Bulgaristan Vizesi

Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Bulgaristan Vizesi

Bulgaristan Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Bulgaristan D Vizesi

 

Bulgaristan d vizesi başvuruları uzun ve karmaşık bir süreçtir. Bunun da nedeni istenilen evrakların fazla olması, bu evrakların pek çoğunun Bulgarcaya tercüme edilmesinden kaynaklanıyor. Vize evraklarınızda çıkacak olan ufak bir problem D Vize almanızı zorlaştırabileceği gibi olumsuz sonuçlanmasına da neden olabilir.

İşlemlerinizin uzamaması  ve hızlı bir şekilde D vize başvurusu yapabilmek için danışmanlık hizmeti almanızı öneririz. Happy Turizm Vize - Danışmanlık olarak sürecinizi planlayarak kolay bir şekilde başvurunuzu tamamlamanız için hizmet vermekteyiz. Evraklarınızı hazırlayıp ikametgah bölgenize en yakın ofisimize kargo yoluyla gönderdiğinizde yetkililerimiz evraklarınızı inceleyip işlemlerinizi başlatmaktadır.

Ayrıca D vize başvurularında gerekli olan seyahat sağlık sigortası, başvuru formu, tercüme gibi işlemlerinizi de ofisimizde yaptırabilirsiniz.

Bulgaristan Oturum İzni Hakkında

Bulgaristan Oturum İzni Nasıl Alınır?

Türk vatandaşlarının Bulgaristan’da 90 günden fazla ikamet etmelerini sağlayacak vize türü Bulgaristan D Vizesi (oturum izni)'dir. Bulgaristan’da öğrenci olanlardan Bulgaristan’da Şirket sahibi olan kişilere kadar , D vize başvurusu yapabileceğiniz 11 adet farklı başvuru maddesi bulunmaktadır. Başvuru evrakları ve izlenecek prosedürler vizenin türüne, başvuru sahibinin durumuna göre değişiklik gösterebilmektedir. 

Bulgaristan D vize işlemleriyle ilgili 2024 yılına ait güncel prosedürler, evrak listeleri ve vize ücretleri hakkında detaylı bilgiye yazımızın devamını okuyarak ya da yetkililerimizle iletişime geçerek ulaşabilirsiniz. 

Tarafımıza en sık yöneltilen sorulardan birisi Bulgaristan oturum izni nasıl alınır sorusudur. İlgili ülkede uzun süreli ikamet etmeyi düşünen kişilerin öncelikle yapması gereken Türkiye’de bulunan Bulgar diplomatik misyonlarına D vize başvurusunda bulunmaktadır.

Bulgaristan’a hangi amaçla seyahat edilmek isteniyorsa D vize evrakları da o amaca uygun hazırlanmalıdır. Sitemizde d vize türlerinden detaylıca bahsedilmiştir. Seyahat amacınıza uygun olarak d vize kategorilerini inceleyebilir, aklınıza takılan soruları çağrı merkezlerimizi arayarak temsilcilerimize danışabilirsiniz.

Kolay ve Hızlı Oturum İzni Alma

Happy Turizm Vize - Danışmanlık olarak oturum izni başvurularınız için sizlere işlem kolaylığı sağlıyoruz. Hangi amaca istinaden oturma izni almak istediğinizi yetkililerimizle paylaşmanız halinde hazırlamanız gereken evrak listesi ve vize ücreti hakkında bilgilendirme maili gönderiyoruz.
Sizlere göndermiş olduğumuz bilgilendirme mailini inceledikten sonra evraklarınızı hazırlamaya başlayabilirsiniz. Evrakların birçoğu Bulgaristan’da hazırlanmaktadır. Firmamız başvurunuz için gerekli olan tercüme ve tasdik hizmetlerini de sizlere sunmaktadır.
Başvurunuz için herhangi bir aksilik yaşamamanız adına evraklarınızı hazırladığınızda ofis adresimize gönderebilirsiniz. Amacınıza uygun olarak aldığınız evraklarınızın geçerliliğini kontrol etmekte ve dosyanızı başvuruya hazır hale getirmekteyiz. Evraklarınızın tarihlerini de kontrol ederek süreç boyunca olumsuz bir durumla karşılaşmamanız için elimizden geleni yapmaktayız.
Uzun süreli D vize başvurularında değerlendirme yetkisi sadece Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı'ndadır. Bizler başvuru sürecinizi kolaylaştırmak adına sizlere destek olmaktayız ancak başvuru değerlendirme ve sonuçlandırılma aşamasına müdahale edememekteyiz.
Bulgaristan oturum izni başvuruları için evrakların konsolosluk birimine belli bir düzende sunulması gerekir. Bulgaristan departmanı olarak evraklarınızı başvuru için uygun sıraya getirerek sunulmasını sağlamaktayız.
D vizesi başvuruları ilgili konsolosluk birimine şahsen yapılmaktadır. Dolayısıyla bizler evraklarınızı hazır hale getirdikten sonra başvuru için konsoloslukta hazır bulunmanız gerekecektir. Başvuru için dosyanız hazılrandıktan sonra sizleri randevunuza davet etmekteyiz. Hazırlanmış başvuru dosyanızı uygun gün ve saatte diplomatik temsilcilikte hazır bulunarak belgelerinizi şahsen teslim etmelisiniz.
Başvuru işlemlerinizin ardından pasaportunuzun takibini yaparak sonuçlandığında sizleri bilgilendiriyoruz.

Bulgaristan Oturum İzni Hakkında

Kimler Bulgaristan D Vizesi Alabilir?

Bulgaristan Vatandaşı ile Evli Olanlar
Çocuğu Bulgaristan Vatandaşı Olan Anne ve Babalar 
Bulgaristan’da Eğitim Gören Öğrenciler 
Erasmus Programına Katılanlar 
Bulgaristan’da Temsilcilik Açmış Olanlar 
Bulgaristan ‘da 10 SSK’lı Çalıştıran İş Adamları 
Emekliler 
Bulgaristan’dan 1978 ve Daha Öncesi Göç Edenler 
Bulgaristan’da oturum sahiplerinin 1.dereceden eş ya çocukları
Bulgaristan’dan çalışma izni almış kişilere
Bulgaristan'a 1 milyon leva yatırımı olan yatırımcılara

Bulgaristan D Vize Başvuru Prosedürü

1. Evraklarınızı bize gönderin
Bulgaristan’da Oturum İzni almak için iki aşamalı bir prosedür takip etmeniz gerekiyor. Öncelikle Türkiye’de Bulgaristan Konsolosluğu ve Büyükelçiliği’ne başvurarak D Vize almalısınız, ardından bu vize ile Bulgaristan’a giderek ‘Oturum Kartı’ başvurusunda bulunmalısınız. Her iki aşamada da hazırlanması gereken evrak listesi bir hayli fazladır. Bulgaristan D Vize 2024 güncel evrak listesiyle ilgili yetkililerimizden bilgi alıp hazırladıktan sonra size en yakın ofisimize gönderebilirsiniz. 

2. Sizi evraklarınızla ilgili bilgilendiriyoruz
D Vize başvurularında en çok karşılaşılan sorunların başında istenilen belgelerin doğru bir şekilde hazırlanmaması geliyor. Belgeleri eksik hazırlayanların hem başvuru süreleri hem de vizenin çıkış tarih süreleri uzuyor. Hatta kimi zaman vizeleri olumsuz sonuçlanabiliyor. Evraklarınız yetkilimizin eline ulaştığında belgelerinizi kontrol edip mail yoluyla ya da telefonla arayarak size bilgi veriyorlar. Eksik evraklarınızı tamamlamanızı istiyorlar. 

3. Ücretinizi ödeyin
Başvuruların değerlendirilmesi için vize ücreti yatırılmalıdır. Vize ücretinin yatırıldığına dair yeşil dekontun başvuru formuna eklenmesi gerekir.

4. İşlemlerinizi takip ediyoruz
D vize başvuru işlemleriniz tamamlandıktan sonra da yetkilimiz sizlere destek vermeye devam edecektir. Eksik evraklarınız çıktığında ya da belgelerinizde yanlışlık yapıldığında daha kısa sürede düzeltebilmek için yetkililerimizle iletişime geçebilirsiniz. D Vizeniz çıktıktan sonra Bulgaristan Konsolosluğu ya da Büyükelçiliği’ne şahsen giderek pasaportunuzu almanız gerekiyor.

Bulgaristan D Vize Ücretleri 2024

Bulgaristan D Vize başvuruları kişinin özel durumuna göre değişiklik göstermektedir. Belgeleriniz yetkilimize ulaştıktan sonra size bir mail göndererek ödemeniz gereken vize ücreti hakkında bilgi vermektedir. Bu ücret, Bulgaristan konsolosluğuna ödeyeceğiniz vize harcı, evraklarınızın kontrolü ve başvuru dosyasının hazırlanması danışmanlığı hizmet bedelimiz, seyahat sağlık sigortanız, başvurunuzda  karşılığı olacaktır. Bu ücreti TL olarak banka hesap numaramıza yatırabilir ya da evraklarınızla birlikte döviz olarak ofisimize gönderebilirsiniz. 

Bulgaristan D Vizesi Nereden Alınır?

Bulgaristan D vizesi için Bulgaristan Konsolosluğu ve Büyükelçiliği’ne şahsen başvuru yapılması gerekmektedir. Randevu ise başvurunun en önemli adımıdır. Konsolosluklardaki yoğunluk nedeniyle randevu alma işlemi uzun sürebilmekte hatta bazen günlerce beklenebilmektedir. Bulgaristan Konsoloslukları ve Büyükelçiliği’nin  yetki alanlarında bölge ayrımı vardır. Başvuru sahibinin ikamet ettiği adrese uygun olan diplomatik temsilcilikten randevu alması gerekmektedir.

Mesela; İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Çanakkale’de yaşayan kişiler D Vize başvurularını İstanbul Bulgaristan Başkonsolosluğuna yapabilmektedir. Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli’nde ikamet edenler  Edirne Bulgaristan Konsolosluğuna, Bursa, Balıkesir, Bilecik, Muğla, Denizli, Aydın,Manisa, İzmir ve Yalova çevresinde oturanlar Bursa Bulgaristan Konsolosluğuna başvurabilir.

Ankara, Trabzon, Kastamonu, Mardin, Diyarbakır, Gaziantep, Yozgat, Niğde, Erzurum, Erzincan gibi şehirlerde ikamet edenler ise D Vize başvurularını Ankara Bulgaristan Büyükelçiliği’ne yapabilirler.  

Evraklarınız eksiksiz olduğunda yetkililerimizle birlikte kararlaştırıp size en uygun gün ve saatte randevu alabilirsiniz. Randevu günü şahsen konsolosluk ya da Büyükelçiliğe giderek başvuru evraklarınızı teslim ediyorsunuz. 

Bulgaristan D Vize Aldıktan Sonraki İşlemler

Bulgaristan D vizenin olumlu sonuçlandıktan sonra izlenmesi gereken adımlar Bulgaristan’da devam ediyor. D vize Bulgaristan’a giden kişi, ikamet edeceği yerleşim yerinin bağlı olduğu Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi’ne başvuru yaparak Oturum Kartını alır.

Oturum kartı başvurudan yaklaşık 15-20 gün sonra çıkabiliyor.  Oturum İzni ilk seferde 1 yıllık bazen de 3 veya 6 aylık verilebiliyor. Bu vize ile Bulgaristan’a giriş yaptıktan sonra yasal ikamet süresi dolmadan kişi oturum kartına başvurmalıdır.

Bulgaristan Oturum İzni Hakkında

Bulgaristan D Vizesi Kaç Günde Çıkar?

D vize başvuruları minimum 45 gündür. Ancak bu süre Bulgaristan Konsolosluğu ve Büyükelçiliği’nin resmi tatil günleri ve iş yoğunluğu, sizin evraklarınızdaki eksiklikler nedeniyle uzayabilir. 

Bulgaristan D Vizesi ile Gidilebilecek Ülkeler?

Bulgaristan D vizesi alan kişi sonra bu ülkeye giderek Oturum kartı başvurusunda bulunabiliyor.  Bulgar Kimlik Kartı olan Liçna Karta sahip kişi Bulgaristan vatandaşı olan eşinin de yanınızda olması şartıyla Avrupa Birliği üyesi olan ülkelere serbest dolaşım hakkı elde etmiş oluyor. 

Bulgaristan D Vizesi Ret

Bulgaristan D vize başvurularında karar yetkisi Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı'ndadır. Bütün evrakların eksiksiz olarak hazırlanması başvurunun kesin onaylanacağı anlamına gelmez. D Vize başvurunuza ret verildiği zaman yasal süreler çerçevesinde Bulgaristan Mahkemelerine başvurabilir ve hakkınızı arayabilirsiniz. 

Uyarılar
Bulgaristan Oturum İzni ile ilgili yerine getirilmesi gereken en önemli şart ‘Zorunlu İkamet Süresi’dir. 1 yıllık ikamet süreniz içerisinde 183 gün Bulgaristan’da kalmadıysanız oturum izni sürenizi uzatmak istediğinizde problem olacaktır. 
Oturum izni için hazırlanan evrakların güncel tarihli olması gerekir. Bu nedenle belgeleriniz aldıktan sonda zaman kaybetmeden D vize başvuru işlemlerinizi başlatmanızı öneririz. 
Bulgaristan D Vizesi verildiği tarihten itibaren 90 gün içerisinde Yabancılar Şubeden oturum izni başvurusunda bulunmalısınız.
D vizenizi hangi yasal dayanağa göre aldıysanız, oturma iznini başvurusunu da aynı yasal dayanağa göre yapmalısınız. Örneğin “D” vizesini, Bulgaristan’da temsilcilik açma dolayısıyla aldıysanız oturma izni talebinizi bu nedenle yapmalısınız. 

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek