Bulgaristan Vizesi

Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Bulgaristan Vizesi

Bulgaristan Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

1978 Göçmenleri için Bulgaristan Vatandaşlık İşlemleri Nelerdir?

 

1978 yılında Bulgaristan’dan Türkiye’ye gelen kişilerin göçleri iki ayrı başlık altında değerlendiriliyor. Birincisi‘zorla göç ettirilenler’ikincisi de ‘gönüllü olarak gelenler.’ 1978’de gelenler, gönüllü geldiğini kabul ettikleri için Bulgaristan vatandaşlığından çıkarılmış oluyorlar. Bu nedenle tekrar vatandaşlık başvurusu yaptıklarında daha uzun bir süreç gerekiyor.

Zorla göç ettirilenler ise vatandaşlıktan çıkarılmadıkları için onların vatandaşlıklarını geri alması daha kısa sürede gerçekleşebiliyor. Kişinin başvuruda bulunmadan önce Bulgaristan vatandaşı olup olmadığını sorgulatması gerekiyor. Çıkacak sonuca göre ya direkt başvurusunu gerçekleştirebilir ya da önce D vize ile Oturum İzni alarak Bulgaristan’da geçirdiği 5 yıllık sürecin sonunda vatandaşlığa başvuru yapabilir.

Bu arada şunu hatırlatmakta fayda vardır; 1978 göçmeni hayatta değilse vatandaşlık hakkı çocuklarına geçmiyor. Yazımızın devamında 1978 göçmenlerinin vatandaşlık başvuru prosedürü, evrakları ve vatandaşlık sorgulatma işlemlerine dair detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Vatandaşlık başvuruları zor, uzun ve karmaşık bir süreç olduğundan danışmanlık hizmeti almanızı öneririz. Happy Turizm Vize - Danışmanlık yetkililerimize vekâlet verdiğiniz takdirde vatandaşlık sorgulamanızı yaptırabilir, D vize başvurunuzu birlikte yönetebiliriz.

Bulgaristan 1978 Göçmenlerinin D Vize Başvurusu İçin Gerekli Evraklar

Biometrik Fotoğraf: Son 6 ay içerisinde çekilmiş olmalı.
Pasaport: En az 2 yıl geçerliliği olmalı.
Doğum Belgesi: Başvuru sahibinin Bulgaristan’da doğduğu şehrin Nüfus Müdürlüğü’nden alınmalı. (Akt za rajdane)
İsim Denklik Belgesi: Bağlı olduğunuz İlçe Nüfus Müdürlüklerinden alınabilir.
Apostilli Sabıka Kaydı: Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı’ndan tasdikli, Bulgarca tercümesi yapılmış olmalı.
Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği: (Türkiye'ye geliş ve Türk vatandaşlığına geçiş tarihleri görünmeli) Kaşeli ve ıslak imzalı.
Bulgaristan vatandaşı olmadığınıza dair yazı: Bulgaristan Adalet Bakanlığı’ndan alınmalı.
Hangi anlaşmaya göre göç ettiğinize dair yazı: Bulgaristan’da yaşadığınız bölgenin  belediyesinden alınmış olmalı.
Banka Hesap Dökümü: Bulgaristan’da adınıza açılmış hesabınıza ait banka referans mektubu.
İkamet edeceğiniz adresinize ait noter onaylı kontrat ile kontratı yapan ev sahibinden noter onaylı taahhütname. (Başvuru sahibinin kendi evinde kalacağını beyan eden)

Ek Hizmetlerimiz

Tüm vize türlerinde olduğu gibi D vize başvurularında da kişinin Bulgaristan’da kalacağı süreyi kapsayan ‘Seyahat Sağlık Sigortası’ yaptırması gerekmektedir. Bu evrakı talebiniz halinde ofisimizde yaptırabilirsiniz.

Başvuru sahibi Bulgaristan’a aracıyla gitmek isterse ‘Yeşil Sigorta’ yaptırması da gereklidir. Yine bu belgeyi de 1 gün içerisinde ofisimizde çıkartabilmekteyiz. Ayrıca D vize başvurunuz sırasında ihtiyacınız olacak tercüme, noter tasdiki gibi işlemleriniz içinde yetkilimizle irtibata geçebilirsiniz.

Bulgaristan 1978 Göçmenlerinin D Vize Başvuru Prosedürü
İsim Denklik Belgesi Çıkartın
Bulgaristan göçmenlerinin Türkiye’deki isimleri ile Bulgaristan’daki resmi belgelerinde yazan isimleri farklı olabiliyor. Kişi D vize başvurusunda bulunmadan önce İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne dilekçe yazarak İsim Denklik Belgesi almalıdır. Bu belge ile aynı kişi olduğunu ispatlamış olur.

Doğum Belgesinizi Alın

1978 göçmenlerinin D Vize ve vatandaşlık başvurularındaki bir diğer önemli belgede Doğum Belgesi’dir. Bulgaristan’daki ve Türkiye’deki belgelerinde doğum tarihleri farklı olan kişiler önce Bulgaristan’da doğdukları ve kütüğe bağlı oldukları bölgenin muhtarına giderek Doğum Belgesi almalıdır.

Doğum Tarihlerinizde Farklılık Varsa Düzelttirin
Türkiye’deki Asliye Hukuk Mahkemesine başvurarak doğum tarihini düzelttirmelidir. Eğer Doğum belgesini çıkartmak için Bulgaristan’a gidecek zamanınız yoksa ya da prosedürlerle zaman kaybetmek istemiyorsanız ofisimizi aramanız yeterli. Yetkililerimize vekâlet verdiğiniz takdirde sizin Bulgaristan’a gitmenize gerek kalmadan Doğum Belgenizi alıp size teslim ediyoruz.

Bulgaristan Vatandaşlığı Sorgulama
1978 göçmenlerinin birçoğu Türkiye’ye gönüllü olarak geldiklerini beyan ettikleri için vatandaşlıktan çıkarılmış bulunuyorlar. Tekrar Bulgaristan vatandaşlığı başvurusunda bulunmaları için vatandaşlık durumlarını sorgulatmaları gerekiyor. Bulgaristan Adalet Bakanlığı’na başvurarak sorgulama işlemini gerçekleştirebilirler.

Eğer bu sorgulama sonucunda ‘Bulgaristan vatandaşı değildir’ şeklinde bir cevap alırlarsa önce D vize ardından da ‘Oturum İzni’ alarak vatandaşlık işlemlerini gerçekleştirebilirler. Bu işlem için de Bulgaristan’a gidecek vaktiniz yoksa yetkilimize vekâlet vermeniz yeterli olacaktır.

Evraklarınızı Ofisimize Gönderin
İsim Denklik Belgesi ve Doğum Belgesini temin edip diğer başvuru evraklarınızı hazırladıktan sonra kargo yoluyla size en yakın ofisimize gönderebilirsiniz. D vize başvurunuzla ilgili karar mercii sadece Bulgaristan Dışişleri Bakanlığıdır. Ofisimiz size sadece evrakların hazırlanması ve randevu sürecinde danışmanlık hizmeti verecektir.

Bulgaristan temsilciliklerinden randevu almak biraz uzun bir zaman alabiliyor. Bunun için yetkilimizle iletişime geçerseniz sizinle konuşarak uygun gün ve saatte randevunuzu ayarlayacaklardır.

Yetkilimiz Evraklarınızın Kontrollerini Sağlayarak Sizleri Bilgilendirecek
Belgeleriniz yetkililerimizin eline ulaştığında hemen kontrollerini  sağlayacaklardır. Yetkilimiz, eski tarihli, eksik ve yanlış belgeleriniz çıktığında sizi hemen bilgilendirecek ve en yakın zamanda eksik belgeleri tamamlamanızı isteyecektir.

Başvuru Gününüzü Belirliyoruz
D Vize başvuruları Bulgaristan Konsoloslukları ve Büyükelçiliğine  şahsen yapılmaktadır. Ancak randevu almak biraz uzun ve zor bir süreçtir. Belgelerinizi hazırlayıp ofisimize gönderdiğiniz takdirde yetkilimiz kontrollerini yapar ve size uygun bir gün ve saate randevunuzu alır. Randevu günü evraklarınızla birlikte Bulgaristan konsolosluğu ya da Büyükelçiliğe giderek başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Vize yetkilileri gerek gördükleri takdirde sizi yüz yüze görüşmeye çağırabilirler ya da ek evrak hazırlamanızı isteyebilirler.

1978 Göçmenleri D Vize Başvuruları Kaç Günde Çıkar?

1978 Göçmenlerinin D Vize başvuru sonuçlanma süreci Bulgaristan Konsoloslukları ve Büyükelçiliğinin resmi tatil günleri ve yoğunluklarına bağlı olarak değişir. Yetkililerin ek evrak istemesi de vizenizin çıkış süresini uzatabilir.

Bulgaristan Adalet Bakanlığı’ndan vatandaşlık başvurusu sorgulatma işlemi süreleri 8-10 ay arasında değişmektedir. Doğum Belgesi ise ortalama 1 ay içinde çıkabiliyor. Ancak Türkiye’deki ve Bulgaristan’daki belgelerindeki nüfus tarihleri örtüşmezse mahkemeye başvurarak düzelttirmesi gerekmektedir. Bu işlem ise ortalama 2-3 ay arasında sonuçlanıyor.

İsim Denklik Belgesi, Muhacir Kağıdı ve Tabiiyet Beyannamesi almak da yaklaşık olarak 2 ay sürmektedir.

D Vizeniz Çıktıktan Sonraki Aşama Nedir?

Bulgaristan D Vizesi alan kişi Bulgaristan’a giderek ikamet ettiği şehrin Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi’ne başvurarak 5 yıllık süresiz ‘Oturum İzni’ alır. Oturumunu kesintisiz her sene yenileyerek 3. yılın sonunda vatandaşlık başvurusuna hak kazanmış olur.

Bulgaristan Adalet Bakanlığı Vatandaşlık bölümüne giderek vatandaşlık başvurusunu yapar. 2 yıl bekledikten sonra yani 5. yılın sonunda vatandaşlığını geri almış olur. 

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek