Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Yunanistan Vizesi

Yunanistan Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Karavanla Yunanistan`a Gitmek İçin Gerekenler Listesi

Yunanistan, Schengen grubu ülkelerinden biridir. Bu nedenle Yunanistan’ın ardından karavanınızla Avrupa’ya uzanabilirsiniz. Yunanistan’a karavanınızla seyahat etme planınız varsa, Yunanistan Schengen vizesi için talep edilen evrakların dışında ek evraklara da ihtiyaç duyacaksınız. Karavanla yapacağınız seyahatlerde standart  Schengen vize evraklarına ek olarak yeşil sigorta, uluslararası ehliyet ve araç ruhsatına sahip olmanız gerekmektedir. Yunanistan Schengen vizesi için gerekli evrakları ve araçla yapılan yolculuklar için talep edilen ek evrakları sayfamızın devamında görüntüleyebilirsiniz.

Yunanistan Vize Başvurunuzu İkamet Ettiğiniz İlden Yapın!

Yunanistan vize başvurularında yetki alanı sınırlaması bulunmaktadır. İkamet ettiğiniz ilin bağlı bulunduğu Schengen vizesi işlem merkezi aracılığıyla biyometrik veri beyanı işlemini tamamlayarak, başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. İstanbul’dan yapılan başvurular ile Ankara, Gaziantep, Edirne, İzmir, Antalya ve Muğla’dan yapılan başvurularda talep edilen evraklar arasında farklılıklar olabilmektedir. Bu nedenle ikamet ettiğiniz ili çağrı merkezi yetkilimize belirterek gerekli evrak listesini talep etmeniz, sağlıklı bir vize başvuru sürecinin ilk adımını oluşturacaktır.

yunanistana karavanla gitmek

Karavanla yapacağınız seyahatinizde, Yunanistan dışında ziyaret etmeyi planladığınız başka Schengen ülkeleri varsa, detaylı seyahat planınızı şahsen yazacağınız vize başvuru dilekçenizde belirterek, vizenizi mutlaka multi (çok girişli) olarak talep etmelisiniz. Tek girişli Schengen vizesiyle yalnızca Yunanistan’a seyahat edebilir, ikinci bir Avrupa ülkesine seyahat edemezsiniz.

Yunanistan Schengen Vizesi İçin Gerekli Evraklar (Karavan ile)

Karavan ile yapılacak Avrupa seyahati için talep edilen evraklarda ülkeden ülkeye göre farklılıklar olabilmektedir. Yunanistan’a karavanla yapacağınız seyahatlerden önce güncel ve detaylı bilgiyi yetkilimizden almanız yararınıza olacaktır.

Schengen vizesi için temin edeceğiniz evrakların güncel tarihli olmasına dikkat ediniz.

Uluslararası Ehliyet

Türkiye’de uluslararası ehliyet vermekte tek yetkili kuruluş Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu’dur. Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu’ndan 1 yıllık uluslararası ehliyetinizi belirli bir ücret karşılığında temin edebilirsiniz. Uluslararası ehliyetiniz olmadan Yunanistan sınır kapılarından giriş yapabilmeniz mümkün değildir. Yunanistan Schengen vize başvurularında da uluslararası ehliyet talep edilmektedir.

Uluslararası ehliyetin 200’e kadar ülkede geçerliliği bulunmaktadır. Uluslararası ehliyeti T.T.O.K ofislerinden temin edebilirsiniz.

Uluslararası ehliyet için; T.C. ehliyetinizin aslı, ehliyetinizde T.C. kimlik numarası yoksa kimlik fotokopisi ve iki fotoğraf istenmektedir. Uluslararası ehliyet için gerekli evraklar konusunda güncel bilgiyi lütfen T.T.O.K’dan alınız.

Uluslararası Sigorta (Green Card)

Karavanla Yunanistan seyahati için bir diğer önemli evrak da uluslararası sigortadır. Uluslararası sigortanızı seyahat sürenize göre yaptırabilirsiniz. Seyahat süresi arttıkça sigorta harç bedeli de artmaktadır.

Uluslararası araç sigortasının Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 46 ülkede geçerliliği bulunmaktadır.  Sigortayı 15 günden başlayarak 1 yıla kadar uzanan süreler için yaptırabilirsiniz.

Karavan, kamyonet gibi araçların sigorta bedeli otomobillere göre yüksek olabilir. Karavanınız için uluslararası araç sigortası bedelini ilgili acentelerden öğrenebilirsiniz.

Uluslararası araç sigortanızı gümrük kapılarında temin edebilirsiniz, ancak gümrük kapılarında yoğunluk olabileceğinden, sınırda saatlerce beklememek adına uluslararası sigortanızı yola çıkmadan önce yaptırmanızı tavsiye ederiz.

Uluslararası araç sigortası başvurunuz için karavanınızın ruhsatıyla, zorunlu trafik sigortanızın fotokopisi yeterli olacaktır.

Ruhsat fotokopisi

Karavan size ait değilse, karavanın sahibinden, karavanı kullanabileceğinizi belirten noter onaylı vekaletname alınmalıdır. Vekaletin noter onaylı İngilzice tercümesini yaptırmanızı ve seyahatiniz süresince İngilizce belgeyi de yanınızda bulundurmanızı tavsiye ederiz.

Araç ruhsatına ek olarak ruhsat sahibinin seyahat planını açıklayan dilekçe de vize başvurularında talep edilmektedir.

Geçerli Pasaport

Son 10 yıl içerisinde çıkarılmış, en az 2 adet boş sayfası bulunan, Schengen bölgesini terk etmeyi düşündüğünüz tarihten itibaren en az 90 gün geçerliliği olacak pasaport ibraz edilmelidir. Pasaportta kimlik bilgilerinin bulunduğu sayfanın ve işlenmiş tüm sayfaların fotokopileri de ibraz edilmelidir. Eski pasaportunuz mevcutsa son 3 yıla ait Schengen vizelerinin fotokopileri ve mühürlü sayfaların fotokopileri de geçerli pasaporta ek olarak sunulmalıdır.

Yunanistan Schengen vizesi başvuru formu

Yunanistan Schengen vizesi başvuru formunun doldurulması konusunda gerekli desteği yetkililerimizden alabilirsiniz.

Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

2 Adet Biyometrik Fotoğraf

Schengen biyometrik ölçülerine uygun (3,5 cm x 4,5 cm boyutlarında), arka beyaz fonlu, yetişkinler için son 6 ay, 12 yaş altı çocuklar için son 3 ay içerisinde ve gözlüksüz olarak çekilmiş 2 adet biyometrik fotoğraf gerekmektedir.

Seyahat Sağlık Sigortası

Seyahat sağlık sigortası tüm Schengen ülkeleri için zorunlu evraklardan biridir. En az 30.000 Euro teminatlı, Schengen bölgesinde tüm seyahat sürenizi kapsayan, ıslak imza ve kaşeli seyahat sağlık sigortasının orijinali sunulmalıdır. Schengen bölgesinde geçerliliği olan ve tüm seyahat sürenizi kapsayan seyahat sağlık sigortanızı sizin adınıza temin etmekteyiz.

Otel Rezervasyonu

Yunanistan ve planınızda varsa diğer Schengen ülkeleri konaklama belgeleri. Yunanistan Konsolosluğu gerekli görmesi halinde otel rezervasyonlarının ödeme makbuzlarını talep edebilir.

Banka hesap dökümü

Son 3 aylık, en az 35.000 TL bakiyeli, ıslak imza ve kaşeli, güncel hesap dökümü başvuru sahibine ait olmalıdır. Ticari başvurularda masrafların şirket tarafından karşılanacağını belirten dilekçe ile birlikte banka hesap dökümü şirkete ait olabilir. Banka hesap dökümleri banka imza sirküleri ile birlikte sunulmalıdır.

Şahsi Dilekçe

Başvuru sahibi tarafından seyahat amacını, detaylı seyahat planını ve süresini belirten şahsi dilekçe ibraz edilmelidir. Masraflar sponsor tarafından karşılanacaksa dilekçe sponsor tarafında yazılmalıdır.

Tam Tekmil Nüfus Kayıt Örneği

Tam tekmil nüfus kayıt örneğinde kendi bilgilerinize ek olarak anne, baba, kardeş, eş ve çocuklara ait doğum bilgilerinin de liste halinde evrakta bulunması gerekmektedir. Açık adres bilgilerinizin “yerleşim yeri” ibaresinin yanına işlenmiş olması gerekmektedir.

Yunanistan vizesi başvuru sahibinin evlendikten sonra soyadı değişikliği olmuşsa kızlık soyadı; yabancı uyruku veya çifte vatandaşlığı bulunan kişilerin diğer vatandaşlık bilgilerinin açık bir şekilde belgede yer alması gerekmektedir.

Çalışanlar için;

Şirket Yazısı

Türkiye’de bağlı bulunduğunuz şirketin yetkilisi tarafından, şirketin antetli kağıdına yazılmış, görevinizi, işe başlama tarihinizi, Schengen seyahatiniz boyunca izinli olduğunuz tarihleri ve seyahat sonrasında işinize devam edeceğiniz bilgisini içeren kaşeli ve imzalı şirket yazısı talep edilmektedir.

Maaş Bordrosu

Son 3 aylık maaş bordrosu (ıslak imza ve kaşeli) olarak hazırlanmalıdır.

İşe Giriş Bildirgesi

4A Hizmet Dökümü

E-devletten barkodlu ya da SGK’dan ıslak imza ve kaşeli olarak temin edilmelidir.

İşe yeni başladıysanız en son çalıştığınız iş yerinize ait bilgiler ve maaş bordrolarınızı ek olarak sunabilirsiniz.

Şirket Belgeleri

Çalıştığınız iş yerinin güncel ticaret odası kaydı, sicil gazetesi kopyası, vergi levhası, imza sirküleri, faaliyet belgesi (Şirket belgeleri  randevu gününden önceki son 6 ay içerisinde temin edilmiş olmalıdır.)

Sözleşmeli Çalışanlar için;

Yukarıdaki belgelere ek olarak sözleşme fotokopisi sunulmalıdır.

Kamu Görevlileri için;

Kurum yazısı

Çalıştığınız resmi kurumun antetli kağıdına kurum yetkilisi tarafından yazılmış, seyahat amacınızı, işe başlama tarihinizi, Schengen seyahatiniz süresince izinli olduğunuz tarihleri ve iznin ücretli ya da ücretsiz olduğunu belirten kaşeli ve imzalı kurum yazısı ibraz edilmelidir.

Kurum Kimlik Kartı Fotopisi
Son 3 aylık maaş bordrosunun aslı ibraz edilmelidir.
SG 4C hizmet dökümü (detaylı ve barkodlu).

Şirket Sahipleri için;

Şirket yazısı
Şirketin antetli kağıdına yazılmış, ıslak imzalı, kaşeli, orijinal dilekçe
Şirketin ticaret odası kaydı
Sicil gazetesi fotokopisi
Vize başvuru sahibi şirket ortağıysa ortak olarak isminin geçtiğişirket  sicil gazetesi fotokopisi
Vergi levhası
İmza sirküleri
Faaliyet belgesi
SGK 4a/4b hizmet dökümleri (detaylı ve barkodlu).

Çiftçiler için;

Ziraat Odası’ndan temin edilmiş güncel çiftçilik belgesi

Emekliler için;

Emekli maaş bilgisini içerir son 3 aya ait banka hesap özeti (ıslak imza ve kaşeli). Varsa emekli kimlik fotokopisi.

Öğrenciler için;

Yeni tarihli İngilizce öğrenci belgesi
Öğrenci öğrenim döneminde seyahat edecekse okuldan temin edilmiş izin yazısı
Sponsor Evrakları

Yunanistan seyahatinde başvuru sahibine sponsor olacak kişi kendisi başvuruda bulunuyor gibi iş ve gelir evraklarını ibraz etmelidir.
Sponsor dilekçesi
Masrafların kendisi tarafından karşılanacağını belirten dilekçe
Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (sponsor ile birinci dereceden yakınlık varsa nüfus kayıt örneği ile belgelenmelidir.)

Ev hanımları için;

Başvuru sahibi evliyse ve Yunanistan seyahati masrafları eşi tarafından karşılanacaksa, başvuru sahibine ait standart başvuru evraklarına ek olarak sponsor olan eşin tüm gelir ve iş evrakları, şahsen yazacağı sponsorluk dilekçesi ve tam tekmil nüfus kayıt örneği ibraz edilmelidir.

Çalışmayanlar için;

Çalışmayan başvuru sahibinin masraflarının karşılanacağına dair sponsor dilekçesi talep edilmektedir. Sponsor kendisi başvuru yapıyor gibi tüm gelir ve iş evraklarını hazırlamalıdır. Başvuru sahibi ile birinci dereceden yakınlık varsa tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği de sunulmalıdır.

Yunan vatandaşları eşleri için;

Vize başvuru sahibinin eşinin Yunanistan vatandaşı olması durumunda, evlilik cüzdanına ek olarak Yunan eşe ait pasaport veya ulusal kimliğinin aslı ve fotokopisi ibraz edilmelidir.

Eş AB (Yunanistan dışında) veya İsviçre Vatandaşı için:

Eğer Yunan ya da Avarupa Birliği Vatandaşı eşi yurt dışına ikamet ediyorsa devetiye gerekmektedir. Buna ek olarak eşe ait pasaport veya kimlikaslı ve fotokopisi ile evlilik cüzdanı talep edilmektedir.
Avrupa Birliği vatandaşı olan eş Bulgaristan vatandaşı ise ve pasaportundaki ismi ile Türkiye’deki ismi aynı değilse ilgili birimden isim denklik belgesi alınmalıdır.
Avrupa Birliği ülke vatandaşı eşi olan kişilerin konsolosluk harç ücreti indiriminden faydalanabilmeleri için eşleriyle beirlikte seyahat ediyor olmaları şartı bulunmaktadır.
Yabancı uyruklu başvuru sahipleri için;
Yabancı uyruklu başvuru sahiplerinin en az 6 ay geçerliliği bulunan Türkiye oturum izni veya varsa çalışma izinlerini ibraz etmeleri gerekmektedir.

Yunanistan Schengen Vize Başvurularından Önce Dikkat

Araçla yapacağınız Yunanistan seyahatlerinizde Schengen vize başvurunuzu en erken seyahatinizden 3 ay önce, en geç 15 iş günü öncesinden tamamlayabilirsiniz. Seyahat tarihinize 15 günden az bir süre kalmışsa başvurunuz işleme alınmayabilir.
Yunanistan vize başvurularında bölge alanı sınırlaması bulunduğunu ve hazırlayacağınız evraklarda ikamet ettiğiniz bölgeye göre farklılıklar olabileceğini hatırlatırız. Bu nedenle başvurunuzdan önce çağrı merkezimizi arayarak ikamet ettiğiniz ile göre hazırlanmış evrak listesini talep etmenizi rica ederiz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek