Bulgaristan Vizesi

Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Bulgaristan Vizesi

Bulgaristan Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Bulgaristan`da Temsilcilik Açma İşlemleri

Bulgaristan’da oturum izni almanın bir diğer yolu da ticari temsilcilik açmaktan geçiyor. Şirketin Bulgaristan temsilciliğine yönetici olarak atanan kişi veya kişiler, bu temsilcilik üzerinden oturum izni alma hakkına sahip oluyor. Bunun için öncelikle Bulgaristan’da şirket kuruluyor, ardından bu şirket üzerinden İstanbul - Bulgaristan Başkonsolosluğu ya da Bulgaristan Büyükelçiliği’ne D vize başvurusu yapılıyor. Bu vize ile Bulgaristan’a giden temsilcilik yetkilisi veya yöneticisi ‘Oturum İzni’ başvurusunda bulunabiliyor.

Bulgaristan'da temsilcilik açma ve Bulgaristan'da iş kurma işlemleri biraz uzun ve karmaşık bir süreç gerektiriyor. Bu yüzden temsilcilik açma işlemlerine başlamadan önce danışmanlık hizmeti almanızı tavsiye ederiz. Happy Turizm Vize - Danışmanlık, Bulgaristan’da temsilcilik açma ile ilgili profesyonel danışmanlık hizmeti sunmaktadır. Yetkililerimiz ile iletişime geçerek hazırlamanız gereken güncel evrak listesini, temsilcilik açma ile ilgili prosedürlerin detaylarını öğrenebilirsiniz. Ayrıca yetkilimize vekâlet verdiğiniz takdirde, temsilcilik açma işlemlerinizi, Bulgaristan’a gitmenize gerek kalmadan yürütmekteyiz. Temsilcilik açma ile ilgili gerekli evrakları beyan etmeniz durumunda yetkilimiz işlemlerinizi kısa sürede tamamlayacaktır. 

Bulgaristan’da temsilcilik açmak için gerekli evrak listesinde 2017 yılında değişiklik yapıldı. 20 Haziran 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Bulgaristan Yabancı Kanunu’ndaki değişikliğe göre ticari temsilcilik açmak için gerekli evraklara eklemeler yapıldı. Yazımızın devamında 2023 güncel evrak listesine ve işlem prosedürüne dair detaylı bilgi bulabilirsiniz. Eğer başvuru prosedürüyle uzun zaman kaybetmek istemiyorsanız ofisimizi aramanız yeterli olacaktır. Yetkilimiz evraklarınızın hazırlanmasından, şirketinizin kurulmasına kadar tüm aşamalarda yanınızda olacaktır. Bu arada, ticari temsilcilik açma ile ilgili hazırlanması gereken evrakların noter tasdikli, kaymakamlık ve valilik tarafından onaylı (apostilli) olması gerekmektedir. 

Bulgaristan Temsilcilik Vizesi

Bulgaristan'da Temsilcilik Açmak İçin Gerekli Evraklar

Pasaport fotokopisi  
Noter Onaylı Vekâletname:
Bulgaristan’daki işlemlerinizin yürütülebilmesi için vermeniz gerekmektedir. (Apostilli)
Şirket gelir-gider raporu: Şirketin bir önceki yıl yaptığı bilançosu sunulmalı. Muhasebeden alınan bu belgede şirket temsilcisinin noter tasdikli imzası ve mührü olmalı. (Apostilli) 
Vergi Beyannamesi: Türkiye’den bağlı olunan Vergi Dairesinden alınan (Apostilli) 
Temsilci İmza Beyannamesi 2:  Bulgaristan’daki temsilciliğe atanacak kişinin Bulgaristan’da kullanacağı imzayı beyan ettiği belge sunulmalı. (Apostilli) 
Vekâletname: Bulgaristan’daki şirkete atanan temsilcinin sahip olacağı haklar noter onaylı olarak belgelenmeli. (Apostilli)
Temiz Vergi Borcu Belgesi: Firmanın bulunduğu ilin Vergi Dairesi’nden alınan ve şirketin Vergi Borcu Bulunmadığına dair temiz belgesi sunulmalı (Apostilli)
Noter Onaylı Kararname: Ticari temsilcilik için kimin atanacağı noter onaylı olarak belirlenecek. Tayin edilen kişilerin niye gerekli oldukları belgelerle kanıtlanacak. (Apostilli)
Şirket Faaliyet Belgesi: Ticaret Odası’ndan alınmalı. (Apostilli)
Ticari Sicil Tasdiknamesi (Apostilli)

Bulgaristan Temsilcilik Vizesi

Temsilcilik Üzerinden Oturum Vizesi Almak İçin Gerekli Evraklar

Vize Başvuru Formu
Pasaport aslı
(en az 2 yıl geçerliliği bulunan)
Biometrik Fotoğraf: Güncel tarihli, arka fonu beyaz fotoğraf. 
Ticaret Odası Kaydı (Reşenie) 
Ticaret Odası Kayıt Sertifikası (Sertifikat) 
Bulstat belgesi
Banka Referans Mektubu
(Bulgaristan’da açılmış bir hesabınızda min 3.000€ olduğunu gösterir belge) 
Kira Kontratı veya Tapu Belgesi: Bulgaristan’da ticari temsilciliğin bulunduğu adres için en az 1 yıllık Kira Kontratı ya da Tapu Belgesi.
Tam Vukuatli Nüfus Kayıt Örneği: Aile bilgileri ve iletişim bilgilerini içermeli
Sabıka Kaydı: Adliye’den alınmalı ve apostilli olmalı. 
Business Plan: Temsilciliği kurulan firmanın yapacağı işin tanımı, firmada kaç kişi çalıştığı, çalışanların görev tanımlarını içeren plan yazısı. Şirketin antetli kağıdına yazılmış.
Türkiye'deki firmanın faaliyet belgesi.
Türkiye'deki firmanın vergi levhası.
Türkiye'deki firmanın sermayesini gösteren belge.
Türkiye'deki firmanın Ticaret Odası'ndan tescil belgesi.
Türkiye'deki firmanızda kaç kişi çalıştığırdığınızı gösteren belgeler
(son ayın SGK tahakkuk ve SGK çalışan listesi).

Bulgaristan'da Temsilcilik Açma Yoluyla Oturum İzni Nasıl Alınır?

Evraklarınızı ofisimize ulaştırın: Bulgaristan’da temsilcilik açma ile ilgili gerekli evrakların güncel listesini yetkilimizden öğrendikten sonra belgelerinizi hazırlayıp ofisimize ulaştırabilirsiniz. Yetkililerimiz evraklarınızı inceleyip eksik belgeleriniz varsa sizi bilgilendirecektir. Yetkilimize vekalet verdiğiniz takdirde sizin adınıza Bulgaristan’da şirket kurma işlemlerinizi başlatacaktır. 

Randevunuzu ayarlıyoruz: Bulgaristan’da şirket temsilciliği kurulduktan sonra oturum izni başvurusu yapılacak kişi adına Bulgaristan’da kira kontratı ve banka hesabı açılmaktadır. Bundan sonraki aşama ise Bulgaristan’da temsilcilik açma yoluyla oturum izni başvurusu yapmaktır. D vize başvuruları şahsen İstanbul Bulgaristan Başkonsolosluğu ve Bulgaristan Büyükelçiliği’ne yapılmaktadır. Ancak yoğunluk nedeniyle bu iki temsilcilikten randevu almak uzun sürebilmektedir. Yetkilimiz sizin adınıza randevunuzu ayarlayacaktır. Vize randevu günü evraklarınızı şahsen götürüp Konsolosluk ve Büyükelçiliğe teslim etmeniz gerekmektedir. Vize işlemleriniz sürerken konsolosluk yetkilisi gerek görürse sizi yüz yüze mülakata çağırabilir.

D Vizeniz Çıktıktan Sonraki Aşama Nedir?

Bulgaristan’da temsilcilik açma dolayısıyla D vize başvurusu yapan kişinin vizesi çıktıktan sonra Bulgaristan’a gitmesi gerekmektedir. Ülkeye gittikten sonra ikamet ettiği şehirdeki Yabancılar Şubesi’ne giderek oturum izni başvurusunda bulunur. Ortalama 15 gün içinde oturum kartının sahibi olur. 

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek