hesaplarınızı değiştirebilir. Ofisimize ya da sağ alt köşede yer alan Canlı Destek Servisimizi kullanarak Yunanistan Ticari Vize departmanımıza ulaşabilir Yunanistan vize ücreti hakkında daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Yunanistan vize danışmanlık hizmeti veren firmamız; fuar, anlaşma, toplantı ve benzeri konularda vize sürecinizi sizin adınıza takip edecektir. Tüm süreç Kişisel Verileri Koruma Kanunu kapsamına uygun olarak yürütülmektedir. Şahsi evraklarınızın güvende olduğunu bilerek başvurunuzu iç rahatlığıyla üstelik ofisinizden ayrılmadan gerçekleştirebilirsiniz.

Yunanistan Ticari Vize Ücreti, Yunanistan ticari davetiye örneği, Yunanistan vize şartları, Yunanistan vize belgeleri hakkında tüm sorularınıza cevap almak ve vizen kapında uygulamasından faydalanmak için bizimle iletişime geçin.

Yunanistan Vizesi Çıkma Süresi

Büyükelçilik himayesinde görev yapan Konsolosluklar aracılığıyla sisteme giren dosyalar bir soruşturma ve incele sürecinden geçer. Bu süreç her ne kadar sisteme verilen dosya bazında hesaplansa da Yunanistan Vizesi Çıkma Süresi sizin dosyanızı nasıl teslim ettiğinizle doğru orantılıdır.

Evraklarınız tam, eksiksiz, şüphe uyandırmayacak tüm teyit olanaklarına sahip ise ve Schengen vize ücreti tutarını doğru kategoriden yatırdıysanız ortalama 5-15 iş gününde vize sonucunuzu alabilirsiniz. Ülke uzmanlarımız başvurunuzun en az 1 ay öncesinden yapılmasını sağlık vermektedir. Bu süreçte resmi tatilleri, olası sistem arızalarını ya da güncel diplomatik süreçleri de hesaba katmanız gerekecektir.

Son dönemde yaşanılan pandemi sebebiyle günlük değişiklikler söz konusu olmaktadır. Tüm güncel değişiklikler için lütfen bizi arayın.

Yunanistan Vizesi Çıkma Süresi için en erken başvuru tarihi ise 3 ay öncesidir. Sürecinizi ve başvuru öncesi zamanı iyi değerlendirmeniz gerekir. Aksi takdirde alacağınız ret cevabı ya da mülakata çağrılmanız seyahatinizi riske sokabilir. Stressiz bir seyahat için profesyonel yardım almanızı öneriyoruz.

Yunanistan Vize Reddi

Yunanistan Vize Reddi başvurularınızda alabileceğiniz olası bir sonuçtur. Daha önce gerçekleştirilen seyahatlerde vize kurallarına ya da ülke yasalarına uymamanız ya da evraklarınızdaki herhangi bir eksik ya da şüphe uyandıran bir detay ret almanıza sebep olabilir.

İstatiksel bazda en çok ret ne yazık ki yanlış hazırlanmış dosyalar üzerine gelmektedir. Yunanistan Ticari Vize alım süreci belli yönetmelik, yasa ve kanunlar ışığında süregelir, yapacağınız her yanlış, dikkatinizden kaçan bir ayrıntı emeğinizin boşa harcanmasına sebep olabilir. Yaşadığınız stres ve maddi kayıplar da canınızı sıkacaktır. Süreci vize şartlarına, ülke kanunlarına ve size en uygun şekilde gerçekleştirecek kurumsal firma danışmanları ile çalışmanız tüm risklerinizi minimum düzeyde tutacaktır. 

Ticari Vize başvurunuza ret cevabı geldiğinde size bir evrak verilecek ve bu evrak da ret sebebiniz açıkça size bildirilecektir. Belgenizi danışmanlarımızla paylaşarak sorununuzu çözüme kavuşturarak yeni başvurunuzu iş birliğimizde tamamlayabilirsiniz.

Yunanistan Vize Reddi aldım, ne yapmalıyım?

Hangi evrakları hazırlamalıyız?

İşçimi yurt dışında bir eğitime göndereceğim, başvurumu hangi şartlarda yapmalıyım?

Yunanistan’da uzun vadeli bir fizibilite çalışması yapacağız, hangi şartlarla başvuru yapmalıyız?

Gibi işinizi, çalışmalarınızı geliştirecek tüm seyahatleriniz için lütfen danışmanlarımızı arayarak bilgi alın. Vize ciddi iştir, risk almayın…

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek