Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Avusturya Vizesi

Avusturya Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Avusturya Çalışma İzni Alma

Avusturyada çalışma izni başvurusu yapmanız kısa süreli olarak aldığınız turistik, ziyaret amaçlı vizelerinizden farklı bir işlev görecektir. Kısa süreli başvurularınızda, Avusturya Schengen bölgesi kapsamında bir ülke olduğundan dolayı Schengen vizesine tabi olmaktasınız ve Schengen vizesi ise en fazla 90 günlük seyahatleriniz için verilebilen bir vize şeklidir. Avusturya çalışma izni uzun süreli vize dahilindedir. Uzun süreli vizeler D tipi, ulusal vize adları ile de karşınıza çıkabilecek vizelerdir. Bu vize tiplerine de ülkede 90 günden fazla konaklamanız gereken durumlarda ihtiyaç duyabilir ve başvurunuzu bu doğrultuda gerçekleştirebilirsiniz. Avusturya çalışma izni ancak uzun süreli vize alabilirseniz elde edebileceğiniz bir hak olacaktır. Uzun süreli oturum vizenizi almak için çalışma, aile birleşimi, eğitim gibi sebepleriniz olması gerekmektedir. Oturum iznine sahip olmak için de yapmanız gereken öncelikle Türkiye sınırlarında uzun süreli vize tiplerinden biri için başvurunuzu yapmak olacaktır. Evraklarınız her prosedür için farklılık göstereceğinden amacınız dahilinde hareket etmelisiniz.

Avusturya Çalışma İzni Başvurusu

Avusturya çalışma vizesi uzun süreli ulusal vizelere dahil olmaktadır ve  dolayısı ile Schengen vizesi ile çalışma izni elde etmeniz mümkün değildir. Bu yüzden uzun süreli oturum vizeniz ile ülkeye giriş yapmanız gerekmektedir. Ulusal ( D tipi) vize türü birçok amacı kapsamaktadır. Ülkede çalışmak için 90 günden fazla süreye ihtiyacınız var ise başvurunuzu bu doğrultuda yapmalı ve evraklarınızı eksiksiz teslim ederek Avusturya çalışma vizesi başvurunda bulunmalısınız.

Avusturya çalışma izni  ülkede üst düzey eğitimli ve başarılı insanları istihdam etmek için verilen bir vize tipidir. Bu yüzden belirli koşulları karşılamanız gerekmektedir. Avusturya’ da çalışma izni başvurusu gerçekleştirmek için belirli olanakları elde etmeniz gerekmektedir. Bunlardan bazıları “Rot-Weiβ-Rot-Karte (Kırmızı-Beyaz-Kırmızı Kart), üstün nitelikler, iş gücü açığı olan meslekler için uzman personel, diğer kilit iş güçleri, yabancı üniversite mezunları gibi amaç dahilinde olanaklardır. Bunlardan hangisine tabi olduğunuza göre evraklarınız değişiklik gösterecektir.

Rot-Weiβ-Rot-Karte ( Kırmızı-Beyaz-Kırmızı-Kart) ile nitelikli iş göçü mümkün hale gelmiştir. Bu kart vasıtası ile ülkeye uyum durumunuza göre puan sistemine dahil olmaktasınız. Puan sistemi içerisinde ülkeye uyumunuz ve mesleğinizin Avusturya için ne kadar uygun olacağı, eğitim seviyeniz gibi kriterler değerlendirilecek ve belli bir puanın üzerinde olmanız istenecektir. Çıkan puanınıza göre, eğer puanınız istenilen asgari düzeyde ya da üzerindeyse bu kartı almaya hak kazanacaksınız. Avusturya çalışma vizesi için gerekli olan bu kartta sizden istenecek yeterlilikler mesleki kalifikasyonunuz, tecrübeniz, yaş, cinsiyet, dil yeterlilik kriterleriniz olacaktır. Aldığınız üniversite eğitiminizin Avusturya’ da olması ise Avusturya çalışma izni için önemli bir artı olarak değerlendirilmektedir.

Kırmızı-Beyaz-Kırmızı-Kart gibi bir diğer çalışma iznine tabi olabilecekler kategorisi ise “üstün niteliklilerdir. Üstün nitelikli meslek sahipleri için hali hazırda bir işiniz olmasa dahi ülkeye altı aylığına işinizi bulmak için gidebilmek gibi avantajlar sağlanmaktadır. “Job- Seeker-Visum” olarak adlandırılan bu vize türü için de daha farklı prosedürler gerekmektedir. Başvurunuzu yaparken amacınız ve nitelikleriniz dahilindeki imkanları net olarak belirlemeniz başvurularınız sırasında işlemlerinizi çok daha kolay sonuçlandırmanızı sağlayacaktır.

Çalışma izni başvurusu işlemlerinizi gerçekleştirirken mesleğinizin ülke için ne derece ihtiyaç dahili olduğu hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Avusturya ülkesinde iş gücü açığı olan meslekler yer almakta ve siz bu mesleklere dahil iseniz uzun süreli vize almanız çok daha kolay olmaktadır. Meslek grupları içerisinde ülkenin en çok ihtiyacı olan meslekler genellikle mühendislikler olmaktadır. Eğer nitelikli iş gücüne dahil değil iseniz de diğer kilit iş güçleri arasında mesleğinizi Avusturya’da gerçekleştirmeniz mümkün olabilmektedir. Bu da yine yukarıda bahsettiğimiz kart ile mümkün olacaktır.

Avusturya çalışma izni başvurusu için yapmanız gereken prosedürler, mesleğiniz her ne olursa olsun kilit unsurlar barındırmaktadır. Başvurunuz esnasında hali hazırdaki işinizin gerekli finansal dokümanları, ya da ülkede kendinizi geçindirebileceğinizi kanıtlar nitelikte evraklar, eğitim seviyeniz ve geçmişiniz, sabıka kaydınız gibi unsurlar ülke için en çok önem arz edecek kriterler arasında olmaktadır. Rot-Weiβ-Rot-Karte ( Kırmızı-Beyaz-Kırmızı-Kart) sayesinde ailenizi de Avusturya çalışma vizesi olanaklarına dahil edebilir ve onlarında Avusturya iş piyasasında olmasını belirli prosedürler ile sağlayabilirsiniz.

Çalışma izniniz için gereken evraklar bireysel farklılıklar gösterebilmektedir. Aklınıza takılan tüm konular için ve belgelerinizi bizlere teslim ederek işlemlerinizi çok daha kolay sonuçlandırmak için irtibat adreslerimizden bizleri bizzat ziyaret edebilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek