Bulgaristan Vizesi

Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Bulgaristan Vizesi

Bulgaristan Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Yatırımcılar için Bulgaristan Vatandaşlığı

Avrupa Birliği üye ülkelerinden biri olan Bulgaristan, yabancılara kendi ülkelerinde yatırım yapmaları şartıyla vatandaşlık veriyor. Bunun için yatırımcıların Bulgaristan’a 512 bin Euro değerinde yatırım yapması gerekiyor. Bu miktar Bulgaristan bankalarından kredi olarak da sağlanabiliyor.

Yatırımcılar için Bulgar Vatandaşlığı

Yatırımcılar Nasıl Bulgar Vatandaşlığı Alır?

Başvuru sahibinin öncelikle Bulgaristan’da yatırımcı statüsü kazanması şart. Bunun içinde Finans Bakanlığı’ndan ‘Yatırımcı Belgesi’ alınması gerekiyor.

Bulgaristan’da oturacağı evin kira kontratını da belgeleyen kişi Türkiye’deki Bulgaristan Konsoloslukları veya Büyükelçiliği’nden D vize başvurusu yapıyor. Başvuru sonrasında çıkan bu vize ile Bulgaristan’a giderek Oturum İzni alıyor.

5 yıl boyunca Bulgaristan’da oturum iznini devam ettirdikten sonra sürekli Oturum İzni almaya hak kazanıyor. Bu hakkı elde ettikten sonra ise de Bulgaristan vatandaşlığına başvuru yapabiliyor.

Yazımızın devamında Yatırımcılara Bulgaristan Vatandaşlığı ile ilgili  güncel evrak listesini ve başvuru prosedürüne dair bilgileri okuyabileceksiniz. Ancak yatırımcıların vatandaşlık başvurusu oldukça uzun ve karmaşıktır. Bu süreçte bir problem yaşamak istemiyorsanız danışmanlık almanızı öneririz. Happy Turizm Vize - Danışmanlık yetkilileriyle iletişime geçtiğinizde evraklarınızın hazırlanmasından D vize başvurunuza kadar tüm aşamaları birlikte yönetebilirsiniz. 

Yatırımcıların Vatandaşlık Başvurusu İçin Gerekli Evraklar

  • D Vize Başvuru Formu:(Başvuru sahibi tarafından eksiksiz doldurulup imzalanmış olmalı.)
  • Pasaport: (Eski vizelerin olduğu sayfalarda eklenmeli.)
  • Biometrik Fotoğraf:(Son 6 ay içerisinde çekilmiş ve arka fonu beyaz olmalı.)
  • 512 bin Euro’luk Devlet Tahvil Bonosu  (Bulgaristan Bankası’ndan 512 bin Euro’luk ‘Devlet Tahvil Bonosu alan kişi yatırımcı statüsü kazanmaktadır. Vatandaşlık için alınan bu paranın 5 yıl süre ile bankada kalma zorunluluğu vardır.)
  • Yatırımcı Belgesi: (Yatırımcı statüsü kazanmak için Finans Bakanlığı’ndan alınan belge.)  
  • Kira Kontratı:(Bulgaristan’da ikamet edilecek eve ait kira kontratı ya da ev tapusu.)-Kira kontratı yapan ev sahibinden noter onaylı taahhütname (Başvuru sahibinin kendi evinde kalacağını beyan eden)
  • Apostilli Adli Sicil Kaydı/ Sabıka Kaydı:(Vatandaşlık başvurusu yapacak kişinin adli kaydının bulunmaması gerekiyor. Yani suçu ve araması bulunmamalı. Ayrıca yatırımcı yasal yaşa sınırının üstünde yani reşit olmalı.)
  • Banka Hesap Özeti: Ülkede kaldığı sürece geçimini sağlayacağı miktarda paranın yer aldığı banka hesabına ait döküm. 

Ek Hizmetlerimiz

Bulgaristan’da yatırım yoluyla vatandaşlık başvurusu yapacak kişilerin hazırlaması gereken zorunlu evraklar arasında ‘Seyahat Sağlık Sigortası’ da bulunmaktadır. Ülkede kalınacak günleri kapsayacak şekilde 30 bin Euro teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası’nı ofisimizden yaptırabilirsiniz.

Ayrıca Bulgaristan’a kendi aracıyla ya da şirket aracıyla gideceklerin mutlaka ‘Yeşil Sigorta yaptırmaları gerekiyor. Bu belgeyi de ofisimizden bir gün içinde çıkartabilirsiniz. Sadece araç ruhsat fotokopinizi göndermeniz yeterli. Bulgarca Tercüme ve noter tasdik işlemleriniz içinde yine yetkililerimizden destek alabilirsiniz. 

Yatırımcılar İçin Vatandaşlık Başvuru Prosedürü

Hazırladığınız Belgeleri Kargo/Kurye İle Ofisimize Gönderin
Yetkilimizle görüşerek durumunuza uygun hazırlamanız gereken evrakların güncel listesini öğrenebilirsiniz. Başvuru sürecinde herhangi bir gecikme yaşamamanız için sizlerle paylaşmış olduğumuz evrak listesini eksiksiz toparlamalısınız. Evraklarınızı tamamladıktan sonra kargo ile Ankara ofisimize gönderebilirsiniz. 

Süreç Hakkında Sizi Bilgilendiriyoruz
Başvurunuz boyunca işlemlerinizle titizlikle ilgilenen yetkilimiz, belgeleriniz bize ulaşır ulaşmaz kontrollerini sağlayacak ve size bilgi verecektir. Eğer belgeleriniz arasında eksik, hatalı veya eski tarihli olanlar varsa bunları acilen düzeltmenizi isteyecektir.

Unutmayın ki, vize yetkilileri başvurunuzu evraklarınıza göre değerlendirecektir ve gözden kaçan küçük bir hata bile vize işlemlerinizin uzamasına ya da olumsuz sonuçlanmasına neden olabilmektedir.

Başvuru Gününüzü Belirliyoruz
Yatırımcıların Bulgaristan vatandaşlığı almaları için ilk olarak D Vize alarak ülkeye gitmeleri gerekir. D vize başvuruları ise Türkiye’deki Bulgaristan Konsoloslukları ve Büyükelçiliğine şahsen yapılmaktadır. 

Bu iki temsilcilik D vize başvurularında bölge ayrımı yapmaktadır. Yani İstanbul’da ikamet eden bir kişi Edirne Bulgaristan Konsolosluğu’ndan başvuru yapamaz. İstanbul Bulgaristan Konsolosluğu’ndan başvuru yapması gerekmektedir.

Siz evraklarınızı Ankara ofisimize gönderdiğinizde yetkilimiz incelemelerini yaptıktan sonra sizinle görüşerek uygun gün ve saate ilgili konsolosluktan randevunuzu alacaktır. Randevu günü evraklarınızı kendiniz götürüp Bulgaristan Konsolosluğu ya da Büyükelçiliği’ne teslim edeceksiniz.

Vize yetkilileri gerek gördükleri takdirde sizden ek evrak isteyebilir. D vize başvuruları ile ilgili tek karar mercii Bulgaristan Dışişleri Bakanlığıdır.

Bulgaristan D Vizeniz Çıktıktan Sonraki Aşama Nedir?

D vize başvuruları yaklaşık 45-60 gün içerisinde sonuçlanmaktadır. Bu süreç Konsolosluk veya Büyükelçiliğin resmi tatilleri ve yoğunluğu nedeniyle uzayabilir.

D vizesi çıkan yatırımcı için ikinci aşama başlayacaktır. Kişi Bulgaristan’a giderek ikamet adresinin bağlı olduğu Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesine Oturum İzni başvurusu yapmalıdır. Oturum izni 3 -6 veya 12 aylık sürelerde verilebilir.

5 yıl boyunca Bulgaristan’da  oturum izni ile kalan kişi bu sürecin sonunda süresiz oturum izni alabilir. Artık Bulgaristan vatandaşlığına başvuru için de hak kazanmış olur.  Adalet Bakanlığı Vatandaşlık Genel Müdürlüğü’ne vatandaşlık başvurusu yapar. Bu işlemlerde yaklaşık 6-18 ay arasında sonuçlanabilmektedir. 

UYARILAR

Bulgaristan Oturum Kartı alan kişinin kartında ‘Europian Unit’ yazıyorsa o yatırımcı Avrupa Birliği ülkelerinde serbest dolaşım hakkına sahip oluyor. Eğer oturum kartında bu ibare yoksa; Balkan ülkeleri olan Hırvatistan, Romanya, Sırbistan ve Makedonya’ya seyahat edebiliyor. 
Bulgaristan AB üyesi olduğundan Bulgaristan Vatandaşlığı bulunan kişi tüm Avrupa’da ve Schengen üyesi ülkelerde yaşama ve çalışma hakkına sahip oluyor.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek