Bulgaristan Vizesi

Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Bulgaristan Vizesi

Bulgaristan Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Bulgaristan Eğitim Amaçlı Oturum izni Nasıl Alınır?

 

Bulgaristan'da 3 aydan fazla eğitim görecek öğrencilerin D vize kategorisine giren öğrenci vizesi başvurusu yapmaları gerekmektedir. Bulgaristan D vizesi alan öğrenci Bulgaristan’a gidince de oturum izni başvurusu yapmalıdır. Erasmus Değişim Programı'ndan faydalanacak öğrenciler ülkede 3 aydan fazla öğrenim göreceklerse D vize başvurusu yapmaları gerekmektedir. 

Bulgaristan D vize için standart evraklar aynı olsa da başvuru amacına göre evraklarda farklılıklar olabilmektedir. Uzun süreli D vize başvurularının sonuçlanma süresi; C vizeye göre çok daha uzundur ve başvuru süreci karmaşıktır. Vize başvurunuz sırasında herhangi bir problemle karşılaşmamak ve evraklarınızı eksiksiz hazırlamak için bizi arayabilir, Bulgar Departmanı yetkililerimizden canlı destek alabilirsiniz. Happy Turizm Vize - Danışmanlık yetkilileri D vize evraklarınızın hazırlanmasından, randevunuzun alınmasına kadar tüm işlemleriniz sırasında size destek olacaktır. Yazımızın devamında eğitim amaçlı D Vize başvuruları için gerekli evrak listesini, başvuru aşamalarını, öğrenci vizesi ücreti ve vize sonuçlanma süresi hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. Güncel vize prosedürüyle ilgili detaylı bilgi için yetkililerimizi arayabilirsiniz.

Bulgaristan Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Belgeler

Öğreci vizesi için gerekli evrak listesinde güncelleme veya değişiklik olmuş olabilir. Bizi arayarak güncel prosedürler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. D vize başvurularında beyan edilecek evrakların güncel tarihli olmasına dikkat ediniz. 

D Vize Başvuru Formu: Başvuru sahibi tarafından eksiksiz doldurulup, imzalanmış olmalı.
Pasaport:  En az 2 yıl geçerliliği olmalı ve vizenin işlenebilmesi için iki boş sayfası bulunmalı.
Biometrik Fotoğraf: Son 6 ay içinde çekilmiş, arka fonu beyaz olmalı.
Okul Kabul Belgesi: Bulgaristan Milli Eğitim Bakanlığı'ndan alınmış kaşeli, imzalı belge (Udostovorenie).
Öğrenci Belgesi: Kayıt yapılan okuldan alınmış olmalı.
Bulgaristan Yurt Kabul Belgesi
Adli Sicil Kaydı: Apostilli, Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı’ndan onaylı, yeminli tercüman tarafından tercüme edilmiş olmalı
Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği: Aile bağlarını içermeli, kaşeli ve imzalı olmalı.
Banka Hesap Özeti:Adınıza açılmış ve en az 1500 Euro bakiyesi bulunan bankadan ıslak imzalı ve kaşeli hesap dökümü.
Kira Kontratı: Evde kalınacaksa Bulgaristan noteri onaylı kira kontratı ve kira kontratı yapan ev sahibinden noter onaylı taahhütname (Başvuru sahibinin kendi evinde kalacağını beyan eden)
Taahhütname: Bulgaristan’daki eğitim masraflarının ebeveynlerden biri tarafından karşılanacağını gösteren noter onaylı belge.
Muvafakatname:Başvuru sahibi 18 yaşından küçükse anne babadan alınan noter onaylı belge.
Ek Hizmetlerimiz: Bulgaristan D Vize başvurusunda bulunanların hazırlaması zorunlu olduğu evraklardan biri de Seyahat Sağlık Sigortası’dır. Tüm AB üyesi ülkelerde geçerliliği olan 30 bin Euro teminatlı bu belgenin orijinali ve fotokopisi sunulmalıdır. Bulgaristan’a aracıyla gidecek olanların ise ‘Yeşil Sigorta’ yaptırması gerekmektedir. Talebiniz halinde bu iki belgeyi de, vize servisimizde yaptırabilirsiniz.

Bulgaristan Eğitim Amaçlı Oturum İzni

Bulgaristan Öğrenci Vizesi Başvuru Aşamaları

Belgelerinizi ofisimize gönderin: Eğitim amaçlı D Vize başvurusunun ilk adımını belgelerin eksiksiz ve belirlenen yönetmeliklere uygun olarak hazırlanması oluşturmaktadır. Aksi takdirde Bulgaristan Konsolosluğu ve Büyükelçiliği vize başvurunuzu reddedebilir ya da vize çıkış süreniz uzayabilir. Böyle bir durumla karşılaşmamak için danışmanlık hizmeti almanızı tavsiye ederiz. Ofisimizi arayıp yetkililerimizden güncel evrak listesi ve prosedürler hakkında detaylı bilgi öğrenebilirsiniz. Daha sonra hazırladığınız belgeleri bulunduğunuz ile en yakın ofisimize gönderebilirsiniz.

Evraklarınızı kontrol edip sizi arayacağız: Evraklarınız yetkililerimize ulaşır ulaşmaz en hızlı şekilde kontrollerini sağlayacakladır. Evraklarınız arasında eski tarihli olanlar, hatalı veya eksik olanlar varsa hemen sizi arayarak bilgi verecekler ve bunları düzeltmenizi isteyeceklerdir.

Vize ücretinizi ödeyin: Çağrı merkezimize bağlandıktan sonra talebiniz halinde yetkililerimiz, kişisel durumunuza ve seyahat amacınıza uygun olarak hazırladıkları vize ücret bedelinin yer aldığı bir bilgilendirme maili göndereceklerdir. Bu ücret,  Bulgaristan Konsolosluğun aldığı vize harcı, randevu ücreti ve bizim danışmanlık bedelimizi karşılamaktadır. Ücreti yetkilimize başvuru sırasında döviz olarak da ödeyebilirsiniz.  

Randevunuzu ayarlayacağız: Bulgaristan eğitim amaçlı D vize başvuruları Bulgaristan Konsolosluklarına şahsen yapılabilmektedir. Vizenin çıkıp çıkmayacağına karar verecek olan mercii ilgili ülkenin Dışişleri Bakanlığıdır. Bulgaristan Konsoloslukları ve Büyükelçilikleri arasında yetki ayrımı olduğundan başvurularınızı ikamet ettiğiniz şehre göre yapmanız gerekmektedir. Örneğin; Edirne, Kırklareli, Tekirdağ civarında ikamet edenler başvurularını Edirne Bulgaristan Konsolosluğundan yapabilmektedir. Sitemizi inceleyerek Bulgaristan temsilciliklerinin yetki alanlarıyla ilgili bilgi sahibi olabilirsiniz. Başvurunun en önemli aşamalarından biri olan randevu alma ise konsoloslukların yoğunluğundan dolayı uzun sürebilmektedir. Yetkililerimizle iletişime geçerek sizin için uygun gün ve saatte randevunuzu ayarlayabilirsiniz.

D Vizeniz Çıktıktan Sonraki Aşama Nedir?

Vize başvurunuzu ikamet ettiğiniz ilin bağlı bulunduğu Bulgaristan Konsolosluğu ya da Büyükelçiliği’ne şahsen yapabilirsiniz. Randevu günü belgelerinizi Bulgaristan temsilciliğine götürerek teslim etmelisiniz. Vize yetkililerinin gerekli gördüğü durumlarda sizi mülakata çağırabileceğini unutmayın. Başvurunuzu yaptıktan 15 gün sonra Bulgaristan’da kalacağınızı beyan ettiğiniz adrese polis giderek kontrol edecektir. Ev sahibine veya komşularınıza o adreste kalıp kalmadığınızı sorar, aksi bir cevap alırsa D vize başvurunuzun olumsuz sonuçlanabilir. Eğer D vizeniz olumlu sonuçlanırsa sonraki aşamada Bulgaristan’a gitmeniz gerekecek. Okulunuzun bulunduğu şehrin Polis Merkezi’ndeki Yabancılar Şubesi’nden sürekli oturum izni başvurunuzu gerçekleştireceksiniz. Bu başvuruda istenen evraklar Bulgaristan D vize başvurusunda sunduğunuz evrakların hemen hemen aynısıdır. Başvurunuzdan iki hafta sonra Bulgaristan Oturum Kartı'nızı alabilirsiniz.

Bulgaristan Öğrenci Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Bulgaristan öğrenci vizesi kaç günde çıkar sorularına vereceğimiz yanıt ortalama sonuçlanma süresidir.  başvurularını sonuçlandırma yetkisi sadece ilgili ülkenin Dışişleri Bakanlığındadır. Dolayısıyla süreler değişkenlik gösterebilir. Ancak uzun süreli d vize başvuruları yaklaşık 45 ile 60 gün arasında sonuçlanmaktadır. Bulgaristan Konsolosluğu görevlileri başvuru sahiplerine dosyalarının durumunu takip edebilmeleri için fiş vermektedir. Bu fiş numarası ile başvurunuzun durumunu sorgulayabilirsiniz. İşlemlerinizi Happy Turizm Vize - Danışmanlık ile tamamlamanız halinde pasaportunuzun durumunu tüm süreçte sizin adınıza sorgulayarak sonucunu sizlerle paylaşmaktayız.

Öğrenci vizesi için sunulan evraklarda herhangi bir eksiklik olması durumunda başvuru yapılan konsolosluk birimi kişilerden ek evrak talebinde bulunabilir. Böyle bir durumda Bulgaristan departmanımız ile iletişime geçerek evrakınızın temini konusunda yardım isteyebilirsiniz.

Happy Turizm Vize - Danışmanlık olarak uzun süreli vize başvurularınız ile ilgili sizlere destek olmakta ve sorunsuz bir başvuru süreci yaşamanız için elimizden geleni yapmaktayız. Başvuru için hazırladığınız dosyanızda eksik ya da yanlış bir evrak varsa konsolosluk ek evrak talebinde bulunabileceğinden değerlendirme süresi uzayabilir. Böyle durumlarla karşılaşmamak için d vize başvurularınızda firmamızdan destek almanızı tavsiye ediyoruz. 

Bulgaristan Öğrenci Vizesi Ne Kadar?

Bulgaristan öğrenci vizesi ücretleri konsolosluk harç bedeli ve firmamızın hizmet bedelinden oluşur. Konsolosluklar tarafından belirlenen vize ücretleri zaman zaman değişip güncellenebileceğinden en doğru bilgi için çağrı merkezlerimizi arayarak müşteri temsilcilerimizle konuşabilirsiniz.

Uzun süreli d vize başvurularınızı Happy Turizm Vize - Danışmanlık ile zahmetsiz bir şekilde tamamlamanız mümkün. Gerekli evraklar ve süreç hakkında detaylı bilgi alabilir, başvuru sürecinizi temsilcilerimizle birlikte planlayabilirsiniz.

Bulgaristan öğrenci vizesi ne kadar, vize ücretleri nereye yatırılır gibi sorularınızı mesai saatleri içinde çağrı merkezlerimizi arayarak öğrenebilirsiniz. Harç ücretleri için her temsilciliğin anlaşmalı olduğu bankalar bulunmaktadır. Bankaların şubeleri aracılığıyla işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

Vize ücretinin yatırılmadığı başvurular işleme alınmamaktadır. Harcın yatırıldığını gösteren dekontu başvuru dosyanızla birlikte ilgili konsolosluk birimine teslim etmeyi unutmayınız.

Uyarılar

Eğitim Amaçlı D Vize başvuruları sırasında öğrencilerin Bulgaristan Büyükelçiliği ve Bulgaristan Konsolosluklarına belgelerinin orijinalleri ve aslı gibi noterden tasdiklenmiş halini sunmaları gerekmektedir.
Belgelerinizin 3 aydan eski tarihli olmamasına dikkat edin.Eski tarihli belgeleriniz başvurunuzun kabul olmamasına veya vizenizin olumsuz sonuçlanmasına neden olabilir. 
Bulgaristan'da eğitim almak amacıyla yapacağınız uzun süreli vize başvurunuzu vize servisimiz danışmanlığında gerçekleştrebilirsiniz. Eğitim vizesiyle ilgili tüm sorularınızı çağrı merkezimizi arayarak yetkililerimize iletebilir veya bizlere bilgi@happyturizm.com mail adresimiz üzerinden ulaşabilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek