Bulgaristan Vizesi

Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Bulgaristan Vizesi

Bulgaristan Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Bulgaristan D Vizesi Başvuru Formu Nasil Doldurulur?

 

Bulgaristan D Vizesi Başvuru Formu hakkında sizlere bilgiler sunacağız. D tipi vize başvurusu için yerine getirilmesi gereken koşullar C tipi vize başvurularına göre çok daha karışıktır ve başvuru daha uzun sürede sonuçlanır. Başvuru sahipleri bu süreci iyi planlamalı ve gerekli koşulları sağlamalıdır. D vize başvuru sürecinin ilk adımı vize başvuru formudur. Bu nedenle D vize başvuru formu nasıl doldurulur,  formu doldurken nelere dikkat edilmesi gerekir gibi soruların cevaplarını sizler için derledik. Sayfamızın devamında "Bulgaristan D vize başvuru formu örneği"ne de ulaşabilirsiniz. Başvuru formu, konsolosluğun kişileri tanıması için, seyahat amacını bilip ona göre süreci işletebilmesi için zorunlu tuttuğu prosedürlerden biridir. Başvuru sahiplerinin form için verdiği bilgiler gerçeği yansıtmalıdır. Başvurular için sunulan tüm evrakların, verilen tüm bilgilerin içeriği güncel olmalıdır. Aksi takdirde süreç boyunca olumsuz durumlarla karşılaşma olasılığınız vardır.

Happy Turizm Vize - Danışmanlık olarak seyahat amacınız fark etmeksizin, uzun süreli ikamet hakkı tanıyan tüm D vize başvurularını tamamlamaktayız. D vize başvuru aşamaları, başvuru sonuçlanma süresi ve Bulgaristan D vize ücreti hakkında merak ettiklerinizi yetkililerimize danışabilirsiniz

D Vize Başvuru Sürecinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Evraklar eksiksiz, usulüne uygun bir şekilde hazırlandıktan sonra mutlaka tercüme işlemi yapılmalıdır. Happy Turizm Vize - Danışmanlık Bulgar Departmanı yetkililerimiz, bütün Bulgarca-Türkçe, Türkçe-Bulgarca tercüme işlemlerinizi yaptırmaktadır.
 D vize başvuruları, ilgili konsolosluk birimine şahsen yapılmalıdır. Ancak evraklarınızı hazırlama ve konsolosluk biriminden randevu alma sürecinde sizlere destek sağlamaktayız. Sizlerle birlikte süreci planlamakta ve yönetmekteyiz. D vize başvurularınızı danışmanlık hizmeti almadan yapmamanızı tavsiye ediyoruz. Zira D vize başvuru prosedürleri C tipi Bulgar vizesi başvurusuna göre çok daha karmaşık ve yorucu olabilmektedir.
D vize başvuru formu eksiksiz ve yönetmeliklere uygun şekilde doldurularak sunulmalıdır. Bu süreçte temsilcilerimizle irtibata geçerek evraklarınızı tamamlarken destek isteyebilirsiniz.

Bulgaristan D Vizesi Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?

Bulgaristan D vizesi başvuru formu, seyahat amacına uygun olarak doldurulmalıdır. Bulgaristan Konsolosluğu birimi kişinin başvuru talebini, form için verdiği bilgiler çerçevesinde değerlendirir. Başvuru formu gerçeği yansıtan beyanlarla doldurulmalı, formda seyahat amacı net olarak belirtilmelidir.

Başvuru formu doldurma aşamaları;

Başvuru sahibi öncelikle seyahatin amacını netleştirip formu bu amaç doğrultusunda doldurmalıdır.
Form için verilen kişisel bilgiler ve iletişim adreslerinin doğru yazıldığından emin olun. Bulgaristan Konsolosluğu başvuru sürecinde kişilere ulaşıp ek belge talep etme hakkı vardır.
Formu seyahatinizi planladıktan sonra doldurun, seyahat amacı için ayrılan kutucuğu doğru işaretleyin ve Bulgaristan’da size referans olacak kişinin/kurumun ya da otelin bilgileri ve iletişim adreslerini tam ve doğru olarak yazın.
Formun arka yüzündeki bölümlerden sizi ilgilendiren kısımları doldurun. (eşinizin soyadı, çocuklarınızın ismi, doğum tarihleri vb.) Eğer bu alanlar sizi ilgilendirmiyorsa lütfen boş bırakın.
Seyahat masraflarınızı nasıl karşılayacağınızı, seyahat edeceğiniz araçla ilgili bilgileri de eksiksiz bir şekilde yazdıktan sonra formun altındaki bölümü Türkiye’deki ikamet adresinizi açıkça ve uzun uzun yazınız.
Form doldurma işlemi bittikten sonra 48. bölüme imzanızı atmayı unutmayınız. İmzasız formlar işleme alınmamaktadır.

D Vize Başvurusu Hangi İllerden Yapılır?

Bulgaristan D vize başvurusu yapabilmek için kişilerin önce konsolosluk yetki alanı hakkında bilgi sahibi olması gerekir. Bulgaristan'ın Türkiye'de 4 ilde dış temsilciliği bulunmaktadır. İkamet ettiğiniz ilin bağlı olduğu konsolosluk birimi üzerinden işlemler gerçekleştirilmelidir. 

İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Çanakkale’de ikamet eden başvuru sahipleri işlemleri için İstanbul Başkonsolosluğunu tercih etmelidir. Bursa, Balıkesir, Bilecik, Muğla, Denizli, Manisa, İzmir, Yalova ve Aydın çevresinde ikamet eden başvuru sahipleri ise Bursa Konsolosluğunda işlemlerini tamamlayabilir.

Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli’nde yaşayan kişilerin Edirne Başkonsolosluğuna müracaat etmesi gerekir. Ankara Trabzon, Mardin, Kastamonu, Diyarbakır, Gaziantep, Yozgat, Niğde, Erzurum, Erzincan gibi illerde ikamet eden kişiler ise Ankara Büyükelçiliğinden d vize başvurularını gerçekleştirebilirler.

Bulgaristan D Vize Başvuru Formu Örneği

Sayfamızın devamında başvuru formu örneği bulunmaktadır. Formu, PDF formatında indirerek, doldurabilirsiniz. Başvuru formunda kişilerden istenilen bilgiler eksiksiz olarak yazılmalıdır. Başvuru sahibinin formun 2. sayfasındaki bölümünü nüfus kağıt örneğine bakarak doğru bir şekilde doldurması gerekir. Başvuru sahibi evli ise; eşinin soyadı/önceki soyadı, doğum yeri ve tarihi, çocuklar varsa tek tek isimleri ve doğum tarihleri doğru olarak yazılmalıdır.

Başvuru formunun ön yüzü için kişiler mesleğini, TC. kimlik numaralarını, pasaport numaralarını, pasaportun geçerlilik tarihleri, tercih ettiğiniz giriş sayısı, iş adresi, medeni durum, cinsiyet gibi bilgilerini ilgili bölümlere yazmalıdır. Görüldüğü gibi vize başvuru formu seyahat edecek kişileri tanımaya yönelik detaylı bilgi talep eden bir belgedir. Kişiler formu sonraki işlem sürecinde sıkıntı yaşamamak adına dikkatlice doldurmalıdır.

Verdiğiniz bilgilerde herhangi bir yanlışlık tespit edilirse başvurunuz ret ile sonuçlanabilir. Dolayısıyla bilgilerinizi yazdıktan sonra doğruluğunu kontrol etmenizi tavsiye ederiz. Başvuru formunu doldururken zorlandığınızı düşünürseniz temsilcilerimizle iletişime geçebilirsiniz. 

Bulgaristan d vize başvuru formu örneğini incelemek için tıklayınız.

Bulgaristan D Başvurusu Nasıl Yapılır?

D vize başvurusu için kişiler evraklarını konsolosluk birimine şahsen sunmalıdır. Bunun için önceden konsolosluktan randevu talep etmelisiniz. Vize servisimiz sizin için uygun olan gün ve saate randevu talep etmekte ve sizlere bildirmektedir.  Bulgaristan D vize randevusu gün ve saatinde ikamet ettiğiniz bölgenin bağlı bulunduğu konsolosluk biriminde hazır bulunmalı ve evraklarınızı beyan etmelisiniz. Beyan ettiğiniz belgeler incelenerek yaklaşık 45 gün içinde başvurunuzun olumlu ya da olumsuz olduğuna dair bir sonuç çıkar. Bu sonuçlanma süresi konsolosluk birimin yoğunluklarına göre, başvuru sahibinin sunduğu evraklara göre de değişebilir. Başvurunuzu değerlendirme ve sonuçlandırma yetkisinin sadece ilgili konsolosluk biriminde olduğunu unutmayınız.

Bulgaristan D vize başvuru şartları, başvuru süreci, vize başvuru formunun doldurulması, başvuru dilekçesinin hazırlanması, tercüme gibi D vizeye dair merak ettiğiniz her şeyi yetkililerimize +90 (312) 419 56 41 numaralı hattan ulaşarak danışabilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek