Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Yunanistan Vizesi

Yunanistan Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Yunanistan Ziyaret Vizesi Nasıl Alınır?

Yunanistan ziyaret vizesi Schengen şartlarını uygulayan prensibe sahiptir. Bordo pasaporta sahip kişiler vize başvurusu yapmak zorundadır. Diğer pasaport sahipleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmayan ziyaretlerinde vizeden muaftırlar.

Schengen vizesi prensipleri ile vize veren ülkeler aynı zamanda en çok kalacağınız ülke ve ilk giriş yapacağınız ülkeye göre işlem yaparlar. Yani 1 aylık süreli seyahatinizde ilk giriş yapacağınız ülke Yunanistan iken sadece 3 günlük konaklama ile Yunanistan vize kategorileri için vize alamazsınız. 

Ayrıca seyahat planınızda her şey usulünde iken seyahat planınızı değiştirerek bu kurala uymazsanız sonraki vize başvurunuzda bu durum karşınıza olumsuz sonuçlar çıkarabilecektir.

Yunanistan vize randevu şartı getirmiştir. Ancak daha önce kayıtlı ve sıkıntısı bulunmayan biometrik veri kaydınız sisteme girildiyse şahsen başvuru yapmanız gerekmeyecektir. İstisnai durumlarda Yunanistan konsolosluğu vize yetkilileri randevuya çağırabilir ya da sizden alternatif evrak talep edebilir.

Yunanistan ziyaret vizesi başvurusu için ziyaret edilecek kişinin davetiye mektubunun öncelikle hazırlanması gerekmektedir. Eğer bu ziyaretin masraflarını da karşılayacaksa başvuru sahibi davet eden kişi gibi davranılmalı ve evrakları da o titizlikle hazırlanmalıdır.

Ülke uzmanlarımız tarafından hazırlanan Yunanistan ziyaret vizesi sayfamızda Yunanistan vizesi ne kadar?

Yunanistan vize belgeleri nelerdir?

Yunanistan vizesi kaç günde çıkar?

Gibi sorularınıza cevap bulabilir, başvurunuzla ilgili iş birliği için danışmanlarımıza ulaşabilirsiniz.

Yunanistan Vize İşlemleri

Yunanistan Vize İşlemleri online formun doldurulması ile başlamaktadır. Formda seçeceğiniz ziyaret sebebi evraklarınızı belirler. Standart kişisel evrakların yanında talep edilen mesleki ve mali evraklar kişiye göre değişebilmektedir. 

Yunanistan akraba ziyareti vizesi veya Yunanistan arkadaş ziyareti vizesi başlığı altında işlemlerini başlatacağınız başvurunuz için seyahat tarihleriniz net olmalıdır. Ayrıca eğer ailenizden birini ziyaret edecekseniz nüfus kayıt örneğinizde bu kişi açık ve net görünmelidir. 

Yunanistan Ziyaret Vizesi için aynı zamanda bir dilekçe de vermeniz gerekecektir. Vize için verilen dilekçeler belli şekil ve içerik şartına bağlı yazılmalıdır. Yunanistan aile ziyareti vize dilekçe örneği için danışmanlarımızdan bilgi alabilirsiniz.

Yunanistan Schengen uygulamasında vize işlemlerini yürüttüğü için diğer Avrupa Birliği ülkelerinde yapacağınız önceki ziyaretleriniz güncel başvurunuzu etkileyecektir. Seyahatinizin tüm sürecinden siz sorumlu olup dikkatle ve özenle davranmanız gerekir. 

Yunanistan vize başvurusu Büyükelçilik himayesinde gerçekleştirilir. Başvuruların belli bir düzende yapılabilmesi adına dış bağlantı olarak adlandırılan firmalarla anlaşmalı ilerlenmektedir. Bu firmalar dosyanızı alır ve sisteme girerek size bir randevu gün ve saati tahsis eder. Süreci takip etmez, belgelerinizin güvenliğini sorgulamaz ve karar aşamasına dahil olmaz, olamaz. Yani sisteme girilen dosyanızın güvenli, doğru olup olmadığı yine sizin sorumluluğunuzda olacaktır.

Yunanistan vize işlemleri asli belgesi online formunuzdur. Online formunuzu doldurmadan önce tüm süreci profesyonel bir ekip aracılığıyla yapabilir. Evinizden ya da ofisinizden ayrılmadan Yunanistan Ziyaret Vizesi süreci başlatabilir ve vizenizi temin edebilirsiniz.

Yunanistan Ziyaret Vizesi Gerekli Evraklar

Yunanistan Ziyaret Vizesi İçin Gerekli Evraklar kişisel, mali ve mesleki alanlarda talep edilmektedir. Ziyaret vizesinde ayrıca talep edilen evraklar olacaktır. Kişisel evrak listenizi danışmanlarımızdan temin ederseniz daha sağlıklı bir sonuç alabilirsiniz.

Yunanistan davet mektubu

Yunanistan vize talebinde bulunmadan önce sizi davet eden kişinin Yunanistan resmi kurumlarından alması gereken evraktır. Yunanistan polis karakolu veya KEP denilen vatandaşlık servis merkezinden tasdik edilmelidir. Yunanistan davetiye örneği için lütfen danışmanınızla iletişime geçiniz.

Yunanistan vize başvuru formu
Yunanistan vize işlemleri için hazırlanan ve online ortamda paylaşılan form aynıdır. Form eksiksiz doldurulmalı, açık cevap verilmeli ve tüm cevaplar diğer evraklarınızda sunacağınız bilgilerle örtüşmelidir. Örnek form için tıklayınız.

Pasaport
Yunanistan vize başvurusu anında vereceğiniz pasaportunuzun 10 yıl içerisinde alınmış olması gerekir. Seyahatinizin bitişini takiben  3 ay daha geçerli olması, iki sayfasının boş olması ve kimlik bilgilerinizle aynı bilgileri içermesi gerekir.

Biometrik fotoğraf
2 Adet belirtilen özelliklere has fotoğrafınız dosyada bulunmalıdır.

Nüfus cüzdanı fotokopisi - Nüfus kayıt örneği
Pasaportunuzla aynı bilgileri taşıyan nüfus cüzdanınızın ön ve arka fotokopileri dosyaya eklenmelidir. Tam tekmil nüfus kayıt örneğinizi de evraklarınıza dahil etmelisiniz. Eğer akraba ziyareti için Yunanistan’da bulunacaksanız, Nüfus Müdürlüklerinden temin etmelisiniz. Tam vukuatlı nüfus kayıt belgeniz aile ve kardeş bilgilerinizi eksiksiz olarak içermelidir. Yunanistan aile ziyareti vizesi için gerekli evraklar kapsamında verilecek bu nüfus örneğinde davet eden akrabanızın da göründüğünden emin olmalısınız.

Seyahat sağlık sigortası
Uluslararası şartlara uyumlu, 30.000 Euro teminatlı ve yaş sınırı olmayan poliçeniz evraklarınızın arasında olmalıdır.

Seyahat rezervasyonlarınız
Türkiye’ye gidiş ve dönüşünüzü destekleyici uçak bileti rezervasyonlarınızı ve kalacaksanız otel rezervasyonunuzu dosyanıza eklemeniz gerekmektedir. Uçak ve otel tarihleri başvuru formunda belirteceğiniz seyahat tarihlerinizle çelişkili olmamalıdır. Rezervasyonlar her başvuru sahibi için ayrı düzenlenmelidir. 

Banka hesap dökümü
Son üç aylık dönemi kapsayan, en az 35.000 Türk Lirası bakiye bulunan hesap dökümünüz banka yetkilisinden imza sirküleri ile birlikte kaşeli ve imzalı olarak temin edilmelidir. Yunanistan vize şartları gereği her kişi için bu prensip takip edilecektir. 

Schengen vize ücreti
Schengen vize ücreti dekontunuz evraklarınıza eklenmelidir. Ücretinizin doğru kategoriden ve süre üzerinden ödenmelidir. Kişisel hesaplama için lütfen danışmanınızdan bilgi alınız.

Vize Talep Dilekçesi
Ziyaret sebebiniz, masraflarınızın nasıl karşılanacağını ve seyahat sürenizi net olarak belirttiğiniz dilekçe Konsolosluğa hitaben yazılmalıdır. 

Yunanistan Vizesi Mesleki Evraklar

SGK'ya bağlı olarak çalışanlar;

İşveren yazısı- Firmanın antetli kağıdına, Yunanistan Ziyaret Vizesi başvuru sahibinin görevini, işe giriş tarihini, maaşını, izinli olduğu tarihleri,  dönüşünde işe devam edeceği bilgisini içermelidir. İşveren yazısı orijinal sunulmalıdır, fotokopi kabul edilmemektedir. 
SGK  işe giriş bildirgesi – Hizmet Dökümü – Maaş Bordro
Barkotlu olmalıdır. Eski tip ise şirket ise ıslak imzalı ve kaşeli olarak sunulmalıdır ve  SGK hizmet dökümü Yunanistan vize evrakları arasında bulunmalıdır. 3 ayı kapsayan bordrolarınızın ve sözleşmeli çalışıyorsanız sözleşme fotokopinizi de dosyanıza ekleyiniz. Eğer işinizde yeni iseniz eski iş yerinize ait evraklar da talep edilebilir.
Ticaret Sicil Gazetesi,  güncel Vergi levhası, İmza sirküleri fotokopisi; Son 3 aya ait Faaliyet Belgesi (ıslak imzalı ve kaşeli, orijinal olarak veya Ticaret Odasının web sayfasından çıkarılmış e-imzalı belge sunulmalıdır). Bu evraklar şirket sahibi için de Yunanistan vize başvuru evrakları arasında bulunmalıdır.
Kamu çalışanları için görev kimlik kartı da evraklarla teslim edilmelidir.
Şirket Sahipleri;

Yukarıda çalışanlar için verilen listeye ek olarak şirket ortaklığı ya da sahipliğini net belirten evraklar da talep edilecektir.
Eğer varsa banka hesaplarınıza ek olarak Türkiye’de ya da Avrupa’da bulunan mülkiyet belgeleri , ruhsat, tabu, kira geliri gibi belgeler de dosyanızda bulunmalıdır.
Öğrenciler;

Başvuru sahibinin adına düzenlenmiş öğrenci belgesi evraklara İngilizce çevirisi ile eklenmelidir. Konsolosluk nezdinde öğrenciler için farklı evraklar istenebilmektedir. Konunuzu net olarak belirtirseniz danışmanlarımız size net evraklarınızı iletecektir.
18 yaşından küçükler;

Eğer ailesinde ayrı olarak seyahat edecek reşit olmayan kişi başvuru yapacaksa noter onaylı aile iznina yani muvakkat nameye ihtiyaç olacaktır. Velayet farklılıklarına göre net örneği ofislerimizden temin edebilirsiniz.

Yunanistan Ziyaret Vizesi Sponsor Evrakları

Vize başvuru sahibi öğrenci, işsiz ya da ev hanımı olması durumunda masraflarını karşılayacak kişinin hazırlaması gereken evraklar aşağıdaki gibidir;

Sponsor Şirket Sahibi ise;

 Sponsor yazısı: Bağlı bulunulan şirketin antetli kağıdına yazılmalı ve sponsor olunacak kişiye yakınlık derecesi belirtilmelidir. 
 4B hizmet dökümü
 Güncel tarihli şirket evrakları: Faaliyet belgesi, vergi levhası, İmza Sirküleri, sicil gazete fotokopisi
 Banka hesap dökümü: En az 35.000 TL bakiye içermeli, son 3 aylık banka hareketleri sunulmalıdır.

Sponsor SGK'ya bağlı olarak çalışan ise;

 Şirket yazısı: Belgenin içinde kişinin şirketteki pozisyonunu içeren bilgiler olmalı.
 Sponsor yazısı 
 Güncel tarihli şirket evrakları
 SGK işe giriş bildirgesi ve 4A hizmet dökümü
 Maaş bordrosu

Sponsor Kamu Kurumu Çalışanı ise;

Çalışma belgesi
Görev kimlik kartı fotokopisi
Maaş bordrosu
Sponsor yazısı
Sponsor Emekli ise

Sponsor yazısı 
Emekli kartı fotokopisi
Yunanistan Ziyaretçi Vizesi İçin Gerekli Evraklar genel bazda yukarıdaki gibidir. Ancak mesleki anlamda ya da varsa özel bir durumunuz var ise evraklarınız farklılık gösterecektir. Danışmanlarımızı arayarak iş birliğimizde başvurunuzu yapmanız durumunda evrak listeniz size özel tanımlanarak başvurunuz gerçekleştirilecektir.

Yunanistan Ziyaret Vizesi Ret

Yunanistan Ziyaret Vizesi Ücreti

Yunanistan ziyaret vizesi ücreti seyahat sürenize göre farklılık gösterecektir. Bu ücret Yunanistan Büyükelçiliği tarafından her sene başı yenilenerek kamuoyuyla paylaşılmaktadır.

Yunanistan vize ücreti 2024 tarifesinde kısa vadeli ziyaretler için harç 80 Euro olarak listelenmektedir. Bu ücret sadece idari bazda alınır. Başvuru merkezine ödeyeceğiniz ücret dahil değildir. Ayrıca başvuru süresince konsolosluk dışında ödeyeceğiniz hiçbir ücret bu kapsamda olmayacaktır.

Seyahat sürenize ve varsa özel durumunuza ait hesaplamanızı Yunanistan vize danışmanlık hizmeti kapsamında gerçekleştirmekteyiz. Danışmanlarımızı aramanız durumunda size özel ücretlendirme hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Yunanistan vize ücreti ret cevabı ya da başvurunuzdan vazgeçmeniz durumunda iade edilemez. Ayrıca aile fertleri de dahil olmak üzere devredilemez. Zaman ya da maddi kayıplar yaşamamak adına evraklarınızın belirtilen şartlara uygun şekle ve niteliğe sahip olması gerekmektedir. Profesyonel yardımla Yunanistan Ziyaret Vizesi başvurunuzu gerçekleştirmeniz bu sebeple önemlidir.

Yunanistan ziyaret vizesi ücreti konusunda daha fazla bilgi için lütfen danışmanlarımızla iletişime geçiniz. Size özel hesaplamanın ardından seyahat sigortanıza ait tekliflerle birlikte tam ödeyeceğiniz ücreti öğrenebilirsiniz.

Yunanistan Ziyaret Vizesi Çıkma Süresi

Yunanistan ziyaret vizesi başvuruları ortalama olarak 4-8 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Konsolosluk vize merkezleri her iki ülkenin resmi tatil günlerinde hizmet vermemektedir. Yunanistan Ziyaret Vizesi Çıkma Süresi hesaplanırken bu konu dikkate alınmalıdır.

Ayrıca Türkiye ikamet izinli yabancı pasaportlarla yapılan başvurular da standart yapılan başvurulardan daha uzun sürede neticelenmektedir. Bu nedenle 3 aydan erken olmamak kaydıyla başvuru sürecinizi başlatmalısınız. 

Sistem arızası, güncel diplomatik süreçlerde zaman hesaplamanızda önem teşkil eder. Son dönemde vize işlemleri yaşanan pandemi nedeniyle güncel değişiklere sebep olmaktadır. Ayrıca bu güncel değişiklikle ek evraklar da talep edilebilmektedir. Yunanistan Ziyaret Vizesi Danışmanlarımızdan detaylı bilgi alarak işlemlerinizi başlatmanızı öneriyoruz. 

Azami 1 ay öncesinde başvurunuzu yapmanız durumunda olası ret, evrak talebi ya da diğer riskler için bir zaman tasarrufu yapma imkanınız olacaktır. Seyahatinizin gecikmemesi, ertelenmemesi adına lütfen başvurunuzu son 15 günlük süreye sıkıştırmayınız.

Yunanistan Ziyaret Vizesi Çıkma Süresi sadece sisteme dosyanızın verilesini kapsamaz. Başvuru öncesi yaşayabileceğiniz aksaklıklar da bu süreye dahil edilerek hareket edilmelidir.

Yunanistan Vize Reddi 2024

Yunanistan Vize Reddi alacağınız olası cevaplardan biridir. Eksik evrak, güncel olmayan belge ya da önceki vize ihlalleriniz sebebiyle ret alabilirsiniz.
Yunanistan Ziyaret Vizesi başvurunuza ret almanız durumunda size bir evrak iletilecek ve burada ret konunuz belirtilecektir.

Ret mektubunuzu ofislerimize ilettiğinizde danışmanlarımız sorunu ortadan kaldırarak başvurunuzu yineleyecektir.

Olası bir ret durumu sizi hem zamansal bazda hem de maddi anlamda olumsuz etkileyecektir. Yunanistan Ziyaret Vizesi için ödediğiniz tüm ücretler yanacak ve seyahatinizin zamanı yakın bir tarih ise ertelemenize sebep olacaktır. Stressiz, asgari riskle başvuru için danışmanlarımızla iletişime geçerek bulunduğunuz noktadan ayrılmadan, güvenle işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

Yunanistan vize fiyatları, Yunanistan Vize Reddi, başvuru evrakları, kişisel hesaplamalar, rezervasyonlar ve benzeri tüm konularda uzman ekibimizle iş birliği yaparak başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Vize ciddi iştir, risk almayın.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek