Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Yunanistan Vizesi

Yunanistan Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Yunanistan Cenaze İşlemleri Nasıl Yapılır?

Ülkemizin en kritik komşularından olan Yunanistan vatandaşlığı bulunan pek çok kişi ülkemizde yaşamaktadır. Bazen bir kaza sonucunca bazen de doğal nedenle oluşan vefatlar için cenazenin nakli gerekebilir. Bu yazımızda size Yunanistan’a cenaze nakli nasıl yapılır? Cenaze nakli için hangi belgeler gerekir gibi soruların yanıtını vermeye çalışacağız.

Yunanistan Cenaze Nakli İçin Gereken Belgeler

Yunanistan’a cenaze nakli yapabilmek için hazırlanması gereken bazı zorunlu belgeler bulunur. Bu belgeleri resmî kurumlar aracılığı belirli bir sıra ile almak gerekir. Bu belgelerden ilki vefat eden kişinin ölümünü ifade eden ölüm belgesidir.

Ölüm belgesi almanın yolları ölümün gerçekleştiği yere ve koşullara göre farklılık gösterir. Ölüm eğer doğan nedenlerden ötürü evde gerçekleştiyse, adresin bağlı bulunduğu belediyenin aranarak tabip talep edilmesi gerekir. Belediyeden gelen tabip evde gerekli incelemeleri yaparak uygun görmesi halinde ölüm belgesini düzenler ve ilgililere teslim eder. Eğer ölüm hastanede gerçekleşmiş ise ölüm belgesinin hastane doktorları tarafından düzenlenmesi gerekir. Ölümün gerçekleştiği hastane yetkililerinden talepte bulunularak ölüm belgesini edinebilirsiniz.

Ölümün şekli ya da süreç herhangi bir gerekçe ile adli bir vakanın bir parçası olmuşsa, ölüm belgesinin alınabilmesi için Cumhuriyet Savcılıklarına gidilmesi gerekir.  Kişinin vasileri tarafından cumhuriyet savcılıklarına yapılan başvurunun ardından detaylıca hazırlanmış bir ölüm belgesi edinilebilir.

Yunanistan’a nakledilecek cenaze üzerinde bir otopsi işlemi yapılmış ise, ölüm belgesinin alınabilmesi için incelemenin yapıldığı adli tıp kurumuna başvurmak gerekir. Adli tıp kurumu uzmanları gerekli incelemelerin yapılmasının ardından yapılan işlemler ve gözlemleri de barındıran ölüm belgesini talep sahibine iletirler.

Ölüm belgesi alındıktan sonra Yunanistan’a cenaze nakledebilmek için alınması gereken bir diğer belge ise Formül C belgesindir. Formül c belgesi üzerinde vefat eden kişinin kimlik bilgileri, ölüm nedeni, bedeninde yapılan gözlemler gibi pek detay bulunur. Formül C belgesini alabilmek için öncesinden alınan ölüm belgesi ile en yakındaki nüfus müdürlüğüne gidilmesi gerekir. Nüfus müdürlüklerince yapılan kayıt işlemlerinden sonra Formül C Belgesi alınabilir.

Formül C ve ölüm belgesinin alınmasının ardından belediyeye gidilmesi ve yol izin belgesi alması gerekir. Bu belge Yunanistan’a cenaze göndermek için zorunlu olarak alınması gereken bir diğer belgedir. Belediye görevlileri tarafından düzenlenecek yol izin belgesi alındıktan sonra son ekran olan tahnit raporu alınabilir hale gelir.

Tahnit raporu verilebilmesi için öncesinde tahnit işlemlerinin yapılmış olması gerekir. Tahnit işlemi cenazenin sevke uygun şekilde hazırlanması işlemine denir. Beden öncelikle iyice yıkanıp temizlenir. Temizlikten sonra bedenin kanvas bir örtüye ya da çuval benzeri bir örtüye sarılması gerekir. Ardından bedenin ve nakil işleminin gereklilerine göre ahşap, metal çinko ya da kurşun bir tabutun içine konulur. Bu aşamada nakil esnasında herhangi bir sıvı ya da koku sızıntısının olmaması için gerekli tedbirler alınır. Bedende eğer bulaşıcı bir hastalık olma ihtimali varsa tabutun kapağının lehimlenerek sızdırmazlığının desteklenmesi gerekir. Bütün bu aşamalar olduktan sonra tahnit raporu, tahnit işlemlerini yapan kurum tarafından teslim edilir.

Şu ana kadar saydığımız dört belge olan ölüm belgesi, formül c, yol izin belgesi ve tahnit raporunun alınması ile gerekli belgeler tamamlanmış olur ve nakil işlemlerine başlanabilir.

Yunanistan Cenaze Nakil Süreçleri

Yunanistan’a cenaze nakledebilmek için gerekli olan evraklar tamamlandıktan bazı işlemlerin yapılması gerekir. Bu noktada yapılacak olan işlemler nakil şekline göre farklılık gösterir.

Yunanistan’a bu nakil işlemi havayolu ile yapılacak ise edinmiş olduğumuz belgeleri havayolundaki gümrük görevlilerine sunmak gerekir. Cenazeye eşlik edecek bir refakatçi olması haline bu refakatçinin bilgileri de iletilir. Cenaze yanında eşlikçisi olmadan yola çıkacak ise de, Yunanistan’da karşılayacak kişinin bilgilerinin verilmesi gerekir. Gümrük görevlilerince yapılan kontrollerin ardından kayıt işlemleri tamamlanır cenaze uçağa yüklenebilir.

Cenaze Yunanistan’a karayolu ile gönderilecek ise de gümrük kayıtlarının kara sınır kapılarından yapılması gerekir. Cenazenin nakli için kullanılacak olan araca bağlı bilgilerinde sunulmasının ardından nakil gerçekleşebilir.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek