Bulgaristan Vizesi

Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Bulgaristan Vizesi

Bulgaristan Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Bulgaristan Aile Ziyareti Için Gerekli Evraklar Nelerdir?

 

Bulgaristan Aile Ziyareti İçin Gerekli Evraklar başlıklı sayfamızda sizlere Bulgaristan Aile Ziyareti Vize İşlemleri hakkında bilgi sunulacaktır. Bulgaristan'a aile, akraba veya arkadaş ziyareti için gitmek isteyen kişiler, Bulgaristan vize çeşitleri arasında yer alan akraba,arkadaş,aile ziyareti vize başvurusu yapabilirler. Bulgaristan ziyaret vizesi başvurusu için gerekli olan evrakları sizler için paylaştık. Bu yazımızda şahsi ve mesleki durum bilgilerini gösteren evrakların listesini derledik. 2024 güncel vize başvuru evraklarını ve detaylı bilgilerini sayfamızda bulabilirsiniz. Vize işlemleri ve Bulgaristan vize ücreti için bize ulaşabilirsiniz.

Bulgaristan Ziyaret Vizesi Çeşitleri, Kimler Ziyaret Vizesine Başvuru Yapabilir?

Bulgaristan'dan arkadaşından davetiyesi olan kişiler
Bulgaristan'dan akrabasından davetiyesi olan kişiler
Bulgaristan'dan 1.dereceden (Anne,baba,kardeş,eş,çocuk) akrabasından davetiyesi olan kişiler
Bulgar vatandaşı ile evli olan kişiler (Bu vize de ziyaret vizesi kapsamında sayılmaktadır). 

Bulgaristan Ziyaret Vizesi İçin Gerekli Olan Evraklar

1. Pasaport
Bulgaristan vizesi almak için son 10 yıl içinde çıkarılmış ve vizenin sona erme tarihinden sonra en az 6 ay geçerliliği olan pasaporta ihtiyaç vardır. Pasaport, aynı zamanda en az 2 boş sayfa içermeli. Pasaportu bulunmayan kişiler, pasaport işlemleri için bağlı oldukları İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne başvuruda bulunabilir.

2. Biometrik Fotoğraf
Biometrik fotoğraf, 35x45 ölçülerinde, arka fonu beyaz olmalıdır. Özellikle başı kapalı bayanların alın ve kulakları görünür şekilde çekilmiş olması gerekmektedir.

3. Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
Vize başvurusu için gerekli olan vize evraklar arasında tam vukuatlı nüfüs kayıt örneği yer almaktadır. Aile ve adres bilgilerini içermelidir (E-devletten alacağınız belgelerde "nüfus aile" seçeneğini seçerek alabilirsiniz. E-devlet portalından almış olduğunuz barkodlu belgeler de kabul edilmektedir.)

4. Banka Hesap Dökümü:
Bulgaristan vize başvurusu için banka hesap dökümüne ihtiyaç vardır. Banka hesap dökümünüz son 10 günden eski olmamalı, içerisinde en az 50.000 TL bakiyesi bulunmalı ve bankadan kaşeli imzalı, imza sirküleri ile birlikte alınmış olmalı.

5. Davet Mektubu
Bulgaristan aile ziyareti vize başvurusu için vize davet mektubu gerekmektedir. Bulgaristan’da yaşayan aile üyesi,akraba ya da arkadaşın göndereceği Yabancılar Şube onaylı davetiyenin orijinali vize başvuru dosyasına eklenmeli.

6. Muvafakatname
Vize başvurusunda bulunan kişi 18 yaşın altındaysa ebeveynlerinden (anne ve babadan) noter onaylı belge alınmalı.

7. Mesleki Durumunuzu Gösteren Belgeler
7.a.Şirket sahibi iseniz;
Şirketinizin antetli kağıdına kaşeli imzalı vize talep dilekçesi, vergi levhası fotokopisi, faaliyet belgesi fotokopisi (son 3 ay içinde alınmış), imza sirküleri fotokopisi, barkodlu sgk dökümü

7.b.Şirket çalışanı iseniz; Şirketinizin antetli kağıdına kaşeli imzalı vize talep dilekçesi, vergi levhası fotokopisi, faaliyet belgesi fotokopisi (son 3 ay içinde alınmış), imza sirküleri fotokopisi, işe giriş bildirgesi, barkodlu sgk dökümü, son 3 aylık maaş bordrosu

7.c.Emekli iseniz; E- Devlet üzerinden barkodlu emeklilik belgesi

7.d.Kamu çalışanı iseniz; İşe giriş bildirgeniz, barkodlu sgk dökümünüz, son 3 aylık maaş bordrosu, çalışma ve izin yazısı, İşveren tarafından antetli kağıda yazılmış kaşeli imzalı yazı 

7.e.Öğrenci iseniz; Okulunuzdan yakın tarihli öğrenci belgesi, anne veya babadan sponsorluk dilekçesi ve kimlik kopyası ile birlikte hangi meslek durumuna bağlı ise 7a , 7b, 7c, 7d şıklarından birine ait evraklar hazırlanacaktır.   

Reşit değilseniz; 18 yaş altı çocuklar için anne ve babasıyla birlikte seyahat edecek olsalar dahi noter tasdikli, orijinal muvafakatname belgesi sunulmalıdır.

7.f. Çalışmayan / Ev hanımı iseniz; Aile fertleriniziden 1.derece akrabanız sizlere sponsor olabilir. Sponsor olacak kişinin kimlik kopyası ve sponsorluk dilekçesi ile birlikte hangi mesleki duruma bağlı ise 7a , 7b, 7c, 7d şıklarından birine ait evraklar hazırlanacaktır. 

7.g Sözleşmeli Çalışan iseniz;  Şirketinizin antetli kağıdına kaşeli imzalı vize talep dilekçesi, vergi levhası fotokopisi, faaliyet belgesi fotokopisi (son 3 ay içinde alınmış), imza sirküleri fotokopisi, noter tasdikli iş sözleşmesi.

8. Davetiye Gönderen Kişiye Ait Belgeler
Bulgaristan Aile Ziyareti İçin Gerekli Evraklar içerisinde yer alan davetiyenizin yanı sıra davetiyeyi yapan kişinin Bulgar pasaportu, Bulgar kimlik kartı veya Bulgar oturum kartı fotokopisi ve davet kişinin oturduğu yere ait tapu veya kira kontratı fotokopisi ile davet eden kişinin el yazısıyla yazılmış davet sebebini belirtir dilekçe de eklenmesi tavsiye edilir. Eğer davet eden kişi başvuran kişinini 1. dereceden akrabası ise bu belgeler aynı zamanda uzun süreli vize alımını destekleyen belgeler olup vizenin ne kadar süreli verileceğinin kararının Konsolosluğa ait olduğu unutulmamalıdır. 

Bulgaristan Vatandaşı İle Evli Olanlar İçin Ziyaret Vizesi Evrak Listesi

1. Pasaport
Son 10 yılda çıkartılmış ve vizenin sona erme tarihinden sonra en az 6 ay geçerliliği olmalı. En az 2 boş sayfa içermelidir.

2. Biyometrik Fotoğraf
35x45 ölçülerinde, arka fonu beyaz olmalıdır. Özellikle başı kapalı bayanların alın ve kulakları görünür şekilde çekilmiş olması gerekmektedir. Fotoğraçıya gittiğinizde vize başvurusu yaptığınız ülkeyi söylemeyi unutmayın. Biyometrik fotoğraf özelliklerini görmek için tıklayın. 

3. Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
Nüfus Müdürlüklerinden alınmış olmalı, aile ve adres bilgilerini içermelidir. E-devlet portalından "nüfus aile" seçerek almış olduğunuz barkodlu belgeler de kabul edilmekle .

4. Banka Hesap Dökümü
Banka hesap dökümünüz son 10 günden eski olmamalı. İçerisinde en az 50.000 TL bakiyesi bulunmalı ve bankadan kaşeli imzalı ve bankaının imza sirküleri ile birlikte alınmış olmalı.

5. Evlilik Cüzdanı (Grajdanski Brak)
Bulgaristan vatandaşı ile evli olan ve vize başvurusunda bulunan kişiler, vize başvuru evrakları arasında evlilik cüzdanlarını da bulundurmalı. Bulgaristan’dan tasdikli olmalı. Evlilik cüzdanınız sadece Türkiye'den alınmış ise bu evrak ile eş üzerinden bir vize başvurusu yapılamamaktır.

6. Kimlik Belgeleri
Bulgaristan vatandaşı eşin Bulgar pasaportu ve Liçna Karta (Bulgaristan kimliği) fotokopisi, ve Türk vatandaşı kimlik fotokopisi vize başvuru evrakları arasında bulunmalı.

7. Türk Evlilik Cüzdanı veya Nüfus Müdürülüğü'nden alınmış Nüfus Kayıt Örneği
Bulgaristan evlilik cüzdanının yanı sıra Türk evlilik cüzdanının da Bulgaristan başvuru evrakları arasında bulunmalı. Türk evlilik cüzdanı fotokopisi yerine alternatif kullanabileceğinz evrak Nüfus Müdürlüğü'nden alınmış Evlilik Kayıt Örneğidir. 

8. İsim Denklik Belgesi
Vize başvurusunda bulunacak kişinin eşi, çifte vatandaş ise ve isim farklılığı var ise isim denklik belgesinin alınması gerekli.

9. Tarihçeli İkametgâh Belgesi
E-devletten tarihçeli İkametgâh belgesi, vize başvuru evrakları arasında bulunmalı.

Bulgaristan Ziyaret Vizesi Başvuru Prosedürü

1. Evraklarınızı kargoyla gönderin
Bulgaristan vize başvurularında karar yetkisi Bulgaristan konsolosluklarındadır. Konsolosluğun yetkilendirdiği merkezler ya da akreditesi olan acenteler aracılığıyla başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Bulgaristan ziyaret vizesi başvuru prosedürü Happy Turizm Vize - Danışmanlık'ın ofisine kargo ile göndermenizle birlikte başlatılmaktadır. Ankara' daki yetkililerimiz evraklarınızı inceleyip gerekli başvuru organizasyonunu sizler adına gerçekleştirecektir.

2. Yetkilimiz bilgilendirme maili gönderecek
Kargo ile ofisimize gönderdiğiniz evraklar yetkililerimiz tarafından dikkatlice kontrol edilir. Eğer evraklarınız arasında eksik ya da hatalı olanlar varsa yetkilimiz size bilgilendirme maili gönderir, ya da sizi telefonla arayarak eksik evraklarınızı tamamlamanızı talep eder.

3. Parmak izi uygulaması vardır
Bulgaristan vize başvuruları sırasında parmak izi alma işlemi uygulanır. Bu nedenle Bulgaristan Aile/Arkadaş Ziyaret Vize başvurularında parmak izi vermek üzere gelmeniz gerekir.

Hangi şehirde ikamet ediyor olursanız olun evraklarınızı kargoyla Ankara ofisimize gönderdiğiniz takdirde başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

4. Vize ücretinizi ödeyin
Evraklarınızı inceleyip bir eksiklik ya da yanlışlık olmadığını kontrol eden yetkililerimiz size ödemeniz gereken vize ücretleri ve banka hesap numaraları hakkında bilgi maili gönderecektir. 

Vize ücretini banka hesap numaramıza TL olarak yatırabilirsiniz ya da evraklarınızla birlikte döviz olarak ofisimize gönderebilirsiniz.

5. Pasaportunuzu gönderiyoruz
Vize işlemleriniz devam ederken pasaportunuzun durumuyla ilgili olarak yetkililerimizi telefonla arayarak bilgi alabilirsiniz. Vizeniz Bulgaristan Konsolosluğu ya da Büyükelçiliği tarafından onaylandıktan sonra ofisimize gönderilmektedir.

Dilerseniz ofisimize şahsen uğrayarak pasaportunuzu alabilirsiniz, dilerseniz de yetkilimiz vereceğiniz iş ya da ev adresinize kargo ile gönderebilir.

6. Vizenizi kontrol edin
Pasaportunuz elinize ulaşır ulaşmaz vizenizin olduğu sayfayı kontrol etmenizi tavsiye ederiz. Vizenizin üzerindeki fotoğrafın size ait olup olmadığını, adınızın ve soy adınızın doğru yazılıp yazılmadığını, vize başlangıç ve bitiş tarihlerinizin ve vize giriş sayınızın doğru olup olmadığını kontrol edin. Eğer bir yanlışlık varsa vakit kaybeden yetkilimizi aramanızı öneririz.

Ek Hizmetlerimiz
Seyahat Sağlık Sigortası
Bulgaristan Aile -
Arkadaş Ziyaret Vizesi başvurusunda konsolosluğa sunulması zorunlu evraklar vardır. Bunlardan biri Bulgaristan’daki seyahat süresini kapsayan, 30 bin Euro teminatlı ve tüm Avrupa ülkelerinde geçerliliği olan Seyahat Sağlık Sigortası’dır. Seyahat süreniz kadar seyahat sağlık sigortası yaptırmanız gerektiğini unutmayın. 

Ziyaret Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Bulgaristan aile ziyaret vizesi kaç günde çıkar sorusuna, süreç boyunca herhangi bir aksilik olmadığında başvurular ortalama 10 iş günü içinde sonuçlanır cevabı verilebilir. Ancak konsolosluk yetkilileri bazen ek evrak talep ettiğinde bu süre uzayabilmektedir.

Başvuruda bulunurken planladığınız seyahat tarihini dikkate almanız gerekmektedir. Örneğin seyahat tarihinizden 4 ay önce yapacağınız başvurular erken olduğu için kabul edilmez.

Seyahat tarihinize 30 veya 15 gün kala başvuru yapmanız yeterli olacaktır. 

Vize başvurularını sonuçlandırma yetkisi sadece başvuru yapılan konsolosluk birimindedir. Happy Turizm Vize - Danışmanlık olarak başvuru sürecinizde herhangi bir aksaklık yaşamamanız adına sizlere hizmet vermekteyiz.

Konforlu ve kolay bir başvuru hizmeti almak için çağrı merkezlerimizi arayarak işlemleriniz ve süreç hakkında bilgi alabilirsiniz.

Ziyaret Vizesi Süresi
Bulgaristan ziyaret vizesi süresini belirlemek tamamen Türkiye'deki Bulgar temsilciliklerinin yetkisi altındadır. Bulgaristan’da birinci dereceden bir yakınınız yoksa ziyaret vizesi genellikle tek girişli ve en fazla 30 günlük olarak verilir.

Eğer Bulgaristan’da birinci dereceden akrabanızın yanına ziyarete gidecekseniz 6 ay/1 yıl çok girişli vize de alabilirsiniz. Bu vize ile Bulgaristan’da bir yılda 90 gün ya da 6 ay içinde 90/60/30 gün süreli kalabilirsiniz.

Bulgaristan tek girişli vize almanız demek süresi ne olursa olsun Bulgaristan’a sadece bir kere girebileceğiniz anlamına gelmekte. Bulgaristan’da 90 günden fazla kalmanız gerekiyorsa D Vize (Oturum İzni) başvurusu yapabilirsiniz.

Bulgaristan Aile Ziyaret Vizesi Ret
Bulgaristan aile ziyaret vizeleriniz kimi zaman ret ile sonuçlanabilir. Vize ret durumunda Bulgaristan Konsolosluğu ya da Büyükelçiliği ret gerekçesini size yazılı olarak bildirmektedir.

Vizeniz ret aldığında itiraz hakkınız bulunur. Gerekli evrakları hazırlamanız halinde tekrar başvuru yapma hakkınız her zaman vardır. 

UYARILAR
Aile ziyaret vizesi başvuruları sırasında Bulgaristan Konsolosluğu vize yetkilileri ek belge talep edebilir, böyle durumlarda seyahat tarihiniz değişebilir. Bu nedenle işlemleriniz sonuçlanmadan seyahat planınızı kesinleştirmenizi tavsiye etmiyoruz.
Ülkenizde vize başvurusu yapabileceğimiz Bulgaristan Konsolosluğu ya da Bulgaristan Büyükelçiliği bulunmuyorsa başka bir ülkeden başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.
Bulgar vatandaşı olan eşinden dolayı Ziyaret Vizesi başvurusunda bulunmak isteyenlerin Bulgaristan’dan çıkartılmış ‘Evlilik Cüzdanı’ sunmaları gerekmektedir.
Bulgaristan Konsolosluğu evlilik vizesini genellikle 1 yıllık vermekte; ancak bazen ilk başvurularda 6 aylık olarak da verme ihtimali bulunmakta.
Bulgaristan vatandaşı ile olan evliliği biten ve boşanan kişilerin güncel olmayan belgelerle Bulgaristan Ziyaret Vizesi başvurusunda bulunmaması gerekir. Eğer eşinizden boşandıysanız durumunuza uygun belgeler hakkında güncel ve detaylı bilgi almak için ofisimizi arayabilirsiniz.
Bulgaristan Aile Ziyareti İçin Gerekli Evraklar hakkında sizlere genel olarak bilgileri sunduk. Diğer vize türleri hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için Bulgaristan vizesi sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek