Bulgaristan Vizesi

Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Bulgaristan Vizesi

Bulgaristan Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Bulgaristan D Vizesi Sorgulama Işlemi

Bulgaristan D vizesi Sorgulama işlemi, başvuru prosedürleri yerine getirildikten sonra yapılabilmektedir. Başvurunuz için gerekli olan evrakları seyahatinizin kapsamına göre hazırlamanız ve sunmanız gerekir. Uzun süreli ikamet gerektiren vize başvuruları daha meşakkatli bir hazırlık süreci ister.  Happy Turizm Vize - Danışmanlık olarak, D vize başvurularınızda her aşamada size destek sağlamakta, başvurunuzun takibini yapmaktayız. 

Bulgaristan D Vize Sorgulama

Başvurunuzu vize servisimiz aracılıyla yaptığınızda Bulgaristan d vizesi sorgulama işlemlerinizi yapmakta, tüm süreç boyunca başvurunuzun takibini yapmaktayız. Başvurunuzun durumunu sorgulama işlemini çağrı merkezlerimizi arayıp istediğiniz zaman yetkililerimize yaptırabilirsiniz.

Başvurunuz için gereken prosedürleri yerine getirdiğinizde ilgili temsilcilikte bulunarak dosyanızı teslim edin.
Başvuru işlemlerinizi yürüten Bulgaristan Konsolosluğu birimi evraklarınızı inceledikten sonra eksik ya da hata olması durumunda başvuru sahibi ile iletişime geçerek (mail ya da telefon yoluyla) eksik evraklarını tamamlaması için süre verebilir. Eğer böyle bir durumla karşılaşırsanız vakit kaybetmeden temsilcilerimize durumu izah edin ve talep edilen yeni belgeyi nereden, nasıl temin etmeniz gerektiği konusunda bilgi alın.
Eksik belgelerinizi Bulgaristan Konsolosluğunun sizden istediği süre içinde temin ederek beyan etmelisiniz.
Tüm bu aşamalardan sonra başvurunuzun olumlu ya da olumsuz sonuçlanması en az 45 gün sürecektir. Bu süre daha kısa ya da uzun olabilir.
Bulgaristan vize başvurunuzun olumlu ya da olumsuz sonuçlandığını konsolosluk birimi başvuru sahiplerine ulaşarak bildirir. Ancak başvurunuzu Happy Turizm Vize - Danışmanlık ile tamamlamanız halinde süreç boyunca sorgulama işlemlerinizi yapmakta ve başvurunuz erken bir tarihte sonuçlandığında sizlere haber vermekteyiz.
Bulgaristan D vize başvurularında işlem süresi biraz uzundur. Prosedür gereği kısa bir sürede sonuçlanmaz. Başvurularınızın işleme alınması, değerlendirilmesi, olumlu ya da olumsuz bir sonuca bağlanmasında yetki tamamen ilgili konsolosluk birimindedi.

Kimler D Vize Başvurusunda Bulunabilir?

Ticari yatırımcılar
Öğrenci
Yerleşim vizesi
Bulgaristan ticari ve sanayi odasına kayıtlı yabancı ticari kurum temsilcileri
Bulgar vatandaşlarının aileleri
Uzun süreli tedavi amaçlı vize
Medya mensupları
Emekliler
Yatırım Teşvik Kanununa göre faaliyet gerçekleştirenler
Üzün süreli İkamet için izin almış yabancı ülke vatandaşının aile bireyler
Diplomat, konsolosluk çalışanları veya ticari temsilcilerin aile üyeleri ve yakınları
Ticari vize
Ticari amaç gütmeyen faaliyet vizesi
Başvuru aşamaları da bu sayılan farklı amaçlara yönelik olarak değişir. Bazı prosedürlerde yerine getirilmesi gereken koşullar daha uğraştırıcı olabilmektedir. Bu koşullara ilgili sayfa başlıklarından bakabilirsiniz.

Bulgaristan D Vize Tercüme ve Tasdik Hizmetleri 

D vize başvuruları için sunulan evrakların Bulgarca tercümesi yapılmalı ve onaylı bir şekilde konsolosluk birimine sunulmalıdır. Evraklarınız için Happy Turizm Vize - Danışmanlık, tercüme ve tasdik hizmetleri de vermektedir. Aynı zamanda seyahatiniz için gerekli olan zorunlu seyahat sağlık sigortası ve otel ve ulaşım rezervasyonlarınızı da talebiniz olması halinde yapmaktayız. Dolayısıyla başvuru işlemlerinizi yorulmadan tamamlayabilirsiniz. Bulgarca tercüme, evrak tasdik, seyahat sağlık sigortası, otel ve uçak rezervasyonları gibi hizmetlerimizden faydalanabilmek için bizi arayabilir, çağrı merkezi yetkililerimizden detaylı bilgi alabilirsiniz. 

Bulgaristan D Vizeye Hangi İllerden Başvuru Yapabilirim?

Başvurunuz için gerekli hazırlıkları bitirdikten sonra ilgili konsolosluk birimine gidip evraklarınızı şahsen sunmanız gerekecektir.  Bulgaristan'ın Türkiye’de 4 farklı ilde dış temsilciliği bulunmaktadır. Her temsilciliğin bölgesel olarak kendi yetki alanı bulunmaktadır. Bulgaristan Konsolosluklarının yetki alanı sınırlaması aşağıdaki gibidir: 

İstanbul Başkonsolosluğunun görev bölgesine giren iller, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Çanakkale.
Edirne Başkonsolosluğunun görev alanındaki iller, Kırklareli, Edirne, Tekirdağ.
Bursa Konsolosluğunun görev alanındaki iller, Bursa, Balıkesir, Bilecik, Muğla, Denizli, Aydın, Manisa, İzmir ve Yalova. 
Ankara Büyükelçiliğine ise Ankara, Kastamonu, Niğde, Yozgat, Trabzon, Mardin, Diyarbakır, Tunceli, Muş, Erzurum, Erzincan, Gaziantep, Adana, Adıyaman, Ardahan, Afyon, Ağrı, Antalya, Artvin, Aksaray, Çankırı, Burdur, Rize, Samsun, Siirt, Sivas, Tokat Nevşehir ve çevre il ve ilçelerde ikamet eden kişiler başvuruda bulunabilir.

İkamet ettiğiniz il yukarıda yer almıyorsa çağrı merkezimizi arayarak yetkililerimizden başvuru bölgesi hakkında bilgi alabilirsiniz. Başvurunuzu size en uygun temsilcikten yapmanız için sizlere yardımcı olmaktayız.

Bulgaristan D Vize Başvurusu Sonuçlanma Süresi

Bulgaristan D vize başvuruları aksi bir durum olmadıkça yaklaşık 45 gün içinde olumlu ya da olumsuz olarak sonuçlanır. Bu sonuçlanma süresi kesin bir süre değildir. Başvuru sahibinin sunmuş olduğu evraklara göre, konsolosluğun yoğunluklarına göre, resmi tatil günlerine göre değişir, şekillenir. Süre boyunca vize başvurunuzun durumunu kontrol ederek bir gelişme olduğunda sizlere haber veriyoruz.

Bulgaristan D vize başvuru sorgulama sürecinde Bulgaristan Konsolosluğunun ek evrak talebi olabilir. Bu durumda Bulgaristan Konsolosluğu yetkilileri sizlerle tercih ettiği iletişim kanalından ulaşarak eksik olan evraklarınızı tamamlamanızı talep edebilir. Evrakları size tanınan süre içinde temin etmelisiniz. Temsilcilerimizle iletişime geçerek eksik olan belgenizi tamamlama konusunda destek isteyebilirsiniz. Böylece kısa sürede eksik olan belgenizi hazırlayarak teslim edebilirsiniz.

Başvurularınız öngörülen süreden önce ya da daha sonra sonuçlanabilir. Sonuçlanma sürelerinde inisiyatif tamamen ilgili konsolosluk birimindedir. O yüzden net bir sonuçlanma süresi olmamaktadır

Bulgaristan D vize başvurularınızı uzun ve zahmetli süreci yaşamadan vize servisimiz aracılığıyla tamamlayabilirsiniz. Bulgaristan vizesine dair her türlü sorunuzu +90 (312) 419 56 41 numaralı hattan bizlere yöneltebilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek