Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Avusturya Vizesi

Avusturya Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Avusturya Aile Birleşimi Gerekli Evraklar Nelerdir?

Avusturya aile birleşimi gerekli evraklar listesini sayfanın devamında bulabilirsiniz. Başvurunuz esnasında temin edeceğiniz evrakların eksiksiz olmasına dikkat etmenizde fayda olacaktır. Ayrıca evraklar orijnalleri ile istenmektedir ve apostilli şekilde,  Almanca tercüme yaptırılarak beyan edilmesi önem arz etmektedir.

Avusturya aile birleşimi için gerekli belgeler

Avusturya aile birleşimi için hazırlanmış başvuru formu
Formda dikkat edilmesi gerekilen nokta, formun başvuru sahibi tarafından eksiksiz olarak doldurulmuş olmasıdır. Beyan edeceğiniz diğer belgeleriniz ile çelişki arz etmemelidir. Orijinal başvuru formuna buradan ulaşabilirsiniz.

Pasaport
Pasaportunuzun güncelliğini koruyor olmasına, son geçerlilik tarihinin en az altı ay daha devam etmesine dikkat etmelisiniz. Pasaportunuz on yıldan eski olmamalıdır. En az iki boş sayfası bulunmalıdır ve dolu sayfalarının fotokopileri de başvuru dosyanızda bulunmalıdır. Şahsınızca imzalı olmalı, harcınızı yatırdığınızı kanıtlayacak dekontunuzdaki soy isimle pasaportunuzdaki soy isim birbirleri ile çelişmemelidir. Elektronik pasaporta sahip iseniz fotoğrafınızın bulunduğu sayfayı ve kullanılmış sayfaları fotokopi halinde ibraz etmeniz gerekmektedir.

Biometrik fotoğraf
35x45 boyutlarında, 2 adet resim temin etmeniz gerekmektedir. Biometrik fotoğrafınız güncel halinizi temsil etmeli, önceden kullanılmamış olmalı, arka fonu ise beyaz olmalıdır. Yüzünüzün ve kulaklarınızın açık olduğu bir fotoğraf ayrıca tercih sebebidir.

Sabıka kaydı
Sabıka kaydınız dört haftadan eski olmamalıdır. Hem orijinali hem fotokopisi ile birlikte teslim edilmeli ve Almanca tercümesi mutlaka yaptırılmalıdır. Sabıka kaydı 13 yaşından küçük çocukların muaf olduğu bir belge olmakla beraber, 13 yaşın üstündeki çocuklardan ailelerinin imzası bulunacak şekilde temin edilmelidir.

Geçim kaynağını gösterir evraklar
Aile birleşiminiz için gerekli olacak önemli bir belge de finansal kaynaklarınızı kanıtlayacak nitelikte evrak teminidir. Bu evraklar maaş bordrosu, hesap cüzdanı, emeklilik evrakları gibi maddi kaynaklarınızı gösterebileceğiniz her türlü belge kapsamındadır.

Uluslararası doğum kayıt örneği
Doğum kayıt örneğinizin başvuru sahibini temsil etmesi gerekmekte ve uluslararası olması istenmektedir. Uluslararası doğum kayıt örneğinizin hem orijinali hem de 1 adet fotokopisi başvurunuz esnasında beyan edilmelidir

Avusturya’da ikamet eden yakınınızdan talep edilecek evraklar

Kira sözleşmesi - Tapu senedi
Avusturya’da yaşayan, yasal ikamet iznine sahip olan (Avusturya vatandaşı ya da değil) yakınınızın kira sözleşmeleri ve tapu senedinin orijinali ve 2 adet fotokopisi başvuru dosyanızda bulunması gereken belgelerdendir. Ayrıca her iki adet evrağın temin edilmesine gerek olmamak ile beraber, bireysel standartlarınıza bağlı olarak  ya kira sözleşmesi ya da yalnızca tapu senedi yeterli olmaktadır.

Maaş bordrosu
Buradaki önemli olan faktör maaş bordrosunun size değil Avusturya’da ikamet eden yakınıza ait olmasıdır. Son üç aya ait olacak şekilde düzenlenmeli ve hem orijinali hem de 1adet fotokopisi ile temin edilmelidir.

Pasaport
Avusturya’da ikamet etmekte olan yakınınıza ait pasaportun ilk 1 ve 2. sayfalarının asılları ve fotokopileri temin edilmelidir. Avusturya’daki yakınınız (eşiniz, birinci dereceden) Avusturya vatandaşı değil ise yasal oturum izninin 2 adet fotokopisi gereklidir.

Sigorta kartı
Avusturya’da yaşayan (sizleri davet eden) yakınınızın 2 adet sigorta kartı fotokopisi başvuru dosyanızda yerini almalıdır.

İkamet senedi
Aslında bu evrak, aile birleşimi yapacağınız şahıs ile ilişiğinizi kanıtlayacak belgelerin tümü olarak adlandırılmaktadır. İkamet senedi gibi aile birleşiminizi gerçekleştireceğiniz kişiden açıklayıcı bir belge ibraz etmeniz gerekmektedir. ( 2 adet fotokopisi ile beraber)

Maddi gelirleri kanıtlayan belgeler
Avusturya’da daimi olarak yaşayan, yasal ikamet iznine sahip olan yakınınızın, aile birleşimi sebebi ile sizlere yapacağı maddi desteğin türünü, miktarını, mühletini  açıklayacak her türlü belge bu kategoride değerlendirilmektedir. Bu belgelerin orijinalleri ve 1 adet fotokopileri beraber temin edilmelidir.

Dil bilginizi kanıtlayacak evraklar
Almanca dil bilginizi kanıtlayabileceğiniz dil sertifikaları, diploma gibi evrakları başvurunuzda beyan etmelisiniz.

Kimlik bilgileri
Avusturya vatandaşı yakınınızın kimlik kartının aslı ve 2 adet fotokopisi başvuru esnasında gerekli olacak evraklar arasındadır.

Avusturya aile birleşimi için yapacağınız başvurunuzda gerekli evraklarınız bireysel olarak farklılıklar gösterebilmektedir. Başvurunuzun çok daha profesyonel şekilde ilerleyebilmesi için uzman kadromuza irtibat adreslerimiz aracılığı ile ulaşarak işlemlerinizi en kolay şekilde olumlu sonuçlandırabilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek