Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Yunanistan Vizesi

Yunanistan Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Yunanistan Turistik Vize Nasıl Alınır?

Yunanistan turist vizesi olarak da adlandırılan bu vize türü Schengen vizesi şartları kapsamındadır. Bordo pasaport sahipleri Yunanistan ziyaretleri için vize almak zorundadır. Diğer pasaport sahipleri ise tanımlanan süre olan 90 gün sınırını aşmamak kaydı ile vizeden muaftırlar.

Yunanistan Schengen kapsamında yer alan vize şartlarını uygulaması sebebiyle ziyaretinde en uzun konaklamayı ve ilk giriş yapacağı ülkeyi Yunanistan seçen kişilere bu vizeyi tanımlamaktadır. Önceki ziyaretlerinizde bu duruma uyumlu bir seyahat geçirmediyseniz;  vize ihlali olarak değerlendirilebilir ve yeni başvurunuzda vize reddi alabilirsiniz.

Yunanistan Vizesi uzmanlarımızın hazırlamış olduğu bu yazı ile başvuru sahiplerinin en çok sorduğu;

Yunanistan vizesi ne kadar?

Yunanistan vizesi kaç günde çıkar?

Yunanistan vizesi gerekli evraklar nelerdir?

Gibi soruların cevaplarını bulabilirsiniz. 

Yunanistan Turistik Vize başvurularınızı alanında ve Yunanistan vize konusunda uzman danışmanlarımızla ofisinizin ya da evinizin konforunda başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Hizmetimizden faydalanmanız için bize iletişim numaralarımızdan ya da sayfamızın sağ al köşesinde bulunan canlı destek servisinden bize ulaşmanız yeterli olacaktır.

Yunanistan Turistik Vize İşlemleri

Yunanistan vize işlemleri Yunanistan Büyükelçiliği himayesinde Konsolosluk vize noktalarından yürütülmektedir. Yunanistan Turistik Vize işlemleri ile ilgili adımlara başlamadan önce kategorinizin doğru olup olmadığından ve başvuru yapacağınız tarih ve olası sonuçlanma tarihine göre seyahat planlamanızı yaptığınızdan emin olmalısınız. Son 15 gün içinde yapılan başvurular genel anlamda risk taşımaktadır. 

Yunanistan vize başvurusu online formun doldurulması ile başlar. Bu form üzerinde verdiğiniz cevaplar üzerinden evrak listeniz belirlenir. Bu sebeple seyahat sebebiniz, süreniz açık ve net olmalıdır. Yanlış evraklarla başvuru yapmak istemezsiniz. Eğer Yunanistan Turistik Vize başvurunuzu İstanbul Konsolosluğu üzerinden yapacaksanız ve sunulan evraklarınız (iş evrakları, banka bilgileri, eğitim belgeleri gibi) ikametgahınız ile birlikte isminize kayıtlı son aya ait faturanızı da belgelerinize eklemeniz gerekecektir.

Yunanistan konsolosluğu vize işlemleriniz devam ederken, incelemeniz sürerken sizi mülakata çağırabilir, ek ya da alternatif evrak talep edebilir. Bu sebeple Yunanistan Turistik Vize başvurunuzu yapmadan önce deneyimli bir danışman ile yol almanızı tavsiye ediyoruz. Vize başvurularında en çok yapılan hatalar usule uygunsuz evrak teslimidir. Her ne kadar evrak listeniz, vize harçlarınız net olarak belirtilse de sizi farklı kılan özellikler, seyahat süreniz kişiye özel evrak ya da harç hesaplama gerektirecektir.

Yunanistan vize işlemleri için çalışmanıza başlamadan önce seyahat sürenizi, amacınızı netleştirerek evrak listenizi danışmanlarımızdan talep edebilirsiniz. Formunuzu alacağınız bilgiler ışığında doldurarak olası risklerden kendinizi korumuş olursunuz.

Yunanistan Turistik Vize Evrakları

Yunanistan Turistik Vize Evrakları kişisel, mali ve mesleki durumunuzun özeti niteliğindedir. Evraklarınızın en az son 3 ay içinde alınmış olması gerekir. İstisnai durumlarda ya da belge farklılığı söz konusu olduğunda bu tarih son 10 gün olarak belirlenir.

Nüfus cüzdanı fotokopisi – Nüfus Kayıt Örneği – Güncel bilgilerinizin olduğu nüfus cüzdanınız ve aile fertlerinizin ve ikamenizin belirtildiği nüfus kayıt örneğiniz dosyanızda bulunmalıdır.
Pasaport – Nüfus cüzdanınızdaki tüm bilgilerle aynı olan pasaportunuz son 10 yıl içinde alınmış, yıpranmamış ve okunaklı olmalıdır. Pasaportunuzda yer alan fotoğrafınız güncel halinizi karşılamalı, iki boş sayfası olmalı ve seyahatinizin bitiminden sonra 3 ay daha geçerliliği bulunmalıdır. Varsa eski pasaportlarınızın da Yunanistan Turistik Vize dosyanızda bulunması gerekmektedir.
Yunanistan vize başvuru formu - Schengen vize başvuru formu olarak da adlandırılan formu, eksiksiz olarak doldurmalı ve tüm evraklarınızın formda verdiğiniz bilgiler üzerinden talep edildiğini unutmamalısınız. Evrak ile teyit edemeyeceğiniz bilgiler sizi zor durumda bırakabilir. Fotoğrafınız ve imzanızın da formda bulunması gerekir. Türkçe ve Yunanca doldurulabilecek olan form örneği için tıklayınız.
Biometrik fotoğraf – Karşıdan çekilmiş, fonu beyaz olarak çalışılmış biometrik ölçü ve özellikleri taşıyan güncel fotoğrafınız dosyanızda olmalıdır. Daha önceki vizelerinizde kullanılmamış ve güncel olması gerekir.
Seyahat sağlık sigortası – Uluslararası seyahat şartlarını taşıyan, seyahatinizin tamamını kapsayan, yaş sınırı olmayan ve 30.000 Euro olan sigorta poliçesi Yunanistan Turistik Vize başvurusu için asli belgelerden biridir. Danışmanlarımızdan sigorta tekliflerini alabilir uygun olan poliçeyi dosyanıza tanımlayabilirsiniz.
Vize Talep Dilekçesi- Seyahat tarihlerinizin, seyahatinizin masraflarının nasıl karşılanacağının bilgisinin de yer aldığı dilekçe belgeleriniz ile birlikte teslime edilmelidir. Yunanistan turistik vize dilekçe örneği için tıklayınız.
Seyahat Rezervasyonları- Seyahatinizin tüm rezervasyon belgeleri dosyada olmalıdır. Konaklama ve gidiş/dönüş uçak biletlerinizin yanında ülke değiştirecekseniz ve belirtilen konaklama yerinden farklı bir yerde daha konaklayacaksanız o rezervasyon bilgilerini de eklemelisiniz.
Schengen vize ücreti dekontu – Seyahat sürenizi ve kategoriniz olan Yunanistan Turistik Vize ücretinizin ödendi belgesi dosyanızda olmalıdır. Vize ücreti hesaplamasının sürenize göre yapılması gerekecektir. Bazı özel durumlarda rakamlar farklılık gösterebilir.

Yunanistan Turistik Vize Mali Evraklar

Banka Hesap Dökümleri -  Son üç ayı kapsayan adınıza açılmış banka hesap hareketlerinizi bankanın yetkilisinin imzası ve imza sirküleriyle birlikte kaşeli olarak dosyanıza eklemelisiniz. Hesap hareketleriniz son üç ayı kapsamalı ve en az 35.000 TL bakiyesi bulunmalıdır.
Maaş Bordrosu- Eğer çalışan iseniz son üç aylık maaş bordronuzu dosyanıza eklemelisiniz. Banka hesabınıza yatan maaşlarınızın da son 6 aylık dökümü talep edilebilir.
Ek Gelir Belgeleri- Varsa gayrimenkul tapusu, ruhsat, kira gelir belgeleri de dosyanıza eklenecektir.

Yunanistan Turistik Vize Mesleki Evraklar

Çalışanlar için;

İşveren yazısı- Şirketin antetli kağıdına, Yunanistan Turistik Vize başvurusunda bulunan kişinin, görevi, izin süreleri, maaşı ve dönüşünde işe devamlılığını da belirten imza ve kaşe içeren evraktır. Dosyanıza orijinal olarak eklenmelidir.
Şirket Belgeleri - SGK  işe giriş barkotlu belge, son 3 aya ait kaşe ve ıslak imza ile onaylanmış maaş bordroları. Eğer yeni bir işe başladıysanız daha önceki iş yerinize ait bilgiler ve maaş bordroları sunulacaktır. Sözleşmeli işçi iseniz sözleşme fotokopisi Yunanistan vize belgeleri dosyanızla teslim edilmelidir. Ticaret Sicil Gazetesinin fotokopisi, güncel vergi levhası fotokopisi, imza sirküleri fotokopileri, son 3 aya ait faaliyet belgesi (imzalı ve kaşeli, orijinal olarak veya Ticaret Odasının web sayfasından çıkarılmış e-imzalı) dosyanızda mutlaka bulunmalıdır.
Şirket Sahipleri için yukarıdaki belgelerle beraber, şirket aidiyetini belgeleyen evraklar dosyaya eklenmelidir. Eğer daha önce VIS kaydınız yapılmadıysa ayrıca bölgenize en yakın Konsolosluk vize merkezine giderek parmak izi kaydınızı yaptırarak sisteme dahil olmanız gerekecektir.

Öğrenciler için ise Yunanistan Turistik Vize evraklarına İngilizce yazılmış, çevirisi yapılmış öğrenci belgesi de eklenecektir.
Henüz reşit olmamış başvuru sahipleri eğer aile ile birlikte seyahat edecekse her biri için form doldurulmalıdır. Eğer tek başına seyahat edecekse noter onaylı muvafakat name gerekli olacaktır. 12 Yaş altında çocukların parmak izi alınmamaktadır. Ancak randevu esnasında Konsoloslukta bulunmalıdır.

Yunanistan Turistik Vize Sponsor Evrakları

Öğrenci, ev hanımı gibi mesleki ya da mali konuda tam yeterlilik sağlayamayan başvuru sahipleri sponsor göstererek Yunanistan Turistik Vize başvurusu yapabilirler. Sponsorun maddi evrakları ve kişisel bilgileri sanki başvuru sahibi kendisiymiş gibi hazırlanmalıdır. Ayrıca sponsor olacak kişinin kime, niye, nasıl sponsor olacağını içeren bir dilekçe de yazması gerekmektedir.

Yunanistan vize işlemlerine ait verdiğimiz evrak listeleri kişiye özel değil genel evraklardır. Ülke uzmanlarımızı arayarak kişiye özel Yunanistan Turistik Vize Evrakları listenizi alabilirsiniz. Danışmanlığımız iş birliğinde güvenle, strese girmeden başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

Yunanistan Turistik Vizesi Ret

Yunanistan Turistik Vize Ücreti

Yunanistan Turistik Vize Ücreti her yılbaşında Büyükelçilik resmi sayfasından listelenerek duyurulmaktadır. Lakin seyahat süreniz varsa özel durumunuz rakamınızda değişiklik gösterebilir. Yunanistan vize ücreti 2023 kısa süreli turistik vize için 80 Euro Fiyat belirlemiştir. Diğer harcamalarınız, başvuru merkezi ücretiniz rakama dahil değildir.

Olası bir başvurunuzdan vazgeçme ya da ret alma durumunda ödediğiniz ücretler iade olmamaktadır. Aynı zamanda vize için ödenen ücretler aile üyeleri dahil kimseye devredilemez.

Yunanistan vize ücretinizi kategorinizi, seyahat sebebinizi danışmanlarımıza belirterek tam hesabınızı yaptırabilirsiniz. Çocuklar, özel durum ile Yunanistan ziyareti gerçekleştirecek kişiler için farklı prosedür uygulanabilir. Yunanistan Turistik Vize Ücreti ödenmeden önce seyahat sürenizi, seyahat sebebinizi ve yolculuk tarihinizi lütfen netleştirin. Vizeniz seyahatinize yetişemeyebilir ya da sistem arızası ya da resmi tatiller sebebiyle kötü sürprizlerle karşılaşıp ödediğiniz ücretleri yakabilirsiniz.

Yunanistan Turistik Vize Çıkma Süresi

Yunanistan vize şartlarını tamamlayan dosyalar sisteme alınır ve Büyükelçilik yetkililerince incelemeye tabi tutulur. Yunanistan Turistik Vize Çıkma Süresi başvuru yaptığınız döneme göre değişebilir. Resmi tatiller, diplomatik gelişmeler ya da güncel değişiklikler süreci uzatabilir.

Yunanistan vizeleri ortalama 5-15 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. 3 aydan erken olmamak koşuluyla başvuru sürecinizi vakit kaybetmeden başlatmanız yararınıza olacaktır. Belge ve evrakların güncelliği bakımından danışmanlarımız 1 ay öncesinden işlemlerinizin başlamasını önermektedir.

Yunanistan Turistik Vize Çıkma Süresi sadece vize dosyasının sisteme girişinden itibaren hesaplanmalıdır. Olası sistem arızaları, resmi tatiller ve diğer geciktirebilir durumlar ve sizin evraklarınızı tam teslim edip etmemeniz gibi dikkatten kaçan küçük unsurlar planlarınızı değiştirmenize sebep olabilir.

Yunanistan Vize Reddi

Yunanistan Vize Reddi tüm kategorilerde olduğu gibi Yunanistan Turistik Vize başvurularının sonucunda da alınabilir bir sonuçtur. Genelde evraklarla alakalı eksiklik, yanlış beyan ya da teyit edilemeyen bilgi üzerine çıkan ret sonuçları size bir belge ile bildirilir. 

Bu belgede vize reddinizin sebebi belirtilir. Eğer çözümlenebilir bir durum söz konusu ise sorunu çözüme kavuşturduktan sonra tekrar başvuru yapabilirsiniz. Aldığınız ret mektubunu ofislerimize ulaşarak danışmanlarımızla paylaştığınızda yeni başvurunuzu kolayca ve sorunsuz gerçekleştirebilirsiniz.

Yunanistan Turistik Vize reddi aldığınızda ne yazık ki işlemler boyunca ödediğiniz ücretler iade olmayacaktır. Hem zaman kaybı açısından kendinizi korumak hem de maddi kayıplar yaşamamak adına profesyonel yardım almanızı öneriyoruz. 

Yunanistan vize danışmanlık hizmetlerimiz hem seyahat ve başvurunuz öncesi; Yunanistan vize fiyatları hesaplaması,  Yunanistan vize başvuru evrakları listelerinin oluşturulması ve hazırlanması, randevu ve benzeri konularda sizi bilgilendirmeyi hem de seyahatiniz esnasında karşılaşabileceğiniz durumlara yönelik uyarılarla risk alabileceğiniz durumları asgari düzeyde tutmayı amaçlar.  

Yunanistan Vize Reddi, gerekli evraklar, güncel diplomatik gelişmeler vize işlem değişiklikleri için lütfen bize ulaşın…

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek