Bulgaristan Vizesi

Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Bulgaristan Vizesi

Bulgaristan Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Bulgaristan Oturumu Olan Kişinin Ailesine Oturum İzni

Bulgaristan Oturumu Olan Kişinin Ailesine Oturum İzni kapsamında Bulgaristan’da ticari temsilcilik açma veya şirket kurma yoluyla Oturum İzni alanların aileleri de gerekli prosedürleri yerine getirdikleri takdirde Oturum İzni alabiliyor. Bunun için yapmaları gereken Bulgaristan D vizesi başvurusu yapmak. Yazımızın devamında Bulgaristan oturumu olan kişinin ailesine D Vize başvurusu için gerekli evraklar ve prosedürü ile ilgili ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz.

D Vize işlemleri biraz yorucu ve karışıktır. Başvuru işlemleri sırasında sorun yaşamamanız için danışmanlık hizmeti almanızı tavsiye ederiz. Happy Turizm Vize - Danışmanlık yetkilileriyle görüşerek güncel evrak listelerini öğrenebilir, vize işlemlerinizi başından sonuna kadar yetkililerimizle birlikte yönetebilirsiniz.

Bulgaristan Oturumu Olan Kişinin Ailesine D Vize Başvurusu İçin Gerekli Evraklar

Pasaport
2 adet biometrik fotoğraf
Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
Sabıka Kaydı
(Bulgaristan Dış İşleri Bakanlığı’ndan tasdik ettirilmiş ve Apostilli olmalı.)
Oturum İzni Fotokopisi
Kira Kontratı
(Bulgaristan noterinden onaylı olmalı.)
Taahhütname Kira kontratını yapan ev sahibinden noter onaylı taahhütname (Başvuru sahibinin kendi evinde kalacağını beyan eden)
Banka Hesap Özeti (Bulgaristan bankasına en az 3000Euro/6000 Leva bakiyesi olan hesaba ait döküm.)
Taahhütname (Oturum izni olan kişi tarafından hazırlanmış, Bulgaristan’daki evde aile fertleriyle oturacağına ve masrafların kendisi tarafından karşılanacağını gösteren tasdikli taahhütname. (Deklaratsiya))
Evlilik Kayıt Örneği (Oturum alınacak kişi eşiniz ise Nüfus Müdürlüğü’nden Evlilik Kayıt Örneği alınmalı. Bu belge Türkiye’deki Valilikten ve Kaymakamlıktan Apostill ettirilmeli, Bulgarcaya tercüme edilmeli, Bulgaristan Dış İşleri Bakanlığı’ndan onaylatılmalı.)
Doğum Kayıt Örneği (Oturum alınacak kişi çocuğunuz ise Doğum Kayıt Örneği almanız gerekmekte. Bu belge Bulgarcaya tercüme edilmeli, Bulgaristan Dış İşleri Bakanlığı tarafından onaylanmalı ve Apostilli olmalı.)

Ek Hizmetlerimiz

Bulgaristan Oturum İzni için D Vize başvurusu yapacak kişilerin tüm AB ülkelerinde geçerli olan Seyahat Sağlık Sigortası yaptırması zorunludur. Sigorta işlemlerinizi firmamız aracılığıyla kolaylıkla yaptırabilirsiniz. Sigorta hakkında bilgi almak için yetkilimizden bilgi alınız.

Ayrıca Bulgaristan’a kendi aracıyla ya da şirket aracıyla gitmek isteyenlerin ‘Yeşil Sigorta’ yaptırması gerekiyor. Bu iki belgeyi isterseniz ofisimizde çok zaman kaybetmeden çıkartabilirsiniz. Yeşil Sigorta için aracınızın ruhsatının ofisimize gönderilmesi yeterlidir. D Vize başvuruları sırasında tercüme, noter tasdiki ve randevu işlemlerinizi de yine yetkililerimizle görüşerek yapabilirsiniz.

Bulgaristan Oturumu Olan Kişinin Ailesine D Vize Başvuru Prosedürü

Bulgaristan'da oturum izni olan kişilerin aileleri de gerekli şartları tamamladıktan sonra oturum kartı alabilir. Happy Turizm Vize - Danışmanlık olarak tüm başvuru sürecinizde sizlere destek vererek işlemlerinizi kolaylaştırmaktayız. Başvurunuz ile ilgili tüm detayları çağrı merkezlerimizi arayarak yetkilimize danışabilirsiniz. Süreç boyunca profesyonel destek sunan yetkililerimiz başvuru sırasında sorun yaşamamanız adına gerekli tüm prosedürlerle ilgili sizleri bilgilendirmektedir.

Evraklarınızı kargo ile ofisimize ulaştırın.

Bulgaristan oturum izni olan kişinin ailesine D vize başvurusu yapılabilmesi için en önemli adım evrakların eksiksiz hazırlanmasıdır. Vizenin çıkıp çıkmayacağını değerlendirmekle yükümlü olan Bulgaristan Dışişlerin Bakanlığında değerlendirmeler belgelere göre yapılmaktadır.

Sunacağınız herhangi bir eksik evrak, başvuru sürecinde size zaman kaybı yaşatacaktır. Yetkililerimizle görüşüp durumunuza uygun vize evraklarıyla ilgili güncel listeleri talep edebilir, evraklarınızı bu doğrultuda hazırlayabilirsiniz. Hazırladığınız evrakları ofisimize şahsen ulaştırmanıza gerek yoktur. Kargo/kurye yoluyla size en yakın ofisimize gönderebilirsiniz.

Yetkilimiz sizi arayarak bilgilendirecek.
Belgeleriniz bize ulaştıktan sonra kontrolleri yapılarak başvuru sahibine gerekli bilgilendirmeler yapılır. Evraklarınız arasında eksik, hatalı veya eski tarihli olanlar varsa yetkilimiz sizi telefonla arayarak ya da mail yoluyla bilgilendirecektir. Bu belgeleri kısa sürede tamamlamanızı isteyeceklerdir.

Başvuru gününüzü belirliyoruz.
Evraklarınız eksiksiz bir şekilde hazırlandıktan sonra yetkilimizle birlikte sizin de uygun olduğunuz günler esas alınarak başvuru günü belirlenir. D vize başvuruları konsolosluklara şahsen yapılabilmektedir.

Başvuru için hazırladığınız evraklarınızı konsolosluklara şahsen teslim etmelisiniz. Sizlere başvuru gününde bir yetkilimiz eşlik ederek yardımcı olmaktadır. 

Bulgaristan D Vize başvuru işlemlerini değerlendirip sonuca bağlama yetkisi sadece Bulgaristan Dışişleri Bakanlığındadır. Vize görevlisi bazen başvurunuzu inandırıcı bulmadığı ya da eksik evrakınız olduğu için vizenizi reddedebilir. Vizeniz olumlu sonuçlanmadığı takdirde yasal süre içinde Bulgar mahkemelerine tiraz etme hakkınız bulunuyor.

Bulgaristan D Vizeniz Kaç Günde Çıkar?

Bulgaristan'da oturumu olan kişinin ailesinin d vize başvuruları 45 ile 60 gün içinde sonuçlanmaktadır. Başvuru sürecinde gerekli olması halinde ek evrak talep edilebileceğini unutmayınız. Böyle durumlarda vize başvurularının değerlendirilme süreci uzayabilmektedir.

D Vizeniz Çıktıktan Sonraki Aşama

D Vize başvurusu olumlu sonuçlanan kişi sonraki aşamada Bulgaristan’a giderek ikamet ettiği şehrin bağlı olduğu Yabancılar Şubesine oturum kartı başvurusunda bulunur. Oturum kartları ilk etapta 3 aylık, 6 aylık ve 12 aylık periyotlarla  verilir. Alınan oturum izinleri 5 yıl boyunca yenilendiğinde kişi vatandaşlık başvuru hakkı elde edebilir.

UYARILAR

Oturum İzni başvurusu beyan edilmesi gereken evrakların orijinalleri ve noter tasdikli nüshalarıyla birlikte Bulgaristan’daki Yabacılar Şubesi’ne yapılır.
D vize başvurusu yaptıktan 15 gün sonra Bulgar polisi Bulgaristan’da ikamet edeceğiniz adrese giderek araştırma yapmak isteyebilir. Komşularınızdan veya ev sahibinden vermiş olduğunuz bilgileri teyit edemezlerse Oturum İzni başvurunuz iptal olabilir.
D vize alan kişi Bulgaristan’a gittiğinde Yabancılar Şubesi’ne giderek oturum izni başvurusu yapmalıdır. Vize süresi boyunca  bu başvuruyu gerçekleştirmezse yeniden bir başvuru yapmak zorunda kalabilir. 
Bulgaristan Oturumu Olan Kişinin Ailesine Oturum İzni hakkında daha detaylı bilgi için +90 (312) 419 56 41 numaralı hattan bizlere ulaşabilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek