Bulgaristan Vizesi

Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Bulgaristan Vizesi

Bulgaristan Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Bulgaristan D Vizesi Için Gerekli Evraklar Nelerdir?

 

Bulgaristan D vize bilindiği gibi Bulgaristan’da uzun süreli kalış için talep edilen bir vize türüdür. Bu başvuruyu, ilgili ülkeye eğitim amacıyla gidenler, evlilik dolayısıyla gidenler, Bulgaristan’da şirket sahibi olanlar, çalışma izni alanlar, ilgili ülkede temsilcilik açanlar, emekli olup oturum iznine başvuranlar (vb.) yapabilir. Başvuru için kişilerin sunması gereken evraklar ve yerine getirmesi gereken prosedürler birbirinden farklıdır. Vize başvurusu için başvuru sahiplerinin hazırlaması gereken evraklardan sayfamızda genel hatlarıyla bahsedilmiştir. Amacınızı net olarak belirledikten sonra oturum izninizi (D vizenizi) hangi amaçla talep ediyorsanız o amaca göre hazırlığınızı yapmalı, uygun olan kategoriden başvurunuzu tamamlamalısınız.

Bulgaristan D Vize Başvurularınızda Happy Turizm Vize - Danışmanlık Yanınızda

Happy Turizm Vize - Danışmanlık, vize başvurularınızda sizlere yol göstermekte ve sürecin nasıl ilerlediğini anlatmaktadır. Başvuru işlemlerinizi tek başınıza tamamlamanız sizleri bu süreçte zorlayabilir. Prosedürleri iyi bilen bir aracı vasıtasıyla tamamlamanız daha faydalı olacaktır. Çünkü vize başvurusu için hazırlamanız gereken belgelerin doğru ve eksiksiz olması aynı zamanda tercüme ve tasdik işlemlerinin de yaptırılması gerekmektedir. Vize servisimiz, başvurunuz için tüm evrakların tercüme ve tasdik işlemlerini yaptırmaktadır.

Başvuru yapabilmek için uzun ve karışık süreçlerle uğraşmak yerine çağrı merkezlerimizden bizi arayarak temsilcilerimizle görüşebilir, hızlı bulgaristan vize başvurunuzu yorulmadan tamamlayabilirsiniz. Temsilcilerimiz uzun süreli kalış prosedürleri konusunda oldukça tecrübelidir. Bize ulaştığınızda süreç hakkında detaylı bilgiyi sizlerle paylaşıyor olacaklar. Bulgaristan D vize başvurusu için hazırlamanız gereken evrakları, bu evrakların nereden ve nasıl temin edilmesi gerektiği gibi sorularınıza cevap oluyor, başvuru sürecinizi hızlandırıyoruz. D vize başvuru evraklarını temsilcilerimizden öğrendikten sonra kargo vasıtasıyla belgelerinizi ofisimize gönderebilirsiniz.

Tüm İşlemleriniz Happy Turizm Vize - Danışmanlık Tarafından Yapılır

Evraklarınızı ilgili konsolosluk birimine bizzat sunmanız gerekir. Happy Turizm Vize - Danışmanlık, evraklarınızı teslim etmeden önceki yorucu süreçte sizlere destek sağlamaktadır. Planlanan seyahat için başvuru sahiplerinin seyahat sağlık sigortası yaptırmaları zorunludur. Vize servisimiz, sağlık sigortanızı ve ilave olarak konaklama ve ulaşım rezervasyonlarınızı sizin adınıza yaptırmaktadır.

Bulgaristan D Vizesi İçin Gerekli Belgeler

D vizesi başvurularında konsolosluk birimine sunulması gereken evraklar c vize evraklarına göre daha fazla ve karışıktır. Temsilcilerimizle konuştuktan sonra hazırlamanız gereken evraklar konusunda bilgi alabilirsiniz. Sonrasında hazırlamış olduğunuz evrakları ofisimize kargo ile göndererek başvuru sürecinizi başlatabilirsiniz.

Hazırlayacağınız Bulgaristan d vizesi için gerekli evrakların amacınıza uygun olması gerekir. Örneğin öğrencilerin şirket sahiplerinden istenilen faaliyet belgesi gibi evrakları sunmasına gerek yoktur. Sitemizde her amaca uygun evrak listesi ayrı sayfalarda listelenmiştir. Oturum izni başlığı altındaki bölümlere göz atabilirsiniz. Uzun süreli kalış için hazırlanması gereken evraklar aşağıda genel hatlarıyla verilmiştir;

Geçerlilik tarihi en az 2 yıl olan pasaport
Seyahat sağlık sigortası
Sabıka kaydı
Konaklama, ikamet vb. koşulların nasıl karşılanacağına dair bilgiler
Kişi evliyse evlilik cüzdanı (Grajdanski Brak)
Vukuatlı nüfus kayıt örneği
Banka dökümü
Öğrencilerin öğrenim göreceği kurumdan aldığı belge (Udostoverenie za Priemane)
Göçmenlerin oturum izni için, isim denklik belgesi, doğum belgesi, kira kontratı vb.
 Seyahat Erasmus programı dahilinde ise Erasmus kabul belgesi
Şirket sahipleri ve ortakları için vergi borcu olmadığını kanıtlayan belge (Udostoverenie za Lipsa na Danıçni Zadıljeniya), faaliyet belgesi (Udostoverenie za Aktualno Sıstoyanie) vb.
Yukarıda sayılan evraklar herhangi bir başvuru için yeterli değildir. Kişilerin seyahat amacına uygun olarak daha farklı vize başvuru evrakları eklemesi gerekir.

Örneğin;

Bulgaristan’da şirket sahibi olanlar en az 10 Bulgar vatandaşın istihdam edildiğini kanıtlayan belgeyi de diğer belgelerle birlikte sunmalıdır.
Öğrenim amacıyla giden kişilerin konaklayacağı süre boyunca masraflarını ailesinin karşılayacağına dair taahhütname sunması gerekir.
Temsilcilik açmak isteyen kişilerin Ticaret ve Sanayi Odasından tasdik belgesi (Udostoverenie) alması gerekir.
Happy Turizm Vize - Danışmanlık olarak tüm bu belgelerin hazırlanması sürecinde sizlere yardımcı olmaktayız. Temsilcilerimiz hazırlamanız gereken evraklarla ilgili sizlere detaylı bilgi vermektedir.

Evraklarla ilgili bilgi aldıktan sonra;
Hazırladığınız dosyanızı ofisimize ulaştırın.
Elimize ulaşan evraklarınızı kontrol ederek yanlış ya da eksik bir evrak olup olmadığına bakıyoruz.
Herhangi bir hata yoksa belgelerinizin Bulgarca tercüme ve tasdik işlemlerini yaptırıyoruz.
Sonrasında konsolosluktan sizin için randevu talep ediyoruz.
Yapmanız gereken, sizlere verilen randevu gün ve saatinde konsoloslukta bulunup evraklarınızı şahsen teslim etmek.
Unutmayın, süreç boyunca ilgili konsolosluk biriminin başvuru sahiplerinden ek evrak talep etme ve başvuru sahibini görüşmeye çağırma hakkı bulunmaktadır.

Bulgaristan D Vizesi Ücreti

Başvurular için ödenmesi gereken vize ücretleri konaklayacağınız gün sayısına, seyahat amacınıza göre farklılık gösterebilir. Temsilcilerimizle görüşüp seyahatinizin detaylarından bahsetmeniz halinde ödemeniz gereken vize ücreti paylaşılmaktadır. Sizlerle paylaştığımız vize ücretlerinin içinde konsolosluk vize harç bedeli ve firmamızın hizmet bedeli de bulunmaktadır. Başvurunuzun işleme alınması için konsolosluk harç bedelini mutlaka ödemeniz gerekir. Ödemiş olduğunuz vize ücretinin dekontunu da D vize başvuru belgelerinizin arasına ekleyiniz. Bu konsolosluk vize harç bedelini büyükelçilik belirlemektedir.

Sitemizde D vize başvuru amacınıza göre eğitim amaçlı oturum izni, evlilik için oturum izni, emekliler için oturum izni, Bulgar vatandaşı çocuğu olanlar için D vize, erasmus oturum izni, ticari kurum temsilciliği oturum izni, 1978 göçmenleri oturum izni, şirket sahibi olanlar için oturum izni, ilgili ülkede oturumu olan kişinin ailesi için oturum izni kategorileri ayrı ayrı açıklanmaktadır. Başvurunuzu gerçekleştirmeden önce ilgili kategorileri okuyarak bilgi sahibi olabilirsiniz. Sorularınızı temsilcilerimizle iletişim kurarak sorabilir, dilerseniz ofisimizi de ziyaret edebilirsiniz.

D Vize Başvuruları Ne Zaman Sonuçlanır?

Vize başvuru işlemlerinizi başından sonuna kadar titiz bir şekilde yürütmekte ve sonuçlanmasını da takip etmekteyiz. Başvurular yaklaşık 45 gün içinde sonuçlanmaktadır. Sonuçlanma süreleri, kişinin sunduğu evraklara ve konsolosluk biriminin yoğunluklarına göre değişebilir. Temsilcilerimize mesai saatleri içinde dilediğiniz her zaman ulaşabilirsiniz. Başvurunuz hakkında temsilcilerimiz ile görüşmek için ofisimizi ziyaret edebilirsiniz. Happy Turizm Vize - Danışmanlık, sizlere konforlu bir başvuru süreci yaşatmak için çalışmalarını sürdürmektedir.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek