Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Yunanistan Vizesi

Yunanistan Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Yunanistan Transit Vize İçin Gerekli Evraklar Nasıl Alınır?

Makedonya’ya, Arnavutluk’a, Kosova’ya, Sırbistan’a geçmek için Yunanistan transit vize başvurusu yapacaklar transit vize başvurularını vize servisimiz aracılığıyla tamamlayabilirler.  Aşağıda transit vize başvurusunda bulunacaklar için istenen standart evrakların dışında çalışanlar, işverenler, çiftçiler, emekliler, 18 yaş altı başvuru sahipleri, öğrenciler ev hanımları için gerekli evrakları bulabilirsiniz. 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve Türkiye’de ikamet eden yabancı uyruklu vatandaşlar lütfen yetkililerimizi arayarak şahsi durumunuza uygun başvuru prosedürleri hakkında bilgi alınız. Dilerseniz kişisel durumunuzu, seyahat nedeninizi ve planladığınız seyahat tarihlerini içerir bilgi e-mailini bilgi@happyturizm.com adresine mail atabilirsiniz.

Standart Evraklar

Yunanistan Transit Vize Başvuru Formu

Tam ve eksiksiz doldurulmuş ve şahsen imzalanmış Yunanistan vize başvuru formu

Pasaport

Seyahat bitiş süresinden sonra pasaport geçerlilik süresinin en az 3 ay kalmış olması gerekir. Pasaport. Pasaportunuz son 10 yıl içerisinde temin edilmiş olmalı ve en az iki adet boş vize sayfası bulunmalıdır. Pasaportunuz vizenin bitiminden sonra 3 ay daha geçerliliğe sahip olmalıdır. Eğer varsa önceki pasaportlarınızı ve önceki pasaportlarınızın işlenmiş sayfalarını sunmalısınız. 

Pasaportunuzda fotoğrafınızın bulunduğu sayfanın fotokopisi. Daha önce Schengen veya başka bir ülkeden vize alıysanız Amerika, Birleşik Krallık, Avustralya, Japonya, İrlanda, Yeni Zelanda başta olmak üzere önceki vize fotokopileri

Şahsi Banka Hesap Özeti ile Banka İmza Sirküleri

Hesap özeti son 3 ayı kapsamlı, en az 35.000TL bakiye gözükmeli, hesap özetinde bankanın kaşesi ve ıslak imzası olmalı ve ayrıca bankanın imza sirküleri alınmalıdır.

Biyometrik Fotoğraf

Son 6 ay içinde çekilmiş, güncel biyometrik fotoğraf. (Fotoğraf beyaz arka zeminde 3,5 cmx4,5 cm biyometrik çekilmiş olmalı ve başvuru formunun sağ üst köşesine denk gelecek şekilde zımbalanmalı).

İşveren yazısı

Şirketin antetli kağıdına konsolosluğa hitaben; seyahat amacınızı, seyahat tarihlerinizi ve vize bitiş tarihinden önce ülkeden ayrılacağınızı taahhüt ettiğinizi beyan ederek dilekçeyi hazırlayın. Dilekçe kaşeli ve ıslak imzalı olmalıdır.

Seyahat sağlık sigortası

Seyahat sağlık sigortası. (Seyahat sağlık sigortası 30.000 Euro teminatlı olmalı, Schengen bölgesindeki tüm seyahat sürenizi kapsayacak şekilde hazırlanmış olmalıdır.)

Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

Ön ve arka yüzü tek sayfada çekilmiş olmalıdır.

Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği

Aile ve adres bilgilerini içermelidir.

Öngörülen ulaşım aracına ilişkin kanıtlayıcı belgeler 

Havaalanı transit vize talep edecekler seyahat amacını oluşturan ülke uçuş dokümanlar

Yunanistan Kapı Vizesi

Ek Gelir Belgeleri

Müracaatçının malvarlığını kanıtlayıcı belgeler; varsa tapular, banka hesap cüzdanlarının orijinalleri veya bankadan alınmış kaşe ve imzalı hesap dökümü.
Uyarı (!) 01.01.2016 tarihinden itibaren yenilenen ehliyetler uluslararası ehliyet olarak kabul edilmekte olup, beynelmilel şoför ehliyeti yerine geçmektedir. Şirketin antetli kağıdına yazılmış, seyahat amacını belirtir dilekçe

Mesleksel Evraklar

Çalışanlar için:

Şirketin anteti kağında yazılmış , kışının pozisyonunu, işe başlama tarihi, maaşını, izinli olduğu süreyi ve ve dönüşünde ise devam edeceğini teyit eden mektup (original olmak zorunda).

Son 3 aylık Maaş bordrosu,İşe giriş bildirgesi (barkodlu), 4 A Hizmet (e-devletten barkodlu ya da SGK’dan ıslak kaşeli imzalı SGK dökümü)

Şirket Sahipleri:

Şirket Yazısı: Şirketinizin antetli kağıdına seyahat tarihlerinizi ve nedeninizi belirtir dilekçe hazırlayarak ibraz etmelisiniz, sunulacak dilekçe ıslak imzalı olmalıdır. 
Hesap Dökümü: Eğer internet bankacıığından döküm alacakanız bankaya onaylatmanız gerekecektir.
Son 3 aya ait faaliyet belgesi: (orijinal ıslak imzalı ve kaşeli veya İTO’nun resmi web sayfasından alınmış e-imzalı çıktı kabul edilmektedir.)
Ticari sicil gazete fotokopisi
Vergi levhası fotokopisi
İmza sirküleri

Ev hanımları:

Geçiminizi nasıl sağladığınıza dair kanıtlar; ev hanımlarının işi şirket sahibi ise şirket dokümanları (son 3 aya ait orijinal faaliyet belgesi veya ITO’nun web sayfasından alınmış e-imzalı çıktı) Ticari sicil gazete fotokopisi)

Çiftçiler:

Ziraat odası tarafından verilen çiftçilik belgesi

Emekliler:

Emekli maaşını gösterir, son 3 aylık banka hesap özeti ve e devlet şifresi ile sistemden alınmış barkodlu emeklilik belgesi

Öğrenciler:

Yeni tarihli Öğrenci belgesi (e devlet sifresi ile sistemden alınmış bakodlu öğrenci belgesi) Çalışmayanlar için gerekli belgeler: Geçimini sağlayan kişiye ait geçim evrakları (kişi çalışmıyorsa, daha önce çalışmışsa geçmişe yönelik 4a hizmet dökümü ve son 3 aylık imzalı kaşeli banka hesabı, fakat hiç çalışmadıysa veya öğrenci ise anne yada babadan dilekç,e o kişiye ait kimlik fotokopis,i ait iş evrakları ve son 3 aylık bankadan imzalı kaşeli banka hesap dökümü

Finansal destek belgeleri:

Ekonomik durumunuzu belirten belgeler (banka dökümü şirkete veya başvuru sahibine ait) kaşeli ve imzalı.

Başvuru sahibi tarafından yazılan seyahat amacını belirten dilekçe. (Seyahat masrafları başkası veya ebeveyn tarafından karşılanıyor ise karşılayan kişi tarafından yazılan dilekçe)

Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği

Yabancı başvuru sahipleri:

Türkiye’de oturma izni ve varsa çalışma izni

(*) Asıl gidilecek ülkenin vizesi veya oturma izni ve asıl gidilecek ülkeye ait ulaşım biletleri ve konaklama rezervasyon dokümanlarınızı da başvuru dosyanıza eklemeyi unutmayınız.

(*) Yunanistan transit vize başvuru koşulları ve konsolosluk tarafından belirlenen detaylı evrak listesi için bizi arayınız. 

Başvuru sahibi reşit değil ise (18 yaş altı);

18 yaş altındaki başvuru sahibi tek başına ya da sadece bir ebeveynle birlikte seyahat ediyorsa her iki ebeveynden ya da yasal veliden noter onaylı muvafakatname belgesi alınması gerekmektedir. Boşanmış çiftler çocuğun velayetini gösteren mahkeme kararını da sunmalıdırlar. 

18 yaş altı başvuru sahiplerinin yukarıda belirtilen evrakların hazırlanması her çocuk için ayrı başvuru yapılması gerekmektedir. 

12 yaş altından küçük başvuru sahipleri biyometrik prosedürde muaftılar, parmak izi beyanı için ilgili merkezde hazır bulunması zorunluluğu yoktur, ancak ayrı başvuru dosyası hazırlanmalıdır. 

Sunduğunuz belgeler (iş evrağı, tapu, banka hesap cüzdanı, öğrenci belgesi) Yunanistan Başkonsolosluğu yetki alanı haricinde ise, Başkonsolosluğun yetki alanı dahilindeki illerde ikamet ettiğinizi kanıtlamanız talep edilebilir. 

Yunanistan'a Araçla Gidecekseniz;

Yunanistan'a aracınız şile seyahat etme planınız varsa ve araç size aitse aşağıdaki belgeleri sunmalısınız;

Ehliyet (Ehliyet uluslararası olması gerekmektedir.  01.01.2016 tarihinden sonra yenilenen ehliyetler uluslararası ehliyet olarak kabul edilmektedir, beynelmilel şoför ehliyeti yerine geçmektedir.)
Araç ruhsatı
Yeşil sigorta 
Seyahat amacını ve süresini içerir dilekçe
Araç 3. bir şahsa ait ise ( aile, arkadaş veya şirket vb.) yukarıdaki evraklara ek olarak araç sahibinden yetki yazısı sunmanız gerekecektir.
Yeşil Sigorta

Yunanistan'a araçla gidecekseniz yeşil sigorta (uluslararası araç sigortası) yaptırmanız gerekmektedir.  

Beynelmilel Ehliyet

Yunanistan'a araçla seyahat edecekseniz uluslararası geçerli ehliyetinizi sunmanız gerekmektedir (Beynelmilel Ehliyet). Beynelmilel ehliyet 1 günde çıkar. Beynelmilel Ehliyeti kurumumuz sizin adınıza çıkarmaktadır. Sürücü Belgesi (sürücü belgesinde yazmıyorsa T.C. kimlik numarasını belirtin), Beynelmilel ehliyet için 2 fotoğraf yeterlidir.

yunanistan yeşil sigortauluslararası ehliyet

Yunanistan Transit Vize Kaç Günde Çıkar?

Yunanistan transit vize başvuruları ortalama olarak 4-6 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Bu süreler Yunanistan Konsolosluğu ve Yunanistan Büyükelçiliğinin yoğun olduğu günler olan resmi tatiller öncesinde yapılan başvurularda uzayabilmektedir.

Yunanistan Transit Vize İşlemlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Her müracaatçı Yunanistan transit vize için başvuru formlarını doldurmalıdır. Yunanistan transit vizesi için gerekli belgeler her bir müracaatçının başvuru formuna eklenir. Anne, baba ve çocuklu aileler için 4 adet Schengen vize başvuru formu doldurulması ve her bir birey için ayrı ayrı gerekli dokümanların eksiksiz olarak hazırlanması gerekmektedir.  
Müracaatçılar çalışmıyor ve geçimleri aile üyesi tarafından karşılanıyor ise (çocuk, öğrenci, ev hanımı vb.) masrafları karşılayan aile üyesinin finansal yeterliliğini gösteren tüm belgelerin fotokopileri çalışmayan müracaatçının başvuru dosyasına eklenmelidir. 
25.09.2014 tarihinden itibaren herhangi bir Schengen ülkesine parmak izi (VIS) verdiyseniz,  şahsen başvuruda bulunmanıza gerek yoktur.  
Başvurunuzu 3. bir şahıs gerçekleştirecekse, bu kişinin nüfus cüzdanı fotokopisinin ve sizin yetkilendirme yazınızın müracaatınız esnasında ibraz edilmesi gerekmektedir. 

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek